Buss pirat W/SPI och MCP4131 Digital PotJag försöker förstå buss pirat V3 och utforska dess funktioner, också jag ville ansluta den till en lätt chip att hantera det, jag hade hållit i mitt skrivbord en 4131 digital potentiometer för lång tid utan användning. Jag bestämde mig att skriva denna guide eftersom det finns väldigt lite dokumentation om användningen av BP och hur fungerar det.

Detta experiment hjälpte mig att bättre förstå i SPI-meddelanden.

Här är i databladet för MCP4131-103 chip

Detta chip är en Digital Potentiometer med SPI gränssnitt.

Mer information om SPI rekommenderar jag visa denna video:

Hur fungerar en DigiPot eller Digital Potentiometer handledning av eTechTom.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Fallet med buss pirat

jag återvände tillbaka från USA, och bland annat, jag fick mig en buss pirat.Vad är det? Dess en buss sniffer. Det kan vädra och exekvera godtyckliga kommandon över bussar som I2C och SPI, vilket gör prototyper mycket lätt.I sig är mycket bräcklig, o...

HD44780 LCD till I2C adapter styrelsen för buss pirat

billigt tecken LCD-skärmar baserat på HD44780 chipset kommer i olika storlekar: 2 x 16, 4 x 20, etc. Dessa skärmar har två standardgränssnitt lägen, 4 och 8 bitars parallellt. 8 bitar kräver sammanlagt 11 data linjer, 4 bitar kräver 7 (6 för lässkydd...

Girl Scout Vagabond spis och Buddy brännare

Jag tänker inte ljuga, detta var mycket svårare än jag trodde det skulle vara. Detta är en vagabond spis och kompis brännare för flickscouter som gör backpacking eller bara för att förbereda gemensamma måltider. Detta är ett bra sätt att packa din sp...

Alkohol spis och stå

alkohol spis och stativJag hittade flera planer och bilder av alkohol spisar online ett par år tillbaka. Och efter flera försök att göra och använda andra människors kaminer, slutade jag upp med denna kombination av idéer i min "egen" design.Kam...

Kapten Zeelo-Bulldog pirat med fartyg och tillbehör

jag tror verkligen den inställda up/background gör bilden men svåra kan också komma med ett tema. Jag tycker alltid om åldern av min hund, personlighet och på gång vad de är i. Zeelo är bara lite över ett år och verkar vara i allt, inte till nämna fö...

Pirate Fort, fartyg och öde ön

kom jag ihåg när jag var liten och LEGO hade pirate set som var så cool! Jag har inte sett en pirat som i lång tid och min lilla pojke verkligen älskar pirater, så vi gjorde våra egna pirat saker.Steg 1: fartyg Huvuddäck gungor öppna till briggen och...

Billig och enkel Digital termometer

jag hade att övervaka mitt akvarium temperatur. För ändamålet kom idén till mig därför inte använda digitala Bordsklocka som också kan visa miljöns temperatur. De flesta av er kommer att ha sådana en klocka hemma jag är säker på.Steg 1: Vad du behöve...

Replika spis och barnen kök

Detta var en bygga där vi gjorde en replika av en gammal kamin och en barn storlek kökbåda var ingen fungerande (inga dörrar kunde öppnas) men de är nu ett pågående arbete och kommer att publiceras snart... hoppas jag.Steg 1: Form och material/utrust...

Rocket spis och BBQ

Enkla rocket spis tillverkad av skräp och lätt konvertibla i en BBQSteg 1:Steg 2: Tanken "att göra en enkel billig Cabriolet rocket spis i en BBQ"Billigt material från skräpRocket spis med trä förgasningSteg 3: Gör en prototyp göra en prototyp a...

Krämig kyckling och purjolök Pot Pajer

ingenting är trevligare på en kall natt än en varm god paj och dessa kyckling och purjolök pajer är inget undantag. Med en varm, mycket krämig fyllning är de verkligen en komfort mat.Jag älskar dessa och så gör min familj och de är ofta på menyn unde...

Minecraft djur spis och Killer

Detta är verkligen cool. Vad du gör är att leda ditt svin eller kor i vattnet som de går på få skjuts in i lava där saker blir kokta och sedan sätter det i en kista. Jag hoppas du gillar min instructable. Om du Vänligen rösta.Steg 1: Vad du behöverVa...

LEGO spis och diskho

jag var uttråkad och gjorde detta:Dessutom kan du göra det från bilder om du vill.plus jag ge 100% kredit till benderbrasil....

Mini Hobo spis och kopp fri återvunnet överlevnad

Denna mini hobo kaminen kommer inte kosta dig en sak och bara ta några minuter att göra. Detta skulle vara perfekt i en urban överlevnad situationen som pop burkar oftast skräp på gatorna. Prova och göra en. Det var kul och jag tror jag ska göra fler...

Hur man tända eld - snabb metod hur till starta en brand vedeldad ugn spis och skorsten

Vedeldad pizzaugn Pizza parti gjort i FlorensVedeldad ugn PizzoneForni Pizza PartyForni en legna da 4 pizzer PIZZONE...

Hemautomation med HomeGenie

Så vill du öka din hemautomation spel? Inte leta längre! Många av oss försökt hem automatisera med ad hoc-metoden, nu här är en stor öppen källa system som ger tillförlitliga grunden för ditt nästa projekt.HomeGenie ger dig en webbserver för PC / Lin...

Bygga en pot rack och uppdatera ditt kök för under $100

vi älskar utseendet på en hängande kruka hållare i köket, men eftersom vi har ett kök kök stil som är begränsad på utrymme och inte har en ö eller ett öppet område ovanför diskbänken eller spis, vi kom upp med en annan idé. Vi brukade ha en bar att j...

Hot Pot är en stor sol spis, men var avsedd för tropikerna

Först av allt, och en liten punkt, Hot Pot är korrekt stavat som: köttgryta (ett ord)Men ni som vill göra mer forskning, Google-sökningar är mer framgångsrik när sökte som "hot pot", eftersom resten av världen stavar fel namn.Här är en enkel hac...

Att göra och använda en "förening" paraboliska sol spis (stort projekt)

bästa form för solar reflektorer?Paraboliska rätter till en punkt endast när de är spetsiga exakt på solen. Men solen rör sig och den punkten snabbt sprider sig överallt om inte du vakar över din sol spis hela tiden.Min slutsats efter ett par månader...

Långsam spis spaghetti och köttbullar

Detta är en av min gynnade och enklaste långsamma spis recept.Steg 1: ingredienser1 1/2 msk av toskanska och italienska kryddor.1 kopp av italienska födde upp smulor1 kopp riven mozzarella1 ägg1 1/2 24 oz. burkar med pastasås1lb av söt italiensk korv...