A(T)tiny StarBirdDenna kompatibel beskriver design och bygga av miniatyr hyllning till 70-tal StarBird leksak av MB. Det härmar den ursprungliga Starbird ljudeffekter, som är en elektronisk "" motorljud som stiger i frekvens när fartygets näsa lutar uppåt och sänker när näsan lutas nedåt. Det har också en knapp för att avfyra två röda "huvudsakliga kanoner", tillsammans med en klassiskt utrymme pistol ljud.

Här är en video:

Projektet har en self-made tilt switch och en Resistiv touch switch. Skissen och kretsen hålls ganska enkelt. Avsikten är att använda det i "rymdskepp" byggd av barn. I detta skede är det en modul byggd av mig (kräver viss erfarenhet av skärande kretskort och lödning) och en papper StarBird silhuett färgat av min yngsta dotter åldern 4 för att göra det till ett "starship".

Jag arbetar fortfarande på en version där kretsen är som ska byggas i en workshop för barn i åldrarna 6 till 12 (där lödning är inte praktiskt med 20 barn). Jag hoppas kommer att förlåta sina föräldrar när de tar denna bullriga leksak hem. Men min version är inte bara mindre, men också mindre högt än den ursprungliga.

Jag tänker också på att göra en ännu mindre en, utifrån en laserskurna StarBird silhuett och en krets med kala Konduktiv bläck eller färg (något att dela med min äldsta dotter, Ibles medlem Moraḯtika.

Några ord om hur jag kom att göra detta projekt:

När jag var liten MB skapad StarBird speciellt för mig ;-)
De gick även igenom besväret med att göra en låda föreställande en pojke som såg ut precis som mig i den åldern. Mina föräldrar erbjöd mig StarBird och jag lekte mycket med den. Senare blev det vad som troligen var en av mina första hacka, när jag demonterade den att använda elektroniken i starship bygger eget. Någon gång, blev det förlorat i rymden...

Förra året jag kom över en StarBird i någorlunda gott skick till bra pris och köpte den för min yngsta dotter. Inte överraskande spelade min äldsta dotter (och jag) med det också.
Jag ville bygga leksaker runt ljudeffekt modulen igen, men anses vara en vintage StarBird till dyrbara att hacka. När jag plockade nyligen upp Arduino blev "att göra", reproducera StarBird ljudeffekter mitt första projekt.

När Ugifer's Morse Throwie kompatibel visade mig hur enkelt och billigt en ATtiny baserad krets kan vara (tack UGIFER!), började jag på planerar att använda dem i min kreativa workshops för barn. StarBird ljus och ljud effekt igen gjort det första projektet.

Om du gillar denna kompatibel, ge det din röst.

Engelska är inte mitt modersmål, inte heller är elektronik och programmering min kärnkompetens, så är du välkommen att påpeka eventuella misstag.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Tiny Faux uppstoppning

Jag hittade några små trä plack vid en sparsamhet butik, och visste att jag var tvungen att göra något med dem. Det första som dök in i mitt huvud? Tiny monterad djurhuvuden, naturligtvis! Men jag ville gå för fånig critters - inga rådjur eller älg e...

Paperduino Tiny

bygga Arduino kompatibla ombord på papper.Paperduino Tiny är mycket billigt och lätt att bygga Arduino kompatibla ombord med USB och programvara som är kompatibel med Digispark ombord.Paperduino Tiny inkluderar en ATtiny85 mikrokontroller och komma m...

Teeny Tiny uppfällbart Shopping Tote

som de flesta refashionistas ute, vi försöker göra vår del för att återvinna, eliminera avfall och minska förbrukningen. Men ibland, trots våra bästa avsikter, vi minns inte att föra våra återanvändbara totebag till mataffären. Vi löste detta problem...

Tiny Gympapåse

vad kommer ni att använda det för? Lucky småsten, gitarr plockar, tiny presenterar...Denna lilla väska är lätt att sy och trevliga sätt att använda upp små bitar av tyg.Jag gjorde detta på TechShop härom kvällen medan jag väntade på min man till slut...

TEENY TINY TERRARIER

detta instructable visar dig hur man gör ett terrarium, en mycket liten terrarium. Men grundläggande huvudmän är samma för alla stora terrarium.Du kommer att visas hur man gör verktyg och jag kommer att inkludera en lista över små växter att använda...

Tiny tatuerat spindlar

Tat tiny tatuerat spindlar för dekoration, smycken eller part gynnar. Detta instructable visar dig hur man gör en enkel grundläggande spindel samt en med en inkapslad pärla.När du har den grundläggande designen ner kan du använda garn och stora nålar...

Tiny House Euro

Vi byggde ett litet hus på en släpvagn och bogserade det runt om i Europa i sommar. Vi byggde det i Holland och körde söderut till Frankrike, Monaco, Italien, Slovenien, Kroatien, Montenegro, Makedonien, Grekland, Bulgarien, Turkiet, Österrike, Schwe...

Hof-tiny knex ball maskin

Hej! Idag kommer jag visa dig hur du skapar Hof - tiny knex ball maskin. Nästan alla kan göra det, det är därför det är min första Instructable. Det är batteridriven så att du kan ta det någonstans-LOL. Här är en video:Låt; s börjar!Steg 1: Steg 1-bi...

Tiny Knex Pistol

detta är en liten, bra funtioning knex pistol. Systemets lastning är på topp och det är mycket liten. (LÄS MINA ANTECKNINGAR)fördelar:snabb omladdningsanna triggertrigger jam inteTinynackdelarkan jam (men inte mycket)Steg 1: steg 1 Steg 2: steg 2 int...

Tiny Teddy träd Trim

Du behöver några av särskilda julig garnet (färg plus glitter) som visas vid denna tid på året. Den finns i röd, blå, vit, grön och några mixar av färger. Teddy är stickad i två halvor - tillbaka och front och är stickad i rätstickning i hela.Du behö...

Teeny Tiny papper piano

Ahem... Detta är teeny tiny papper piano jag har gjort tidigare. Som ni kan se, det är inte särskilt stor (6 milimeter, att vara exakt.). För detaljerad fällbara instruktioner, gå till:http://www.origami-instructions.com/origami-piano.html...

Tiny Wanderer - en tabell Top Robot

liten vandraren är en komplett robot design för början robot byggare. Det byggdes som ett lärande verktyg att följa en uppsättning tutorials gjort på Dallas personliga Robotics grupp (DPRG) under 2011.Denna robot kan flytta runt på en bordsskiva utan...

MIGHTY-TINY TOOL KIT

detta Instructable visar dig hur du skapar en liten verktygslåda med den ständigt populära Altoids box. Alla dessa verktyg kommer att passa! (redigera: nycklar passar endast om du följer de valfria steg i slutet)Steg 1: Steg ett - vad du behöver Behö...

Stage Prop med inbyggd Tiny Fogger och dimma Chiller (på de billiga)

aka "Low Budget små marken dimmig - del 2"Detta är ett skede prop för pjäsen "Killerinstinkt" som kommer att ha sin premiär på scenen i ungefär två veckor. Det kommer att vara centrum bit på en fancy moderna matbord som bör likna den s...

Tiny House, Gypsy vagn - du kan bygga en alltför!

DETTA INSTRUCTABLE ÄR TILL HJÄLP DU BYGGA ETT LITET HUS SOM KAN FUNGERA SOM EN HELTID BOSTAD. TONVIKTEN LIGGER PÅ DE MED SMÅ BUDGETAR, BEGRÄNSADE SNICKERI FÄRDIGHETER, OCH EN ÖNSKAN FÖR ENKELHET I DESIGN.Det hela började när jag flyttade till träsket...

DICE - a tiny, rigid and superfast 3D-printer

Hej!Mitt namn är René, jag är en 34-årig tysk elektroingenjör och detta är min allra första instructable. På min fritid älskar jag att mixtra med 3D-skrivare. Under de senaste åren hade jag bygga 3 olika 3D-skrivaren på min egen, varje (subjektivt: D...

Tiny PB & J smörgåsar!

Göra roliga, tiny PB & J smörgåsar!Jag är säker på att barnen kommer att älska detta, men min fru och jag är vuxna (ish) och hade oss överdrivet, alltför.Låt oss komma igång!Steg 1: Fylla på leveranser Den söta saker:• Jordnötssmör (krämig)• Din favo...

Skrot/Tiny Wall gjord av Cassete Tape lådor ('; '

Aldrig mer glömma dina möten.Dina små saker kan du få så lätt...Detta skrot-tiny Wall är gjord av gamla band lådor.Återvinna och njuta av denna vackra tanke.Så låt oss pumpa!Tack för betyget och rösta här Instructable!Steg 1: Vad du behöver: -Kassett...

Tiny programmerare

om du gillar Arduino- och du bör vara- då vet du att det finns program som du inte använder alla processorkraft eller i och utgångar. För dessa applikationer verkar $30 vara mycket att spendera på ett projekt. Lyckligtvis, ATMel, företaget som gör "h...