Avancerad borstlös Power Systems för små elektriska skotraravhandling: det är möjligt att konstruera en mycket kraftfull, effektiv och lightweight personlig rörlighet enhet med hobby-grade utrustning för under $400. Detta belopp kan vara drastiskt mindre beroende på de särskilda behoven i byggare. Detta är möjligt endast genom extremt höga Drivatätheten av modern batteri och motor controller teknik och den extremt låga kostnaden av dessa i radio kontroll modell hobby. Fördelarna med att bygga din egen personliga elbil är pedagogisk erfarenhet, möjlighet till självbetjäning, och möjligheten att anpassa till dina egna inställningar på kommer.

Jag är en byggmästare och snille av naturen, och är alltid på jakt efter coola delar, anordningar som kan göras bättre med coola delar eller ibland både. Under sommaren 2007 råkade jag på en chans att arbeta med båda.

Som lite av backstory, jag bygga och tävla striderna robotar - som i Battlebots och Robot Wars - och som andra byggare av robotar och icke-robotar kanske vet, är sökandet efter den perfekta motorn oändliga. I juni 2007 gick jag på en resa till Kina för att besöka min åldrande farföräldrar... och jakten på delar. Som RC Hobby kanske vet, är Kina den främsta källan till den stora majoriteten av modell utrustning dessa dagar - big-märkta eller inte.

Så var det i en liten hobby butik i ett område i Beijing att jag såg denna stora outrunner motor. Det enda ordet för att beskriva det var "assnormous" - enligt information kortet, det var en "7050/6" typ motor. Översättning: 70mm diameter stator, 50mm stator längd, 6 varv per stator pole. Riktiga översättningen: massiva kraft. Det hävdade 6 kilowatt högsta, men som overrrated som många hobby delar brukar vara, jag litar inte betyg. Många högkvalitativa BLDC motorer av denna storleksordning kan producera upp till 10-11 kilowatt effekt. De kostar också en cool grand eller två, inte $100 jag slutade upp att få denna motor för. Här är ett exempel.

Dock inte som hindrar mig från att impulsivt köpa den, eftersom det är större än alla andra borstlös motor som jag hade på tiden ändå.

Tillbaka i USA, jag var tvungen att räkna ut vad på jorden att göra med en gigantisk motor. Jag hade ingen styrenhet för det, inget batterisystem som eventuellt kunde mata den, och ingen ansökan. Mitt personliga svävare projekt var strukit ett år innan. Jag kunde inte stoppa denna motor till en 12 kilos klass bekämpa "bot.

Det tog en lycklig resa till en lokal loppmarknad att få detta projekt kommer. Den dagen gick jag förbi de vanliga leverantörer säljer leksaker när jag märkte en hade en liten elektrisk skoter, ungefär storleken av en stor Razor skoter.

Och allt gick utför därifrån.

(Uppdaterad 15 januari 2009) Hej stötarna, jag har 31 000 visningar och 21 priser? Vänligen ränta om du gillade det eller inte, eftersom det ger mig feedback! Som alltid, är kommentarer och frågor välkomna. Också, jag förbereder en writeup på wheelmotor skoter, men vill få min motor teori lite mer inline innan jag avslutar det.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Nya och förbättrade borstlös Electric Scooter Power System Guide

2008, jag satt ihop en guide på Instructables om uppgradering av kraftsystemet av dina små personliga elektriska fordon. Det var en primer på grunderna i en elbil kraftsystem och erbjuds resurser och tips för kompakt elektrisk skoter konvertering. Fr...

Pocket Power System (kan vara Solar Powered)

Obs: denna video visar inte upp på iOS app.Här är en hemmagjord pocket power system.För att göra detta tejpade jag i princip en liten inverter till ett litiumjonbatteri.Gå till ZebraComet.com för mer videor och hur idéer....

Power System frekvens bestämning genom att använda Arduino

IntroduktionNätström distribueras allmänt på 50 eller 60 Hz.This-projektet syftar till att "Beräkna hur levande ac power system ofta använda Arduino" kit och liten transformator ckt setup. Detta projekt är byggd av vårt team caféer, Venkat, Abhi...

Solar Power System med upp-cyklade komponenter.

Omfattningen av projektet.Syftet med detta projekt är att montera och installera en stand alone solenergi (Foto Voltas eller PV). Mitt mål är att köra 2 LED-lampor i fixturer på min arbetsbänk och laddning/underhålla mina batterier till motordrivna v...

Solar Power System

detta instructable visar dig allt du behöver för att sätta ihop en ganska bra storlek elektriska solpaneler system. Saker du behöver:Leveranser:SolpanelerLaddningsregulatorBatteriladdare2 AWG kabelMinst en 12 volts Marina djupurladdningsbatteriMekani...

Hemmet gjorde Hydro Power System

på Fuelternatives försöker vi att hjälpa konsumenterna att hitta lösningar så att de kan använda alternativa energikällor. Vi har arbetat på några experiment för detta ändamål och detta är en av dem...I ett försök att utöka utbudet här, trodde jag de...

Portabla Hybrid Power System

projektet pågårDet är en prototyp enhet, en bärbar kompakt hybridsystem vilken lagringar och ger elektricitet i batterierDen använder tre kraftkällor för laddning: förnybar vindkraft och solenergi, och ett elnät. (Alternativt ett manuellt system kost...

Hemma gjort Solar Power System

jag verkligen ville prova solenergi. Jag beslöt att göra detta. Ive sätta hela i mitt skåp i mitt rum.Steg 1: delar Parts:2 x 5 watt mono-kristallina solpaneler1 x 12/24 volt, 10amp sol laddningsregulatornNågon gauge tråd, längd beror på vad du behöv...

Hur man gör en anpassad elektriska Go-Kart och borstlösa DC Motor

detta Instructable information om design och tillverkning av min elektriska go-kart. Dock kan de principer och metoder jag använt tillämpas på liknande fordon.Eli-Kart växte fram ur ett intresse till mig att skapa en enkel, pålitlig, personliga elekt...

AC monitor system med Intel Edison (Intel IoT RoadShow Brasilien)

Ett system som kontrollerar spänning, strömstryka, frekvens och temperatur på ett AC-power system, beräkna total strömförbrukning och lägga all information på ett moln dataserver.Steg 1: AC Sensormodul Vi utvecklat denna Sensormodul baserat på projek...

Grunderna i förvandlar ditt Remote Controll fordon till ett autonomt System (Drone) genom att använda en Arduino

jag började detta projekt med målet att billigt vrida min RC helikopter till något av en UAV eller åtminstone att passa vissa sensorer att minska kollisioner och andra "mis haps."Nu är tyvärr i början av projektet missbedömde jag min lilla helik...

Liten skala Power Solutions

Hur att ge ström till avlägsna populationer med hjälp av mikro-grid system.: Make en USA-Mexiko Innovation energiutmaningenSpanska översättningen:Gratis PDF: Guide till små Off-Grid Power SystemsPROBLEM: Rutnät makt är inte tillgänglig och är ekonomi...

Solar Cooling System för hjälmar

Steg 1: Hitta en hjälm Kan du hitta en cykel hjälm nästan var som helst som en Walmart eller lokala bekvämt butik.Steg 2: Power System Få din 2 9 volts batterier och positiv och Negitive sladdar plus fläkten och löda ledningarna till batterier och fl...

Små reservkraft System

Vi har alla haft våra makt gå ut, ta ficklampa eller radio, upptäck batterierna är döda och köra till batteri lådan att hitta att dess tomma eller vi har fel storlek. Vanligtvis är är det värsta scenariot att vi måste sitta i mörkret i ett par timmar...

Scariac (fattig Mans variabel Power Controller)

blanda vatten med el är riskabelt, och kan vara dödlig. Dock i detta projekt använder vi det för att göra en av de billigaste slags makt controller. Scariac.http://www.thekingofrandom.comSteg 1: Titta på VideoVarning: Detta projekt är ytterst farligt...

Hur man bygger en Wind Power Generator

skörda vinden för energi inte är ett nytt koncept. Ursprunget till med vindarna till som producerar mekanisk energi förloras i dimma tid. Mänskligheten var med vindkraft att flytta sina skepp och Mala sin säd minst ett par tusen år sedan. Med tillkom...

Solar Power Supply V3.0

efter två tidigare generationer av min Solar Power Supply får positiv feedback på här och YouTube, jag trodde det skulle vara dags att dela med mig av min tredje generationens design.Ungefär som den tidigare versionen, förbättrar denna design från an...

(9) nya uppdatera 8/20/15 Morphed in Emergency bärbar Solar Power (se steg 10)

Jag flyttade från Hawaii till Idaho och så nu jag kan andas och sprids ut lite.Detta är den nya bärbara System har jag på linjen. Jag har inte längre att driva de saker som beskrivs i denna i'ble, den bärbara Power System är nu kan ge kompletterande...

Hacka en bänk nätaggregat och multi laddare från en gammal PC Power Supply

för en sak jag ville ha en bänk nätaggregat men ville inte betala $40 dollar på radio shack för en.det andra var jag sjuk av att ha så många laddare som jag var tvungen att ta med mig överallt jag gick för mer än 24 timmar, resor, semester, familj be...