Artist in Residence erfarenhet: min introduktion till 2000-taletJag hade en solid grund i traditionella metoder av skulptur - gör att mögel, gjutning, svetsning, Snickeri, etc - som konstnär som skapar tredimensionella vägg installationer, men jag hade gjort väldigt lite designa med programvara och jag definitivt inte hade använt datorstödd maskiner för att köra något av mina idéer. Programmet AiR på piren 9 blev marknollpunkten för min undersökning till detta okänt territorium. Här är några ord om min tre månaders vistelse där:

ANLÄGGNING

Byggnaden i sig är ganska inspirerande - en högteknologisk tillverkning anläggning uppe på en industriell bryggan med utsikt över stadens silhuett och Bay Bridge. Vad en vacker syn det var att titta på waterjet maskinen arbeta bort framför ett stort fönster som vetter mot den centrala waterfront. Jag var tvungen att nypa mig själv att jag var faktiskt med maskiner som kostar hundratusentals dollar att bygga vad mitt hjärta önskas. (Jag har också tala om hur bra det var att ha en på efterfrågan kaffe maskin i köket.)

PERSONALEN

Alla som arbetar på Instructables är stoked om att göra saker och det är definitivt lite av en "galen vetenskapsman" vibe. Som beskrivs som "rubbad" är en hög komplimang. När jag skulle förklara mina planer för att använda en av maskinerna, särskilt en som kan utmana gränserna för maskinen, jag väntat inledningsvis lite motstånd, men istället fick jag uppmuntran (tillsammans med några ord om att inte begå några flagranta, lätt kan undvikas fel.) Jag gjorde slut börjar en liten eld på Metabeam laser, men jag fick en tillrättavisning de och aldrig gjorde det igen.

UTBILDNING

Att få utbildade på alla maskiner kan ta lite tid, men jag kunde börja ta klasser innan min hemvist började officiellt. Jag tog nästan varje klass jag kunde, även om jag inte har några omedelbara planer för att använda den. Boka och delta i klasserna var den enkla biten, men faktiskt gå tillbaka och använda dem på egen hand tog lite ansträngning. Det finns definitivt en inlärningskurva med varje maskin, men det fanns alltid någon runt att hjälpa om jag sprang in i vägspärrar.

KONSTNÄRER I BOSTAD

Fanns det cirka ett dussin konstnärer och formgivare totalt, arbetar i nära närhet till varandra. Typer av projekt människor arbetade med var alla heta områden i design som du läsa om - parametrisk design, datavisualisering, Biomimetikens, bärbar teknik, etc. Det var riktigt coolt att vara runt människor med ett brett utbud av bakgrunder och metoder gör sådant framkant. Alla är super trevliga och det finns en stark kultur av att dela information. Om du hade en fråga, oavsett hur tekniska eller esoteriska, skulle det finnas någon runt som visste svaret. Att vara runt sådan talang gjorde mig vill vara mitt bästa.

INLÄGGET RESIDENCY REFLEKTIONER

Jag var verkligen glad att har genomfört flera projekt som jag hade velat göra i år, och för införs nya metoder att utforma och bygga. Jag önskar jag hade grävde mer i 3D-design och prototyper, men det var genom val. De flesta av vad jag gjorde var 2.5D arbeta med vattenjet och ShopBot, men det var helt nytt för mig. Det fanns så mycket ny information att bearbeta och köra att jag inte vill gå in på många håll. Men resurserna som finns att gå så långt som du vill, dvs, himlen är gränsen.

Speciellt tack till Noah och Vanessa för att skapa en inspirerande miljö full av kreativitet och mångfald. Jag lärde mig så mycket medan jag var där och det var ett privilegium att vara en del av luften programmet. Tack!

John Whitmarsh

Relaterade Ämnen

Goldie brons lera ringen med namn i runor av 16-åriga Artist-in-Residence. Du kan göra det också!

Goldie brons lera är en ganska ny produkt, släpptes i 2012. mycket billigare att spela med- och mindre svårt att arbeta med - än Art Clay Silver, enligt min mening. Detta instructable är om att "betala den framåt"; Jag undervisar min 16-åriga Ar...

Introduktion till kretsloppsodling

När jag först hörde om kretsloppsodling, var jag ganska stoked. Det var ett främmande koncept på gång, att kunna växa fiskar och växter i harmoni. Det har tagit några år, men jag äntligen byggt ett system som uppfyller mina behov. Det var också masso...

Hur det är för att vara en Artist in Residence på Instructables

nyligen jag gick med Instructables laget två månader som ett Artist in Residence vid känd gul robot högkvarter i San Francisco. Att vara en öst-och dalbana från en liten stad i MD som ingen har någonsin hört talas om, ni kan föreställa er detta var g...

Introduktion till byggnad enskild survival kit

Hej Instructables gemenskapen,Tack så mycket för den positiva svar och återkoppling, favoriter & abonnemang för mina tidigare projekt. En sak jag insåg genom meddelanden och kommentarer för min tidigare Pocket Survival Kit Deluxe och omfattande Altoi...

Introduktion till Leatherworking

Läder är en fantastisk produkt som har använts av människor sedan verkligen, början av mannen. Det är i kläder, skor, väskor, bälten, hölster och verkligen, ganska mycket allt du kan tänka dig kan göras från läder.Arbeta med läder är inte så svårt so...

12V-180kV: en ackumulatorn driv Marx Generator (och introduktion till elektronik)

Om du läser detta Instructable, en sak är förmodligen sant: du är intresserad av hög spänning! Om så, har du kommit till rätt ställe; Marx generatorer kan tillfredsställa din törst efter gnistor, lugg, och spänningen. Jag gjorde denna Marx Generator...

Introduktion till hobby lås plocka Aka: LockSport

Låsa plockning får ett dåligt omslag. När de flesta människor hör frasen, det congers bilder av olaglig verksamhet och skrupelfria personas. Men egentligen, när det gäller snatteri den mest effektiva strategin kommer inte att vara Dyrkning. Destrukti...

Introduktion till Light Emitting Diod med Snap kretsar

i detta foto Instructable, lär du dig den Light Emitting Diode, eller LED. Du får också lära dig hur man bygger en enkel krets som visar hur LED fungerar med Snap kretsar.Delar som behövs:1 bas galler (11 "x 7,7") # 6SC BG1 batteri hållare (2-AA...

Laserskärning för absoluta nybörjare: Custom laserskurna hänge med hjälp av MAGIC av THE INTERNET (eller: en mycket grundläggande introduktion till Adobe Illustrator)

har du någonsin velat en av dem fancy laser skär ut halsband, men du inte äger en laserskärare eller vet hur man använder design mjukvara? Detta är din lyckliga dag, min vän. Jag kommer att lära dig allt du behöver veta för att göra detta möjligt, oc...

Introduktion till 3D-utskrifter

3D-utskrifter är ett snabbt växande område, med populariteten och använder för 3D-skrivare växer varje dag. I den här guiden kommer jag försöka ge en introduktion till det breda utbudet av teknik i 3D-skrivare, en jämförelse av de vanligaste 3D-skriv...

Introduktion till Switch med Snap strömkretsarna

i den här bilden Instructable jag ger dig en kort introduktion till Snap kretsar. Du får lära dig hur man bygger en enkel krets, för att förstå likström (DC), och hur ett elektriskt reglage fungerar.Snap kretsar är en pedagogisk leksak som lär elektr...

Hur man gör webbplatser - komplett introduktion till Web Development

Titta på YouTubeDenna video serien är att införa webbsida utveckling för nybörjare som inte vet något om att göra hemsidor. Denna första avsnittet introducerar den program jag använder i mitt arbetsflöde för att göra webbplatser efter bästa förmåga....

Introduktion till SPSS (1.1)

här SPSS, nu IBM statistik, handledning video är en introduktion till programmet. Här hur till video hjälper dig att lära dig PASW (SPSS) för analys och forskning. Programmet kan användas för att analysera data från undersökningar, tester, observatio...

Svävare för sommaren 2014 introduktion till teknisk konkurrens

1. Introduktion till Joint InstituteHej! Vi är studenter från Joint Institute från Shanghai JiaoTong University i Kina. Denna vackra skola ligger i southwesten av Shanghai och Picture1 är den av våra fantastiska campus.Joint Institute (JI) är en tekn...

Hur man gör din mamma en äkta och innerlig mors dag present på 2000-talet!

Inte säker på vad du behöver din mamma i år för mors dag? vill göra henne något, men inte kan ge det till henne personligen eller skicka den till henne i tid? Jo, kliva in i Internet ålder och följa mig som vi konstruera den perfekta mors dag-kort!St...

Introduktion till min handledning om hur att göra ditt mycket eget rollspel spelet utan någon kunskap av skript och Pixel-Art

Alright, du vill göra din alldeles egna rollspel projekt, men du vet inte var jag ska börja... väl denna tutorial i princip om hur du ska skapa ett tärningsslag RPG spel utan behov av någon webbläsare, en perfekt tristess mördare när din internet är...

En kort, grundläggande introduktion till CAD

en kort historia om CADPå 60-talet Ivan E. Sutherland (MIT) uppfann och introducerade Sketchpad, tidig förfader av Computer Aided Design (CAD). Den med redaktionella funktioner som en 2D-CAD system och det var utrustad med en pekskärm som utdataenhet...

Kniv, min present till min vän

Jag har vän, som bor i USA. Han är en glad far till två pojkar, tvillingar. Detta är en gåva av dopet.Steg 1: grejer I min verkstad har jag en hel del gamla, skadade hjul bearins. Detta är bra grejer för föreningen. Jag skär uthärda och använde min s...

Min Guide till AVR Transistortesters

Om du är en elektronik hobby sedan är AVR Transistortesters den största sak sedan skivat bröd! Varför om Ron Popiel levde han skulle hawking dessa natt och dag på Shopping nätverket. Men ibland finns det något sådant som för mycket av goda. Sortering...