Chanukka (Chanukah) Menorahvårt hus alla lyser för semester med julbelysning. Trädet är upp blinkande, doftande ljus brinner och takfoten längs verandan tindrande varmt välkommen. Men inte alla lyser upp sin semester med julbelysning. De som firar Chanukka placera en menorah i deras fönster och tända den under en åtta natt att fira festivalen av ljus. Eftersom jag är på att göra min egen gåvor (som är du, jag är säker), ville jag prova min hand på att göra en menorah (och lägga till det i listan Tio gåvor du kan göra själv ).
Här är bilder på en nio-ljus menorah (center ljuset används för att tända den andra åtta) gjord av en bit av Björk gren. Enkelt som kan vara, och en bra idé för en Hanukkah gåva!
SÅ HÄR:
1. skär en bit av Björk gren tillräckligt länge för att passa nio ljus.
2. Mät diametern på ditt ljus och borra nio hål längs Björk gren menorah. Inte gå hela vägen genom grenen. Och se till att borren är helt vinkelrät mot grenen!
3. om hålen är lite för stor för ljus (som var mina), ställa ljusen i dem med varmt lim eller smält vax.

Relaterade Ämnen

(Nästan) Idiotsäkert LED Hanukkah/Chanukah Menorah

Hanukkah är festivalen av ljus. Belysning från en Hanukkah menorah (hanukkiya, om du vill vara korrekt) kastar en fredlig glöd, tänkt att visas för världen, helst i din framruta.Dock i mitt ställe är minst, sticker en brinnande kandelabrar i din fram...

Hur man gör en tot-vänlig menorah för Chanukah

varje fredag mina barn tända ljus Shabbat. Min 10 år gamla hanterar matcherna skillfully, medan min 3 åriga dotter får hjälp av min man (mycket till hennes aversion).Och eftersom hon vill vara precis som sin äldre bror, gör allt han gör utan hjälp fr...

Festlig elektroniska gratulationskort med ledande paint

detta instructable visar dig hur man gör elektroniska gratulationskort för alla tillfällen som du väljer. Men mitt mål här är främst att visa hur barnen kan ha roligt att göra kort utan också lära sig om elektronik på samma gång.Jag kommer att använd...

12 fot lång Menorah för gemenskapens händelse

jag trodde att jag hade publicerat detta i December, men av någon anledning hade jag inte.Jag hade tillfälle att frivilligt göra en Menorah att fira åttondelen (i natt) av Chanukah. Menorah var gjord av 5 1/2 ark av 1/4" Plexiglas som klipptes på en...

Chanukah ljus--passande ett stort ljus i ett litet hål

en mycket enkel instructable, precis i tid för Chanukah. Jag är säker många av er har kämpat med det faktum att många gånger, chanukah ljusen är bara något för stor för menorah. Så här är en enkel lösning: en pennvässare. Måste du få två hål typ med...

Bygga din egen Menorah

för Chanukah i år insåg min flickvän att hon hade glömt sin menorah hemma på sin överordnade house. Inte en att låta något i stil med att få ner henne hon bestämde att hon skulle vilja göra sin egen. Med lite hjälp från mig hon byggde sin egen i år o...

Popup-, ljus-up, platta Menorah kort

Jag har sett massor av LED Menorahs, ett antal Menorah popup-kort och en handfull LED Menorah gratulationskort, men jag vet detta är det första popup-, ljus-up Menorah kortet i världen. Det kan finnas goda skäl att denna brist på arbetar popup-Menora...

Pie Tin Hanukkah Menorah med GE iTwinkle lampor

Precis i tid för Hanukkah, detta är en "cirklar av färger" pie tenn menorah: en DIY semester dekoration drivs av vilt roliga GE G-35 iTwinkle Färgskiftande LED-lampor. Menorah är följeslagare att min paj tin julgran Instructable, med hjälp av al...

Episode 36: Hanukkah Special - Menorah USB-hubben

För årets Chanukah-tema dum uppfinning beslutat vi att göra en Menorah som inte skulle hamna burning duken!Vilket är varför vi gjorde en Menorah USB-hubb! den har 8 portar för USB-enheter, och en extra "shamesh" port!Happy Holiday alla, och tack...

Lätta upp kände Menorah med Chibitronics krets klistermärke (Proof of Concept)

Varje år i sent falla, under den judiska högtiden Hanukkah eller Chanukah, familjer samlas runt menorah att tända holiday ljus. Jag bestämde mig att se om jag kunde skapa en ljus-Up kände Menorah med lysdioder som fladdrade precis som riktiga ljus me...

Avsnitt 27: Hanukkah Special - The Auto Menorah

kolla in den nya webbserien på http://www.StupidInventor.com !För årets Chanukah-tema dum uppfinning beslutat vi att prova något lite mer riskfyllda...Så försökte vi att göra en menorah som kunde tända sig!Tyvärr har brann vi nästan huset ner process...

Hur man (inte) bygger en Menorah The Hutt

I år hade jag planerat att göra min flickvän en menorah som passar hennes personlighet perfekt. Förra året såg jag en Menorah the Hutt Inlagd Inlagd av F.d. Jalopnik redaktör Ray Wert och jag visste att det skulle vara. Detta var menorah för henne! T...

En LED Menorah med Chibitronics krets klistermärken

I December våra hackerspace, krasch utrymme i Culver City, värd en Instructables bygga natt featuring Chibitronics krets klistermärken. Med Channukah runt hörnet trodde jag en LED menorah skulle vara ett perfekt projekt att se vad jag kunde göra med...

Flaming Shots Menorah

Älskar du Hanukkah parterna? Lägga mer "PARTY" i din Hanukkah med denna brinnande skott Menorah.FLAMING SKOTT MENORAH = EXTREM HANUKKAH FIRANDE!Det är ganska enkelt för att göra med tillgång till en grundläggande wood shop verktyg och kommer att...

Hur man gör en hårdvara Menorah

här är ett snabbt och enkelt sätt att göra en menorah av vissa sexkantmuttrar, brickor och metall epoxi.Du behöver:10 x 1/2" sexkantmuttrar9 x 3/8" sexkantmuttrar10 x 5/16" brickorMetall epoxiBlad av hård kartongHanukkah ljusSteg 1: Koppla...

Steampunk Menorah

Först och främst mycket kredit måste gå till detta Instructable: som gav mig idén. Men i vårt hus om ljus ska tändas, då det skulle vara för en eller annan religiös anledning. Så, jag bestämde mig att göra en chanukkah (Nyårs, hannukkah, etc.) menora...

Menorah-POV

efter att ha sett alla LED menorah projekt ute jag trodde det var nästa (även om skev) steg. Detta är en sammanslagning av en Nyårs menorah(chanukkiyah) och en Adafruit Industries miniPOV. Ljusstakar borrades ut sig ledningar för lysdioderna och med...

LED Hanukkah Menorah

jag ville göra en LED menorah för en vän. I planeringen av detta bestämde jag mig jag ville behålla delar-räkningen mycket låg och använda komponenter hade jag på hand. Jag tror jag har uppnått mina mål och kunde inte vara lyckligare med resultatet a...

LED flimrande ljus Menorah Retrofit

alla judiska och över 40 vet vad jag talar om, dina föräldrar har använt samma elektriska menorah köpte i 1960-talet från EJ Korvette på bay parkway i Brooklyn(eller motsvarande i din stad) och som lökar har bränt under åren ersatte dem mednågon de k...