Caps n' gnistorjag har nyligen kommit på hur roligt det kan vara att korta krets leads av en laddad kondensator efter Zappa själv när du öppnar en engångskamera.

Det dröjde inte länge innan jag bestämde mig att börja leka med kondensatorer och skapa några gnistor. Snart märkte jag hur tid spenderar det var att ansluta kondensatorn till strömförsörjningen, ladda den, koppla loss den och bara då, korta leder.

Så detta kom till mig, en liten enhet som kommer att debitera kondensatorer och koppla bort dem för dig. Det bästa är att hastigheten som de är anslutna och kopplas bort från strömförsörjningen kan regleras.

Även om i detta Instructable kommer jag att använda låga spänningar som 20v, jag tror du kan, med hjälp av högre spänning kondensatorer göra samma sak med mycket större gnistor och kul.

Så låt oss komma igång!

OBS:

Jag är inte ansvarig för eventuella Zappa orsakad av detta projekt. Om du väljer att lägga till högre värde kondensatorer och använda en högre spänning är jag inte ansvarig för vad resultatet av sådana idéer är. Det kan hamna roligt eller det kan sluta med några otäcka brännskador.

Schematiskt är att öppnas med örnen Cad.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Säker "exploderande pennan" (spratt penna Cap Gun)

tack till väljarna och redaktörer som hjälpte detta instructable gör det som en av 2: a plats efterbehandlare i den 2013 April Fools' tävling. Vänligen bygga/anpassa detta för din året-runt pranking program!Obs: Detta instructable täcker en harmlösa...

Sy en svetsare Cap

Detta instructable är att göra en "svetsare Cap". Detta är ett dubbelt syfte hatt. Du kan bära den bill framsidan som en mössa eller vända på det och låta lagförslaget skydda nacken från flygande gnistor vid svetsning.Steg 1: Vad du behöver: Ytt...

Nikon Lens Cap innehavaren

Jag var inte fruktansvärt nöjd med några andra Nikon objektiv Cap innehavare ute, så jag konstruerade min egen använder Fusion 360. Detta tryck kommer att passa alla LC-52 Nikon objektivlock. Den har ett litet förslag på insidan ringen för att se til...

Cap'n Crunch Frappuccino

I detta Instructable ska jag berätta hur man beställer en Cap'n Crunch Frappuccino!Steg 1: Ingrediants Först måste du se till att din inte allergisk mot allt!-Hasselnötter-Kola mutter-Jordgubbar N' gräddeSteg 2: Beställning när höga... Be om en lång...

Bottle Cap dekorationer

uttråkad? Har några kapsyler hängande runt, ingenting att göra med dem? Du kan väl sätta dessa för att använda och gör halsband, armband, ringar, magneter och bara dekorationer!Steg 1: material Behöver du:1. en flaska topp2. Elmers lim eller varmt li...

Bottle Cap stå för runda objekt

har du någonsin velat Visa upp något som är runda, men det kommer inte att stå? Tja, för några dagar sedan, jag fick en Harry Potter tjallare leksak. Jag kan verkligen inte mycket med det, så jag beslutade att lägga den där folk kunde se det, men det...

Baby drake Cape

hur man gör en söt fodrad baby dragon cape för ditt favorit barn. Denna drake cape gjordes för min dotters bästa vän, för hennes 4: e födelsedag. Det gick riktigt bra, särskilt med kall kick vi hade.Steg 1: material För denna dragon cape, behöver du:...

Virka din egen lilla röda ridning huva Cape

Ska en renässans mässa och behöver en outfit? Kanske bara vill ha något söt att bära för att hålla dig varm utanför. Väl här söta hooded cape kostar inte för mycket att göra och tar inte otroligt lång tid att göra. (det tog mig ca 5 timmar) Min sväge...

Elsa avtagbar Cape

Detta instructable är en fortsättning på min Elsa klänning, som kan hittas här: Elsa klä Instructable här cape är tänkt att vara löstagbar från klänningen, så det kan tas bort när inte i använda och undvika att bli trampade på.Lite varning: denna cap...

Moster Susie Opera Cape

någon dedikerad Gene Kelly fan kan förväntas har sett bat-sh * t crazy musikaliska "Anchors Aweigh". Om du har sett det, du förmodligen var alltför distraherad av sheer vansinne att märka några av moster Susies fantastiska outfits (nej, inte den...

Hösten Cape & färgglada skogar

det börjar bli kallare och kallare, bladen förvandlas till röda, gula, apelsiner och alla skogarna bli en höst wonderland!Varför inte gå med detta evenemang med din egen färgglada, varm och mysig höst Kap?!Steg 1: Få din idé! Få dina grejer! Från scr...

Vacker fjäril Cape

Se denna vackra fjäril cape med bara ett mönster bit och en mycket lång maska. Nu kommer du att banan redo för hösten...Steg 1: Titta på den video tutorial här!Steg 2: Du behöverSymaskinE-6000 Fernström-FuseE-6000 Stitchless1 1/2 varv av 60" brett ty...

Bootle Cap (& kan ringa) DIY pin

sommaren kommer och det är dags för öldrickande...Ingen rädslaVi har ölLåt oss se ett sätt att återanvända öl caps och kan ringar för att göra vissa DIY stift...ett annat sätt att göra stift:--Redigera: en mer liknande projektSteg 1: Samla den (lätt...

Cap Toe skor till Cat skor

Jag köpte detta par cap toe platta skor från Kmart för$ 12, riktigt fin grund för ett par cat skor.Steg 1: Mask katt öron jag är inte säker på min målning färdigheter, så jag maskerade ut öronen med groda tejp. Jag justerade formerna flera gånger så...

Gnistor pistol

Ett farligt vapen! Skämtar bara. Men det är farligt.Steg 1: Samla leveranser hammarestålullmatcherspiksilvertejphårtorkrörstumppinneblyoch en sax.Steg 2: Hammare spik i röret. Flytta spiken runt för att göra hålet något större.Steg 3: Ta ut spiken, i...

Bottle Cap Popper

Steg 1: Intro Ingenting känns bättre än att äta en fisk du fångat på ett lockbete som du gjort. Detta drag är ett enkelt projekt och kan göras med små barn men de krokar och kniven är vass.Steg 2: Material och verktyg Behöver du:En flaska cap plast e...

Stålmannen Cape för valp

Så, jag vet Halloween har passerat, men du kan använda detta för nästa Halloween eller bara göra din valp ser bedårande!!!OK... så.Dag före Halloween: Lägger sista handen på min Red Riding Hood cape. Jag tittar på min hund... titta på min överblivna...

Underdog Cape för din hund!

Någon hund kan vara en superhjälte med denna söta underdog Kap! Det är verkligen enkelt och bra för en kostym eller att imponera på vänner eller bara göra din hund känna mig speciell! :)Steg 1: leveranser Behöver du bara ett par saker för detta instr...

Fallout 4 Nuka Cola Caps

Hej där wastelanders!Med Fallout 4 här trodde äntligen jag det skulle vara en snygg idé att dela med dig en teknik som jag har utvecklat för att snabbt förvandla gamla öl kapsyler till glänsande gamla Nuka Cola och kära. Jag faktiskt använder detta f...