3D utskrift och CNCing konstiga frihandsfigur linserVärlden av optik och objektiv tillverkning har traditionellt varit stängt för icke-experter. Det behöver inte vara så. Med hjälp av rapid prototyping verktyg som 3D-skrivare och CNC-routers, är att göra en objektiv lättare än du kanske tror.

Du kan använda den teknik som beskrivs i detta Instructable för att göra mycket stora linser, linser som producerar specialeffekter och skulpturala linser med frihandsfigurer. Du måste veta hur man använder en CNC router eller har tillgång till en trevlig 3D-skrivare. Med en av två kommer du att kunna börja göra linser direkt.

Bakgrund

Jag gjorde min första lins samtidigt bygga en projektor för en robot skulptur. Jag byggde skulpturen projektor församlingen själv och kunde inte hitta en projektionslins som uppfyller mina krav. Alla kommersiellt tillgängliga objektiv var antingen för små eller för dyrt. Jag bestämde mig att försöka göra min egen lins istället (även om jag visste nästan ingenting om optik). Jag hittade en bit av akrylplast och används en 3-axlig CNC router för att mala den till en objektiv form. Linsen kasta en något suddig bild, men det fungerade!

Sedan dess har jag blivit besatt av att finslipa denna teknik. Jag utvecklade metodtips för styckning linser på CNC-routers, lärt sig att skriva ut optik på 3D-skrivare och skapade en polering teknik för att öka optisk klarhet. Senast använde jag faciliteterna på Autodesks Pier 9 Workshop för att fabricera en serie av ansikte snedvrider linser för en offentlig konstfestival. Jag hoppas att genom att dela vad jag har lärt mig jag kan inspirera andra att göra sina egna optik.

Ingår:

  1. Hur man utformar en lins med ray spårning programvara
  2. En process för 3D utskrift linser
  3. Hur man gör linser med en CNC router (alternativ till 3D-utskrift)
  4. Min process för polering av tryckt och slipat linser
  5. Några idéer för hur du använder en anpassad lins
Se Steg
Relaterade Ämnen

Lokomotivet 3d-utskrifter och lasercutting

#StadslabRotterdam #making projekt,Som en industriell produkt design student har jag valt att göra FabLab som valbar kurs. Jag planerar att göra en fungerande ånglok med lampa i fronten.I denna kurs är några krav på tillverkningen av produkten:Ett gå...

Steg för steg skapa skulpturer med hjälp av 3d-modellering, 3d utskrift och harts brons gjutning

Hej,Jag är en digital konstnär och skulptör.Jag har alltid varit intresserad av möjligheten att förvandla mina bitar till konkreta modeller men på grund av den restriktiva kostnaden för 3d-utskrift jag har hittills endast kunnat återskapa bitar med e...

Monkey Hunter - blåsa kanoner, 3D-utskrifter och programmering, åh min!

Det finns en jägare i skogen med en blåsa pistol, med syfte på en apa hängande från en gren i ett träd. Apan ställen jägaren och släpper grenen rätt som jägarens dart lämnar sin pistol. Jägaren träffa apan? Ta reda på i detta instructable.Mitt namn ä...

Med en enda RGB LED (eller en LED strip) för att visa information: klocka, termometer och en konstig kommunikatör

En av de första projekten som jag gjorde med en Arduino var en jul ljus krans. I själva verket var det tillverkade av en enkel RGB LED strip skär i två, som Arduino har endast 6 hårdvara PWM utgångar. Jag ville inte det att Visa trivial regnbågar och...

Så 3d utskrift och avsluta stora grejer... med en liten skrivare.

Några av er kanske har sett några av mina tidigare instructables och vet att jag har en historia med 3d-utskrifter. Nyligen jag var i en lokal elektronikaffär och såg en XYZ davinci 1.0 till försäljning för $399. Denna maskin hade i princip samma spe...

Att skapa verktygshandtag av 3D-utskrift och gjutning

Som en del av ett personligt projekt, jag utvecklat en metod för att skapa anpassade verktygshandtag för personer med hand medicinska frågor. Processen består i att skapa en gjutform gjutning med en vridbar och utbytbara slutet enhet (för montering o...

Digitala Sculpting, 3D utskrift och animatörerna

detta Instructable kommer att visa hur man kan använda digitala skulptera programvara och en 3D-skrivare för att skapa ett skal för en animatronic marionett. Jag är för närvarande en konststuderande studera underhållning/industriell design och har ti...

Brons dinosaurie, från 3D-utskrifter och brons gjutning

I denna tutorial vill vi presentera kort hur man kasta brons skulptur från 3D-modellen.Dinosaurie skulpturen är designad av Tom Tischler. Vi kombinerar högupplöst 3D tryckteknik med förlorat vax gjutning att kasta den 1 meter lång skulpturen i brons....

CNC fräsning, 3D-utskrift, datainsamling. Att införa, C3 att föra personliga innovation i allas hem med en professionell kvalitet hybrid maskin klarar av 3D-utskrift och CNC fräsning!

http://www.youtube.com/watch?v=eLcYgvIIbBMJa detta är inte en 'instructable' persay. Även om jag har varit medlem på den här citera för ett par år vet och jag vet denna gemenskap skulle vilja vad jag har att erbjuda.Egna innovationer lanserar C-3,C-3...

DIY Photo Booth med $10 papp skal och Wifi-utskrift och delning

Snabb tutorial om hur man bygger en enkel fotoautomat använder en standard ljus stativ, kartong, DSLR och Flassh foto delar programvara.Denna handledning visar hur man bygger en semi-professionell fotoautomat som skickar bilder till en online-galleri...

Gör studsar Deathstars med 3D-utskrifter och hemgjord sugru!

Delar som behövs är:Tillgång till en 3D-skrivare.MajsstärkelseTydlig silikon tätaVaselinSteg 1: Hämta och 3D skriva ut formen. Ladda ner filen från https://www.thingiverse.com/thing:563586 och skriva ut den.Steg 2: Gör din hemlagade sugru.Jag använde...

Döda Bug prototyper och frihandsfigur elektronik

Döda bugg prototyper och frihandsfigur elektronik är ett sätt att bygga arbetar elektroniska kretsar, genom lödning delarna direkt tillsammans, eller genom ledningar i stället för det traditionella sättet att använda ett mönsterkort (PCB).Döda bugg p...

Nybörjarguide till 3D-utskrifter med Objet Connex 500: hur man bygger en missil bärraket Tank (och rensa i röran som du gjort i processen)

The Objet Connex 500 3D skrivare... ett mystiska, magiska och fantastiska Hi-Tech mästerverk, kan 3D utskrift hög detaljerad prototyper. Att veta hur att driva denna förunderliga enhet är en hemlighet bara känd av några valda de. Och nu har du, min k...

Är 3D-utskrifter säkert? eller DIY testning för HCN från ABS och Nylon 3D skriva ut Material

av 3D-utskrifter, hänvisar vi till majoriteten av FDM eller glödtråden foder, BukoBot, Printrbot, Makerbot, TOM och andra som använder plast linje och en värmare block för att skriva ut delar.Och vad exakt är "säkra" ändå..?Om vi eliminera det u...

(Piren 9 luft) den osannolika mysticen (3D utskrift fötter och sätta dem på en bädd av naglar)

Detta är en nyckfull Instructable projekt som omfattar 3D-utskrifter. Det är roligt.Den första dagen av min Pier 9 artist residency gick jag upp till uppe mitt skrivbord för att se denna härliga objekt där, som tidigare luft Gabriel Kaprielian. En fo...

Linser och vildris fyllda paprikor

Dessa fyllda paprikor är frisk och läcker!De är också glutenfria och vegetariska, så de är perfekt för servering till en grupp människor med vissa diet.Hela receptet serverar 12, men du kan välja att göra så många paprika som du behöver och frysa den...

Gör din egen spektakulära Steampunk glasögon för Under en Dollar: ramar och linser ingår!

Oh dearie mig, vad någonsin skall jag bära till galen vetenskapsman boll ikväll? Ända sedan jag byggde min egen lasrar för några hem-brygga ögonkirurgi, jag har inte behövt glasögon, men någon galen vetenskapsman vet rätt glasögon är viktigt. Genom å...

Grundläggande arbetsflöde för 3D-design i Sketchup och 3D-utskrifter @ home:

jag har haft några folk frågar mig om min process för 3D utskrift och tänkte jag skulle dela en hög gå igenom med hjälp av Sketchup till design och en MakerBot Thing-O-Matic fysiskt skriva ut mina mönster hemma i min lilla lilla kontor, i min lilla l...

Hamrade blad och blomma utskrifter

levande färger av blad och blommor är lätta att bevara genom att angripa dem för att släppa deras naturliga färgämnen på papper. Jag lärde mig denna roliga och enkla teknik från min rumskamrat, Sarah, men det har funnits mycket längre - jag hör att C...