Arduino kontrollerade Beehive Fumigator / Air FreshenerInom det relativa kaoset av mina inhemska arrangemang har jag en liten oas i perfekt ordning. En sak som jag kan kalla "organiserade" och "fullt fungerande". En sak jag kan röra och vet att det är tillförlitliga och färdiga för åtgärder på en ögonblick meddelande- och det är min underbara hemgjorda Hackable Arduino Prototyping ombord.

Förångning projektet var från början planerade för att vara en enkel gasning maskin för bikupor, men mycket snabbt fick helt ut för hand och utvecklats till så mycket mer än så. Verkligen, människor flockas nu från alla fyra hörn av min ö att bevittna hur otroligt denna maskin som det sitter i centrum av mitt vardagsrum förångning allehanda exotiska ämnen, inbegripet rökelse och ost.

Tillbaka till December... Det är vintern 2015 och Sussex universitet har just publicerat en rapport som drar sluter att förångning oxalsyra är det bästa sättet att behandla honungsbin för varroa kvalster. Jag måste därför bygga min vaporising maskin omedelbart. Det kan finnas någon försening... Jag undrar vad jag kan vaporise?

Varroa är en liten "mite" som bor på honungsbin och deras avels celler, sugande biets blod för näring. Det är inte särskilt skadliga i sig har, men det några mycket otäcka sjukdomar som är mycket skadliga för bin och kan orsaka fullständig förstörelse av kolonin om höll okontrollerat. Jag måste agera nu för att skydda min bin.

Behandling av varroa måste utföras i den kallaste delen av vintern, då mängden avels celler i kupan är det är minimum kvalster kan gömma sig i dessa celler och helt undvika oxalsyra ångan. Rapporten släpptes bara på den 17 December och så trycket är på för mig att bygga min gasning maskin innan bina börja producera mer kull i början av våren.

Lyckligtvis har jag en hel del elektroniska smått och gott kvar från tidigare projekt, så med lite jakt runt i min slarviga verkstad och unsoldering några komponenter här och där jag kunde bygga detta projekt i tid för den kallaste delen av vintern anlända.

Förutom min lysande hackable prototyping ombord utformades detta projekt så mycket som jag gick och jag gjorde inga ritningar eller skisser innan handen. Jag drog den huvudsakliga förångning kammaren i Fusion 360 eftersom detta var den mest esoteriska delen av konstruktionen. Mycket av metallröret och plattan var plockas upp från workshop golvet eller finns i dirty rat angripet lådor kvarleva från månader/år/decennier gått.

Jag är så nöjd med slutresultatet som maskinen nu dubbel upp som ett soffbord i min salong. Ibland, om jag "på humör", jag trycker på knappen "on" och vaporise något, ibland bara på skoj och ibland fylla luften med exotiska parfymer. Visst, detta måste vara den mest löjligt över bakåtkompilerade luftfräschare någonsin byggts?

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino kontrollerade ljus dimmer

Varning: Vissa människor försöka bygga detta med en optocoupler med zerocrossing coz "som är bättre" rätt? Vissa får även höra i elektronik butiker är det bättre att använda sådan optocoupler. FEL. Detta fungerar endast med en random brand optoc...

Laser Galvo - Arduino kontrollerade

Arduino kontrollerad laser galvo. Servo driven speglar styra UV laser lämna ett fosforescerande spår på glöd-in-the-dark vinyl ark.Ursprungligen postat på notes.robives.comSteg 1:Börjar med ett blad av självlysande vinyl från eBay och en UV laserpeka...

Hemgjord Air Freshener Gel

jag ville dela mina erfarenheter med att göra dessa lätt och användbar Air Freshener geler. En relativt låg kostnad gör det själv rum luftfräschare, kan du ha alla ingredienser redan!Jag hålla en i varje fordon och vid mitt skrivbord på jobbet.Den to...

Sällskapsdjur utegångsförbud: En Arduino kontrollerade sällskapsdjur dörr

Problemet: du vill begränsa den tid när ditt husdjur är tillåtet att gå utanför. Detta kan bero på att trakten inte är säkra för din katt eller liten hund på natten (plundringarna coyotes kommer att tänka på). Men du vill ha ditt husdjur för att kunn...

Arduino kontrollerade Servo Robot (serbiska)

vad bättre sätt för att börja experimentera med öppen källkod mikro-styrenheter ( Arduino ) då genom att bygga din egen öppen källkod robot ( CC (SA-av))?Vad till gör med din Serbiska?(här) - Hur ansluta din serbiska till internet och köra det över e...

Infraröd Sensor guidade Arduino kontrollerade L293D Robot (del 2)

Här är del 2 av Arduino kontrollerade L293D Robot.Del 2 innehåller IR Sensors.This ingår i en serie av instructables leder till en rad efterföljare Robot.QRD1114 Infrarödsensor kopplad till ArduinoSteg 1: Ledningar IR sensorn till ArduinoNegativ från...

Arduino kontrollerade fyren

Översikt:Jag har ofta tänkt att en fyr skulle göra ett stort projekt för en Arduino, och så jag beslöt att ge det ett försök med någon av de lokala fyrarna här i Erie, Pennsylvania som inspiration. Jag valde Norr Pierhead fyr som vaktar ingången till...

Arduino-kontrollerade Wolf svans

hälsningar, eller ska jag säga, "Aaaaaooooooooooooh!" Gärna göra din bekantskap Karl wolf entusiast. Du har en inre wolf ande som är så ivriga att ge sig till känna att du har kommit mig att lära mig hur man gör din egen animatronic wolf svans,...

Arduino kontrollerade kök Timer

Alla ni måste har upplevt detta att du har något kokning på din gasspis medan å andra sidan du få upptagen tittar på TV eller få en djup konversation att du inser på upptäcka en lukt som det var helt bortskämd bara på grund av din slarv. Denna lilla...

Arduino kontrollerad bil Tracking System baserade på SMS-

Hej jag gjorde en Arduino kontrollerad bil Tracking System baserat på SMS för min fars bil.Använda modulerna är;Arduino nano V3.0SkyLab GPS-modulenWaveCom GSM-modulSoftwareSerial bibliotek, TinyGPS används för att kommunicera med moduler.När jag ring...

Trådlösa Arduino kontrollerade Tank (nRF24L01)

Hej!Idag kommer jag att visa dig hur man bygger en Arduino kontrollerade tank och fjärrkontroll. 3d tryckta delar av tanken (med undantag av registeransvarige, spåra guide och tank cover) ritades av timmiclark och kan hittas här.Steg 1: Samla materia...

Arduino kontrollerade CNC / 3D skrivare Hybrid

Moder natur gör... Vi bygger.BuildersBot säkringar 3D utskrift & CNC fräsning till en Builders dröm "3dprintingindustry.com"BuilderBot är en öppen Design maskin, som använder OpenMjukvara och öppen hårdvara. Det är en produkt av öppna projek...

Android & Arduino kontrollerade projektorn skärmen

detta är min första gången du använder Arduino, eller någon mikrokontroller. Jag är glad att det fungerat så bra men min fru kan inte bero på, travar av mikrokontroller som kommer att dyka upp på vår tröskel snart för framtida projekt. Någon feedback...

Wall-E's anti-sociala kusin: objekt att undvika Arduino kontrollerade Robot!

jag byggde nyligen en Arduino kontrollerade robot, som undviker objekt och skickar ut en PING)) ekolod att kontrollera om ett objekt är. När ett objekt har identifierats, roboten ryggen upp och vänder åt andra hållet!Jag kallar det anti-sociala robot...

Arduino-kontrollerade Smart Home

Detta Instructable skrevs av PubNub Evangelist Ian Jennings . Ians historia går igenom hans processen för att bygga en Arduino-kontrollerade smarta hem modell från grunden.--Tillbaka i September, vår grundare Stephen och jag pratade om olika sätt att...

Arduino kontrollerade Flight Simulator - "The Viper"

min Maker Faire projekt för 2012 är "The Viper"--en Arduino kontrollerade flight simulator inspirerad av shipen av det samma känt från SyFy kanalens TV-serien Battlestar Galactica. Den roterar 360 grader längs två axlar, vilket innebär att ja, d...

Arduino kontrollerade makt källa

Detta instructable beskriver hur du utformar en Arduino kontrollerad leverans strömkälla.En kort video som presenterar sitt arbete kan ses i min Youtube-kanalSteg 1: Design idéer, begagnade strategi... Syftet med projektet var att skapa ett litet dri...

Hexachord, en Arduino-kontrollerade musikinstrument

Förra året, med tidsfristen för Bay Area Maker Faire skapade jag ett nytt instrument som kallas Hexachord. Det var mycket roligt, en stor hit, och jag har haft chansen att göra ett antal samtal om det. Den design utmaningen var spännande och det fann...

Arduino-kontrollerade Robotic trumma

I år jag har berättat för någon som lyssnar som skulle jag bygga en robot trumma. De flesta slags ryckte likgiltigt. Även när jag byggde det, de flesta slags sneglade över på det och förmedlas tveksamhet. Det verkade som ingen men själv var övertygad...