Glaserade citron hallon kexOriginal av mig, blyg Silver blad. Detta recept snurrade bort av en strävan att hitta ett recept för en snabbmat maträtt som serveras inte längre. Det är inte skålen jag var ute efter men det är super läckra!

2 koppar allrengöringsmedel mjöl
2 msk socker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tesked kanel
Liten hint kryddnejlika

1/2 msk rivet citronskal
1/2 kopp kallt smörellermargarin, kubik
1/4 kopp citronsaft
1/2 kopp mjölk
Raspberry glasyr (recept följer)

Värm ugnen till 400 grader F. I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver, salt, kryddnejlikor och zest. Blanda väl. Skär smöret eller margarinet i blandningen med ett kakmått eller två knivar tills den börjar se ut majsmjöl. Göra en brunn mitt i mjöl blandningen och häll citronsaft och mjölk i. Blanda ihop allt med en gaffel och sedan knåda den med händerna tills allt är kombinerat. Använd lite mer mjölk vid behov.

Slå degen på en lätt mjölad yta och rulla ut till din önskad tjocklek (oftast från 1/2 till 1 tum). Skär kakorna med en fräs eller upp och ner glas doppade i mjöl, trycka rakt ner och inte vrida fräsen.
Smörj botten på en ugnsfast form, rund tårtform, eller platt cookie blad och Lägg kexen i det. Grädda dem i ca 12 minuter eller tills gyllenbrun. Låt kakorna svalna något innan glasning dem med hallon glasyr, så att glasyren ska köras ner sidorna.

Gör: 8-12 ca. (beroende på storlek)
Prep tid: 30-45 min
Grädda tid: 15 min ca.

Raspberry glasyr

1/4 kopp grundligt krossade färska hallon (krossa och sedan mäta)
2 dl strösocker
1 & 1/2 msk smält smör eller margarin, kyls

Kombinera alla ingredienser i en skål och vispa väl kombinerat.

Relaterade Ämnen

Citron-hallon yoghurt dyker och koppar

en läcker behandla en solig dag, kan du göra läckra och färgstarka yoghurt popsicles eller fryst yoghurt från tre enkla ingredienser!-Vanilj yoghurt-1 citron-6 oz. hallon (eller en annan typ av bär)Pressa citronen i en mixer. Lägg de hela 32 uns av y...

Glaserade Apple tranbär te kakor

inspirationen till dessa kakor kom från det enkla faktum att mina äpplen var går dåligt. Jag var tvungen att göra något med dem snabbt eller lägga till dem i komposthögen.Och så jag bestämde mig att göra apple kex, men med en twist. Dessa är mycket s...

Fantastiska tang orange sherbert glass

detta är min favorit glass som jag gjort i år, det gjordes först i min elektriska maker som tog isen och bergsalt, även om jag brukar fortfarande göra det här sättet jag har också använt i de nyare iceless beslutsfattarna med bra resultat, kom ihåg l...

Citron och mandel smör kex

läckra, smörig, citron och mandel kex - så snabb och enkel att göra... och alldeles för moreish! Jag har gjort alldeles för många söta saker nyligen. Lyckligtvis men jag har haft familj och vänner att besöka så de har inte alla ätit av mig!Detta är e...

Hallon citron säcken Cupcakes

vad är en POKE CUPCAKE??Det är en mycket bra fråga, mina vänner. En Poke kaka, är en kaka som har varit petade någon form av gelatin sås har varit fuktad över det. Duggregnet sipprar in i hål och mättade fettsyror insidan av kakan. Åtminstone, är det...

DIY hallon citron koppar

jag har verkligen njutit denna söta och coola behandla för sommaren. Det kan vara mycket enkel, men det är helt värt det och riktigt gott. Jag älskar enkla och lätta desserter som kan vara redo i minuter och delade med familjen!Steg 1: Prep Först du...

Krämig citron och hallon paj

ha kul med receptet kombinerar två av mina favorit frukt - hallon och citron - till en underbar paj, full av söta snd syrlig citron grädde och toppad med hallon och rostade mandel, allt förpackat i en fin en knaprig cookie skorpa.och det finns nästan...

Gamla hederliga citron glaserade pund kaka

Hur man gör choklad och vanilj marmor pund kaka från grunden! Prova det här lätt teknik för virvlande smeterna i en vacker marmor tårta.Få recept med amerikanska åtgärderna (uns)IngredienserMjöl - 220 gramMajsstärkelse - 50 gramBakpulver - 5 gramSmör...

Citron & poppy seed kex

jag har gjort en hel del maränger nyligen och jag slutade upp med massor av äggulor kvar. Jag hatar att slösa bort saker och eftersom det finns bara så mycket majonäs jag behöver beslutat att prova något annat. Jag upptäckte detta recept online och a...

Fruktig Champagne Cocktails (hallon, björnbär och Orange)

Eftersom gäng är den enda måltid som uppmuntrar Uska innan klockan tolv, kan du lika gärna göra bästa av det med några roliga och färgstarka cocktails champagne!Raspberry Ginger Lime Cocktail12 hallon, lätt mosade1 oz Triple Sec1 oz ingefära sirapSqu...

Kex bomber

detta recept är ganska lätt och dessa kakor är ganska välsmakande.Du kan göra det varje gång du vill ha något sött och gott.Vad gjorde jag?Jag gjorde några läckra kakor.Hur kunde jag göra det?Jag samlade alla ingredienser jag behövde, jag blandade de...

Baked Alaska Ice cream Pie (3,14 lager med hallon glass!)

Jag velat alltid åka till Alaska för aurora. Men jag fick aldrig chansen för det...Men hey, åtminstone låt oss resa med våra tungor först med detta bakade Alaska Ice cream Pie så att vi kan sätta aurora på våra middagsbord!Du kan göra en super lätt v...

Fantastiska Kinda enkelt BAD-A ** citron maräng paj!

Detta är min män & barn favorit paj, jag har tweeked det över åren från min stora mormor recept. Min familj kallar det gummy bear paj, eftersom de säger det som att äta en massa gula citron Gelékonfektyr! LolObjekt du behöver!Beredda pajskaletGraham...

Gjutjärn persika hallon paj

Växa upp, min pappa alltid gjorde fantastiska körsbär och äpple skomakare över en lägereld i gjutjärn holländska ugn. Vi skulle kasta en av dessa tillsammans på far/dotter läger varje år och det var alltid en stor hit.Jag bestämde mig att prova en va...

Diabetiker vänliga hallon grädde Pie

jag upptäckte nyligen att jag en cupcake från att ha fullt utvecklad Diabetes typ II. För att förhindra att någonsin händer jag beslutat att gå vidare och göra en ganska drastisk diet ändra och undvika (för det mesta) sockerhaltiga objekt som icke li...

Citron Jamaica Chili marmelad

Börja med 10-12 citroner (jag använde vanliga citroner, köpt från Costco i 5# väska, kan du använda Meyer citroner. Skär varje citron i kvartalen. ta bort alla frön och inre vita märg... Spara undan.Skär varje kvartal i tunna skivor--enklast att göra...

Den bästa citron barer någonsin

Besök min blogg för mer lätt, vänliga familjerecept! www.ButterWithASideofBread.comJag har alltid älskat citron barer men detta recept verkligen toppar någon jag någonsin provat! Jag älskar hur de inte är tunn men istället är höjden av andra dessert...

Hallon, olivolja och timjan mörbakelse Cookie

här är receptet på hallon, olivolja och timjan mörbakelse cookies.Detta är en ljus cookie som blandar flera smaker och inte är alltför söt.Du behöver följande ingredienser:-1 dl vetemjöl-1/2 kopp osaltat smör, rumstemperatur-2,5 matskedar extra virgi...

RAW lin kex, tomat basilika

detta är en av många olika och läckra sorter av lin kex jag njuta av att göra. Dessa är ett bra alternativ till klibbig kex och bröd och läckra fartyg för smörgås fixins. Lite om linfrön; de är en stor källa till fiber och även en bra växt baserat kä...