Bygga en 1S eller 3.7 Volt Litium Ion batteripackefter att ha experimenterat med många olika cell konfigurationer, jag hittade en 3.7 volt pack (en utan seriell cell konfigurationer) vara mycket enkel och billig. Det är enklare eftersom du inte behöver oroa dig olika celler dränering i olika takt. I en 4S pack till exempel kan en cell rinna långt före de andra, lämnar en massa oanvända energi i andra celler. Du behöver inte att balansera laddning med 1S förpackningar. Det är billigare eftersom 1S PCB är mycket billigare. Den enda nackdelen med en 1S pack är att spänningsområde (2,5 till 4,2 volt) är inte lika bra som högre spänningar. Trots detta har jag funnit detta pack att vara mycket användbara och i detta instructable jag visar dig hur man gör en pack och vad man ska göra med den.

Projektet förutsätter att du redan vet hur man löda och skarva kablarna tillsammans. Litiumbatterier kan också vara farligt om inte hanteras korrekt. Gå till denna sida av min annan instructable för en detaljerad varnar för allt som kunde gå fel.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Geodetisk kupol: Bygga en lampa eller ett rymdskepp

Här är två scalabe leder för att göra din egen bucky bollar. Du kan hämta stl-filer, hugga upp bambu spett, och bygga den till den storlek du vill ha..."Det finns inget i en larv som talar om det ska vara en fjäril." - Buckminster FullerSteg 1:...

Hur man bygger en fiskdamm eller trädgård damm

jag tänkte jag skulle dela hur jag byggt vår damm i fall du vill replikera det själv. Jag är ingen expert på landskapsdesign så jag inte kanske kunna svara på frågor om det ingår inte här. Jag började läsa en massa saker på internet och det finns så...

Bygga en trehjuling eller quad

Jag har letat i utformningen av en trike med två hjul framtill, det har varit en lärorik erfarenhet. Vill här jag spara lite tid, frustration och blåmärken genom att ge dig en heads up om styrning en tre eller fyra hjul cykel. Jag ska beskriva proble...

Hur man bygger en dator eller PC

titta på och lära sig att sätta ihop din egen dator på nolltid!Sång: Avsiktlig tanke av incompetech.com...

72V 29Ah litium-jon batteripack

Här bygger vi 20s10p batteripack som vi gjort för den Nobuo-01 solar assisterad elfordon. Detta är vår högsta energi pack för närvarande med följande specifikationer:-20 seriell, 10 parallellt 2.9Ah 3 C max kontinuerlig Samsung INR18650 29E LiNiCoAlO...

Litium Ion laddare

Du kan få en billig laddare från amazon som kommer med din 18650 ficklampa, men att laddaren är mycket farliga eftersom alla 120 volt stiften är mycket nära varandra. Lödning är mycket shabby. Cheapo laddaren laddar på en konstant spänning på 4,2 vol...

DIY 3.7 VOLTS Lithium ion hacka så jag inte behöver hålla köpa batterier.

Är du sjuk och trött på att behöva köpa batterier ofta till makten du Instructables eller andra odds & ändar som kräver AA eller AAA batterier som trådlöst tangentbord som detta Logitechs avancerade 2,4 GHz trådlösa tangentbord, som rutan HÄVDADE att...

Labtop batteri hacka batteri litium ion

Labtop batteri hacka - bästa hem videor är här hacking en bruten labtop för litium 18650 uppladdningsbara smeterna....

Auto-baserade 12 Volt expeditions roterande hål-Maker

Om du är någonting som jag, spenderar du en stor del av din tid lever ut din lastbil, DOWN BY THE RIVER! Nåväl, jag behöver inte berätta hur många gånger jag önskar jag hade en borr av en anledning eller annat. Visst, du kan få en borrmaskin, batteri...

AMPLFY - den coolaste DIY högtalaren någonsin!

Vill du veta hur man bygger den bästa bärbara högtalare, som ser bra ut och låter ännu bättre? Bärbara högtalarna utför ut mest transportabel Bluetooth talaren på marknaden. Denna högtalare är perfekt för fiske, camping, stranden, arbetsplatser, part...

Testare för batteri och laddare

Syftet med detta projekt är att testa batterier för att ta reda på om de håller en betydande laddning och är fortfarande användbara. Nyligen hade jag en laptop batteri misslyckas och efter att ha tagit sönder insåg jag att jag behövde ett snabbt sätt...

Humör-Cube (Li-ion Mood Light)

I den elektroniska delen av Instructables.com verkar alla Visa stor tillgivenhet för lysdioder. Efter att ha läst många artiklar, trodde jag det skulle vara en bra tid att bidra till uppsjö av LED-projekt. Presentera... Humör-Cube! Denna lilla "kuben...

Bygga en eller-grind från transistorer

I denna guide kommer jag visa dig hur man bygger en eller-grind med två transistorer.För en grundläggande detalj av hur NPN transistor används i detta projekt, se intro meddelandet till min och-grind instructable.Steg 1: ReservdelslistaFör att bygga...

Bygga din egen elektrisk motorcykel

ÖversiktDet färdiga projektet är en 1981 Kawasaki KZ440, omvandlas till elektriska. Den drivs av fyra Optima gul topp förseglade (AGM) bly-syra batterier, som driver en Briggs & Stratton Etek elmotor. Hastigheten på motorn styrs av en Alltrax varumär...

Komplett Guide till att bygga ditt första RC Foamboard plan

Den tredje videon jag har på den plan som flyger var en mycket gammal video jag tog med min riktigt dålig kamera. Så fort min nya kamera kommer med posten kommer att jag göra en bättre video av plan som flugan. Även kommer att de fullständiga video i...

DIY mässing Horse Lamp återmontera 3,7 volt Battery Powered LED

Ja du gissade rätt en annan LED lampa. Denna utmärkta mässing lampa gör en trevlig edition till min samling. Och detta kan göras med någon lampa om du väljer att bygga en egen LED-lampa för din lampa GO GREEN! Spara några av dina surt förvärvade peng...

Bygg din egen elbil!

"Electro-Metro" projektet.Har inte råd en Nissan Leaf? Inga problem!Bygga en billig elbil själv genom att ta bort den bilen motorn, ersätta den med en gaffeltruck motor, och lägga till batterier.Jag har massor av videor om projektet på:http://ww...

12 volt Travelmate - en kylare som tillhandahåller lagring och Power

Som kan ses från min profil info till höger, leverera jag e-post för en levande längs småvägar i en liten stad i Massachusetts. Dess ett bra jobb, ro, och för det mesta jag ensam med mina tankar - vilket är där de flesta av mina idéer kommer från.Hur...

Bygga en variabel hög spänning nätaggregat

jag behövde en variabel 0 till 50KV högspänning strömförsörjning för min högspänning experiment som inte skulle bryta banken, så jag byggde min egen.Med bara några delar från gamla mikrovågsugnar, TV-apparater och en oljebrännare, kan du bygga ett pr...