Hot Glue Gun Extruder för din CNC-maskin eller 3D-skrivare3D-utskrifter fortfarande kostar några dollar och kan vara utom räckhåll för hobbiest som inte har någon budget. Målet med detta instructable är att konstruera en FDM (brända Deposition Modeling) skrivare extruder (en nyckelkomponent) med hjälp av en $3 varm limpistol. Om du inte tror du har sett en FDM maskin, har du förmodligen. Det finns många hobby versioner ute på marknaden nu... Tror upp!, Makerbot, RepRap, Up!, PrintrBot, Solidoodle etc.). Den billigaste är runt $500 att starta. Dessa skrivare vanligtvis använda ABS eller PLA plast och skjut in det i en varm extruder ungefär som en limpistol.

Det finns många delar till en FDM skrivare och i detta instructable jag kommer att koncentrera sig på extrudern. Jag skall kortfattat gå igenom XYZ datorstyrda plottern (mekanik, hårdvara, programvara). Jag använder en hemma byggd CNC router för detta. Efter visar dig kommer hur man bygger extrudern och bifoga det till din XYZ Plotter eller CNC router typ maskin jag gå över programvaran jag använder tillsammans med inställningar (dessa är mycket viktigt) och visa några exempel modeller som jag skrivs ut med den i bilder och kanske en video eller två.

Innan jag får längre skulle jag vilja utvidga ett stort "tack" till öppen källkod och alla de människor som har bidragit till 3D-utskrift community. Utan allt deras arbete skulle jag ha haft att sätta i en hel del mer arbete för att uppnå målet.

Så låt oss komma igång skall vi.

Ifall du vill se den i aktion innan du gör några läsning, se videon nedan.

Här är några fler videor för utskrift med varmt lim pistol extrudern:

Mario (åtminstone den främre hälften)

Apples logotyp (en med bettet ut av det)

Rosa Pantern kvinna bysten

Apple visade sig bäst. Mario var verkligen ett fruktansvärt kvalitet utskriftsjobb och Rosa Pantern kvinnorna inte visa sig alltför stort antingen. Apple var riktigt trevlig. Jag använde 0,5 mm Lagerhöjd på den där. Det tog för evigt... men det kom ut bra.

Yay!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Kombinationen CNC-maskin och 3D-skrivare

Hur man gör egna 2D CNC-maskin som konverterar till en 3D-skrivare och tillbaka till en CNC-maskin på mindre än en timme. Kostar mindre än en CNC-maskin eller 3D-skrivare! (~ $1,000.00) Dessutom kommer att utformningen gå längre än den traditionella...

Hot Glue Gun Caddy

varmt lim vapen används ofta av barnen i Pine Crest ilab start så unga som 2: a klass. Lära elever att använda alla verktyg som är säkert en viktig del av vår undervisning, och jag ville ha ett säkert och organiserat sätt för barn att hantera lim vap...

Lätt Hot Glue Gun Mini foto ram halsband | Hantverk för att ge

Hej du!Vad en cool sätt att fånga din dyrbara minnen! Eller göra något speciell för någon speciell med varmt limpistol!Kom ihåg att vara listig med din ge!Tack för att titta på,Danrie från Craft för att ge xxx______________________________________Hit...

Hot glue gun tråd caps

jag mössa med tryck på ledningar. så jag kom upp med hjälp av en limpistol göra tråd mössor.Steg 1: vad du behöver1) limpistol med varmt lim2) kablar du ska användaSteg 2: steg 1värma upp din limpistolSteg 3: steg 2 skär och tömma dina kablarSteg 4:...

Hot Glue Gun Stand

Detta är en metall jag demonterade från en mini skrivare, och det fungerar riktigt bra...

Kontrollera din CNC över Wi-Fi

Hej alla! Detta är min första Instructable, någonsin. Jag hoppas du njuta av den.Jag byggde nyligen mitt eget CNC router och ända sedan jag fick den igång har jag varit besatt av den. Det har varit en stor erfarenhet av lärande både när det gäller CN...

PCB isolering spår fräsning med MyDIYCNC Desktop CNC maskin

Hej där,Tory @ MyDIYCNC här igen för att visa dig en annan cool projekt som är mycket lätt på din desktopen CNC-maskin. Vi ska vara fräsning ut isolering spår till Tom PCB material till manliga rapid prototyping mönsterkort. Med alla de rätta verktyg...

Raspberry Pi CNC-maskin

Min vän och jag tyckte om att bygga en CNC-maskin ett tag. Men vi ville inte det är bara en vanlig CNC-maskin. Vi ville göra en mycket unik maskin som kunde ha mycket unika egenskaper. Vi föresatte sig för att göra en CNC-maskin som kunde göra olika...

$20 CNC-maskin

jag fick inspiration till detta instructable när jag tittade på den lätt att bygga Stepper ControllerInstructable. När jag läste den instructable jag visste att jag kunde göra en anständig letar och fungerande cnc-maskin för under 20 dollar med en åt...

Bygg din egen CNC-maskin.

När jag flyttade till Pittsburgh, hade jag en serendipitous stund när jag gick förbi ett ställe som heter TechShop. Många av er kanske har hört talas om det men jag visste inte och personalen var vänlig nog att ge mig tour. Förlägga blåste mitt sinne...

Bygga din egen cnc maskin

i denna tutorial ska jag visa dig hur du gör din egen CNC-maskin. För detta kan du köpa allt material i lokala återförsäljare och elektroniska affärer.CNC kan är en dator kontrolleras maskin, och skära, graverad och rista, i alla slags material.Steg...

Skräddarsydd knoppar på din CNC Mill

Här är ett enkelt projekt för alla de CNC för metallbearbetning nybörjare.Detta projekt kom till som en dag, på något sätt, hon tappat vredet på min metall vibrator / dricksglas. Jag minns sa ratten var så usel, det brukade få loss och flyga bort med...

Gör en M.C. Escher reptil pussel på din CNC router/mal

så, du har just avslutat din CNC router/mill bygga, och du behöver något att göra. Försök hand skål, som är extremt cool.För ditt nästa projekt, försök den här en. Jag har alltid haft en förkärlek för verk av M. C. Escher, så jag beslöt att göra rept...

Bygga en spruta Extruder för din MendelMax 2.0

Detta är en guide för montering av min spruta extruder för MendelMax 2.0. De kan monteras antingen på X transport av MendelMax 2.0 eller på ramen av MendelMax 2.0, 1,5, eller alla 3D-skrivare konstruerad från 2020 extrudering.Vissa delar för denna ex...

Bygga en Foamcore CNC maskin

bygga en billig CNC maskin i ditt kök, för under $120, med hjälp av verktyg kan erhållas på din lokal konst och järnaffärer.Detta projekt syftar till lägre bottenvåningen av CNC maskinkonstruktion. Man använder foamcore - ett lätt att arbeta med och...

CNC-maskin baserat på Prusa i3 Hephestos

Detta projekt var för "Kreativa elektronik", en Beng elektronik Engineering 4: e året modul på universitetar av Málaga, skolan i telekommunikation (http://www.etsit.uma.es/)Vi beslöt att göra en CNC-maskin för att rita. Huvudsyftet med vårt proj...

CNC-maskin för att forma stora bitar av styrencellplast

SammanfattningDetta instructable visar hur man kan forma polystyren skum, med en CNC-maskin. Börjar med en kort introduktion, diskuteras design programvara som krävs för att skapa en STL-fil. Detta följs av en metod för att skapa G-kod, med en STL-fi...

Mini CNC maskin Arduino baserade & Adafruit föraren Motor L293D v1 & 2 * Mini Stepper CD/DVD-spelare #1

I detta projekt kommer jag visa dig hur man enkelt bygga din egen billiga Arduino Mini CNC Plotter!För X- och Y-axeln vi kommer att använda stepper motors och räcken från två dvd/CD-skivor! Tryckområdet blir max 4x4cm.Steg 1: Video i youtube:Steg 2:...

Hur CNC maskin en pumpa (eller en slumpmässig objekt)

i år (2012) bestämde jag mig att hugga en pumpa för första gången i mitt liv. Jag ville använda min stora CNC-maskin (se) för att göra den faktiska skärning. Jag ville också designa figurerna för kapning, med hjälp av ett 3D-designprogram.Problem: Me...