Chia utsäde HavrekakorSom någon som väljer att undvika många livsmedel som är i dagligt bruk, finner jag det ganska svårt att köpa saker som inte har lästs in med ingredienser jag inte vill äta.

Därför experimentera jag alltid med ingredienser för att göra välsmakande ersättning livsmedel för massor av kommersiellt producerade artiklar.

De viktigaste saker jag väljer att undvika helt är bearbetade socker, mejeriprodukter och kött. Jag är inte allergisk mot dem, jag bara gillar inte den effekt de har på min hälsa eller naturligtvis på wellen-being av andra varelser.

Jag också strängt begränsa min konsumtion av vete och salt eftersom de är i stort sett allt vi konsumerar vid varje måltid. Min känsla är att alltför mycket av något är inte bra för kroppen eller sinnet. Jag anser också, om du äter mycket bröd med dess höga jäst och salt, du sluta med kött som deg!

Så försöker jag att använda havre istället för vete ibland. Det är verkligen svårt att hitta Havrekakor i Förenade kungariket som inte har salt, socker, palmolja eller bicarb i dem.

Mitt mål var att hitta ett sätt att göra min egen saltfri Havrekakor som var en korsning mellan en cracker och bröd.

Det fanns många misslyckanden på vägen men sedan upptäckte jag de otroliga egenskaperna av chia frön och min perfekta Havrekakor föddes.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Choklad Chia utsäde Pudding

Serverar 4 till 6Steg 1: ingredienser¼ kopp chia utsäde1 dl osötad kokosmjölk (Coconut Dream varumärke kokosmjölk i tecknade eller Trader Joes har också en version.)5 till 6 medjool dadlar, frön bort2 till 3 msk kakao pulver (beror på intensiteten i...

Isad jordgubbs Mint Chia utsäde Drink | Josh Pan

Hej! Detta är en video tutorial om hur man gör en Iced Strawberry Mint Chia utsäde dricka. Njut! Glöm inte att gilla och prenumerera!Ingredienser1 kopp is kallt vatten2-3 msk Agave sirap2 tsk Chia frön5 jordgubbarFärsk myntaIsbitarKolla också mina ti...

Hur man gör (lätt) dekadenta choklad Chia utsäde Pudding

Jag kom över detta recept på Pinterest häromdagen och bestämde mig för jag var bara tvungen att prova.Med alla hjärtans dag mindre än en månad bort, nu har jag detta bad boy i min arsenal och det blir nya min gå till för choklad desserter. Det är bar...

Vill du ta en apelsin ingefära chia utsäde pudding?

Jag toppade min puddingar med färska orange delar doppat i vegansk mörk choklad! Yum yum yumm!Du kan äta en mättande frukost eller som en smaskig efterrätt! :) Om det är en frukost, göra större portioner än dessa! :) Dessa är friska PUDDINGAR, mycket...

Jordnötssmör Chia utsäde aprikos behandlar

Alright killar detta är min första instructable så jag hoppas du njuta av den. Chia frön är fördelaktigt på många sätt och dessa vitamin berikad behandlar kommer att tillfredsställa din fix för sötsaker och kommer att fylla dig med naturlig och hälso...

Chia utsäde Mask

Ch.. CH... Chia. Jag vet att du kommer ihåg de cheesy reklam och jag vet jag inte är den enda som i hemlighet önskade ett chia husdjur får. Men föga anade jag att det kommersiella som jag såg bara under julen när jag var barn är nu mycket populärt so...

Chia utsäde Cracker

Kolla in detta läcker och enkelt paleo/keto vänlig hög fiber lowcarb cracker recept. Hela receptet är bara 120 kalorier med 10 g fiber. Förhoppningsvis ni gillar det och detaljerade recept och makro är i videon....

Bakade honung äpple Chia Pudding

wan't ett perfekt recept för frukost? Prova min bakade honung äpple puddingFördelar med Chia frön:Laddad med järn, kalcium, omega 3: s, magnesium och antioxidanterMineraliska kraftpaketNaturliga detoxifierFörbättrar hälsa hår, hud och naglar2 msk chi...

Chia Fresca: Lägga till näringsämnen i någon drink

du kan skal ut förladdningar av kontanter att köpa chia utsäde barer och tillskott eller du kan bara lägga till dem i din drink för en läcker och smidig texturerat boost!Det finns en hel del av näringsmässiga fördelar att Chia frön, vet också som löp...

Amazing Pecan Pie: 2 ways

Jag kallar detta Instructable Pecan Pie 2 sätt eftersom jag ger instruktioner för att göra en semi vegan och icke-vegansk paj.Det ursprungliga receptet kommer från Allrecipes.com och är helt fantastiskt, jag tenderar att göra några tweaks, men det är...

Läckra övernattning havre

Varje morgon, jag har bästa avsikter att vakna upp och äta frukost, men verkligheten är skulle jag mycket hellre träffa min snooze-knappen & sova i en extra 10 minuter. Så, varje dag, jag går till jobbet hungrig, då är "hangry" av 10 am och...

Choklad Banana

Dessa smaskiga, lätt för att göra snacks är säker på att få dig några kramar. Barnen älskar den. Mina barn Mahi och Sid var så glada att de hjälpa mig göra det och vi försökte lite kul skapelse som täcker det kommer Chia utsäde kokos. Du kan göra det...

Hur man gör smoothies-förmåner och hem rättsmedel

Smoothies är yummy och hälsosamma drycker. Den är gjord främst med frukt och grönsaker och således är näringsämnen och fiber packade. Utanför, kan det kosta dig någonstans från $4 till $10. Att göra dem hemma är lätt roligt och billigt. Jag har varit...

Nutella frukt smörgås

Detta är en hälsosam yummy snack. Om du letar efter en rolig och säker skott träff smörgås som är friska / yummy/mångsidig och snabb måste du prova detta enkla 3 minuter recept. Det gör för stor öken och barnen lunch. Mina barn ta den till skolan ial...

Papegoja Chop

detta är en steg för steg process att göra hugger, ett hopkok av ingredienser för fåglar. Det är ett senare tillägg till min fåglarnas underbara diet och jag har försökt att sprida rikedomen av information till mina kunder på jobbet, vanligtvis genom...

Chia matta Attack

en lömska angrepp att inte behöva bryta in i offrets rum. Detta fungerar särskilt bra om någon är från deras heltäckningsmatta rum för ett par dagar.Steg 1: verktyg Allt som krävs är:1. ett paket med vattenkrasse frön (eller liknande, snabbt växande...

Montering en BootstrapSolar Chi-qoo Solar Battery Charger Kit

BootstrapSolarChi-qoo är en Öppen källkod KickStarter-finansierade batteri laddare kit för omladdning eller driver små elektroniska apparater som smartphones, iPads, Kindle tabletter, Arduino styrelser, EL wire och andra. Det kommer som en lätt-till-...

Groning Chia och andra små frön

i detta Instructable kommer jag visa dig hur till sprout små slemmig frön. Eftersom dessa frön bildar en slemmig päls när indränkt i vatten som de inte kan vara grodda med vanliga murare burk-metoden. Dessa frön odlas bäst på terrakotta, lera eller k...

Chia pudding

För mig är super mat jag skulle älska att äta chia.Varför?Eftersom jag inte kan äta denna mycket bladgrönsaker att använda upp fiber i dem.Att vara en patient av kronisk förstoppning, var chia min överlevnad utsäde :) (hoppas jag inte kvällsmat i min...