Barndomen Laser: Bygga en HeNe Laser Kitdet handlar om att bygga en klass II < 1 MW Helium-Neon (HeNe) laser. Det handlar också om en dröm som har varit en lång tid kommer. En liten tillbaka historia skulle hjälpa.

Som barn, tillbaka i 80 och 90-talet, brukade jag få Elenco elektroniska Kit från min pappa och mamma som presenterar. Jag hade dem alla, den digitala Roulette (K-25), Space War pistolen (K-10), Pocket spel tärning (K-28) och många fler. Även några robot byggsatser. Sedan jag upptäckte lasrar och allt jag kunde prata om i månader var att få en helt ny klass II Laser Kit (LK-1).

Naturligtvis lasrar är farliga och så båda mina föräldrar sade nej, ansvarsfullt. Jag fortsatte att tjata dem och en del slogs: Jag skriver en rapport om lasrar, om deras historia och säkerhet, och de skulle köpa den för mig. Så jag gick till biblioteket, studerat upp lasrar, skrev rapporten, och 1992 jag fick den. Jag var så glad jag inte kunde tro det.

Tja, som av en chans, jag förlorade instruktionerna och vi skjuta upp byggsats för en stund. Sedan hela fick glömt och packat bort, förlorade jag i ca 15 år. Jag hittade den ca 5 år sedan medan jag rörde sig och överraskande var allt i nyskick. Instruktionerna var fortfarande förlorade och så jag kollade internet varje år se om scheman skulle dyka upp men de aldrig gjorde.

Du ser styrelsen har inga markeringar och jag inte hade en fullständig lista, bara delarna i rutan. Så det bästa jag kunde göra vore att bakåtkompilera kretsen, något jag inte bra på. En bild skulle ha hjälpt oerhört men jag kunde inte ens hitta en sån. Sist jag försökte titta på vägen tillbaka maskinen för ens den minsta ledtråden men bara hittat detta:

http://Web.Archive.org/Web/19970125020504/http :// www.elenco.com/dlxkits.htm#lk1

Med allt hopp förlorat jag äntligen beslutat att skriva Elenco för hjälp, hoppas att de hade de 20 år gamla planerna i deras arkiv. Jag skulle förmodligen ha försökt att först men det aldrig fallit mig. Ja skulle inte du vet de skickade mig en PDF av scheman och instruktioner redan nästa dag! Blev plötsligt jag en 12 år gammal igen, svindlande med spänning. Så här är jag redo att göra en 20 år gammal dröm och bygga att laser kit jag bad för som barn.

Så om du är redo så kommer titta på mig bygga denna gamla kit och ta min laser till liv!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bygg en transistor testare kit

Hej vänner! Var jag söker för en billig ESR mätare och hittade denna sak baserat på ATMEGA328Jag fick Kit och tänkte jag skulle visa er hur man montera den och visa upp det andra intressanta funktionerBygg en transistor testare kitHär Är den länk til...

Bygg din egna prototyper Kit...

Jag gör Prototyper kit innan jag går in på Detaljer för att skapa några av mina projekt. Detta sätt kan jag "grov-i" projekt delar innan de bestämmer sig en ritning som kan behöva modifieras en massa gånger att få projektet "ringa in"....

Bygga en Doodle Bot kit från DAGU

Doodle Bot är en mycket enkel nybörjare robot som kan skriva meddelanden med whiteboard markörer, jumbo krita eller kritor. Satsen levereras med alla delar inklusive en Arduino kompatibel domänkontrollant och en skruvmejsel. Du kommer att behöva leve...

Bygga en Laser skära modell på en regnig dag

Om du älskar bygga modeller och har inte provat laser skär kit... så har du en stor behandla i butik.Jag tittade på Instructables och har ännu inte sett någon hänvisning till dessa stora kit och tyckte jag att det vore en bra idé att dela mina erfare...

Lägg till Laser etsning anlagen till en CnC kvarn

Detta Instructable visar dig hur du enkelt kan lägga till laser etsning anlagen till din befintliga CnC mill. Efter att ha följt denna Instructable har du tillgång till en etsning laser samt en traditionell fräsning spindel. Genom att ha både verktyg...

CNC Laser Cutter resa

Jag vill dela med dig resan hade haft, att skapa min egen CNC laserskärare.Detta projekt är ca 2 år i vardande, på grund av forskning och utveckling, och utgifterna tilld tid å det tog mig lite längre än väntat, men jag äntligen beslutat att börja by...

Med Zen Toolworks CNC med Laser gravör

Detta Instructable från Zen Toolworks kommer att omfatta hur du använder din Zen Toolworks CNC-maskin med en laser gravör kit från Jtech Photonics.Utrustning som behövs:Zen Toolworks CNC-maskin. Våra kompletta satser finns på vår hemsidaJtech fotonik...

Benbox med Eleks Laser gravör (GearBest /Banggood)

Figur: Gearbest.com Laser gravyr maskin (baseboard ingår ej)Hårdvara konstruktionDetta dokument expanderar på detaljerna i Instructable nedan:"Hur till: Laser gravör!" av MakerBoxAtt lägga några extra tips på konstruktion, samt att ge mer detalj...

Fender Tweed Deluxe 5e3 klon bygga baserat på TAD Tweed Deluxe Kit

Fender Tweed Deluxe är en gitarrförstärkare som byggdes av Fender från 1948-1966 i olika versioner. Den senaste versionen var 5E3 smal panel version. Fender Tweed Deluxe var den mest populära tweed amp produceras av Fender och användes av många gitar...

Introduktion till byggnad enskild survival kit

Hej Instructables gemenskapen,Tack så mycket för den positiva svar och återkoppling, favoriter & abonnemang för mina tidigare projekt. En sak jag insåg genom meddelanden och kommentarer för min tidigare Pocket Survival Kit Deluxe och omfattande Altoi...

Cykel Defense Kit

cykel Defense Kit (BDK) erbjuder alternativ för att hantera aggressiva bilister. Som ingår i en altoids tin, varierar 8 verktyg i upptäcktsrisken, potential att orsaka skada och laglighet.Konkret kan cyklister:1. utfärda "medborgaren citeringar"...

22 grundläggande elektronik kretsar gjorda med Electra I - modulära elektronik utbildning KIT

Electra jag är en utbildning KIT innehåller 57 moduler med elektronik delar. Det beskrivs mer än 20 grundläggande går runt men du får nog delar att göra mer. The KIT är för att lära unga människor grundläggande kunskaper i elektronik.Du behöver inte...

Hur till bygga din egen rörliga Tardis!

Få din "hur att bygga din egen Tardis Kit" & en annan klar Tardis för skala.Steg 1: Steg 1 öppna Tardis Kit Steg 1 Öppna "Hur att bygga din egen Tardis Kit"Kontrollera att du har alla bitar du behöver!Steg 2: Steg 2 sätta lampa i T...

Bygga Kalis ansikte

Kalis ansikte behöver hjälp. Blå glasfiber dockan jag använder som bas för hennes kropp är bra, men ansiktet är alltför dainty. Det är ingen form för en vedisk gudinna kan slakta tusentals demoner.Jag gör åter en gammal aluminium walker i Kali, flera...

Woody UI Kit

detta instructable visar hur man bygger en Woody UI Kit.Du kan också få en klar att använda kit från Woody UI K.BeskrivningWoody UI Kit är en låg kostnad, låg-trohet prototyping verktyg för att designa webb och mobila gränssnitt med träklossar, pappe...

3D tryckta spektrometer, använda offentliga Lab DIY kit.

Detta Instructable visar hur man kan förbättra på standard Offentliga Lab DIY Spectrometry Kit, med hjälp av en 3D tryckta huvuddel. En huvudsaklig förbättring av den nya designen, är en robust bestämmelse för att säkra USB-kabeln.Aktuella enheten ka...

Instructables Papercraft Kit

för del två av min Instructabot går till stad -projektet, Autodesk och Instructables bad mig att skapa en mindre förenklad version av showcase-modell som ska användas för PR-evenemang och gemenskapens giveaways. Konsekvent att projektet temat bor ska...

Hur man bygger en högtalare

Bygga en högtalare kitHejVi har utformat en högtalare kit som vi tycker är ganska bra. Vi har gjort det så enkelt som möjligt att bygga, och vi tror ni kommer överens om.Ljudet är bra och det är bra värde. Kit finns med en låda som liknar som på bild...

Montera HobbyCNC EZ Stepper Controller styrelsen Kit

Bygg din egen hög-aktuell 3-axlig stepper motor styrkort för din DIY robot, DIY mill eller mill konvertering, DIY router eller något annat som behöver flytta. Detta är en bygg-det-själv kit från HobbyCNC.com.Steg 1: Inspektera komponenternaÖppna pake...