Göra en lap steel-gitarr ur en pool cue falljag gjorde denna tre stränginstrument, elektrisk lap steel gitarr från en gammal pool cue ärende jag köpte på en op-butik. Ljudet är ganska rå, som typ av passar hela rökig, krasslig pool hall känslan av det. Plus, när du är klar spelning för pengar att satsa på spel från 8-ball, det blir det egna fallet.

Hela projektet kostade mig runt $60, men om du kan få tag på gitarr bitar (uppsamling, tuning pinnar, krukor), det skulle funka ännu billigare.

Se Steg
Relaterade Ämnen

En Lapful av skrot-en Lap Steel-gitarr tillverkad av återvunnet material

Lap steel-gitarr har djupa rötter. Den grundläggande principen är enkel-en sträng är mycket stram och en tung, hårt objektet används för att glida längs strängen medan strängen är plockade för att producera ljud. En tidig anfader var diddly bo, ett ä...

Bygga en grundläggande lap steel-gitarr

i detta, min första Instructable, kommer jag försöka krönika byggandet av en enkel Lap Steel guitar. Ansvarsfriskrivning; elverktyg och skarp skärande verktyg kommer att användas och jag tar inget ansvar för människor som använder dessa saker slarvig...

Hur man gör en kex box lap steel gitarr

detta instructable skapades för att ge någon information som behövs för att bygga en enkel "kex box" typ lap steel-gitarr. Informationen i detta instructable är en sammanställning av flera människors idéer med lite av mitt eget kastas i där jag...

Färdiga Lap Steel

detta är min lap steel-gitarr som är äntligen klar. (Gillar du min hatt i videon?) Jag använde 3 första strängarna på gitarren, men ögonen öppna det för B-G-D. Jag vet att det inte är den bästa gjorde Lapsteel, men jag tror att dess ganska anständig...

Begenning av A (hopplöst) Lap Steel

detta är begenning av en lap steel gitarr som jag försöker att bygga. Jag har bara lagt ett par timmar i det hittills. Jag kommer att publicera bilder på den färdiga produkten när jag är klar. Den är gjord av en 2 x 4 och vissa plywood, tillsammans m...

Med en laser skärare/gravör för att göra en Hawai'ian steel gitarr

Hawai'ian steel gitarr ger signatur musikalen sound of Hawaii. Den vanligaste typen av Hawai'ian steel gitarr har en fast kropp tillverkade av en enda planka av trä, och använda en elektrisk pickup för att upptäcka förflyttning av strängarna. Namnet...

Finger beskyddare - Steel gitarr strängar

jag brukade spela gitarr några - en söt electro acoustic stål.Metall strängar - THE HORROR!Väl frugan bara köpt sig en vacker akustisk - med steely tortyr enheter - vi där har ingen av de gamla smärtorna så kom upp med detta ganska enkel men effektiv...

6 sträng Lap steelguitar

detta kommer att bli en 6 sträng Lap Steel-gitarr tillverkad av 2 stycken Liderknot Pine (en mycket tät resinous trä), ek plankor för bandet styrelsen och kontroll lock som rymmer den volym kontroll och ton och 1/4" gitarr jack. Huvuddelen, bandet st...

En kul DIY förstärkare-åbäke-Organ Donor projekt del 3

I detta instructable jag ska förklara hur jag designade och byggde en rolig liten batteridriven förstärkare från återvunnet material och en handfull elektronikkomponenter. Det är en katalog av misslyckanden och lösningar som verkligen betalas ut. Det...

Timmer Gitarrställ

Vi flyttat ett och ett halvt år sedan, och på grund av garderober eller lagring, vår lösning för gitarrerna var att lämna dem hopas i deras fall bredvid soffan. Förutom att vara episka fult i loungen rummet, innebar den också det var en stor hassle v...

Flaska hals gitarr bild

Gitarr bilder kan köpas billigt från någon musik. Men i temat för de senaste blues/cigar box gitarr projekt, det verkade bara passande att göra den verkliga affären--avskurna från en flaska (det är blues--så helst en flaska som innehåller alkohol). D...

Gitarr underhåll. Den kompletta guiden

så nu när du har gått ut och köpt din första gitarr (eller femte om du är som mig) du måste veta hur man ska behålla den. Detta är en colloection av vad jag har lärt mig från min farfar, vad jag har räknat ut mig själv och vad jag sett på nätet.Steg...

Micro Slide bar Banjo

INLEDNING-Göra en liten banjo spelade med en plast reglaget som är säkrad på halsen och lätt flyttasunder stränger med ett finger medan knäppa. Hawaiian steel gitarrer använder en tunga stål bar på strängarna. En bandlös styrelser används i denna ban...

VARI-PITCH sträng MUSIC PLAYER

Konstruera en sträng musikaliska INSTRUMENT någon kan spela INSTINKTIVT av ÖRAT genom att ändra längden på strängarna.Det kan göras för barn att ha kul med också. Musiken är liknar en gitarr eller ukulele. Göra en i 3 nätter.Steg 1: Bakgrundsinformat...

Lastpall scenen

Har jag en händelse kommer upp i helgen som jag ville ha en scen för. Jag slutade hacka detta skede från träpallar. De flesta musikerna kommer att 1 eller 2 personer utför i taget, men jag lämnade den tillräckligt stor för 3 personer att klämma in dä...

Min DIY R-bandet

jag såg alla DIY R-banden ute och tänkte jag skulle göra mitt eget. Med mindre än $3.00 i maskinvara, en hacka såg och en gitarr rem, kan du göra detta också!(Naturligtvis, om du inte har en gitarr rem, det kommer att kosta mer än $3.00).Steg 1: Dela...

Arduino Due gitarr ADC Input och DAC produktionen Mixer

detta är uppföljaren till min andra instructable som ger en krets att mata in signaler som genereras av en gitarr till arduino due ADC.[Uppdaterad 26 Jan 2014 - diagrammet har förändrats... se anteckningar nedan.]Detta instructable beskriver hårdvara...

Pärlstav Christmas Ornament med en gammal gitarr snöre!

jag hade varit på att göra smycken nyligen och det är förmodligen där denna idé kom från. Detta är en mycket enkel och lätt att göra jul prydnad gjord av crafting tråd, pärlor och ett par praktiska verktyg.Steg 1: Vad du behöver jag glömde att ta bil...

Justerbar Duct Tape gitarr rem

Medan du surfar på Instructables, slog det mig att, av alla gitarr band på webbplatsen, jag kunde bara hitta två av silvertejp, och den enda justerbara som förlitar sig på sträng att justera. Så, jag bestämde mig att åtgärda denna situation genom att...