Bent Lamination Plywood LampFör närvarande studerar jag design. Jag har varit träbearbetning och bearbetning för ett par år. Det började som en hobby, även om den alltid gör jag tror? Snart upptäckte jag att göra saker var något jag var extremt brinner. Jag som mål att åberopa tanke och känsla i min design. Oavsett om det är det faktum att lappa ansluter med du, eller du absolut hata för en specifik anledning. Hursomhelst, det har tjänat sitt syfte. Det har gjort du tror.

När jag informerades om Plywood tävlingen, trodde jag det var en riktigt cool idé. Under 2000-talet blir vi allt mer berörda och lyhörda för de växlande klimat och resurser på denna jord, som vi borde vara. Jag är stor anhängare av hållbara möbler. Jag använder återvunnet trä i mitt arbete när så är möjligt.

Plywood är ett underbart material att arbeta med. Stark, hållbar och lätt att arbeta och styra. På grund av sin konstruktion har den också väldigt lite trä rörelse. Intressanta mönster kan också göras med exponerade plywood kanter. Speciellt med marin plywood är kontrasten i kanterna vackra. Denna lampa tror jag, fångar att skönhet och prunkar det på ett elegant sätt.

Denna böjelse laminering Plywood lampa använder 2 små skivor av plywood och gemensamma woodworking verktyg och maskiner. Jag använde de verktyg jag har eftersom jag har dem. Det betyder inte att de är det enda sättet att utföra vissa uppgifter. Det är ingen mening att gå ut och köpa ett nytt verktyg om du kan göra det someway annanstans.

I detta Instructable ska jag dela några kunskaper på böjda laminations och mögel att.

Jag har angett detta projekt i Plywood tävlingen, så snälla rösta på mig.

Varning: Jag eller Instructables kan hållas ansvarig för eventuella skador eller skada med verktyg eller maskiner. Jag rekommenderar också anställa en elektriker göra ledningarna för denna lampa.

Verktyg:

Bord såg

Router

Bandslip

Borrmaskin

Handverktyg (flygplan, Skavhyvlar, filer, mejslar etc.)

Jig sågar (eller bandsåg)

Markera ut utrustning

Material:

Plywood (6mm och 3mm)

MDF (Medium Density Fiberboard)

Elektriska installationer (eller en gammal lampa)

Skruvarna

Lim

Spray färg och lack

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hemliga fack Plywood lampa

Målet med detta Instructable är att visa hur man lägger hemliga fack i plywood. Jag ville bevisa konceptet och se hur långt jag kunde ta det, så jag gjorde en lampa med hjälp av fyra olika fack stilar, och lagt till en hemlig stash glödlampa och nyck...

Bent laminering Form (hur till)

i denna svårlösta, du lära dig att skapa en böjd form för böjda laminering. Jag gjorde det på TechShophttp://www.Techshop.wsVad du behöver:1. metall linjal (3 fot)2. tunga föremål3. franska kurvor4. utarbeta & design uttoning velängpapper (redaktione...

Bent laminering armband

böjda laminering är en process för att skapa en kontinuerlig korn kurva i trä. Det används ofta i möbler och andra böjda träföremål.I det här exemplet kommer vi att använda 5 lager standard tjocklek valnöt faner för att göra en trä armband.De materia...

Bent laminering fotoram

jag hittade detta projekt på träbearbetning för enbart dödliga YouTube-sida. Jag har gjort en hel del av dessa med hjälp av Steves riktningar med ett undantag. Jag hittade med en trä form skapa även fastspänning tryck genom hela kurvan för bildramen...

Modulära Plywood arbetsbänk

Hittills hade jag bara en kartong tabell för Ikea att göra mina projekt på. Och du kan förstå att detta inte fungerar bra för saker som träbearbetning eller sätta en stor metall bänk vise på. Det var därför jag började bygga av min modulära plywood a...

Digital tillverkning: Böjd laminering mögel

Att skapa mögel för böjda laminering på en laserskärareDetta Instructable kommer att lära dig Digital tillverkning arbetsflödet jag brukade ta en 3D-modell och skapa en laser cut, kartong Bent laminering mögel.Vi kommer att skapa en skateboard design...

Våt bildade läderfodral telefon

I detta instructable jag kommer att visa dig hur du använder en process som kallas "våt bildar" att skapa en enkel, snygg och robust Läderfodral till din mobiltelefon. Detta är en fantastisk teknik som ger vackra läder objekt och så enkelt att ä...

Trä Air växt hänge

är du någon som gillar att alltid vara omgiven av växter? Varför inte göra en med dig runt halsen?Denna ursprungliga smycken är en bra introduktion till småskaliga trä böja och mögel att göra.Det material du behöver inkludera:Fanér (se till att det ä...

Digital tillverkning: Laser skär Skateboard

Laser skär SkateboardTraditionellt när du gör skateboards täcker av faner är är hoplimmade, trä böjd i form och sedan klippa ut med en såg.Jag var nyfiken om du kunde vända stegen, tillämpa en Digital tillverkning processer och skapa en fullt lasersk...

Lilla StumpChair

StumpChair (https://www.facebook.com/StumpChair) har varit ett pågående projekt under ganska lång tid. Vid ett tillfälle började för några år sedan jag att göra små StumpChair modeller och lämnar dem runt stan i butiker för att se om någon skulle mär...

Subway Hook

När min vän Sarah vände mig om ett "subway projekt" blev jag besviken när det inte hade något att göra med smörgåsar, men jag lyssnade på hennes begäran ändå. Sarah är inte bekvämt nå bar på en tunnelbana bil, och ofta gånger, under rusningstid...

Byggde egen båt från scratch

Ja, igen en annan instructable om hur man byggde en egen båt. Jag kommer inte ge några detaljerade planer etc. (eftersom jag inte gjort dem). Men jag tror att ni alla är kapabla nog att utforma det själv så jag kommer att koncentrera sig på de missta...

Lotus hänge Lamp - Bent wood

när du kommer in i trä arbetande... någon gång du vill böja trä.Du kan laminat tunna remsor, ånga böja eller kerf böj.Jag ville prova en kronblad formade taklampa... sedan min lampa var att vara ljus laminering var ute... så klipptes kerf krökar som...

Plywood Hexagon lampa

Göra denna hexagon lampa i 11 enkla steg!#stadslabrotterdamSteg 1: Du behöver: HammareTrälimSuperlimNaglarSkruvarnaSkruvmejselHandborrLinjalenSandpapperMagnetBit metallGlödlampa E14 + sladdGlödtråden för 3d-skrivare (jag använde vita PLA 1,75 mm)Popp...

Slipstream tabell (experiment i aluminium och Plywood laminering)

Tabellen Slipstream är kulmen på ett antal sidoprojekt och experiment i CNC profil styckning, laminering, täcker bra manipulation och traditionella träbearbetning. Projektet är resultatet av ekonomin och effektiviteten i cnc tillverkning samt verklig...

Lätt DIY böjd Plywood ljus Fixtues (nr ångande, laminering eller kerf nedskärningar!)

Varför är armaturer så dyra.. .för livet av mig kan jag inte förstå de orimliga priserna för vissa ljusa nyanser.Jag har aldrig haft en anledning att köpa en nyans (orsak jag bodde på platser som redan hade några... och eftersom jag inte äger huset.....

A simple lamp made from laminated wood

Hi everybody!I min utbildning att bli licensierade trä/metall butiken lärare fick jag bygga många saker. Ett av uppdragen var att experimentera med laminerade böjt trä. Vi bör göra en rund del, en del gjorda av en solid bit med skära skåror, och förs...

Bent Plywood Bicycle

Efter att ha sett denna cykel på en cykel design blogg blev jag inspirerad att bygga min egen. Den gjordes av någon som heter John Hobson. Konceptet är detsamma, men min är ganska olika.Även jag hade några kvar över epoxi och glasfiber från kajak jag...

Bent laminat fladdermöss!

Välkomnar alla till Bent laminat Bat Instructable! Idag kommer jag att dela processen för bockning laminat för att skapa en spoooooky Halloween dekoration.Dekorationer är stor och allt, men vårt mål är att lära sig stegen och regler som styr, böjning...