Flickorna bomullsklänning med Shirring & volanger - handledninghur man syr en flickor bomull sommarklänning, med shirring, volanger och ric rac trim.

Samla dina leveranser, jag använde en och en halv gård 45" brett bomullstyg - pre tvättade och strukna (1,5 m x115cm brett tyg), elastisk tråd, normal tråd och att 70's favorit... ric-rac trim.

Skär de följande bitarna;
Klä kroppen: 26 "x 20" (66 x 50 cm) skär 2
Krage: 38 "x 5" (96 x 13 cm) skär 2
Remmar: 38 "x 1" (96cm x 2.5 cm) skär 2
Främre knappslå trim: 8 "x 1,5" (15cm x3.5cm) skär 1

Göra den samlade rufsar för längst ner på klänningen.

Med rätt sidor tillsammans, pin-volang till klänning pjäsen, avstånd samlar jämnt och säkra slut trådarna i samlas i en knut att stoppa den "de samla" (jag tror jag har bara gjort det ordet...)

Sy frill lappa till klänning lappa med en normal längd rak söm, noga med för att hålla gathering stygnen inom sömsmån, annat kommer du att kunna se dem från höger sida av klänningen. Neaten de råa kanterna för att stoppa slita (jag använde en zig zag stygn). Upprepa för andra klänning lappa och volang.

Med rätt sidor tillsammans sy ner en sidsöm. Tryck på öppna sömmen och neaten de råa kanterna. Du bör nu ha en stor bred klänning bit.

Shir livstycket av klänningen med elastisk tråd.

Med rätt sidor tillsammans vik klänningen på mitten och sy resterande sidsömmen, matchande fållade upp, rufsar söm och fållade botten.

rikta din uppmärksamhet tillbaka till botten av klänningen, som behöver hemming.
Lägg till ric-rac trim till fållen nederkanten, jag bifogade trim från fel sida med en rak söm, så så det bara kikade ut på höger sida.

Ta knappslå lappa och vik på längden kanter tillsammans, sy att göra en punkt på det vikta slutet och lämnar övre änden öppen. Trimma kanterna och sväng höger ut, peta punkten ut. Stift till Klä fronten som ovan, tucking den öppna änden inne knappslå råa kanter. Övre söm runt knappslå.

Ta axelrem bitar och tryck på en smal fåll längs vardera långsidan, då vik på mitten och tryck. Övre söm den öppna sidan, du kan också vika raw kortsidan under och sy.

Sy ihop axelbanden till klänningen, två framtill, två baktill.

Allt som återstår är att lägga till några dekorativa knappar i knappslå,

Besök min blogginlägg för en steg för steg handledning inklusive fördjupad guide till insamling och shirring tekniker.
http://www.wagdoll.co.uk/2012/05/Girls-Cotton-Dress-with-Shirring.html

Relaterade Ämnen

Perfekt klänning med Tank

Hi det! Jag är aska och jag ska visa dig hur du gör din perfekt passform klänning med din favorit linne! I min guide kommer jag att synålar ser som min symaskin bröt när jag började detta projekt :(men det är ok!Steg 1: Använda din linne som ditt mön...

Hur man mäter växelspänning med Multimeter

De som är nybörjare i elektronik, denna fråga ofta kommer i deras sinne: "Hur ska jag använda en multimeter?"Tja, har vi något för dig.Vi har startat video tutorial-serien om "Hur du använder multimeter" i vår kanal "Att vara inge...

Snygg sommarklänning med en t-shirt för mönstret

jag har varit välsignad för att ha min son och dotter i lag besöker mig denna vecka. Min svärdotter, att vara ganska girly tjej och trendigt känslig, var klädd i en mycket bedårande designer t-shirt hon köpt. Efter att titta på enkelheten i designen...

Hur man gör en irländsk dans klänning med princess sömmar och sparka veck.

Jag har uppträtt i en irländsk dans trupp för ett par år och ville ha min egen twirly klänning med gnistrar och veck. Detta är den solo klänning som jag gjorde för mig själv. Mönster är baserade på Turoe Stone i County Galway på Irland. Klänningen ka...

TARDIS klänning med en hatt

min Tardis klänning med en hatt. Du kan se mer info på min blogg: http://elfka.pl/?p=6074Steg 1: Inspiration För läkare som fans det finns egentligen ingenting att förklara, men för alla andra kommer jag inom kort förklara vad Tardis är och varför i...

Drapering omlottklänning med tunt & klänning Form

Att göra en fingerad wrap klänning med draperingar muslin klänning formuläret. Jag visar klänningen jag skapade från muslin klänningen i slutet. Jag gjorde några ändringar men jag visar hur jag gör mina kläder. Droppa en kommentar nedan eller kolla m...

Brottarrygg klänning med skåran på 30 minuter

Brottarrygg klänning med en skåra i fronten.Vad du behöver: 1/2 varv av tyg (stretch) elastisk symaskin sax en kjol som du äger som passar du bra (måste vara stretch) kritaBesök gärna min sömnad blogg http://www.lynettealexis.comFölj mig på sociala m...

Hur man läser en spänning med LabVIEW demo

Denna video är en introduktion till LabVIEW för programmet början. Jag visar grunderna i läsning en spänning med en DAQ kort. Om du aldrig har använt LabVIEW och vet inte var man ska börja, visar detta hur man gör en grundläggande VI som kan läsa spä...

Arduino röst / taligenkänning med Geeetech modul [Tutorial]

Hur till: Arduino röst / taligenkänning med Geeetech modul [Tutorial]. Denna video visar dig hur man talar med din Arduino med (billigt) Geeetech röst kontrollmodulen. Du kan sedan använda koden kontrollerar en motor eller göra röststyrda lampor. Det...

DIY: pulserande Backless långklänning med Slit

DIY en pulserande backless maxi klänning med slitVad du behöver:1 gården av tunt2 1/2 varv av tyg (stretch)PinsDrapering tejpSharpieKlä formenSymaskinSaxLinjaler (raka och böjda)KritaSteg 1: Gör kjolenMed fel sida inför åtgärd hur länge du vill att k...

Superenkelt rektangel Empire-stil klänning med kontrast bälte och sidan bit

Här är det, en Super-enkel opera-liknande empire stil klänning, gjorda av enbart rektanglar.Jag använde bara matrester för denna så ha överseende se resultatet (och för min inte-så-bra engelska)Jag använde min under bröstet storlek (min BH storlek =...

DIY V hals långklänning med Split

Leveranser:3.5-4 varv av sticka tygtyg saxwomen's t-shirt i din storlekmatchande trådlinjalerna1/2" elastiskDenna handledning är för en flyaway främre split maxi klänning utarbetats till dina mått och med en kvinnlig tshirt för livstycket mönster bit...

Trådlös Audio Streaming och taligenkänning med Arduino

i detta projekt jag ansluta min Arduino ombord till en WiFly modul (https://www.sparkfun.com/products/10822) från ambulerande nätverk och strömma ljud till datorn, så att BitVoicer (http://www.bitsophia.com/BitVoicer.aspx) kan utföra taligenkänning....

Vem är i kaffebryggaren? Ansiktsigenkänning med Raspberry Pi, OpenCV och Sigfox

IntroduktionHar du någonsin under hur ansiktsigenkänning fungerar? Har du hört talas om Sigfox? Gillar du hallon?I den här guiden kommer vi att utveckla en prototyp med en Raspberry Pi att känna igen ansikten med OpenCV och skicka Id för den igenkänd...

Att göra en klänning med hjälp av arbetsprofilen kommersiella eller lära sig sömnad

Inte alla kan eller kommer att skapa sin egen sömnad mönster. Många människor vill bara veta hur man syr något bärbara, med hjälp av arbetsprofilen kommersiella. Jag undervisar i början sy till vuxna (för det mesta) via vår skoldistrikt gemenskapen E...

Vintage inspirerade klänning med afrikanska vax tyg

Hej du!Detta är en enkel retro (50) inspirerad klänning jag har gjort. Det är ganska lätt att göra. Jag valde en afrikansk vaxad bomullstyg blandat med en svart lätt tyll att göra denna klänning. Jag hoppas du kommer att uppskatta denna tutorial! Int...

Att bygga en spänningsregulator och mäta växelspänning med arduino

AC-spänning mätt använder en micro controller är en ganska svår uppgift som vågen blir lätt snedvrids på grund av talrika buller i miljön. Därför för lämplig konstruktion av hårdvara är mycket nödvändigt. En spänningsregulator är utformat för att aut...

Att göra en Cutout tillbaka fodrad klänning med dragkedja mitt bak

det finns tutorials online för att göra ryggen utklipp i klänningar med dragkedjor i sidan, men jag kunde inte hitta någon för klänningar med dragkedja mitt bak, så jag tänkte att det och provat den. Jag ville ha ett diamond utklipp upprepa form av S...

Hur man gör en off axeln långärmad klänning med bälte

Turkos, svart och andra färger du gillar. Gör en vacker, drömmande klänning för våren! Tänk dig att du kommer att avundas mellan dina vänner ;)Att göra denna klänning du behöver: jersey eller lycra, stift, symaskin, sax, tejp, krita eller en penna.St...