CNC inläggningar greppbrädan - gjort på Techshopdetta är greppbrädan gjorde jag till min kolfiber akustisk gitarr, del av en speciell händelse på Techshop. Greppbrädan är ebenholts med inläggningar av lönn, och det var skära på ShopBot CNC-maskin på Techshop. Virvlar placeras där fret markörer normalt skulle placeras. Första bilden är färdig beläggning, och den andra bilden är de skära bitarna, redo att limmas ihop. Jag höll designen enkel den här gången, eftersom det var första gången jag försöker inlay - men jag planerar att spela med det mer i framtiden.

Metoden används för att skapa inlagan levereras som standard med Vectric V-Carve Pro CAM-programvara. Här ska jag visa hur jag tillämpat metoden för att göra min inlaga, men för en ännu mer detaljerad steg för steg beskrivning, se denna artikel på webbplatsen Vectric.

I den sista bilden, kan du också se en annan beläggning över den första - namnet på gitarr "WindSong" - som är inlagda med en annan metod BESKRIVEN här.

Ansvarsfriskrivning

Innan jag börjar vill jag säga att inte jag är en expert instrumentmakare (stränginstrument maker). Jag försökte mitt bästa för att göra min egen forskning och följer planerna för min gitarr design, men endast tiden kan utvisa om jag var framgångsrik. Om du väljer att göra en egen gitarr, gör din egen forskning med professionella guider. Det finns flera amatör instrumentmakare samhällen online, samt bra böcker. Jag har personligen använt Bygga din egen akustikgitarr - av Jonathan Kinkead, finns på mitt lokala bibliotek.

Se Steg
Relaterade Ämnen

CNC frästa gitarr bridge - gjort på Techshop

i detta instructable jag kommer att visa dig hur jag gjorde bron bas för min kolfiber akustisk gitarr med hjälp av ShopBot CNC-maskin och programvara tillgänglig på Techshop.Jag designade bron utifrån signatur bron av Bashkin gitarrer, med några små...

Vätskan med inläggningar, laser skär gitarr Spindelhuset - gjort på Techshop

detta en laser cut, inläggningar Spindelhuset till min kolfiber akustisk gitarr, del av en workshop på Techshop. Jag ska visa hur jag utformade och skära Spindelhuset formen och inlaga med hjälp av programvara och laser skärare på Techshop.Förutom at...

Kolfiber gitarr kropp - gjort på Techshop

i detta instructable jag kommer att visa dig hur jag gjorde kroppen för min kolfiber akustisk gitarr, del av en workshop på Techshop. Det gjordes om lager av kolfiber och glasfiber över en kartong mögel, då härdning fibrerna med marin kvalitet epoxi....

Inläggningar uppdrag/hantverkare musikställ

Uppdrag-stil notställ med musik personal inlagaPå grund av enkel konstruktion och enkel urval av material var min första möbel projekt under tidigt 1900-tal Arts & Crafts. Sedan dess jag har funnit det svårt att göra många fler tillägg sedan mitt hem...

Trä hjärta hänge med inläggningar silver

detta är ett trä hjärta hänge jag gjort för min flickvän. Jag måste be om ursäkt hemsk kvaliteten på bilderna, och kanske avsaknaden av bilder på några gånger, jag fick bara min bra kamera när projektet var avslutat. Det är också min första instructa...

Inläggningar logik: En jätte kretskort inlägg gjorda av waterjet elektroniska spår

Detta Instructable visar hur man gör ett jätte inläggningar elektroniska kretskort av rostfritt stål spår skära på en OMAX vattenskärning och akryl CNC slipat på en Shopbot.Dessa steg utöka för att bygga en elektronisk krets, eller någon typ av beläg...

Hidden Treasure Box - inläggningar trä låda med dolda fack

detta fält har en inläggningar trä exteriör med en anpassad mermaid design, vadderat satin foder och hemliga fack i botten som hålls stängda magnetiskt och bara öppnas om du vet hur man gör. Jag tittade på en hel del historiska möbler för inspiration...

Wood iPhone fall gjort på TechShop Chandler med nr 3D-programvara

trä iPhone fall gjort med bara Adobe Illustrator, Vcarve och en Shopbot/CNC routergjort på TechShop Chandler, www.techshop.wsSteg 1: Att göra vektorerna Gå in på Apples webbplats och hitta tekniska ritningen vilken modell du vill designa din iPhone f...

Laser inläggningar och ilägg - se det innan du skär den?

Jag började göra inläggningar i 2008. Jag skapade ett tiotal bitar, men slutade kasta dem alla bort. Nu, jag önskar jag inte, eftersom jag inte kan dela misslyckanden med dig nu. Måste göra misstag innan du gör framsteg rätt?Inläggningar och inläggni...

Wood vände rakkniv med sten inläggningar

I denna video tutorial jag visar dig vände min process för att skapa en trä razor handtag med en sten inlaga. Detta lätt svarv projekt är superkul och slutresultatet gör en vacker gåva eller produkt att sälja!Känn dig fri att titta på YouTube-video e...

Hjärtat Läderarmband med inläggningar läder stenar

i en tidigare instructable, jag gjorde några läder stenar. Jag beslutade att använda dessa stenar att göra ett armband och dela processen att lägga stenarna. Andra typer av stenar kunde vara med inläggningar av samma process.Om du väljer att använda...

Hur man gör en inläggningar trä ring

Det första att säga är att detta inte är tekniskt en inläggningar ring. En sann beläggning innebär att det finns en infälld område som den fylld med något annat. Detta görs med en laminering teknik. Den första sak att avgöra, när du vet storleken på...

Wilson Rapier 33. Greppbrädan reparation.

Cute.Fläckar av färg i de djupare dinks i kroppen tyder det var röd. Hur som helst, det ser ganska cool, au naturel.Det lidit en skada till kanten av greppbrädan som har lämnat en kraftig förhöjning vid det åttonde bandet vilket gör det mycket obehag...

Uppdatera en skjorta med axeln inläggningar

jag gjorde min inläggningar av stickning, men om du inte gillar att sticka; Detta kan enkelt göras med spets eller någon intressant tyg.Steg 1: samla material Någon skjorta att du inte misstycker skärningDin infälld levererar: du kan använda någon sp...

Hur man gör intressant MDF paneler med inläggningar

Hur man gör MDF panel inläggningar:Jag är knappast en hantverksmästare och denna teknik kommer sannolikt har använts tidigare, men jag ville dela en strategi som jag använder på några av mina projekt bygger. Jag var ute efter en metod som tillåter mi...

Laser Cut, inläggningar namnskylten på TechShop

hur man gör en laser skär märkskylt för ditt kontor eller skrivbord. Jag gjorde detta på TechShop Austin!Steg 1: Skapa längs linjernaSkapa din längs linjerna i din design mjukvara. Jag använde Corel men du kan använda Auto skrivbord, Adobe eller mång...

Laser etsade & färgade soundboard - gjort på Techshop

i detta instructable jag ska förklara hur jag utformade, etsade och färgade det anpassade konstverket på resonansbotten av mitt kolfiber akustisk gitarr projekt, del av en speciell händelse på Techshop. Denna top var utformad med min egen digitala ko...

3D tryckt Cam (gjort på TechShop)

Detta är ett exempel på en 3D tryckta rörliga församling skapats som en enda del på en knepen upprätt, en business-klass 3D skrivare tillgänglig för konsumenterna på förlägger sådan på TechShop. När tryckta, en lång blöt i en särskild lösning tar bor...

Lövträ hårkammar på bläddrar såg - gjort på Techshop

i detta instructable jag ska visa dig hur jag gjorde en lövträ hår plocka på bläddrar såg på Techshop's wood shop.Jag hade några skäl till att vilja göra detta. Först, de ser cool, och jag har alltid bara velat ha en i min ficka. För det andra, jag h...