Eld från en primitiv båge borralla nu för tiden är så vana vid att ha eld på sina fingertoppar. Du kan helt enkelt svep en tändare, strike en match, eller trycka på en knapp och du har en brandkälla. Det har inte alltid varit så här och du kommer inte nödvändigtvis alltid har den lyxen. Bygga en eld från friktion är en lång förlorad konst som var en varje dag händelse i tusentals år. Och inte bara kommer denna färdighet tar dig tillbaka till din gamla arv av överlevnad, det kan också rädda ditt liv.
Se Steg
Relaterade Ämnen

Kaffe kan spis

brand, en sak som alla behöver. Med detta kaffe kan avfyra spis, du kan grilla marshmallows och varmkorv allt utan att oroa om din eld att få ur.DISCLAIMER: ELDEN ÄR FARLIG, JAG OCH INTE ANSVARIGT ELLER RESPONCIBLE FÖR SKADA ELLER SKADASteg 1: grejer...

Halshuggen docka Night Light

detta är en halshuggen docka nattlampa. Det startar automatiskt när det blir mörkt!Jag kommer att gå igenom hur man skapar en halshuggen docka-nattlampa som det jag gjorde. Detta var inspirerad av Bot1398's Instructable "Ljus Sensing lysdioder"...

10 essentials för Wilderness Survival

att ha varit camping sedan jag var en pojke, jag har fått mycket erfarenhet i förberedelserna för sådana händelser. Genom denna erfarenhet, jag har utvecklat en förteckning över grundläggande redskap jag ta så jag kommer att "var beredd" (BSA mo...

Enkel bok skinnband med elverktyg! BSG Edition.

Detta är min måndag - kompatibel, som en del av min 5 kompatibel 5 dagar med svampen amungus - Ive publiceras det en dag för tidigt precis i tid för att smyga in det i craft tävlingen!OK, så jag bestämde mig för jag ska göra en replika boken som den...

Hand borra eld med grönt trä!

Ett par år tillbaka blev jag intresserad av primitiva brand belysning tekniker. Jag började genom att göra en båge borr och lekte med ceder och tall. Jag blev frustrerad när jag inte kunde få det att fungera. Jag pratade med en massa killar om proble...

Primitiva brand startande: Båge borr

Fire är en av människans största multiverktyg. Tänk på det. Utan den skulle vi nästan ingenting. Verktyg, mat, vatten, kläder och värme bland annat kommit från den. Tja, nu kan du göra det själv, sätt infödda amerikanerna en gång gjorde det. Jag vet...

Primitiva brand start, med hjälp av en pump borr

demonstrera användningen av en pump borr att tända en eld med friktion....

Uppvärmning med eld

Fire---den grundläggande värmekällan för mänskligheten under mycket lång tid. Det anses vara en av de topp tio upptäckter görs av människor. Vi fortsätter att försöka förbättra den, hitta något att använda i stället för det eller bara inte använda de...

Snapple, stål och grön eld: bruden av anden lykta

jag är att ange detta i den gröna utmaning och Epilog utmaningen. Om du gillar vad du ser, snälla rösta på mig!Min tidigare grön eld instructable, The Spirit Lantern (grön eld 2.0), var underhållande och pedagogiskt att göra, men det upp ett par fråg...

Primitiva brand

det finns många var att köra primitiva brand. Den kommer vi att gå över idag är båge borr.Steg 1: början Båge borr består av fem delar varav endast två måste vara brännbart. Dessa delar är spindeln, fireboard eller härd, uthärda blocket, fören och as...

Eld fnöske tube

Här är en aluminum ficklampa åter utlovat till ett vatten bevis brand fnöske rör. Det har också ett par extra funktioner för användning i naturen. Insidan av svans switch cap innehåller en liten kompass och yttre änden kan användas som ett bärande bl...

Flaming kittel eld grop

delfiner, för alla deras prisade intelligens, har aldrig utnyttjat kraften i brand. ~ Prof Petit PauvaDelfiner kan inte har utnyttjat eld men vi har och här är mitt exempel på domesticeringen av eld. Som de flesta människor tycker jag om en bra eldgr...

Starta en eld utan tändstickor

Folk utmanas av naturen, och vissa är obekanta med dessa associerade utmaningar, andra söker spänningen i dem. Överlevnad är en praxis som aldrig riktigt är perfekt, men med denna lätt tips det behöver inte vara en svår uppgift. Efter att ha läst des...

Avmonterbara kontakt personal med eld/ledde-huvuden

Detta är den första personal som jag gjorde, säger en prototyp och jag funderar på att göra andra avmonterbara staber med andra förslutningssystem och från andra metaller.Här är gjord av aluminium, så det är mycket ljus, men eftersom aluminium är gan...

7 metoder av primitiva brand start

jag har använt alla av de följande metoderna framgångsrikt. Var och en kan ge eld, men garanterat inte. Mina personliga favoriter är brand kolv och flinta och stål. Jag har noterat några "ibles" om att göra båda. Visst kan du också köpa båda. De...

Kulspetspenna pocket såg, borr, kniv, SYL

hur man gör en enkel, effektiv och liten ficka verktyg, återvinning gamla kulspetspennor.Steg 1: samla material etc Fråga: Varför skulle jag vilja att detta?Svar: Jag vet inte och bryr mig egentligen inte. Men är en trevligare slut på gamla grejer än...

Eld konst säkerhet och konstruktion grunderna

Stanna. Inte något av detta.Allvarligt, handlar om du har någon som helst om säkerhet eller lämpligheten av att arbeta med komprimerade gaser, brand eller andra farliga saker, bara lämna den till proffs. Medan det finns ingenting här som är egensäkra...

Land Kitsch/primitiva hängande fågelbordet

Detta kommer att vara ett enkelt projekt att göra billig jul presenterarI svårighet skala anser jag Detta är ett enkelt vuxna projekt. På grund av brand och potential krossat glas skulle jag nog inte ha barnen prova detta utan hjälp.1 samla delar1 qu...

Eld lykta

Vi är Simon, Kristof och flavieför skolan gjorde vi en konstruktion med eld.det slutliga konceptet är en lykta som sprutar eld.Steg 1: Skär grundläggande delar skära alla bitar från en 12mm MDF panel.skär med bandsåg eller cirkelsåg (där du är bäst k...