GPS-tid (UTC) till lokal tid konvertering genom att använda Arduinojag har en GPS-mottagare, Holux M-1000, som du kan använda den med en bärbar dator, en Handdator eller en mobiltelefon via Bluetooth. Jag hade använt det för navigering med Palm TX och Treo700p (Ja, jag har länge varit ett stort fan av Palm PDA-serien) och Geocaching tills jag köpte en Android smartphone som har en inbyggd GPS-modul. Så har Holux M-1000 varit i min låda som samlar damm i mer än ett år.

Nyligen, jag ville göra en liten GPS-enhet för att mäta avståndet mellan två platser, till exempel medan du spelar golf kan du mäta hur bra din drivrutin skott är. Det finns en hel del kommersiella produkt som kan göra detta och mycket mer, men köpa är långt mindre roligt än att göra en själv (jag är säker på Instructables besökare och författare starkt håller med mig, rätt?) Det finns Android-program också, men ingen av dem lockar mig.

Min idé är att lägga till en liten LCD, liknande storlek som GPS, och en mikroprocessor att förvärva data från GPS, beräkna avstånd, storlek och Visa den på LCD samt tid och datum. Jag har beställt en av de populära LCD, Nokia 5110, och började göra forskning på hur till få GPS-data, hur man tolka data och vilken typ av data som jag kan få.

Tja, tycktes beräkna avståndet vara lätt. Jag kunde hitta ett par sätt att beräkna avståndet mellan två platser. Men konvertera GPS time(UTC) in lokal tid tycktes vara ett lite knepigt, men det var kul att komma på sätt att konvertera tiden till lokal tid inklusive sommartid och datum. Jag har redan postat denna del i min bloggsida och beslutade att dela min Arduino programmet här. När jag får LCDand slut montering enheten, kommer att jag publicera en annan Instructable med fullt program och bilder, alltför. Detta Instructable innehåller bara hur man får data från GPS (Holux M-1000) via seriell buss och konvertera GPS tiden till lokal tid.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör FM-mottagare genom att använda Arduino

Hej stötarna. Wan't att göra något coolt? Kolla in.I denna video, har vi gett en kort demonstration av FM-mottagare genom att använda Arduino. I detta Instructable visar vi dig hur man gör det steg för steg.Låt "med det.Steg 1: komponenter 1. Arduino...

Spela Wave-fil genom att använda arduino

detta är en enkel krets att spela wav-filer genom att använda arduino Nano V3.0, det bestå från 4 knappar, var och en spelar specifika wav fil laddas till SD-kort.Steg 1: delar 1-Arduino Nano V3.0 (jag använde den chines versionen kallas Funduino Nan...

Generera slumptal genom att använda Arduino

En Slumptalsgenerering är mycket viktigt i enheter som hjälper dem att uppgift i slumpmässigt sätt. Tillämpningar av Slumptalsgenerering kan hittas i blanda ljudfiler i en musikspelare, i nästan alla slags digitala spel, generera lösenord etc. Det fi...

Kontrollera AC ljus genom att använda Arduino

Den första läraren alla tyder på arduino är blinkar en LED. Idag kommer jag visa dig hur man styr en AC ljus/apparat med samma Blink sketchControlling AC ljus eller apparat med arduino är enkelt som blinkar en LED genom att använda arduino.Allt du be...

Världsklocka i tyska genom att använda Arduino

I Tyskland såg förra året, jag en värld klocka i en butik som liknar detta en i en butik som prissattes till 900 euro. Jag läste flera instructables online om hur du skapar en världsklocka så jag beslöt att ge det en chans. Jag vill tacka den följand...

Enkel Wav spelare genom att använda Arduino

Talar om att använda Arduino för att spela musik, är det den Arduino MP3 sköld inte det första du komma med? Eller kanske några nördar kommer att överväga om tone() funktion? De är inte de saker som vårt ämne handlar om idag. Vi behöver inte någon MP...

Sund upptäckt RGB lampa genom att använda Arduino

HejTill att börja med är detta projekt inte klar ännu!I detta projekt gör jag en lampa med flera färger med hjälp av RGB lysdioder. Min idé är att försöka låta lampan ändra färg om den upptäcker ett ljud i området. Om du blir irriterad från de skifta...

Automatisk järnvägen passerar genom att använda Arduino

detta är en enkel college projekt. Det automatiskt stänger av utfärda utegångsförbud för järnvägen när tåg ankomst och efter tåg avgång.Steg 1: Samla materialet 1. Arduino UNO (Or other)2. L293d motorn förarens ic eller shild3. två IR-sensor4. en Dc...

Genom att använda Arduino för att kommunicera med inbäddade projekt

bygga en fristående AVR ATMEGA projekt ibland lämnar dig med inte lätt att läsa utdata från projektet. Men du kan använda en Arduino för att fungera som en kommunikation bro mellan projektet inbäddade och datorns Serial Monitor program!Jag är bygga e...

Ladda upp ny programvara till treenigheten genom att använda Arduino [Jak nahrát programvara gör Trinity pomocí Arduino]

[ČESKY NÍŽE]Hej dudes! Här kommer du lära dig hur ladda upp ny firmware till Trinity synth använder Arduino IDE.Mer information om Trinity är här: http://www.bastl-instruments.com/Denna metod är att användas för att uppdatera firmware i din instrumen...

Grafiska Kalkylatorn genom att använda Arduino

Hej vänner,Idag har jag något nytt för att visa dig. Som tidigare nämns i titeln jag designade en elektronisk miniräknare med hjälp av Arduino uno och 2.4" TFT Lcd Display sköld.Steg 1: Hårdvara insamling Köp Arduino UNO och 2.4" tft lcd display...

Bitcoin pris Ticker (nästan) från grunden genom att använda Arduino som ISP

Hej alla!Jag bestämde mig att skapa denna tutorial om hur man gör en Bitcoin pris Ticker. Tja, detta är bara en prototyp och jag kommer att göra en mindre upplaga med mer behaglig design och några andra funktioner vid ett senare tillfälle. Detta fung...

Programmera ATmega16A genom att använda arduino IDE

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuhHej, är mitt namn Ekky Hermestian IW från IndonesienDenna tutorial ska show dig hur man programmerar en ATmega16 använder Arduino IDEVi kan använda syntax sompinMode()digitalWrite()digitalRead()och många fler...

Enkel Mac spratt genom att använda Arduino (uppdaterad 22/03/10)

Hej,Jag ska visa dig hur du kan irritera en mac-användare med endast ett par enkla delar.Mac har en inbyggd IR-sensor som gör att du kan styra dem med hjälp av en apple remote, gör dem ett lätt mål för detta tilltag. Vi kommer att använda en arduino...

YourDuino: HandBat - handhållen ultraljud Radar genom att använda Arduino

HandBat är en handhållen ultraljud Radar enhet som sänder ut pulser av ultraljud och lyssnar efter ekon, som en Bat. Det är avsett för användning av synskadade människor eller navigering i mörkret.Handbat är inrymt i en billig ($3,97) Rayovac svävand...

Power System frekvens bestämning genom att använda Arduino

IntroduktionNätström distribueras allmänt på 50 eller 60 Hz.This-projektet syftar till att "Beräkna hur levande ac power system ofta använda Arduino" kit och liten transformator ckt setup. Detta projekt är byggd av vårt team caféer, Venkat, Abhi...

EMI detektorn genom att använda Arduino

Jag nyligen hade problem med elektriska störningar och utvecklat denna enkla EMI buller detektor för att spåra källan. Detta Instructable beskriver mitt problem och lösningen jag utvecklat. Det erbjuder jag hoppas det kommer att vara användbart för d...

VÄXTHUSGASER, servrar RACK, akvarium och andra apparater temperatur handledare med SMS larmsystem genom att använda Arduino, itbrainpower.net 3G / GSM sköldar och 1WIRE temperaturgivare

Om projektetBygga själv din egen temperatur-övervakning system med högsta och lägsta temperatur trösklar, hålla vid liv massage och (oldies men goldies som) SMS personsökning och ARM/DISARM fjärrsystemet. Du kan övervaka en eller flera 1WIRE temperat...

Hur man mäter massan av jorden genom att använda arduino.

En vacker dag, vägde jag mig själv på en vägning skala. Plötsligt en tanke kom till mig, "hur mycket skulle vara massa jorden?". Lämna det apart "Hur kan vi även mäta det?". Det finns inga sådana vägande skala som, jorden kan placeras....