Billiga utarbetandet bord gjorda av plywoodJag har velat ha en utarbetandet/Rita tabell för en stund, men ville inte spendera några hundra dollar på en stor kommersiell en.
Jag skapade denna design för att passa på en 90 x 180 cm bit plywood (standard storlek här i Japan), och det kan skalas till 4 x 8' med den inkluderade filen Google Sketchup 3D-design.
(Klicka på [i] längst upp till vänster av bilder att se en förstorad version.)

Material som används
-En 90 x 180 cm bit plywood (1,2 cm tjock)
-En 60 x 90 cm laminerat trä bordsskiva (1,8 cm tjock)
-En 2,7 x 90 cm remsa av trä för bordsskiva läppen (0,5 cm tjock)
-Två 4 cm träpinnar (1 cm diameter)
-Två 2 x 5 cm stöder för valv (2 cm tjocka)
-Flera 3 cm träskruvar att hålla bordet bas tillsammans
-Två gångjärn för bordsskivan
-Fyra 1,2 cm skruvar att fästa gångjärn
-Trä kitt att dölja skruvarna
-Vit färg (valfritt)

Verktyg som används
-Handhållen cirkelsåg
-Handhållen jig såg
-Borrmaskin
-Phillips skruvmejsel ("+" spets)
-Försänkare borr
-Straight-edge guide och klämmor för raka snitt

Den bifogade filen Sketchup visar 3D monteras utarbetandet bord, liksom skärande mönstret av plywood.
jag har skrivit detta instructable i Shopbot utmaningen, jag uppskattar din röst - tack!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Justerbar utarbetandet bord med grundläggande verktyg och material

jag har spelat runt med tanken på att få mig en liten utarbetandet bord, som jag hittar den justerbar vinkeln ganska bekväm för ett antal olika saker: Rita, läsa, skriva, arbetar med tangentbord/mus, etc. Först testade jag det ut genom att bara sätta...

Hideaway utarbetandet bord

Begränsat utrymme?Njut av en stand up skrivbord?I år jag har drömt om att ha ett utarbetandet bord i lägenheten men inte ville offra bostadsyta. Detta projekt kan en utformningen tabellen och installeras var som helst - även över en befintlig skrivbo...

Bygga en parallell rätskiva utarbetandet bord!

Liksom många beslutsfattare, jag har en massa saker och utrymme är en premie. Som ett resultat, försöker jag göra saker dubbelt syfte när det är möjligt. Ta en titt på min fantastiska symaskin till exempel. När du stuva det bort, gör det en fin teckn...

$50 utarbetandet bord

jag är en fattig, för närvarande arbetslös konststuderande. Jag planerar att göra massor av Illustration arbete över sommaren men jag har egentligen inte ett lämpligt utrymme att arbeta. Min lösning? Bygg ett utarbetandet bord! Den första jag konstru...

DIY utarbetandet bord

Morrhårs länge varit intresserad av att ha ett utarbetandet bord. Så hittade jag en tunn platta av granit någon sålde för billigt på Craiglist. Det hade suttit i några månader och vi äntligen fått tid att arbeta på ett utarbetandet bord med platta av...

MÖBLER / bord gjorda av pallar

Lastpall återvinning, att göra ett litet bord.Steg 1: Material & verktyg Material och verktygVerktyg för deconstructing av pallar:Pallar ca 4 avMalletKlo hammareKnacka BlockSandpapper 80-120 grusVerktyg för byggandet av tabellen:ArbetsbänkWood sågBor...

Flyttbara utarbetandet bord

Jag är lite kort på utrymmet i en lägenhet, och jag har inte exakt plats för ett fullt skrivbord att hysa min dator samt utarbetandet/ritning område för att skapa. Eftersom jag använder utrymmet för konst som digital design och skapande (som inte all...

Hacka en billig granit bord in i ett badrum fåfänga

detta är min första instructable. Förhoppningsvis hjälper det dig att spara ett par dollar.Vi har remodeling våra badrum och behövde en ny vask och bänkskiva. Vi ville verkligen en granit topp men hade inte pengar att spendera $300 + för att få en. S...

Slutet bord gjorda av stängsel styrelser

Jag älskar denna webbplats och har läst projekten här sedan runt 2006. Jag tyckte det var på tiden att jag postat en av mina egna. Bättre sent än aldrig. Detta är mitt senaste projekt som inbegriper bygga slutet tabeller för att passa de små luckorna...

Mitten av århundradet stil väggsystem gjord av Plywood

Vi kom över en gammal skola Gymnastiksal bänk på sparsamhet butik och det försett vår vägg exakt! Vi trodde det skulle vara coolt att få en mitten av talet vägg system med det men priserna var mycket hög! For resten, de flesta av färgerna stämmer int...

Personliga sittande bord - gjorde @TechShop!

Riktiga steg 1: få din försörjning!Material:-Skrot trä, massor av det (din lokala techshop bör ha en hög redo för pickins')-Skruvar/spikar/vadsomhelst håller saker tillsammans-Lack (om du vill)Steg 1: åtgärd! Hur högt vill du att ditt bord när du sit...

Rustika bord gjorda av trä frakt pall

detta är en instruktionsbok för att göra din egen slipas enligt lastpallsregistret. Jag gjorde denna tabell som ett skolprojekt som krävs med återvunnet material för att skapa något helt nytt. Jag kan ha gått lite överbord på detta projekt, men på gr...

Fotboll bord gjorda av lego mindstorms

detta är en lätt gjort fotboll tabell från nxt kit.Du kan bygga ett spel för 2 eller 4 spelare. Om du vill skapa det för 4 spelare göra de valfria steg.Steg 1: skapa fötterna Allt du behöver i denna nivå är ansluta en koppling till motorn och ansluta...

En utarbetandet bord gjort från en IKEA soffbord

ingen laserskärare? Ingen CNC-maskin? Ingen 3D-skrivare? Frukta inte kamrater, detta är en instructable för everyman.Detta instructable är mente mer att inspirera än att kopiera, eftersom jag anser att de flesta instructables brukar göra det ändå, fö...

Billiga BBQ Cover gjord från Tarp

min Weber täcka varade i över 10 år, men jag inser att de är mycket dyra att ersätta. Undra om gamla presenningar kommer göra...Steg 1: Grejer behövs1 - stora, tunga presenningar. Jag fick en 7' x 9' för $4 vid Harbor Freight verktyg2-silvertejp3-bun...

Enkla billiga skrivbord/bord

Detta är en modifierad version av skrivbordet från Ana vita hemsida. Linje med min upcycled tema, byggdes detta projekt från toppen av en gammal skrivbord. Om du föredrar, kan toppen göras från 2x12s. Jag har också tagit en snabb video av bygger till...

BBQ bord gjorda av pallar.

Det sägs, "Nöden är uppfinningarnas moder".Jag skulle vilja tillägga att detta - "Är lite skint är mor till innervation".Och därav föddes denna behändiga BBQ följeslagare, byggt av min dotter och jag från gamla lastpallar och några skr...

Animatörer bord med ljuslåda från billiga skrivbord.

Animera som proffsen med din egen hemgjorda animatörer skrivbord!En animatör skrivbord är speciell eftersom de har en extra lilla artikel över alla andra skrivbord en låda av glas med ett ljus i den. Vad skulle de kunna använda det för? Enkel med lju...

Multi-purpose Plywood Robot prototyper Base

Varför spendera din spänn på färdiga metall eller akryl robot grunder när du kan göra en själv! Ja, så detta instructable kommer att lära dig hur man gör en plywood robot prototyper grundplattform. Visst du behöver dem när du är nybörjare och vill ko...