Den ultimata barn trackernEn av de värsta mardrömmarna för en förälder är när ditt barn är "saknas". Han / hon kan vara precis runt hörnet, men inte vet var de är kan vara ett perfekt recept för en panikattack. Statistiken visar att ett dagligt genomsnitt av 1,720 föräldrar eller primära vårdgivare under 2013, kände försvinnandet var tillräckligt allvarliga för att motivera ringer polisen (i USA). [Källkod: https://www.fbi.gov/about-us/cjis/ncic/ncic-missin... ] De globala siffrorna skulle vara ännu mer alarmerande.

Jag var ute efter en enkel liten enhet som kunde spåra mitt barn (4 år gammal) när jag ville och tittat runt för några kommersiella produkter som fanns tillgängliga. Det finns många produkter finns, men de flesta av dem var mycket begränsad (krävs ett hem posterar inom spänna) eller haft dyra månatliga prenumerationsavgifter.

Sedan slog det mig, att mobiler nuförtiden är den perfekta spårningsverktyg, med lätt spårning förmåga med bara GPRS (och några med GPS också). Android och Google iPhone och iCloud att vara den perfekta kombinationen för att spåra telefonen. Det enda problemet med denna idé är att telefonen kan vara kvar / tappade / bryts av barnet och jag behövde något tillräckligt liten för att vara fastlåst till barnets kläder (och svår att bryta).

Jag kom upp med följande önskelistan:

  1. Liten och lätt
  2. Batteritiden på minst 8 timmar (standby)
  3. Robust
  4. Ska se bra och tilltalande för ett barn
  5. Ska ge mig med platsen när jag frågar via sms
  6. Ska plocka upp mitt samtal så att jag kan kommunicera med mitt barn

Den ursprungliga planen var att använda den RePhone, men min C färdigheter är rostiga och jag är mer bekväm med Arduino-serien av styrelser. Seeed Studio gör också en annan ombord för kläder som hade vad jag behövde. Det kallas Xadow. Det är en Arduino Leonardo kompatibla ombord med flera moduler som kan användas för att skapa en smart wearable lätt.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör den ultimata trä Vise | DIY Woodworking verktyg #3

Jag har behöva en annan vise ganska länge nu. Jag har ett skruvstäd, som är i mitt rum (mitt rum fungerar som en workshop). Ibland, när jag gör messier projekt, exempelvis sådana med mycket sågspån, föredrar jag gör dem i vår balkong. Eftersom jag ha...

Den ultimata combate ljus sabeln

Obs: det finns massor av ljus sabel tutorials ute.Syftet med detta bygga är inte att skapa en billiga lasersvärd klon och inte heller en realistisk söker en. Målet med detta är att skapa den perfekta bekämpa ljus sabeln.Mål: Skapa den lättaste, snabb...

Skapa den "ultimata Craigslist tillkännagivanden redskap'

varning: detta projekt är för mac-användare.Okej. Alla craigslist användare har haft det hända en eller två gånger.Du är pumpas om det nya USB-kaffe Koppvärmare för $10 och du reda din granne köpte den först."Om bara," ni "jag kunde ha bliv...

Den ultimata Minecraft svärd

I detta awesome instructable jag ska visa dig hur jag gjorde den ultimata Minecraft svärd med MDF (Medium densitet träfiberskivor)Vad du behöver;30 x 15 tums mdf-skiva som är 18mm tjock.3mm masonit (för fuller)PVA limAkrylfärgBrun säck sträng (för ha...

Den ultimata paraplyet

Har du någonsin velat ett paraply med ljus, ett inbyggt ljudsystem och ett leende som tar all negativitet från regniga dagar? Ja då är detta instructable för dig! Läs vidare för att veta hur du gör din egen ultimata paraply!(DISCLAIMER: författaren a...

Den ultimata hjälpande händer

Jag är säker på att de flesta beslutsfattare och elektronik entusiaster har stött de fruktade billiga hjälpande händer som fortsätter välta vid varje tillfälle, vanligtvis förstör det aktuella projektet. Jag är också säker på att många av er har titt...

Den ultimata överblivna Thanksgiving smörgås

Turkiet Day har kommit och gått men de matrester ringer ditt namn. Om du är som mig, du haft redan två plattor av allt och det är dags att byta saker upp lite. Ange det ultimata överblivna thanksgiving smörgås. Denna smörgås härskar supreme under för...

Den ultimata Crafter Duct Tape förvaringsbox

en dag när organisera min arbetsyta, insåg jag att jag verkligen behövde en låda att sätta alla mina piprensare, bollar pom pom, saxar och andra diverse poster i. Då idén gick upp för mig: jag skulle bygga en låda av tejp för att sätta alla mina leve...

Den ultimata fars dag present!

What is it?TACKSAMHET. Japp, rätt och slätt tacksamhet. Du kanske tänker, "Hur är tacksamhet den ultimata fars dag närvarande?"Du kan visa tacksamhet till pappa på många sätt:1. tjäna honom frukost i sängen och/eller göra hans favorit efterrätt....

Den ultimata buggen ut Bag

Wikipedia definierar en bugg ut väska som:"En bug-out bag är en bärbar kit som normalt innehåller de objekt som man skulle kräva för att överleva i 72 timmar, när evakuera från en katastrof, men några satser är utformade för att pågå längre tid än ba...

Hur man bygger den ultimata överlevnad Shotgun

som en överlevnad och beredskap instruktör, jag tar min linje arbete mycket allvarlig – ibland alltför allvarligt. Ibland, men jag tar för överlevnad projekt bara ner rätt kul. Denna artikel belyser ett av dessa projekt.Jag är lyckligt lottad att jag...

Upp-cykel en gammal låda till den ultimata talja Box & kylare

Arbete var att bli av utrustning, så jag fastnar en välgjord låda med ingen aning om vad jag ska göra med den.Sitter på det hemma jag tittade upp på min fiskespön, och tänkte på alla grejer kundvagnen jag med mig för att fiska.En enkel resa till en l...

Läs mig först: Hur man ställer in den ultimata Mac Mini superdatorn

mac mini är i grunden en laptop utan en skärm och inget tangentbord eller mus ingår. Man skulle kunna tro på dig själv, vem sjutton som kommer att använda denna sak? Men datorn använder mindre El än de flesta glödlampor, fungerar sublimt väl, och nat...

Bygga den ultimata Larson Scanner!

jag har sett tillgången på hög effekt (> 10W) leds hoppa under det senaste året eller så och... sjunka i pris. Jag kom över några mycket billigt 10W vita lysdioder från Deal Extreme som var i intervallet $3 dollar och sätta ut 900lumens, vilket är me...

Porchetta - den ultimata maträtt

Porchetta anses den ultimata maträtt av de flesta italienarna. Traditionellt tillverkad av hela urbenat hogs, är denna porchetta tillverkad av lätt tillgängliga nedskärningar. Använd bästa fläsk men för bästa smak. Jag föreslår starkt att köpa din fl...

Den ultimata fiskpaj - perfekt lunch mellanmål

här i landet av Kiwi, fiskpaj är en etablerad familjens favorit, men jag har haft några ganska intetsägande versioner under de senaste åren, så här är mitt recept på den ultimata fiskpajJag väger inte något så alla viktangivelser är ungefärliga - det...

Få den ultimata Media Player för gratis (especialy bra för att spela alla format av anime)

i detta instructable lär du lätt skaffa en mediaspelare som är optimerad för att spela alla format av video.Steg 1: få mediaspelaren. Mediaspelaren du vill är mediaspelaren klassisk denna mediaspelare är lätt att få. MPCSteg 2: nästa du behöver codec...

Den ultimata äppelpajen Pi

Detta är min första InstructableJag hoppas att du njuta av!Detta är en speciell äppelpaj Pi med en elektronisk TwistKombinera mina kunskaper om elektronik och min mors matlagning vi skapat: The Ultimate Pi äppelpajNär man äter paj kan du spela lite s...

Hur man bygger den ultimata inomhus FPV quadcopter

VARNING - EFTER BYGGA DETTA KAN DU FINNA DIG BEROENDE AV FPV.Ja det stämmer. FPV är så mycket roligt du ska glömma vilken tid på dygnet det är, glömmer att äta, glömmer att hämta barnen från skolan. Till och med drömmen om att flyga FPV. Det är det p...