Bevis av begreppen ventillös Air Canonför den längsta tid jag har varit förbryllad med canons allehanda. För att koka älskar jag faktiskt högt explosiva anythings. Ju högre desto bättre. Om det går boom och du känner det i bröstet blir jag förälskad. Jag har investerat min tid utveckla en air release för pneumatiska enheter som är i huvudsak utan ventil på grund av denna fascination och relativt billig av PVC. Du slipper punga ut extra pengar för en Fjärilsventil eller försöka ändra en sprinkler ventil. Medan detta bevis på konceptet kommer att minska kostnaderna i pneumatiska enheter det har det är dra ryggen. Jag kommer att förklara i hela denna kompatibel. Eftersom detta är min första kompatibel vänligen bära med mig om jag gör några misstag.

För denna kompatibel kommer jag att göra en liten skala modell. Det finns en 3 in av ungefär 18 i luften behållaren som övergångar till en 1 i av ungefär 24 i fat. * jag ber om ursäkt för den gee av gissningar, jag faktiskt gjorde detta PoC några månader sedan och placerar det i lagret när jag flyttade. Jag faktiskt tittar på bilder som jag tog samtidigt som det att skriva detta. *

Genom att läsa denna kompatibel, du läsaren, ansvar alla i dina försök att återskapa eller ändra denna design.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Air Canon Test Video 1

Detta är ett enkelt test video av min hemgjorda air canon, gjorde med PVC och ABS pipe och en sprinklet magnetventil. Max. trycket är 70 PSI, kommer att publicera en instructable med detaljer snart....

1" air-canon QEV

OK låt oss klargöra: det är bara canon delen. Den reservoar & ventil - som är en blow-off (aka blast-off, quick-avgaser) are'nt byggt ännu, det är en annan historia, jag ska göra en annan instructable sedan men nu...Om jag have'nt bygga tusen av luft...

Brandsläckare air canon.

Hej, jag heter Justin, och detta är min första instructable. Jag arbetade på detta projekt innan jag märkte denna tävling, och sedan när jag såg det, var jag vill, ok, jag helt in! Tja, hur som helst är här det.Vad jag gillar med detta projekt är att...

400 volt järnväg pistol

för detta instructable kommer jag att förklara hur man gör en enkel järnväg pistol, bränning metall kullager. Delarna är inte dyrt, men im inte säker på hur mycket det alla kom till som jag byggde det på min skola under DT lektioner. Det finns mer kr...

Smart Weekend House Controller (Work in progress)

Obs: Detta instructable är fortfarande i arbete (Pia), eftersom jag inte har mycket tid på grund av skolan och jag har problem med Edison. Och eftersom jag är perfektionist, när den instructable är Pia, jag bara publicera partiell scheman och blocker...

Solfångare Spa

ja det är den tiden på året igen här i södra Kalifornien tid att fylla upp spa och bryta ut BBQs. Detta har blivit en årlig ritual som en svidande påminnelse att el inte är gratis.Någon hur min fru har velat gå i en grönare riktning och har varit gan...

Bevattning logic controller/projekt log

Hej, jag ska förklara mitt projekt på bara en minut, men först ville jag förklara hur jag blev involverad i detta projekt.Jag gillar att spara pengar var jag kan, så det inte är svårt att förstå varför jag bilpool att arbeta. Det är bara två personer...

Hur man utför en tre steg bränsle tjänst + hur man gör ett verktyg

i tre steg är ett gemensamt förfarande som service utförs på nästan varje butik ute, men det är inte billigt. ett snabbt samtal runt var jag bor nettas priser mellan 120-175. Det är inte en svår process men det är en tidskrävande. för mindre än $30 u...

Hur konvertera en 24V skoter till 36V - smutsiga metod

det är en strävan efter E-hastighet... Och jag menar inte en dot com bubbla "E" Dessa instruktioner är bevis på konceptet för, förhoppningsvis större planer.Steg 1: Källa delar Två skotrar användes för detta projekt. Både som hittades deralict o...

Laser Castle

Använda en desktopen laser skärmaskin, gjorde jag detta trä slott från 3mm plywood.Maskinerna används för detta var en LS3020 Desktop Laser gravör. Former och utföranden skapades med hjälp av Autocad (och exporteras i form av DXF-filer för att import...

3 x 3 x 3 ledde kub

Jag är säker på att många av er har sett många större LED kuber, men ansluter 512 LED's i en 8 x 8 x 8 LED cube kan vara ganska skrämmande, så ska vi ta ett steg tillbaka och kolla ut hur vi skulle sätta ihop (och fungerar) en 3 x 3 x 3 LED cube.Steg...

5 x 4 LED display matrix med hjälp av en Basic Stamp 2 (bs2) och Charlieplexing

har en Basic Stamp 2 och några extra lysdioder sitta? Varför inte leka med begreppet charlieplexing och skapa en utgång med bara 5 stift.För detta instructable jag kommer att använda BS2e men någon medlem av familjen BS2 bör fungera.Steg 1: Charliepl...

Hem Automation MSWindows XP

Mswindows: början hemautomation på en server.Nu frågar vänner mig hur man hemautomation på en äldre maskin med MicrosoftWindows XP för bevis av begreppen. Det är inte heller en programmering handledning. Låterse vad vi kan göra här:1. få eller göra e...

24V Motor Controller för $24, RC & Arduino

Som många människor, har jag velat använda basen på en elrullstol för fjärrkontrollen projekt. Dock rätt motor styrenheter är dyra, och jag tänkte att det måste finnas en billigare lösning. Jag ursprungligen köpte borstad råden (elektronisk Hastighet...

Bredd: kinetic skulptur

Balken är en kinetic skulptur skapad på piren 9, under min Autodesk Artist-i-hemvist.Tanken är spinning speglarna göra en enda rad av ljus twist och aktivera i oregelbundna mönster. I allt mitt arbete hoppas jag kunna inspirera undersökning genom per...

DIY självgängande skruv

Här är en galna idé: Låt oss försöka att använda en Dremel slipning skiva att skära en skåra i en skruv, och göra en DIY plåtskruv!Steg 1: Titta på skruvar Skillnaden mellan en vanlig skruv och en själv trycka skruv är i spetsen. Gängformande typ har...

DIY TV LIFT: Mekanik

Denna TV hiss var gjord av material som jag råkade ha till hands. Det onda som följer inte skulle ha hänt om det hade varit planerat. Liften används Makerslide, Shapeoko V1 ändplattor, en Arduino Uno, en 425oz stepper och en 4.5a Stepper drivrutin. F...

Lagring idé: Ett System av hinkar - eller - hur till retrievably pack mer saker i en påhängsvagn etc.

Jag är alltid på jakt efter bättre sätt att organisera mina grejer.Om du är som mig, jag ber om ursäkt, som jag tenderar att leva i "system av pålar".Så många idéer och projekt och med en allvarlig dagjobb i vägen, jag har till tid-slice och spa...

Cross Tenon Coat Rack

Detta projekt utforskar möjligheter presenteras av 3d-utskrifter till för traditionella Snickeri tekniker utöver vad som är möjligt att göra i trä ensam.Steg 1: Design Liksom andra 3d-tryckt/blandade medier vara projekt jag gjort innan, designen bygg...