DIY HiFi bokhylla högtalare (Studio referens)uppleva studio kvalitet högtalare på en låg budget! Bygg din egen HiFi högtalare från grunden och hör skillnaden! Detta är en stor förrätt projekt, tillräckligt bra att införa hobby till en värld av ljud kvalitet. Min setup kostade mig mindre än en $100. HiFi är inte mätt av pris utan av kvalitet och renhet!

Det kanske inte ser fancy, men ett blindtest placeras sida till sida med välkända HiFi varumärken, visat sin värdighet i tävlar idag ovanpå linjen talare.

Introduktion till HiFi:
De flesta av dina vanliga högtalare (ex. bilens högtalare, boombox, etc.) är inte verkligen kategoriseras som HiFi. HiFi - är en term som används av hem ljud entusiaster, aka audiofiler, för att hänvisa till högkvalitativ återgivning av ljudet. Målet är att uppnå tydlighet, låga priser av distorsion och höra pure audio. "Höra exakta ljudet när den spelades"

Missuppfattning:
Låt dig inte luras av watt betyg, stora högtalare, rediculouse förstärkare, ingen av dem egentligen ingen roll. Inte för att du har en Bose högtalare betyder inte att du bör tänka högt av din setup. I själva verket är redo byggd uppställningar bara toppen av ett isberg. Det finns andra stilrena märken där ute som: Bowers & Wilkins, Dynaudio, Dali, Focal, JM, Wharfedale, Martin Logan, Hansen, PSB och etc...

Min erfarenhet & hur jag fick in ljud:
Jag har varit i högtalare sedan jag var 6 y/o, det fascinerar mig hur ljudet varierar genom att ändra inhägnad storlek, förstärkare kretsar, att lägga till delningsfilter och grejer. Min erfarenhet förbättras drastiskt vid en ålder av 13, när min pappa etablerat sin lavishing högtalarinställning. Vi gick till otaliga HiFi och audiophile butiker, canvasing och testning för HiFi hemmabio högtalare och förstärkare.

Vår teater rummets nuvarande har en 5,1 setup: B & W 680' serien, en THX godkänd Onkyo Receiver, Optoma 1080p FullHD 3D projektor. Medan våra familjerum har för närvarande ett par B & W 685 och ett par Polk Audio's LSiM703, en Cambridge Audio 550A (azur), C.A. 550A CD-spelare, DAC Magic Plus, Onkyo ND-S1 för apple iPod och Audio Technica AT-PL120 skivspelare :D

_____________________________________________________________________________________

jag djupt ber om ursäkt för de dåliga bilderna! Jag var 13 då, när jag dokumenterat detta projekt. Min kunskap & erfarenhet inom fotografi var ganska dålig.
Avbröts jag detta projekt efter jag beslutat att göra ett par Tower högtalare. Det är därför du kommer att märka att vinyl wrap inte används ännu. Tänk på detta som en julbonus :))

Se Steg
Relaterade Ämnen

Designa din egen referens bokhylla högtalare

Några månader tillbaka, gick jag in i en stor låda konsument elektronikbutik och vandrade tillbaka till avsnittet elit. Nyfiken på uppståndelse, jag bad mannen att spela lite musik genom ett par tjusiga $2000 högtalare. Wow. Jag hade ingen aning att...

DIY HiFi Gainclone slutsteg (2x68w, klass AB-A, LM3886)

jag har gjort gainclone förstärkare som använder ett LM3886 chip. Det är en av de bästa kompakt HiFi förstärkarna. Det är en klass AB-A (konjugerade) förstärkare som har en helt symmetrisk struktur (push-pull), detta innebär att sinustoner produceras...

DIY överladdade Bluetooth högtalare (v2.0)

möta AirJam, DIY överladdade Bluetooth-högtalare. Redo dina verktyg, vi gör en från scratch! Tidigare "DIY Bluetooth-högtalare (v1.0)" hade några mindre brister så jag listade alla möjliga förbättringar och byggde en version 2.0, som heter AirJa...

AirPlay Hifi tower högtalare + Subwoofer

Tack för att kolla min instuctable på hur jag byggde min 2 living room Hifi golvet stående högtalare + subwoofer och centrum högtalare.Denna högtalare inkluderar en 200 watts RMS subwoofer, 2 x 50 watt center högtalaren och 2 x 800mm hög 3 vägs högta...

Hög - End audiophile bokhylla högtalare

Jag gillar högtalare byggnad och detta är ett av mina projekt - mycket bra klingande och söker 2-vägs bokhylla högtalare.Vissa uppmätta parametrar:Impedadance: 8 OhmSensistivity: 88 dB / 1W / 1mSkär ut frquency: 2 200 HzFrekvensområde: 32-28 000 HzAn...

DIY flytande bokhylla

Hej killar och Välkommen till vår en annan instructable.Idag ska vi göra en DIY flytande bokhylla som svävar i luften och håller dina böcker, dekorer på plats.Hoppas du gillar detta projekt.Så låt oss börja göra detta bra DIY. Varför?Eftersom vi älsk...

Åter utlovat bokhylla högtalare som dolda/hemliga lagring för värdesaker

Så innan jag får spoilsports flaming mig och berättade att "Detta är inte en riktig instructable eftersom du inte har byggt något" etc., låt mig börja med att säga "Jag vet".Jag är ett stort fan av Instructables och har den största res...

DIY HiFi-: Högtalare WiBAQ

en av de bästa sätten att spara lite pengar på stereon och ändå få det bästa ljudet är att göra dina egna högtalare. Det finns många håll att gå; flerpartssamtal (med mer än en förare per högtalare) eller enda föraren och då finns det är skåp design:...

DIY bokhylla högtalare

Tanken var att bygga en liten, låg kostnad par högtalare för varje dag lyssnar, placeras i bokhyllan eller på sidorna av min dator. Har inget ljud mätutrustning för att kontrollera resultatet, lämnade mig inget annat val än att göra det så enkelt som...

DIY: Billig telefon högtalare som inte använder El

Klicka på det inbäddade videoklippet att titta på hur dessa högtalare är gjorda och se en demonstration av deras effektivitet. Om det inbäddade videoklippet inte visar för dig (detta är vanligtvis fallet för åtminstone ett par personer) bara klicka p...

DIY Mini telefon högtalare

Vill du höra några hög musik men högtalarna i din telefon är inte högt nog för att tillfredsställa dig? Oroa dig inte, detta projekt kommer att lösa ditt problem. Titeln på projektet avslöjar redan hemligheten bakom det men fortfarande kort förklara...

2-VÄGS bokhylla högtalare

Hej alla!Tänk med mig eftersom engelska inte är mitt modersmål.Detta par av bokhyllan högtalare med redan egna drivrutiner och delningsfilter.Jag hade liggandes några AUDAX talare i synnerhet en uppsättning HT130K0 mitten av / woofers och en uppsättn...

DIY bokstavlig iPod-högtalare

jag gjorde en DIY iPod högtalare ur den ursprungliga iPod. Jag ville göra en full instructable eftersom jag hade redan postat bilder och instruktioner på min webbplats.http://www.voidingwarranties.com/index_files/2009-1-1--iPod-Speaker.htmlTack till...

DIY lite bitar högtalare

med detta, kan du spela din favoritmusik från var du än är med en wifi-anslutning.Steg 1: Laserskärning Med dessa bifogade PDF's, skicka dessa till din laserskärare, och vänta för dem att skäras ut. När det är sätta ihop dem och Linda kanterna med si...

DIY bärbar högtalare

Detta är min första bärbara högtalare som jag bygger, det spela för ca 7 + timmar på mitten av hög volym. Ljud utgång är väldigt högt och AMAZING (Bose som ljud) det fylla rummet när spelar. Jag lade också till en annons...

DIY drivved bokhylla

Här kommer jag visa dig hur du skapar en drivved bokhylla. Du behöver inte många material och de flesta av dem är ganska billiga och stora är en gratis beroende på var du bor. Du kommer att behöva ta reda på om det är lagligt för att ta drivved från...

DIY HiFi: Vintage mottagare reparation och modifiering

förstärkare i en ljudanläggning fungerar som central kommando enheten på ett sätt, som det tar ljudet från källan, förstärker det och skickar det till högtalarna. En mottagare eller en integrerad förstärkare, är ännu mer delaktiga i sin roll, efterso...

DIY Homebrew Starbucks högtalare

detta är en utvidgning av en MacGyver-esque Örontoppar hack som jag såg på baksidan gör tidningen. Jag hade hyvling för att göra vissa talare under lång tid, och jag ville några innan min resa till Kanada, det träffade några krav. De var tvungna att...

DIY HiFi: Klass A Hybrid hörlursförstärkare

fram::: projektet föddes ur ett par saker. En var ett behov av en förstärkare att köra några högre impedans hörlurar jag just hade köpt. (Hörlur Grado SR125i är stor, förresten.) Också, eftersom jag har började mitt första år vid Boston University, o...