Aerodactyl -Dinosaur Costume---Table of Contents---

Introduktion | Översikt | Material och verktyg | Byggandet | Projektet videor

Introduktion

Detta var min andra kostym projektet, den första var en Charizard. Nya saker kom till stånd i detta projekt som inte fanns i min första: att göra kroppen kostym och wing finger tillägg som skulle vara lätta. Denna speciella instructable kommer att visa en översikt över processen, men min framtida bidrag kommer att bryta ner stegen enklare för dig.

Översikt

Grunderna i processen är att börja med en design, dra den ut på papper (eller datorn i mitt fall) är perfekt och oftast bättre än att hålla det i ditt huvud. För huvudet, de viktigaste sakerna du måste inkludera i designen är ett sätt att ha vision i masken och ett sätt att andas. Comfortability, värme förordning och vikt kommer att vara de tre viktigaste faktorer som effekt varelse kostym. När du skapar, måste du bestämma vad som skulle vara lämpligast och praktiska tillämpningen för en karaktärs design omvandlas till en bärbar kostym vad gäller storlek och proportioner. Strukturell integritet och kostnader kan också komma in i leken och de flesta av dessa aspekter kommer du att förstå naturligt när du har fått kläm på arbetar med material och verktyg.

Material och verktyg

Först och främst, är denna kostym gjord av varmt lim, klädsel skum och fleece. Det finns ett antal andra tyger som jag kan rekommendera för att använda i kostymer som denna, den mest populära/common är faux päls och minkys. Stickade tyger är också trevligt om du kan göra använda av deras stretchig kvaliteter. Fleece men är mycket varmt, men har lite stretch och jag tror är ett lätt tyg att arbeta med. Det är oftast $5-$15 dollar i gården. Jag använde ca 6 varv för detta projekt.

-Du behöver en symaskin och tråd (eller åtminstone en hand-sy nål).

-Tejp och cling wrap

-Fyllning (poly-fil)

-En gård eller 2 i stickad resår

-Hot lim och limma pinnar-massor av dem. Jag rekommenderar en industriell limpistol (med stora multi temp pinnar) eftersom det garanterar att du alltid har lim vid redo. Men små fartyg mini vapen fungerar bra. Köpa en förpackning med hundra mini pinnar i så fall.

-En elektrisk kökskniv är mycket händig för att arbeta med skum men inte nödvändigt. Jag rekommenderar inte skära skum med en het tråd eftersom röken kan vara farlig. Din bästa vän är i detta fall ett par fin sax. Jag föredrar de fjäderbelastade Friskers att hålla mina händer från att få ont, men inte alla kan få användas till dessa. Multi-purpose sax är bra. Använd inte fint tyg sax, du ska förstöra dem. En exacto kniv är praktiskt också.

-Klädsel skum, typ du hitta i soffan kuddar och och tyg eller hobby butiker. Jag föredrar hög densitet (ofta kommer i en grön färg) och 1/2", 1"-2 "tjocklekar. Något tjockare och du kan ha svårt att skära den. Jag föreslår att gå med 1" och att ta sig runt en gård av den. Det kommer normalt i ca 24" brett.

-Sharpie markör och/eller tyg märkning penna

-Specifikt för detta projekt köpte jag en plast tarm för ögonen, aida tyg för ögonen, en svett-whicking balaclava, en styrofoam skyltdocka huvud och gamla skor.

Byggandet

Bodysuit: Jag använde ett köpta mönster. Det var ett McCalls mönster (brukade vara 8953, men har sedan dess förändrats) göra en grundläggande animaliska jumpsuit för vuxna. Jag följde instruktionerna och använde mönstret till hjälpa mig komma igång. Men i senare bilder ser du att jag hamnade ändra storleken på dräkten eftersom det var alltför stora och pösiga. För att göra detta, tog jag ett par jeans och en grundläggande T-shirt som jag gillade passformen och lade dem på dräkten. Jag klippte sedan av oavsett var extra storlek dem ner för att matcha mina kläder. Jag sydde en dragkedja på framsidan. På baksidan finns en stor spike, som höggs skumgummit. Ett hål var skuren i ryggen och spike som täcker sydda i bodysuit så att skum stoppning vara flyttbara.

Händer: Händerna är grundläggande handskar. Jag spårade mina händer på en bit papper, drog en markeringsruta runt dem betydligt större (omkring en tum runt min hand) och klipp ut. Jag spårade mallen papper på min tyg, skär ut två halvor och sydde dem tillsammans. Vända dem ut och in och testa-fit. Jag var tvungen att göra händerna 4 separata gånger tills jag fick en bra passform-justera mönstret varje gång.

Vingar: Vingarna var ganska knepigt. För att få mönstret jag gjorde min bror låg på golvet och jag drog ut en vinge. Jag skär och sydde nedre kant tillsammans. Jag hamnade maskin sömnad hela faktiskt, vilket var svårt eftersom det skulle vara inne-out och knuffade genom hålet överst på handleden. Den övre kanten av vingen hus ett pvc-rör och den är ansluten till min hand med en bit resår som sveper runt min handflata. Röret stöds mestadels på baksidan/undersidan av min handled. Röret är löstagbara för enkel förvaring och transport.

Fötter: Fötterna är byggda av en gammal stickad tröja. Jag spåras på framsidan av min sko på klädsel skummet och drog en disposition av tårna dinosaurie. Du kommer att behöva kopiera detta på den motsatta foten varje steg på vägen. Jag klippt tårna ut med en exacto kniv och hotglued dem på framsidan av skon. Med sax, huggen jag ur var och en av tårna.

Få ett mönster för tyget täcker, jag använd maskeringstejp men jag rekommenderar starkt silvertejp: plats ut ett lager av cling wrap över din form. Ta små strimlor av silvertejp och noggrant täcka ytan, försiktigt så att inte komprimera skummet för mycket. Det hjälper också grejer på insidan av skon. Vad du gör här duplicera ytan av formuläret genom att placera ner en "hud" silvertejp som kommer att ersättas av tyg senare. Du kan sedan klippte av bandet och gör ditt mönster. Målet är att klippa det i bitar så få som möjligt, men för varje bit för att kunna ligga platt. Överför dina band mönster på tyget. Jag sydde mig i flyttbara skoskydd som kan tvättas vid behov.

Svans: Svansen är helt enkelt 2 lång triangel formade bitar av tyg sys ihop på kanterna och vände ut och in. Saker med polyfil och sy en elastiskt bälte loop.

Huvud: Jag byggde huvudet av en balaclava. Denna mask har en rörlig käken, så när jag öppna och stänga min mun, så gör karaktärens mun. För att få denna effekt sydde jag bitar av resår till balaclava som visas. Att peka på detta är att säkerställa balaclava tryter på mitt ansikte bättre läsa min käke rörelser: elastiska sträcker sig när min mun öppnas och hjälper dra karaktärens nedre käken tillbaka upp när jag stänger min mun. Elastiska bör ombonad men inte alltför snäva - jag får bästa resultat genom att göra det under de flesta spänningen på baksidan av mitt huvud, neutral spänning under min haka och en medelhög spänning över toppen av mitt huvud.

Här handlar det om additiva och subtraktiva skum skulptera med sax. Du kommer att fästa skummet direkt på balaclava. Hjälper det för att ha huvudet bas stödja ditt arbete, jag använde en styrofoam huvud/peruk stå, men detta huvud är mindre än min egen så jag föreslår bulking det upp lite. Annars se till att det är bekvämt och passar väl utan att vara för hårt genom att ständigt försöka det när du går. Jag börjar alltid med ögonen så jag vet var min vision ska och hur stora ögon kommer att vara i förhållande till resten av huvudet för att hjälpa balans proportioner. Jag gör en öga-mall av papper för detta. Jag bygger upp runt ögonen först.

Jag lägger upp i nosen nästa: detta görs genom att dra på skummet vad jag vill vyn profil i nosen ska se ut. Jag duplicera detta 3 gånger, skära ut bitarna och limma dem tillsammans. Jag bifoga dem till skum under ögonen och börja Karva ut sin form. Jag gör detta för nedre käken också. För en rörliga käke är det rekommenderat för att hålla övre och nedre käftarna separata delar för att tillåta mer rörelsefrihet. Glöm inte detaljer som ögonbryn, horn och kinder.

Som täcker huvudet band och sedan tyget är samma metod som förklaras med fötterna. Till skillnad från min första mask, är detta huvud nästan helt sys ihop. Du kan tydligt se skillnaden i kvalitet. Jag rekommenderar sömnad när du arbetar med ett kort eller nr-högen tyg. Insidan av munnen gjordes med fleece limmade och Crayola modell magi för tänderna.

Ögon: Ögonen är gjorda av en billig plast skål för skinande vita delar-värmen upp skålen genom att köra den under varmt vatten och du kan lättare skära den med en sax. Eller använda en Dremel verktyg. För den del du kommer att se igenom detta är ett korsstygn tyg med små hål i det kallas aida tyg. Jag rekommenderar också försöker förstärkt som den är styvare. Jag brukade Prismacolor markörer färg ögonen men färgen kommer att fungera (så länge du inte täppa till hålen) men jag rekommenderar borta från tvättbara markör. Med värme från masken, kan fukt bygga upp och orsaka dina färger att köra. Ögonen är helt enkelt limmas på plats.

Det är den grundläggande processen med en kortfattad beskrivning av de bilder som tillhandahålls. Om du är intresserad av att se en utökad bildgalleri av detta projekt, jag hålla ett arkiv av mitt arbete på min flickr galleri som kan hittas här: http://www.flickr.com/photos/caninehybrid/sets/72157613017759737/

Projektet videor

Tack för att du tog dig tid att kolla in den här instructable! Detta projekt var ursprungligen färdig 2008 av Michelle "Riley" Carbaugh av CanineHybrid skapelser. Tveka inte att fråga om du har några frågor!

Relaterade Ämnen

DIY dinosaur Halloween costume

Dilophosaurus wetherill"Dilophosaur" (grekiska di = "två" + grekiska lophos = "tofs" + grekiska σαυρος/sauros = "ödla")De flesta människor kanske känner igen denna dinosaurie från den första filmen Jurassic Park. De...

Laser skär dinosaurie Box

En enkel laserskurna mönster för en låda att hålla verktyg, konstnärsmaterial, matlagning redskap, eller något annat lång och mager. Med en dinosaurie gravyr eftersom är dinosaurier bra!Steg 1: Skär Design Detta var min första erfarenhet försöker ut...

Förvandla din mollskinn till en haj dinosaurie monster med 3D tryckta delar

Detta projekt ingår i ett kort och roligt samarbete med kollega Pier 9 sänds konstnärer i Residence Bernie Lubell, Maddy Maxey och Andrew Thurlow. I början av vår hemvist fick vi alla dessa coola lilla bärbara datorer. För ett litet projekt beslutat...

Förstärkt verklighet med Unity3D och Vuforia för dinosaurie rörelse kontroll med piltangenterna

Mer Augmented Reality finns tutorials här:1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.Steg 1: Hämta allt nedan och följ instruktionerna i videonHämta # Unity3D (Hämta och installera den, om du inte har det redan) (*.exe-fil)Unity3D finns också att ladda ner frå...

Dinosaurie bokstöd

replikeras från Inventables.com hem projekt sida.Steg 1: Inkscapeförst skissa på din egen iteration av inventables.com dinosaurie bokstöd.Steg 2:Steg 3:Steg 4:Steg 5:Steg 6: Spår till .svgSpåra objekt i Inkscape spara konverterade .svg bildSteg 7: st...

Charizard -Partial Dragon Costume

---Table of Contents---Introduktion | Översikt | Material och verktyg | Byggandet | Projektet videorIntroduktionDetta var min allra första kostym projekt jag någonsin försökt. Jag hade var 17, aldrig rört en symaskin, aldrig tänkt på att arbeta med t...

Skugga Aerodactyl kostym

Aerodactyl är en pterodactyl baserat från TV-serien Pokemon. Jag modifierade Aerodactyl arten till min egen ursprungliga arter kallas skugga Aerodactyl. Utseendet är densamma; den enda skillnaden är mörkare nyans.Min inspiration för att göra denna ko...

2 kände kattleksaker (fisk och dinosaurie)

Jag var jätteglad när jag kom upp med idén att göra filt katt leksaker! Totalt tog det mig ungefär en och en halv timme att göra båda kattleksaker. Jag hoppas du njuta av detta Instructable!Steg 1: leveranser-Filt-Brodertråd-Fluff-Sax-Synål-Mönster-L...

Biblical times Costume

Well, I had to make this costume for a bible project, and I searched all over the internet for a way to make a good costume that could get me good marks. Men jag hittade ingen. så jag bestämde mig att göra min egen. Jag hoppade över till FabricLand o...

Cardboard Minion Halloween costume

This is a costume I made for myself with mostly cardboard and makedo, to impress my kids and other kids during trick or treat :)I aktion!...

Hur man skräddarsy en dinosaurie Onesie för din hund

jag har en gammal beagle, som med en wee ryggskada känner kylan en hel del. Den andra är en valp som hatar att inte vara i centrum för uppmärksamheten. Detta instructable kommer att visa dig hur man skräddarsy en funktionell bygel för vintern... Samt...

Jag är bara en Bill Costume

här är med denna kostym. Jag kom upp med det och började beställa delar redan i September. Planen var är () att bära det till National Zoo natt av Living djurparken händelse. Det är dock en mycket verklig möjlighet att jag inte kommer att kunna bära...

Wind-Up Doll Costume

Denna wind-up docka kostym är den perfekta interaktiva kostym för Halloween. Inte bara är det super söt, men nyckeln faktiskt visar! I denna tutorial kommer jag visa dig hur man gör nyckeln mekaniska eller tråd det upp för att vända med en knapp.Jag...

Stora trä Robotic Dinosaur

The Giant trä Robotic dinosaurie är ansvarig för stadenSäkerhet i Oita stad i Japan, bara fruktansvärt problemet med dettaÄr ljudet av promenader och motor,Det finns 100 av dessa i olika städer i Japan går runt :)Samimy Productions presenterarStora t...

Costumized controller

Wath tycker du behöver?1. en styrenhet (Ps, xbox eller något annat).2. Spray färg eller om du vill ha normal färg.3. slipa papper.4. kanske om du vill ha en stencil för färgen.5. en skruvmejsel.6. en skål för skruvarna (som du inte förlorar dem).7. o...

DIY Dead Space Isaac Costume

Denna handledning utforskar processen att göra en Isaac Clarke kostym från Dead Space TV-spelet. Detta projekt kan bli mycket tidskrävande, beroende på hur mycket detaljer du vill lägga till outfit.Steg 1: Samla leveranserFör denna dräkt behöver vi k...

DIY Harley Quinn Costume

Hej alla! Välkommen till detta Instructable, där jag ska visa dig min ta på Harley Quinn från Batman: Arkham City. Detta kom om var eftersom jag nämnde, snarare avslöjar, att min bästa vän att hon ska klä som Poison Ivy för Halloween eftersom hon had...

Alice in Wonderland Costume

Learn how to make your own Alice in Wonderland Costume!...

Angel of Death Grim Reaper Costume

I built and wore the Angel of Death Grim Reaper Costume for the 2013 Nyc Halloween Parade. Jag ville Reaper till verkar vara gick ut med bränderna i helvetet fortfarande sjudande. Letar du efter själar!Vingar:Jag gjorde vingar med 2 kompletta uppsätt...