Gjutning tenn i täljstenEn liten tid sedan, bestämde jag mig att jag skulle lära sig mer om att göra objekt av gjuten metall. Jag gjorde en del efterforskningar för att hitta en metall som var relativt lätt att få, hade en låg smälta punkt och skulle vara någorlunda attraktiv (ljusa och blanka). Jag utforskade också olika metoder för gjutning.

Vad jag kom med var med tenn. Tenn är en blandning av tenn (85-99%) med koppar, antimon, vismut. Äldre typer av tenn innehåller bly och vissa innehåller silver. Koppar och antimon är härdare i tenn.

Jag hittade att jag kan gå till massor av återvinning platser och köpa tenn stop och andra fartyg till ett ganska lågt pris ($1 - $8) så att en leverans inte skulle bli för svårt, även om priset på dessa objekt verkar ha kommit upp i pris under de senaste åren.

Täljsten är en mycket mjuk men stratigraphically stabil sort av stenen. Den är tillverkad av gamla kräftdjur som har krossats under tusentals ton sediment under många tusen år. Krossade täljsten är den viktigaste ingrediensen i Talken pudrar. Det är mineralogiska namn är steatit. Jag köpte en 15 x 15 cm block av täljsten från en konst leverans butik för $15.

Fina med täljsten är att den kan bearbetas mycket lätt med träbearbetningsverktyg och är i allmänhet ganska ren och säker.

Okej, har tenn en låg smält-punkt cirka 230 grader. så det är också ganska lätt att få det flyter.

Om du är intresserad i att göra vissa tenn gjutning, kommer du att behöva några saker:

 • vissa gamla tenn objekt (stop, etc. från en begagnad eller återvinning butik) börja med bara ett objekt.
 • täljsten/täljsten
 • vissa båtar carving knivar
 • en hand såg
 • Vissa metall klipp
 • en källa till värme (jag använder en butan läger ugn)
 • en gammal metal slev (Använd inte aluminium)
 • en gammal kastrull (Använd inte aluminium)
 • en bakplåt
 • en muffin fack (för att göra göt)
 • fina filer
 • fint sandpapper
Se Steg
Relaterade Ämnen

Med hjälp av lasrar med papper formar & tenn (Bologna smörgås gjutning)

material:2 stycken • 6 "x 6" • Plywood (eller MDF eller liknande lägenhet ombord material)3-delars • 6 "x 6" • Matte styrelse (eller liknande platta material)TennDubbla stick tejpen (beroende på utformning)Verktyg:Laser (TechShop)Värme...

Enkla tenn gjutning

hur man kastade tenn i enkla Hardboard/MDF formar. Detta är en metod för enkla formade objekt med ingen underskär. Dess min första instructable så gå lätt på mig!Saker som behövs:Små blad av hardboard, alla av nedskärningarna kommer att göra.En frets...

Aztec tenn mynt från Laser etsade mall

i detta Instructable en Aztec design tenn metall mynt kommer att göras baserat på en mall från en laserskärare.Den instructable undervisar grundläggande tenn metall gjutning färdigheter.Metal gjutning är en mycket gammal konst som går tillbaka till a...

Kastade tenn Coat knäppen

jag lovat min vän stor pimped ut falska päls, och han älskar tungmetall hårdvara. Jag fick idén att försöka göra några underbara unika spännen för pälsen. Efter några tester beslutat jag att ett spänne, med dess separata tunga lappar, skulle vara för...

Tenn sandgjutning

Det finns många sätt att tenn gjutning med en massa olika formar. I denna tuttorial Visa jag dig en gjutning metod med gjutning sand. Det är ett snabbt sätt att göra en sand form för tenn gjutning, men du kan bara kasta en gång. Efter gjutningen kan...

Tenn Cast mynt från Laser skär formar

Detta är inspirerad av TomCloss instructable trä formarna för tenn gjutningTrä gör en anständig tenn gjutning material, men att få den form du vill ha är svåra. Det är där laserklingor kommer. Jag har provat en massa skog, men korn mönstret kommer ge...

Tenn Skeleton Key Talisman

jag har alltid varit intresserad av gjutning metaller, men har alltid känts svår och dyr att göra. Även forskning låg-smältande temperatur metaller, jag hittade information om gjutning tenn i MDF formar och så jag trodde det skulle vara kul att ge de...

Från skärmen till mig: att göra en prop

i detta, min första instructible, jag detalj hur jag (med hjälp) skapade en variant på en propeller från BBC Visa Torchwood. Stöttan i fråga är "Vortex Manipulator" hittade på handleden av kapten Jack Harkness. Nedan är en skärmdump från Visa ar...

Cast Tin!

jag fick en beställning på några tenn kuber. Jag fann att det inte fanns en instructable för gjutning tenn, så jag spelade in mina steg och gick igenom det för er alla att se.Varför tenn? Tenn smälter mycket låg temperatur. I grund och botten, det lä...

Apple-logotypen tenn gjutning

Material:1. fusion 3602. bild på formen som du vill göra, eller en skiss av din design3. MDX40A skrivare4. tenn5. flamma snabbt (tenn Melter)6. sand papper7. polska8. glasögon (av säkerhetsskäl)9. förkläde (av säkerhetsskäl)10. handskar (för säkerhet...

Wood formar för tenn gjutning (jag gjorde det på TechShop)

med Tenns smältpunkt är så lågt du kan göra formar av massor av olika material. Följande information kommer att hjälpa dig att bygga en två del mögel med en laser cutter och 1/4 tum tjock trä. Jag använde laserskärare på min lokala TechShop. Mer info...

Gjutning av betong med återvunnen plast aggregat

En av de största utmaningarna med återvinning är plast. Det finns inte mycket av en marknad för skrot plast, så att vinstmarginalerna på bearbetning och säljer det är smal. När oljepriserna sjunker, blir det billigare att göra ny plast än att återvin...

Gjutning bly och omlastning stora gevär fall

En guide till omlastning.45-70 GOVT mässing. Betydande fara vidare.Steg 1: Få blyJag köpte den på ebay. Så tung brevbäraren lämnade det i större sortering bin och släpade det till min veranda. Uppenbarligen inte vad USPS hade i åtanke när de sa något...

Gjutning objekt i Sugru (gör din egen stearin och metall LEGO minifigurer!)

Varför kasta i Sugru?Denna guide visar dig hur man gör en billig och enkel form av en silikon förening kallas Sugru. Från denna värmetålig mögel kan man skapa en tenn gjutning, för smycken och sådant. Även om en professionell gjutning kommer att leve...

Betong tegel gjutning

Min sambo ville ha något för kantning blomsterrabatter och vandringsleder i vår trädgård. Förra sommaren kantad hon några av vägar med rött tegel. Tyvärr, några av tegelstenar började falla sönder under vintern. Det var en skam som hon hade lagt så m...

Bläckfisk gjutning

här är ett enkelt sätt att gjuta tenn, heres min väg för gjutning, theres mer information ut där online också. Detta är en gammal teknik som gör att gjutning av grundläggande former utan att kostnaden för dyra gjuta material.Bläckfisk tvätta upp på s...

Hur att kasta och polera en tenn signetring

förhoppningsvis kommer detta att hjälpa några olika grupper av människor: de av er som vill göra en cool ring (och jag menar att bokstavligen när du sätter det vintern), er försöker kasta små föremål i tenn och inte nödvändigtvis behöver en elektrisk...

Hur man gör en tenn gjuten

Detta projekt använder 123d design av Autodesk och CNC router för att göra en tenn gjutning. I denna tutorial kommer jag att göra en nyckelring att stödja flyktingarna i flyktingkrisen.Steg 1: Hämta 123d Design Om du inte redan har 123d Design av Aut...

DIY aluminium investeringar gjutning med hjälp av en 3d-skrivare.

Hej alla jag ska dela med mig av min metod göra en 3d tryckt del direkt till en aluminium gjutning. Jag lärde mig denna praxis när jag behövde göra en anpassad shifter för min racerbil och en 3d tryckt plast en bara inte skulle hålla upp betona. Det...