Ärter och skinka soppa

denna traditionella soppa är en av min barndom favoriter, där som det kan vara bättre lämpade för vintern, jag kunde äta det året runt så jag väljer att dela den med dig. Denna rejäla soppa är otroligt enkel som de flesta soppor, kräver det ingen prep tid och mycket lite tillagningstiden.

Jag har haft en titt på olika andra recept på internet när det gäller mig, och jag kan lugnt säga att det är inte det mest hälsosamma, men jag kan försäkra er att dess fantastiska smaker, men jag antar att du kommer att behöva prova det för dig själv och bilda sig en egen uppfattning.

Låter komma igång

Ingredienser:
50g smör
1 lök, hackad
2 vitlöksklyfta
1l kyckling eller vegtable lager
1 stor potatis, tärnad (eller equiealent i mindre)
550g fryst trädgård ärter
350g tjockt skivad skinka, fett bort ska strimlas eller slits

Jag har kunnat bryta detta recept upp i 4 enkla steg.

1. Fräs
2. Lägg lager/ärtor
3. blandning
4. Lägg till sönderrivna skinka

Steg 1
Fräs lök, vitlök och potatis i smöret

Steg 2
När den första uppsättningen av ingredienser har sauted i pannan några minuter är det dags att lägga till lager och ärter. Låt sjuda.

Steg 3
Blanda dem alla tillsammans... Gör inte vad jag gör i videon, det var en jävla mardröm, alltid, alltid använda en stavmixer. dumt nog tänkte du kan hantera genom att hälla det att en normal mixer, inte bara gör stor oreda men fungerar inte lika bra.

Steg 4
Lägg den rivna skinkan och rör om ordentligt, slutligen Kontrollera kryddningen och justera.

Garnera förslag:

Matlagningsgrädde
Krispiga/hackad Bacon
Olivolja
Salt och peppar
Basilika

Tack för att läsa så långt och jag hoppas du njuta av video.

Om du väljer att prenumerera på mitt YouTube-konto just nu jag ska varna dig att jag för närvarande kommer om en paus på grund av min förberedelserna för ett företag bred matlagning konkurrens, att jag är för närvarande i den stora finalen av. Denna paus kommer att pågå fram till slutet av denna månad när jag planerar att lägga upp recept som jag har arbetat på. Naturligtvis dessa recept lägga all av min andra till skam i smak, innovation och presentation, och det är en underdrift att säga att jag är otroligt glada att dela dem med dig.

Tack igen lov behaga en kommentera om du har några frågor frågor.

Relaterade Ämnen

Hur till göra delade ärter och skinka soppa, hur min mamma lärde mig

det finns flera recept på Ärtsoppa på instructables men ingen av dem är för soppan min mamma gjort. Så detta instructable handlar om "Hur man gör Split Ärtsoppa på sätt som min mamma lärde mig att göra det". Varför? Eftersom det är den bästa sop...

Mynta, ärter och Vattenkrasse soppa

detta underbart ljusa och fräscha recept kommer också att hjälpa dig att hålla passform och trim för snabbt närmar sig sommaren. På grund av tillägg av sojamjölk istället för normala helfet, är inte bara friskare men också dess laktosfri.Jag kommer a...

Tomt kylskåp skinka soppa

Efter jul hade vi fortfarande en hälsosam hank skinka kvar att njuta av. Vi använde en del i smörgåsar, och några i överbliven skinka Hash med ananas. Vad göra med den sista biten? Och vissa holiday måltider småsaker som med överblivna succotash, bla...

Hur du använder örter och kryddor i matlagning

eller matlagning 101.Mat är alltid bättre när ordentligt kryddat. Du kommer att njuta av matlagning en mycket mer när du har bemästrat grunderna ört och krydda. Maten kommer att smaka bättre, luktar bättre och imponera på dina vänner/familj/medarbeta...

Gröna ägg och skinka paj och Tartlet

Paj (/ ˈkiːʃ/Joakim) är en välsmakande, Hjortronmousse paj med välsmakande fyllning av vaniljkräm av ost, kött, skaldjur eller grönsaker.Detta gör Dr Seuss stolthet recept använder sockerärtor, söt lök och skinka. Det är gott. Min familj kan inte få...

Söt ärt och lavendel soppa

denna soppa smakar kvintessensen våren. Udda smaker ljudet, men du hittar dem i din frusna delen eller container trädgård. På egen hand vore det en stor förrätt en brunch. Vare sig varm eller kall, denna soppa kommer att tjäna dig väl på ett garden p...

Öl och ost soppa

detta är en hjärtat öl och ost soppa. Uppfyller och rejäl, perfekt för en kall vinternatt. Det är också ganska bra för dig.Det kan göras vegan/vegetarian om du vill, beroende på osten och lager du använder.Steg 1: ingredienser 1 stor söt lökOlivolja2...

Kyckling och ris soppa på 30 minuter

Behövs en snabb måltid härom kvällen och jag hade några kycklingbröst redan upptinade. Jag gjorde denna måltid (med hjälp av min son) upp i farten och det var jättegott!Steg 1: ingredienser Jag ha brukar selleri och paprika i min kyckling och ris sop...

Korn sallad med kikärter och Feta

med kikärter, fetaost och persilja, denna korn sallad är cool och uppfriskande för en ljus sommar middag. Som en vegetarisk måltid står den på en egen. De som vill ha mer substans kan slänga i räkor eller kubik kyckling.Korn sallad med kikärter och f...

Hur du spelar hjärter - och vinn!

Denna handledning är för dem som har en mycket grundläggande förståelse för kort-spelar spel hjärtan. Helst, om du använder denna tutorial du har spelat hjärtan minst en gång. Denna handledning kommer att börja genom att tillhandahålla grundläggande...

Hur man gör en Rocket spis från en #10 kan och 4 soppa burkar

Detta instructable visar dig hur du enkelt göra en funktionell rocket spis från återvinningsbart burkar för nästan ingen kostnad.Produkter behöver du:1 - nr. 10 kan (Standard restaurang storlek kan. Min var en ananas bitar kan från en lokal pizzeria....

Hydroponiska DROPP trädgård för grönsaker, örter och blommor

bilden nedan visar två hydroponiska drip system jag byggt som omfattas av detta instructable. Systemets prototyp byggdes ca 3 veckor före bilden. Alla växterna för närvarande bosatt i prototypen är mellan 1 och 2 1/2 veckor gamla. Prototypen har arbe...

Själv vattning återvunnet anläggningen potten för växande örter och blommor

inspirerad av bbullet's egen vattning återvunnet vas instructable, detta är den metod som jag har varit med att göra dussintals själv vattning återvunnet plantageägare. Tack, bbullet!Det sättet att jag gör dessa använder 2 eller 3 liters läsk flaskor...

Naturliga remiedies (örter och kryddor)

använda mediciner hela tiden (om de inte krävs) kan skada dig, eftersom de gör ditt immunförsvar svagare. Ett bättre alternativ är att använda naturliga saker som inte bli av med sjukdomar men öka din immunitet så att du kan hantera sjukdomstillstånd...

Riktiga gröna ägg (och skinka)

gröna ägg och skinka; Du kanske kan ha dem i en låda och med en räv, men kan du göra dem hemma? Ja, du kan!Med lite smart kök kemi kan du enkelt göra din egen gröna ägg, utan någon karamellfärg! Den hemliga ligger i ett speciellt pigment finns i vanl...

Magnetiska periodiska av örter och kryddor

jag designade denna magnetiska kryddhylla efter söker förgäves efter ett kreativt sätt att visa alla mina kryddor. Jag älskade idén om en magnetisk kryddhylla för att gå med på mitt magnetisk kniv rack, men köpta alternativen var antingen för tråkigt...

Italiensk korv och Tortellini soppa

efter spotting några olika versioner av detta recept som flyter runt Pinterest, jag var tvungen att prova att göra min egen, eftersom som inte älskar korv och tortellini? Detta är en ganska rejäl italiensk soppa och det är ganska friska, super enkelt...

Korv och Tortellini soppa

detta är en riktigt enkel italiensk soppa att förbereda. Kyckling korv används är Al Fresco alla naturliga söt italiensk kyckling korv. Konserverade tomater är kokt med basilika och oregano samt kryddor i korven, det finns ingen anledning att lägga t...

Hot och syrlig soppa

jag älskar hot och sour soup. När jag hittade våra jag var allergisk mot soja och kyckling det begränsade min förmåga att besöka kinesiska och thailändska restauranger. Så kom jag upp med min egen version som använder fläsk och grönsaksbuljong.Här är...