Heavy Duty sol USB-laddare (i en burk!)Förra året gjorde jag flera populära instructables att skapa billiga och lätt att bygga USB-laddare. Många människor har mailade mig om dessa och offrade många konstruktiva idéer och kommentarer som får mig att fundera över sätt att förbättra min design. Så efter ett år av minty luktar sol USB-laddare, skickar jag till dig min Heavy Duty sol USB-laddare (som fortfarande passar i en burk).

I min ursprungliga mönster använt jag en liten 4V solcell för att ladda upp 2 uppladdningsbara AAs, som i sin tur drivs en öka krets som laddade upp din gadget. Svårigheten att byggandet var tillräckligt låg så att även nybörjare kan åstadkomma detta, och kostnaden var tillräckligt låg för att även om du skruva upp, du inte bryta banken. Den bara svaga delen av projektet var 4V solcell. Medan det var kraftfull nog att ladda upp inre AA-batterier, och liten nog att passa in i burken, var det inte på något sätt tillräckligt kraftfull för att direkt debitera en USB anordning på en solig dag. Jag hade också fått en hel del e-post från cyklister och vandrare som ville ha en solcell som de kunde montera på en ryggsäck när du reser, något 4V bara inte skulle göra.

För att bekämpa detta, har jag bytt upp designen och gått med en mycket mer kraftfull solcell. För att bekämpa det faktum att ingen gillar att bära runt en massiv solcell (om du inte är en vandrare) jag har gått med ett uttag och koppla in systemet. Fortfarande lätt att använda, lätt att göra, och det inte kommer att bryta din månatliga knorra budget.

Den USB öka Circuit i detta kit fungerar med de flesta USB-prylar. Jag har provat det ut på gamla och nya iPods, iPhones, Kindles, GPS-enheter och Android-telefoner. Medan jag kan på något sätt test varje USB gadget på planeten, från vad jag har testat verkar kretsen spela bra med de flesta prylar ute.

Mer eller mindre, är detta den sista sol USB-laddare du någonsin kommer att behöva göra.

Svårighetsgrad: lätt
Kostnad: Low(ish)
Användbarhet: hög
Cool faktor: hög
Förmåga att få du en dejt: låg, om inte din dejt är en elektroingenjör i vilket fall "hög"

Se Steg
Relaterade Ämnen

Litium Heavy Duty sol USB-laddare 2.0

Ibland behöver du en hel del av solenergi att få dina prylar kommer. Större telefoner, tabletter och prylar menar att de är mer makt hungrig. När normala DIY solar laddare misslyckas du, måste du vända sig till en Heavy Duty lösning.I detta projekt s...

Sol USB-laddare 2.0

Solenergi är stort dessa dagar, från kraftverk till taket matriser! Denna guide visar hur man bygger din egen solar laddare för små elektronik. Denna laddare debiterar de flesta små USB-enheter som mobiltelefoner, mp3-spelare, iPods och iPhones. Dess...

DIY sol USB-laddare - Altoids

Jag har läst en massa Bloggar fina Earth Day i morse och har märkt att de flesta av dem postar lite skriva ups om green solar powered USB gadget laddare. De är alla ganska trevligt, men också ganska dyrt. Jag tror inte jag har sett någon för mindre ä...

Öppen källkod Solarpad Kit sol USB-laddare

Vänligen klicka nedan för att besöka vår kicken projektsida för Solarpad!http://www.Kickstarter.com/projects/249225636/sola..."Äntligen, en riktig sol laddare för vandrare och cyklister" - Cult of MacKan en kompakt sol USB laddare ut en telefon...

Super enkel DIY A sol USB-laddare ryggsäck!

Låt solen lånar du makt när du behöver kraft och batteriet är dött ~ prisa solen!Här delar mitt senaste projekt, en sol USB-laddare ryggsäck ~Steg 1: Vi behöverHårdvara:3W solpanel 138 X 160Lipo Rider V1.3LIPO batteri 38 * 42 * 3,7 mm, JST 2.0-gränss...

Skapa en litium sol USB-laddare

I detta projekt, kommer jag att visa dig hur du skapar din egen hemgjorda litiumSol USB-laddare.Innan du väljer att göra detta projekt, är det viktigt att du känner till grunderna för lödning. Jag skulle föreslå dig att gå och titta på några löda tut...

DIY bärbar sol USB-laddare

Hej killar,Så jag är ny här till instructable och detta är min första instructable. Det är en bärbar löstagbar sol USB-laddare. Som är bärbar och solpaneler är avtagbar (att vara kompakt). Med denna lätt krets kan du också ladda telefonen medan den ä...

Sol USB-laddare

Detta DIY är super enkelt och snabbt (bonus: det är också miljövänligt!)Vad du behöver:Solpanel (jag använde ett 3V / 250mA en)En Eclipse mynta tenn (eller vad du vill)Några kablarDrill2,5 mm hane jack2,5 mm kvinnliga pluggDC till DC öka krets med US...

Steampunk sol USB-laddare

fullständiga titel för detta projekt är "Sun-Powered litium Polymer 2600 ma timmars spänning Box", men som inte skulle passa i raden titel ;-)Detta instructable inte kommer att Visa dig hur man bygger en sol laddare enhet. Jag köpte min. Men det...

Hur man gör en sol USB-laddare! (enkelt!)

Tack för alla åsikter killar! Om du vill läsa mitt nyhetsbrev klicka härVälkommen! Jag kommer att visa dig hur man gör en sol USB-laddare som ut lägger om 6v och är perfekt för laddning anthing som använder USB. Detta är perfekt för någon ny till löd...

Hur man gör en billig sol USB-laddare

i detta instructable jag ska visa dig hur man gör en sol USB-laddare från gamla trädgård lamporMed denna laddare kan ladda varje enhet som använder USB-porten för att ladda som: (mp3-spelare, iphone, psp's etc.)(I min sol laddare jag satte några led'...

Bärbar sol USB-laddare

Bärbara USB-laddare är otroligt användbara för äventyr i den stora utomhus, festivaler, reser, eller om du är ute och på hela dagen. Lägga till i en solpanel ger en extra källa av mobila driver användbar nästan överallt.Detta projekt kan byggas för ~...

Återvunnet sol USB-laddare bygga 2

Tjena y'all jag skrev en snabb liten instructable ett tag tillbaka om hur jag tog några bärgning saker och gjorde en sol telefonladdare. Jag skulle vilja presentera alla "Återvunnet Solar debiteras USB laddare 2 den andra bygga".Det enda som åte...

Sol USB-laddare för mobiltelefon

detta är en simpledevice som använder solenergi för att ladda mobiltelefoner via USB-port, det är mycket användbart om din telefon behöver laddning i en ort där det finns ingen elektricitet eller om du är på en camping resa detta är en stor anordning...

Sol USB-laddare från datorn UPS

HACKAD!Jag hittade en spänningsregulator 7805 som sänker 6-18 volt till 5 volt, nästa jag unsoldered den från UPS pcb, lödda det korrekt till 2 solpaneler jag hade i min samling, och sedan till en USB-port!...

Litium batteri sol USB / iPhone / Arduino laddare

En av de mest roliga och nyttiga projekt på instructables är att skapa din egen sol USB / iPhone laddare. De är inte alltför svårt att göra, inte heller är delarna alltför dyrt eller svårt att hitta. För det mesta gör de ett ganska bra jobb med att l...

$9 sol-, vind- och vattenkraft turbin (på din kran) powered USB-laddare

i vår värld rechargeabale prylar har en mycket viktig roll, men deras batterier har en mycket låg kapacitet, så att de snabbt fullgöra. I detta instructable jag ska visa dig hur man bygger en USB-enhet laddare, som drivs av en solpanel eller en vind/...

DIY Solar USB-laddare

mitt namn är Joshua Zimmerman. (DOB: 1982/10/21... 21 oktober 1982)Mitt förslag för Jack Daniels oberoende projekt tävling är en låg kostnad DIY sol USB-laddare för användning i hemmet, utbildning och humanitära ändamål.Så avvisade Jack Daniels tävli...

Skapa A Solar iPhone och USB-laddare

http://www.solartechtown.comI denna video Robert Smith visar dig hur man sätter ihop drivna en enkel sol USB-laddare som kan ladda enheter såsom iPhones, iPods, mobiltelefoner, mp3-spelare och andra USB-enheter.Robert visar också andra platser där du...