Enkel metod för att få ett tändstift till sparkhttp://youtu.be/028nBgoFjSg

Syfte

Jag arbetade på en Halloween prop som skulle ha en låga skjuta ur den med jämna mellanrum så jag behövde någon typ av tändaren i ljuset av brandfarlig vätska som skulle ge lågan. Min första tanke var att använda ett tändstift för att göra jobbet. Jag har en massa gamla bildelar liggande så jag kunde sätta ihop något från det. Skrymmande, ja för säker, men i princip gratis för mig att genomföra. Eftersom prop kommer att vara statisk, det spelade ingen roll hur stor min lösning på detta problem skulle bli så jag gick vidare med den.
Jag aldrig färdig Tja stöttan men jag slutade med det tändning del av det som jag delar i detta Instructable.
I grund och botten bygger jag en mycket enkel encylindrig tändsystem.
Det finns mycket bättre förklaringar av hur automotive tändning system fungerar men här är en kort förklaring av vad du kommer att se i detta instructable.

Hur fungerar ett tändsystem

När punkterna är stängda, nuvarande strömmar genom batteriet, över stängda kontaktpunkterna genom primärkretsen i en tändspole.
När punkterna öppna – detta bryter circurt mellan batteriet och de primära lindningarna, magnetfältet i sekundära tändspolen kollapsar och inducerar en hög spänning till den sekundära kretsen i tändsystemet. Spänningen är hög nog (15k till 24k + volt beroende på spole & villkor) kan orsaka el till arch över tändstiftet.

Kondensorn (i princip en capacatior) beror på att när magnetfält kollapsar i primärkretsen, en kort spänning spike introduceras till denna krets. Kondensor/kondensatorn absorberar denna spänning spike och förhindrar en båge El över de öppna punkterna. (Som med tiden kommer att skada dem på de punkter som hindrar dem från att slutföra en circurt när de är stängda?)

VARNING-DISCLAIMER
Beloppet av spänningen som det tar för att skjuta en båge El över elektroderna i ett tändstift är i tiotusentals volt. Om du arbetar på bilar/motorcyklar/gräsklippare etc. Du har förmodligen varit zapped av ett tändstift. Det suger verkligen, inget annat sätt att uttrycka det. Sedan tändstiftet är utsatta i detta projekt – måste du vara försiktig med vad du gör.
Varning-DISCLAIMER

Delar
1. 12v automotive spole
2. en uppsättning punkter som bilindustrin brytare
3. en automotive kondensator
(I mitt exempel alla 3 av dessa är från en av 1960-talet Volkswagen) kan du förmodligen mixa och matcha från vad du har och det kommer ingen roll.
4. tändstiftet-någon kommer att fungera. Jag köpte faktiskt ett litet gas engine tändstift för projektet jag jobbade så det passar i stöttan, men någon tändstiftet bör fungera.
5. något att bult saken tillsammans – en 2 x 4 i mitt fall. Några träskruvar och slips wraps, wire och anslutningar för att koppla in den.
6. en gnista Anslut sladden – du kan använda en vanlig tråd för detta men att få det att bo i den spolen utdata och hålla en anslutning och hålla kontakten med tändstiftet kan vara lite av en smärta. Chanserna är om du har andra delar liggandes du kommer att ha en gammal plug tråd.
7. ett sätt att öppna och stänga punkterna. För detta använde jag en liten Tamiya motor och växel låda jag hade liggandes i min robotics delar rutan. Den triangel biten är navet från en Tamiya gummi hjul. Gör för en trevlig 3 LOB kom att öppna och stänga punkterna.
8. ett batteri. För detta instructable är demonstration jag använder en 7,2 v RC bilbatteri som knappt ger någon gnista. För bästa resultat, skulle en 12v DC batteri vara vägen att gå.
Så de av er som vet du kanske fråga – vad sägs om en barlast resistor för spole? Om din spole använde en barlast resistor gå vidare och använda den. Jag vet att mitten av 60-talet Fords använde dem, min VW spole i detta exempel inte.
Vad sägs om motstånd kontakt ledningar, resistor tändstift? Väl inget av det som verkligen är viktigt för att få en anständig gnista från tändstiftet ändamål t.ex.

Församling
Användning av 2 x 4 kom från ett sätt att få växellåda nära att öppna och stänga automatiskt och även spolen. Taymiya växellåda produktion passa fint av monteras i slutet av 2 x 4. Jag monterade punkterna så att jag kunde svinga dem närmare eller längre bort från navet på rutan redskap så att de kommer att öppnas. Punkterna som behöver inte öppna mycket långt (gnista klyftan – hur långt punkterna öppna på en VW bugg är som.028 tusentals tum). Eftersom det finns flex i min växel låda församling gjorde jag klyftan mycket större.

Ledningar
Som ni kan se på bilden, är allt ansluten till en plåt platta kopplade till 2 x 4. Täcka belägger med metall plattan får användas för en gemensam "—" minus.
Batteri: "+" går till den "+" på spolen. "–" går till gemensamma "–"
Kondensator: Kondensatorn ansluts mellan ena sidan av punkterna och "-". Kroppen är bultad till gemensamma "–" och ledningen av kondensatorn är ansluten till ledningen från de punkter som går till den "-" av spolen.
Spole: "+" kommer från den "+" på batteriet, den "–" ansluter till punkterna och kondensorn bly. Produktionen av spolen (på tändstiftet elektrisk anslutning), ansluter till tändstiftet.
Poäng: Punkterna är i princip en mekanisk switch. Kabeln går från de "–" på spolen och kroppen av punkterna som ansluter till gemensamma "-".
Tändstift: produktionen av spolen går till toppen av tändstiftet (via tändstiftet tråd). Kroppen/trådar och marken elektrod gå till gemensamma "-".
Växel motor: ena änden av motorn ansluter till gemensamma "-", den andra sidan av motorn ansluter till den "+" av batteriet (i detta exempel, "+" sidan av spolen).
Om du går gear motor rutten och 12v, tror jag inte Taymiya motorn klarar 12 volt. Du kan behöva en separat 3-6 spänningskälla att köra motorn. Det verkligen skriker på 7,2 volt och jag vet inte hur länge det räcker. Jag var från början med två D celler för att köra motorn, som fungerade men inte ser bra ut från ett exempel perspektiv så jag övergav det för bilderna.
Krets promenad genom
För spole, den primära lindningen är den '+' och '-' i spolen. De sekundära lindningarna är den spolen utdata (tändstiftet wire) och den ' –' på spolen.

Titta på min bild du kan se att för primärt av spolen, den "+" från batteriet går till den "+" av spolen, genom de primära lindningarna, ut den "–" av spolen på ena sidan av punkterna. Poäng kontakter touch (stängda switch) och den andra sidan av punkter (kroppen punkter) gå till gemensamma "–". När batteriet är ansluten nuvarande flödar genom primära spolen. När punkterna öppnas upp, bryter kretsen i primärt, detta är när den sekundära magnetfält kollapsar, spänning ökar till sådan punkt att det är tillräckligt hög för att skjuta en spark över luftspalten i tändstiftet mellan centrum elektroden och marken elektroden. Om tändstiftet var i en motor, med komprimerad luft/bränsle blandningen, skulle denna gnista antända gas, vilket gör att expandera, pressar pistongen. Kondensorn förhindrar en liten båge över punkterna (den primära lindningen av spolen) när banan är öppen.
När redskap motorn körs skjuter navet på axeln av redskap motorn punkterna öppna, orsakar primärt till paus och gnistan till spark.

Kort video för att systemet skall fungera.

http://youtu.be/028nBgoFjSg

Relaterade Ämnen

Enkel metod för att slakta en kanin

det är det system jag har blitt användande för de senaste månaderna. Jag tycker det är mycket snabb, och den minst kladdigt av metoder för kanin köttproduktion jag har försökt. Om du är intresserad av detta, kan du vara intresserad av att läsa min bl...

Att ge ett nytt liv till en gammal kornett/Trumpet

Jag köpte nyligen detta på ebay för 27 dollar. Ett åringar ambassadör modell kornett gjorde på 1950-talet. En hög kvalitet instrument, även om en student modell, är känd för att användas också av många proffs samt på grund av dess tonkvalitet, hållba...

Att lägga ett tändstift till min smedja

detta är min forge före och efter att lägga till tändstiftet. Jag har alltid velat ha en tryckknapp start. Varning, inte låta gas buid upp. INGET BRÄNSLE LUFT BOMBER... Snälla. Fåniga lilla tryckknapp start av en barbque kan också ge dig ett otroligt...

Guide till att skapa ett Storyboard

detta instructable är en guide på hur man skapar en storyboard. Detta är en ganska enkel process, och allt som krävs är lite kul och fantasi. Det finns många metoder för att skapa ett storyboard, men detta instructable visar bara två av dessa. En är...

3 sätt att skapa ett Virus

jag vet att detta kommer att vara kontroversiell. Detta är endast för informationsändamål. INTE sprida eller släppa de virus som skapats i denna artikel. Detta kommer att landa du i fängelse. Jag ska lära dig att skapa ett virus. En mycket grundlägga...

Hur du konverterar ett värde till de önskade enheterna

I många teknik och matematikkurser är enheter associerade med de värden som används för att utföra beräkningar. En enhet är en kvantitet som används som standard för mätning. Till exempel, om du mäter en längd av tid, kan enheterna för det uppmätta v...

Billig och enkel Guide till att bygga ett privat telefonsystem

På grund av spridningen av mobilnät, har de flesta hem övergett sin mark linje telefon plan. Infrastrukturen är fortfarande där, gömd i våra väggar. Varför låta allt som koppar gå till spillo? Låt oss tala om hur billig och lätt det är att återta den...

Enkel metod att göra Laser skär trä inlaga

Detta Instructable beskrivs ett enkelt sätt att använda en laserskärare för att skapa en trä inlägg. Denna metod kräver inte dig att placera de enskilda delarna. Alla av dem behandlas som ett enda stycke och sätta på plats på en gång.Denna beläggning...

Del ett, en bra grund att bygga ett fack bil spår -

Slot car racing har varit i mitt blod i nästan sextio år. Det är väldigt roligt, Billigt och säkert. Det har också klimatpåverkan av mygg. Alla åldrar kan tävla, så det är bra för fäder och söner att göra något tillsammans och lära sig en mängd kunsk...

SKÅL CAJON eller försök, vedermödor, fallgropar och triumfer att uppfinna ett musikinstrument

Detta är berättelsen om upp-och nedgångar avser kärnan av en idé, att bli en fullfjädrad musikinstrument. Det har varit en väg av många knock-backs och utmaningar, stora toppar och några djupa dalar.Det är inte en färdig resa heller, det är bara att...

Den solar design tacksam och en metod för att utforma reflektorer för obevakad solar matlagning

första bilden visar designprocessen och jag har en pdf av att pic i nästa steg. (Mycket lättare att se detaljer på pdf)Designa en exotisk reflektor för obevakad solar matlagning. Din design kan få används över hela världen.http://SolarCooking.wikia.c...

Genom att separera ett ägg på enklast möjliga sätt.

Detta är ett mycket lätt sätt att separera äggula och vita av ett ägg. Denna metod var lärde mig av min mor (som bidragit med bilder) när jag var barn och är mycket enkel och lätt att göra det bra om undervisning barn att recept som kräver bara äggul...

Hur man rengör artigt espressomaskinen efter att dra ett skott

Mmm, mmm, mmm. Denna eftermiddag svacka har drabbats, och nu är det dags för en välsmakande espresso!Åh, men vad är detta? Usch! Någon (jag är säker på att oavsiktligt) lämnade Portafiltret full av trädgården!Här är hur man korrekt rengöra espressoma...

En metod för att göra en papp kub visar sina sex diagonal plan av symmetri

Detta Instructables ger en metod för att illustrera vilken geometrisk figur resultat när en kub skärs längs dess sex diagonal hyvlar av symmetri. Åtta identiska kuber erhålls när en kub skärs längs de tre flygplan av symmetri som är parallella med va...

Att få ett administratörskonto på hem/skola/arbete/etc. (Windows Version)

Hej, & för en ansvarsfriskrivning, jag visar dig detta incase du behöver ändra, lägga till eller ta bort ett konto och kan inte göra det något annat sätt. nu när det är ur vägen, låt oss komma igång. den här metoden måste du ha tillgång till knappen...

Att skapa ett universitet Monument och replika brons

2008, min far och jag fick i uppdrag att skapa en 14' höga monument av en cougar maskot för Washington State University. Vi har också skapat tre mindre storlek brons repliker av monumentet att sälja till alumni och fans.I detta instructable jag komme...

Metoder för att kontrollera skadedjur

Har du problem med skadedjur i huset också? Du är väl inte enda. Jag har en metod för att lösa detta problem med skadedjur. Istället för att ringa de yrkesverksamma för att sätta vissa läkemedel, vilket så småningom slits ut, använda metoder som jag...

Ett enklare sätt att löda magneten binder till SMD lysdioder

detta Instructable beskriver en enklare metod för att fästa bra magneten binder för att ytmonterad lysdioder. Det är svar på burk av eldflugor instructable som visar med hjälp av ett "helping hands" klipp för att göra detta arbete. Jag tror att...

Att bygga ett fartyg i en flaska.

Hej, bygga ett fartyg i en flaska var en gammal form av maritima konst. Sjömännen av tidigare skulle ofta skapa saker på sin fritid. De också har inte mycket utrymme för stora hobbies, och från detta kom gamla skatter såsom SCRIM sniderier och fartyg...