En förbättrad enkel hydraulisk vädur PumpTill stor del utifrån BreurRam pumpen utvecklats av Gert Breur, har min version en alternativ komponent layout.
Enkelheten i den ursprungliga designen beror på hur luften behållaren, som absorberar hydrauliska chocken, i utloppet rör, med endast 2 backventiler används, en av som måste ändras.

Hydraulisk vädur använder tryck pulser från stängning av avfall ventilen för att pumpa en liten mängd vatten ur pistolmynningen/backventilen.

Min fråga är, kan pulserna hanteras bättre för ökad effektivitet?

Följande dokument min ram pump bygga och testning.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man bygger en hydraulisk vädur Pump

Har ingen elektricitet? Behöver vatten från en lägre till en högre punkt? Och du bara råkar ha allt detta PVC och varierar material liggandes... ja vi har lösningen! Detta kallas en hydraulisk vädur Pump. En hydraulisk vädur Pump transporterar vatten...

Hydraulisk vädur Pump

Pumpa vatten med utan el, utan bensin, bara allvar!Ljud galen eller omöjligt? Oroa dig inte, det lyda fysikens lagar, men jag ska försöka förklara operationen senare. Detta instructable visar hur man bygger en ganska enkel pump som behöver ingen ener...

Enkel hydraulisk Arm

Jag gjorde denna hydraulisk Arm med 8 sprutor storlek 5 mm, vissa rör och vatten.Du kan göra kroppen av något du har runt huset som trä, kartong eller även gamla leksaker.Utformningen av kroppen är upp till dig :DNär du får sprutorna ansluten och fun...

Den förbättrade enkel Tesla Coil

efter att äntligen hitta några bra källor på Tesla spolar, jag iväg för att se hur väl byggt min tidigare instructable, "The Simple Tesla Coil" var. Mina slutsatser var grymma, det utförde fruktansvärt överväger att transformatorn drar i 990 wat...

Förbättrad enkel Wing sköld

inte så länge sedan jag gjorde min egen version av den populära Wing sköld ur vissa reservdelar och rester av perf ombord jag hade liggandes. I stället för skruvplintar där den vanliga vinge skölden, använde jag några kvinnliga headers som jag lödda...

Förbättrad enkel justerbar DC Power Supply

i arbete: Jag lägger mer text förklara hur det här faktiskt fungerar och en Schematisk bild i de närmaste dagarna.Det finns redan några instructables om hur du använder linjär spänning regulator marker till makten låg spänning experiment och projekt....

Enkel DIY vakuumkammare och Pump

Detta är en enkel att bygga vakuumkammare som är makten med en trädgårdsslang. Du kan rita 30 cm av vakuum med din slang. enkelt och lätt sätt att avlufta vätskor som silikon för mögel att göra utan att köpa en dyr vakuumpump.Steg 1: delar behöver du...

Gör en hydraulisk Arm!

Kan göra en enkel hydraulisk arm! Jag designade denna enkla arm som drivs med sprutor som hydraulik.Jag har också gjort en video så se till att kolla det!Vad jag använt-Plattform-jag använde en runda bordet-och dalbanaRoterande bas - använde jag en b...

Hydrauliska robot gjord av kartong och scotch tejp.

[behag ge mig en röst för tävlingen om du gillar den instructable, tack]Jag velat alltid göra detta projekt men alla guider jag funnit alltid att du behöver någon form av vedhuggning färdigheter och/eller verktyg. Så... Jag bestämde mig att göra en e...

Tegel Press från ett Block Splitter

Denna artikel visar hur man förvandla en hydraulisk block splitter till en tegel press eller blockera tryck lämpar sig för att göra betongblock eller naturlig lera tegel genom att ändra delning kniven till en mögel låda.För en nyligen landskapsskötse...

Motorn crane

Im går att ändra motorn i min bror i lagar bilen. När jag har gjort detta tidigare jag har slängd en staket avdragare över balken i mitt garage att lyfta motorn ur bilen och sedan driva bilen tillbaka från motorn men hans bil är utanför. Jag lekte me...

Nixie Jacobs stege pumpa

I år för ett Halloween party jag ville ha något lite annorlunda från vanliga pumpan och något som skulle låta mig spela med min nya microcontroller och nixie bargraphs.Så presentera jag nixie jacobs stege pumpa! Här används två nixie IN-9 bargraphs,...

Enkla anfallare bow förhandsgranskning (armborst)... och min första instructable

detta är en förhandsvisning av min båge och några bilder av dess funktionerKommentera gärnaSteg 1: hela bågen 1-lossas2 - loadedSteg 2: trigger avtryckaren mycket enkelSteg 3: hantera handtaget också mycket enkelSteg 4: pump pumpen en ytterligare sak...

Vinterförhållanden din RV

Jag hatar smaken av rosa RV frostskyddsvätska och så har försökt att minska min exponering för det under årens lopp. Detta är ett säkert och enkelt sätt att helt skydda din husbil och RV för vintern utan att behöva dumpa kemikalier i din sötvatten up...

Förbättrad version paper lyckliga stjärnor-enkel men lätt!

Dessa är söt liten 3D stjärnor av mig!Någon kommer att falla i kärlek med denna skönhet!Steg 1:Ta en lång remsa av papper med en bredd av 1 till 1.5cm.Steg 2:Vik papper i en knut tills du är kvar med en pentagon-liknande formSteg 3:Tryck på pentagon...

Elfordon - en enkel EV plattformen

jag har letat fram till ankomsten av elbilen teknik. Inte bara för smidig lugnt makten, stort vridmoment utbud, billiga driftskostnader och minimalt underhåll, men för att konstruera och bygga bilar för att dra nytta av enkelheten och flexibla förpac...

En förbättrad Joule tjuven--en bångstyrig odjuret tämjas?

Några enkla elektroniska kretsar har gett så mycket roligt att så många som Joule tjuv och stora mängder av internet bandbredd har lagts ner på dess konstruktion. Det är med viss bävan som författaren föreslår att lägga till detta!Steg 1: Grundläggan...

Enkla super stark hydraulisk kran av FEJV

Detta instructable visar dig hur man bygger en enkel super stark hydrauliska bridge kran med en smalle bit MDF, ett par skruvar och brickor och två sprutor.Kranen kan vara antingen 3D tryckt, laserskuret eller klippa för hand med enkla handverktyg oc...

Enkel & Slim läder plånbok i 3 timmar

Kan du göra denna plånbok?... Jo tror jag på dig ändå.Denna enkla plånbok är ett enkelt projekt för någon som är första början läderföremål. Om du är ny till hantverk eller om detta är ditt första projekt, förväntar mig ta ungefär tre timmar för att...