Antika möbler pepparkakor trimma reparation med wood fillerdetta är en "snabb spets" mer än en "hur man". Jag arbetade på en antik tiger ek skänk. Kunden bara ville att jag skulle göra mindre reparationer, vidrör upp etc. Hon ville behålla det i som ursprungliga form som möjligt och hade en mycket liten budget. En av skåpdörrar saknade en ansenlig bit av dekorativa "pepparkakor" trim. Det hade en böjd bit ek saknas och var ganska märkbar.

Vad jag använde:

Kortpapp eller styvt papper
Elmers wood filler
sandpapper
lilla vass mejsel
Dremel
Craft paint (ek trä färger)
lack spray

Carving en delikat bit av ek var uteslutet för tid och budget som är tillgänglig. Jag fick idén att skulptera wood filler. Men jag ville inte gob det på och behövde vara snyggt så det omgivande området inte var skadad etc. Jag rullade upp en kon från lite styvt papper. Jag fyllde i papper med en generös mängd av Elmers wood filler. Jag skär toppen av konen och klämde ut wood filler som glasyr från en bakelse kon. Efter öva på några skrot, gav jag den en chans. Det gav mig diameter jag behövde och inte var alltför rörig. Jag låt det härda över nite och sedan formade omsorgsfullt det med en vass mejsel, dremel och sandpapper. Jag använde vanlig hantverk färg för att försöka matcha upp färgen. Reparationen var topp belagda med några lack spray. Övergripande effekt uppnåddes och kunden blev nöjd.

Relaterade Ämnen

Hur till restaurera antika möbler

Kasta inte bort antika möbler. Du kan se skit täckt av damm och skalbaggssilke, men allt jag ser är potentiella. Det sägs att gamla människor ofta gånger fortfarande känner sig unga på insidan, och detsamma gäller gamla tabellen. Det stod tynar bort...

Ätbara pepparkakor gökur med inre redskap

förra året till jul gjorde jag ett Harry Potter pepparkakshus, vilket var mycket roligt. Under det senaste året jag har brainstorming om vad jag skulle göra i år och vad jag kom med var ett pepparkakor gökur med fungerande växlar. Jag kunde inte få d...

Återställa en antika möbler

Jag ville berätta om min passion. Återställa gamla och antika möbler. Nyligen jag restaurerat en gamla skåp och här är de olika steg som jag följde för att ge denna gamla kolleger en ansiktslyftning!Steg 1: Första steget - snabb analys av deVid först...

Pepparkakor män med Royal Icing

dessa pepparkakor män är perfekt för semester, och super lätt att göra!Steg 1: ingredienser För cookie basen, beslöt jag att göra socker cookies eftersom de är min favorit kaka och vem älskar inte socker cookies!?Cookies-* 3 pinnar smör, mjukt* 3 dl...

Läcker avgas / ljuddämpare / ljuddämpare reparera med reparation pasta och epoxi bandage remsor kit på en Toyota Hilux.

Läcker avgas / ljuddämpare / ljuddämpare reparera med reparation pasta och epoxi bandage remsor kit på en Toyota Hilux....

Pepparkakor tårta med grädde ost Buttercream

i tid för semester bakning, prova denna pepparkakor kaka med grädde ost buttercream. Pepparkakor kakan är enkel att göra och färskost buttercream piskar upp snabbt. Kakan är ljus och rik med kryddor och buttercream sprider sig lätt över kakan när det...

Headphone jack reparation med Neutrik NTP3RC

Detta instructable visar dig hur att reparera en kortsluten hörlursuttag och ersätta domkraften med ett Neutrik NTP3RC.Vad du behöver:1 Neutrik NTP3RC. Kan fås på Amazon mellan $3 och $7. Svart plast modell är billigareLödkolvLödahjälpande händerrakb...

Antika dörren TV skåp med hemliga skjutbara låda och elektriska lås

jag hade gamla antika dörren och ville göra något med den. Min fru hade varit stressa mig för en ny tv skåp. Jag skissat några mönster och detta är den jag gick med. Jag ville hålla dörren i princip samma storlek, så det skulle vara som en dörr. Om d...

Sole reparation med löpband bälte

Uppdatering: En delar av löpband bältet som lockade mig--seghet--är också ett problem. Eftersom det inte sträcka, drar när skon flexar lim på tån limmet på hälen. Promenader är bra, men jag tror inte att det kommer att hålla. Mitt förslag är att sätt...

Motorsåg bar olja reparation med shop vac

Kedja och bar på min Stihl MS170 motorsåg var torr som ett ben. Det fanns gott om bar olja i tanken men ingen var som matas till svärdet och kedjan. Precis innan jag förstod vad som pågick var jag få rök medan såga ner träd. Höger sedan kedjan låst f...

Desklamp reparation med oogoo och Epoxy lim

I detta instructable jag kommer fixa en trasig skrivbordslampa med Oogoo för att göra en mögelsvamp som används för att kasta epoxi lim (eller epoxi harts om du kan få tag på några..).Även om detta instructable löser en mycket specifikt problem, kan...

Vägg skans repareras med Sugru

Vi hittade ett par metall vägg lampetter i papperskorgen som vi gillade men en hade en bruten flik så den dekorativa glasföremål inte skulle hålla på plats. Dags att slita öppna ett paket med Sugru.Steg 1: Lätt reparation Placera dekorativt glas pjäs...

Ray-Ban reparation med Sugru

jag ska vara helt ärlig här. Jag tycker mig några Ray-Bans. De tacky 70-tal porrstjärnan * guld-kantade flygare. De passar mitt ansikte fint, de ser rimligt i de flesta situationer, och de är polariserad. Och billigt.Billiga? Ray-Bans? De detaljhande...

Efterbehandling & möblera en källare med reservdelar förändring del 1: Closet Space

En källare är nog inte många människors topp val när det kommer till en plats att leva. de tenderar att vara fuktiga, spider angripna, svampen gårdar. Med lite arbete och uppfinningsrikedom, kan de göras till relativt fin lilla boningar. Okej, trevli...

Life Hack - reparera med hjälp av en 3D-skrivare

Hej--Detta instructable börjar med ett misslyckande...Alla har en riktigt nyttig och i mitt fall billigt föremål som gör sitt jobb tills den blir används så mycket att man bryter det. Detta är vad som hände med en uppsättning av mina hörlurar. När nå...

Lampa reparation med Sugru

medan ut skrotning, Vi hittade denna lampa i någons skräp.Anledningen till det var kasseras var att trådarna var utslitna mellan avsnittet topp & botten och vill inte längre stå rak. Vi trodde det var för fint för en lampa att kasta i en hög på skrot...

Reparera en motorcykel gas tank buckla eller ding med Bondo filler

Fastställande en buckla på en motorcykel gastank är så lätt. Här är stegen (se den medföljande videon om du inte vill läsa):1. slipa ren metall eller paint. Bondo kan gå över toppen av färg eller primer och kommer att hålla, men på ren metall är bäst...

Båt reparation med kolfiber

detta instructible är att visa dig hur man gör mindre reparationer till vattenskotrar t.ex. sprickor eller chips på kajaker, surfskis, surfingbrädor etc.Om du har någonsin paddlat eller lyfte en kajak över stenar som dessa, kommer du antagligen behöv...

Ljuddämpare reparera med hjälp av en Plug and Clay

Vår lilla pickup lastbil misslyckades avgasprovet. Smog teknikern sa fanns det inget tryck i avgasrörets utlopp. Det var en indikation att det fanns en läcka i avgassystemet. Väl när jag fick äntligen att inspektera det avgaser VVS-hör och häpna hade...