Enkelverkande PIC kontrollerade Solar Tracker DIY KitHej alla
Jag kommer inte in så mycket djupet med detta instructable på grund av min nuvarande tidsbrist. Som sagt, jag helt planerar att uppdatera detta instructable eftersom tiden går med nya algoritmer och program för optimering.

Intro:
Jag var leka med några nya stegmotorer en dag, och jag beslöt att göra en ljus tracker enhet. Det är mycket enkelt och fungerar på bara en axel. Det är ett snyggt science projekt. Nedan är en video som erbjuder en liten demonstration. Följande sidor har videos på hur man lägger ihop. Det finns en hel del diskussion om hur detta kit fungerar i filmerna, så om du verkligen är intresserad, så var uppmärksam på vad jag säger i videor. Nedan är video #1.

Obs: Medan jag säljer detta som byggsats, du kan använda idéer och algoritmer talade om i detta instructable/video för att förbättra denna grundkonstruktion. Det var utformat som ett roligt litet science projekt. Jag kommer att lägga till programvara och förbättringar eftersom tiden går så snälla ha tålamod med mig =)

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY Solar Tracker

IntroduktionVårt mål är att introducera unga studenter till teknik och lära dem om solenergi; genom att ha bygga dem en Helios som en del av kursplanen. Det finns en insats i engineering till push energiproduktion från användning av fossila bränslen...

DIY Mini Solar Tracker

Hej därMin allra första instructable är min design kallad DIY Mini Solar Tracker är en solpanel som spårar solen! Jag använde detta för mitt åttonde klass science fair projekt och mina klasskamrater tyckte det var fantastiskt! Tracker användningsområ...

Arduino DIY Solar Tracker

Hej töntarFörra veckan såg jag en fantastisk instrcutable för Geo Bruce trevlig och enkel solar tracker.Så jag tänkte göra min egen och här är resultatet.Det är inspirerat från Geo Bruce arbete.Steg 1: Objekt krävs Vissa objekt kommer att krävs som ä...

Enkla Dual Axis Solar Tracker

En español.Vi på BrownDogGadgets.com älskar att använda solenergi med våra elektronik projekt. För det mesta är det extremt lätt att arbeta in i små, låg spänning, projekt.En ofta förekommande fråga vi får från studenter och hobbyister är "Hur kan ja...

Montering en BootstrapSolar Chi-qoo Solar Battery Charger Kit

BootstrapSolarChi-qoo är en Öppen källkod KickStarter-finansierade batteri laddare kit för omladdning eller driver små elektroniska apparater som smartphones, iPads, Kindle tabletter, Arduino styrelser, EL wire och andra. Det kommer som en lätt-till-...

Bärbar Solar Tracker (ingen microcontroller krävs!)

Någonsin velat hålla din solpanel i full sol hela dagen utan att ständigt flytta den? En solar tracker kan vara svaret. Denna tracker har fördelen att vara bärbar - om du flyttar den, tracker kommer automatiskt justera tillbaka till solen, till skill...

Arduino Solar Tracker med lysdioder!

Så jag kom nyligen över lite information hade jag glömt. Lysdioder generera lite spänning när under belysning av ett spektrum av våglängder. Dags att utnyttja denna underlighet för att göra en DIY solar tracker för mina solpaneler!Koden finns över på...

Arduino & Lego Solar Tracker (dubbla axeln)

Jag gjorde en solar tracker med lego och arduino.Det är ett mycket trevligt och enkelt projekt om du vill lära dig arduino och elektronik. Ingen lödning behövs.Dess syfte är endast lärorikt eftersom motorerna inte är stark nog att stödja vikten av so...

Geocache-A-skog DIY Kit

Geocaching är en rolig aktivitet där medlemmar i konsortiet geocaching.com, kurragömma cachar (som är lådor som finns dolda fysiskt och geocoded online). Min kit lägger till en annan aktivitet för miljömedvetna medlemmar av denna befolkningsgrupp var...

GarageMate dörr Remote DIY Kit

Bluemate's garage öppnare mottagare, alias: GarageMate4.0Mottagaren använder sig av en TI BLE (Bluetooth lågenergi) modul tillsammans med en anpassad PCB styrelse som integrerar en optiska relä simulera en typisk vägg strömbrytare. Denna inställning...

Klockan baserat solar tracker experiment

detta är mitt första försök på klockan baserat solar tracker.Jag föreslog idén att Solköken internationella flera månader sedan.Detta visar idén mycket tydligare än min diagram från den tiden.Gör din egen.De bör förbättra solpanel produktivitet med 2...

Dual axis solar tracker med online energi monitor

Projektet var ett av mina sista projekt jag gjorde på min utbytesstudier i Finland.För detta projekt arbetat jag tillsammans med Fatbardh.Detta är en mycket större och mer avancerad version av ett av mina första projekt någonsin.Också en solar tracke...

Lätt och låg kostnad FM-sändare DIY kit

Nyligen gjorde jag en enkel DIY FM sändare kit för amatörer och elektronik nybörjare. Med detta DIY kit, kan du överföra din röst eller ljud över en vanlig FM-radio inom FM broadcast band.Du kan använda denna FM-sändare på två sätt:a. ljud överföring...

Bärbar Solar Tracker Project - kretsdesign och Breadboarding

i teorin solenergi är awesome. Det är ren, gratis och riklig. Nackdelen är att för att konvertera direkt ljus till elektrisk energi kräver en solar givare som en solpanel. Det aktuella läget för denna teknik lämnar mer än lite att önska i hållbarhet,...

Internet Enabled Solar Tracker

Detta är en Solar Tracker. En full storlek, cloud ansluten, smartphone tillgänglig Solar Tracker byggda främst från 2x4s och plywood, anställa trä pinne redskap, återvunnet gardin polacker, muttrar, bultar och gängstång. Solar tracker använder ett he...

Stegmotor + Arduino + Solar Tracker (EV)

Detta instructable är översättningen av en annan som var ursprungligen skriven på spanska, så jag ber ursäkt om jag har många grammatiska fel, så off jag skulle älska att föreslå jag för att redigera den. Jag göra bara det eftersom jag gillar att del...

Solar tracker med arduino - från varje dag material

Här solar tracker modellera konstruktion är så enkelt att det finns inget behov av ett fullt utrustat laboratorium för att skapa den. Jag gjorde det faktiskt i mitt kök! Å andra sidan är huvudtanken och mjukvaran så att jag skulle våga använda dem i...

Servo baserade dual axis solar tracker

servo baserade dual axis solar trackerkod: http://www.edaboard.com/thread285813.html#post1221635...

Sunhokey 2015 Prusa i3 DIY Kit

Detta instructables är för killar som har köpt Sunhokey 2015 Prusa i3 DIY Kit, och har en brinnande önskan att få det att fungera till det bästa möjliga tillståndet, utan att bryta banken. Jag kommer att dela några av de problem som jag har stött på...