DIY LiPo Li-Ion batteriladdare från gamla mobiltelefonbehöver du LiPo eller Li-Ion laddare men ny eller kit är alldeles för dyrt?
Och jag fick samma problem och de kan kosta upp till 20$
Luckly jag fick gamla telefon och den har integrerad laddningskretsen som jag behöver
Det kan debitera 1 LiPo eller Li-Ion batteri och sedan jag tog bort batteriet som används för att komma ihåg datum och tid när jag ansluter den batteritiden kommer att 00:00 så jag kan se hur länge jag laddar batteri
Jag kunde inte hitta original laddare men nätet jag hittade det används 4.95v 500 ma laddare så jag bygga min egen med lm7805 spänningsregulator
Också jag satte strömbrytaren från telefonen och skärmen på tydlig panel och lysdioder från telefonen tangentbord används för fint grönt ljus
För koppling jag använt några 3 stift och löd den på gamla batteri flikar och för batteri input jag satt stift +- och mellersta en så jag kan ladda alla LiPo, Li-jon batteri som har 2 eller 3 stift
Relaterade Ämnen

1 cell LiPo / Li-ion batteriladdare CC & CV

Hej du. Jag skulle vilja visa er det minsta och enklaste enda cell Li-Ion & LiPo laddare batteripaketet med alla nödvändiga funktioner. Detalj som följer. Beskrivning från dess spec. XC6802 serien är en konstant ström/konstant spänning linjära laddar...

DIY Lithium-ion batteriladdare

Batterier spela en viktig roll i alla batteridrivna projekt/produkter. Laddningsbara batterier är dyra, så måste vi köpa batteriladdare tillsammans med batterier (hittills) jämfört med att använda och kasta batterier, men är bra valuta för pengarna....

Återvinna guld från gamla mobiltelefon

Gamla mobiltelefoner guld återvinna guld från guldpläterade kretskort guldpläterade kontakter pin, typer av elektronikskrot. Avfall återvinning. Hur att skrota gamla mobiltelefoner för guld återvinning....

Hur till hacka gamla mobiltelefon till förmåga upp din trådlösa bluetooth-tangentbord

Hej,Detta är min första instructables så bär med mig.Idén kom till mig eftersom jag försöker hitta ett billigt sätt att driva upp mitt billiga inre Bluetooth tangentbord. Det verkar som varje par månader har jag att byta AAA batterier. Det använder 2...

Gamla mobiltelefon till nite lite

jag tänkte detta kunde vara en bra användning för det gamla mobiltelefon du har liggandes när du uppgraderat till 4G LTE, ASAP, PDQ. Mängden arbete som krävs beror på vilken typ av telefon du har och hur mycket av insidan du vill behålla.Vad du behöv...

DIY SOLAR LI ION / LIPO laddare

[Demovideo][Spela Video]Tänk dig du är en gadget älskare eller hobby /tinkerer eller RC entusiast och du kommer för en camping eller utflykt. Din smarta telefon/MP3 spelare batteri tar slut, har du tagit ett RC Quad Copter, men inte kunna flyga under...

USB-Li-ion batteriladdare

detta är en laddare för litiumjonbatterier som matas med ström från USB-porten på en dator.Det använder MCP73861 eller MCP73863 Li-ion batteri laddare chip tillverkas av mikrochip.Steg 1: USB strömkontakten En bit av kanten kontakt hackad av en fornt...

Li-Ion batteriladdare

När jag köpte en 7,4 V litiumjonbatteri, anade föga jag att det skulle kräva en speciell laddare för laddning.Samtidigt söka efter laddare hittade jag en enkel krets av Scott Henion som använder sig av en justerbar LM317 Regulator.Jag hittade en anna...

DIY bärbara elektriska sorce {från gamla delar}

Jag fick gamla sladdlös dammsugare, jag försökte fixa det men bara "friska" delar var batterier och laddare så jag använde dem för att göra en bärbar strömförsörjning. Laddaren har en 3,5 mm hankontakt så jag trådbundna Batterien till en 3,5 mm...

DIY Lipo batteri 3S 11,1 V 6000 MAh

I detta instructable jag ska visa dig hur man gör 3s 11.1v 6000mah batteriet så du kan använda detta batteri är bra för saker som RC flygplan, quadcopters, FPV och mycket mer. Den har spänning på 11.1v (motsvarande 3 cell), och har en kapacitet på 60...

DIY antika vitkalkade sko-rack från gamla IKEA delar & skrot

så jag har problem många av oss står inför, särskilt i en stad där utrymmet är tight. För många skor och inte tillräckligt med lagringsutrymme. o_0 så jag beslutade att bygga ett skoställ och fick idén att använda vissa delar från en IKEA skrivbord k...

Göra 5v LI batteri med din gamla mobiltelefon batteri

Du kanske har några gamla värdelös telefon batterier i ditt hem. Du kan tror det är meningslöst, men du kan återanvända det i nice LI-batteri. I detta instructable, jag använde min gamla Galaxy 1 batteri.Steg 1: Ta bort batteriet klistermärke Det kan...

Musikspelaren från gamla mobiltelefon

jag hade en defekt kinesiska gamla mobil och på grund av dess ljudkvalitet, ljus effekt jag försökte använda den som en enkel musikspelare.Det var inte till någon nytta eftersom SIM-kortplatsen är defekt & några sifferknapparna / knappar är inte work...

Återanvända gamla mobiltelefoner för hemautomation

Hej... Vännervi alla har använt gamla funktionstelefoner som telefoner med liten display och knappsats modeller. Numera är våra trend Smart telefon med stor display, 4G, smal, etc. Så vad om de gamla telefoner... är det ett elektroniskt avfall? Tja ä...

Nytt liv för gamla mobiltelefoner: magnetiska personliga foto eller ram

dessa dagar har vi alla gamla, skadade eller icke-arbetande mobiltelefoner. Detta snabb & billig Instructable återanvänder dessa gamla telefoner och skapar en stor mini foto eller meddelande ram. Detta gör en stor gåva för någon eller är ett roligt s...

Återvinn gamla mobiltelefon batterier till en liten powerpack.

Inte att svårt att kräva endast men några verktyg att utföra, att du kan använda dem små batterier till power enheter.Steg 1: Samla de verktyg du behöver. Samla och samla de verktyg du behöver.Verktyg som behövs: 1 x tråd Stripers, 2 olika färger av...

ÄNDRAD mus KÖRNINGAR på mobiltelefon LITIUMJONBATTERI

jag fick ett par Logitech cordless, optiska möss för billigt från en eBay-auktion. De fungerar bra, men de är batteriet hogs. Ett par AA alkaliska batterier bara varade en vecka eller två, och när jag använde uppladdningsbara batterier, de bara varad...

Resurect en död laddningsbara rakapparaten

OK så jag har en gammal remmington rakapparat, batterierna dog och eftersom jag är både billigt och lat, jag inte eventuellt kunde kasta ut eller förbruka alltför stor ansträngning på den.Steg 1: Coralcuba tillverkare eftersom im exceptionellt lata,...

Arduino MINTIA - spelkonsol i en Candy Box

Detta Instructables hur du kan använda en liten godis du vill skapa en Arduino färg spel konsolen.Steg 1: Introduktion till MINTIA MINTIA är en multi gunst tablett producerad av Asahi grupp mat, Ltd i Japan. Candy box design gör det mycket enkelt att...