Hydraulisk vädur PumpPumpa vatten med utan el, utan bensin, bara allvar!

Ljud galen eller omöjligt? Oroa dig inte, det lyda fysikens lagar, men jag ska försöka förklara operationen senare. Detta instructable visar hur man bygger en ganska enkel pump som behöver ingen energi input än vatten flyter från en högre till en lägre punkt. De flesta av pumpen är tillverkade av PVC, med ett par brons stycken kastas i för smak. Jag kunde källa alla delar från en lokal järnaffär (Lowes) för en bit under $100.

För att fungera, kräver pumpen en rimlig mängd vatten som kommer att släppa minst 3' - 5'. Som pumpen kan höja vatten till beror på vattnets huvud (totala droppe vatten kommer att göra).

Denna design blev fungerat av Clemson University.

Om du gillar vad jag har gjort, ta dig tid att ge det ett betyg, och jag skulle gärna höra dina synpunkter. Tack!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man bygger en hydraulisk vädur Pump

Har ingen elektricitet? Behöver vatten från en lägre till en högre punkt? Och du bara råkar ha allt detta PVC och varierar material liggandes... ja vi har lösningen! Detta kallas en hydraulisk vädur Pump. En hydraulisk vädur Pump transporterar vatten...

En förbättrad enkel hydraulisk vädur Pump

Till stor del utifrån BreurRam pumpen utvecklats av Gert Breur, har min version en alternativ komponent layout.Enkelheten i den ursprungliga designen beror på hur luften behållaren, som absorberar hydrauliska chocken, i utloppet rör, med endast 2 bac...

Tegel Press från ett Block Splitter

Denna artikel visar hur man förvandla en hydraulisk block splitter till en tegel press eller blockera tryck lämpar sig för att göra betongblock eller naturlig lera tegel genom att ändra delning kniven till en mögel låda.För en nyligen landskapsskötse...

Motorn crane

Im går att ändra motorn i min bror i lagar bilen. När jag har gjort detta tidigare jag har slängd en staket avdragare över balken i mitt garage att lyfta motorn ur bilen och sedan driva bilen tillbaka från motorn men hans bil är utanför. Jag lekte me...

Low-Power Pump för gravitation vattentank

tankenDetta projekt startade som ett test för att se minst energi behövs för att pumpa vatten till en gravity tank högt från marken. Vi ville hitta den mest effektiva pumpen möjligt, kanske bara några watt. Den intressanta delen verkade vara tidsskif...

Hur man gör en hydraulisk kran

Detta instructables kommer att lära dig hur man laserskuret och montera en hydraulisk kran.Steg 1: Material som behövs Börja med att samla allt material som behövs.1. lim av något slag (snabb torkning helst)2. 60 x 60 cm 6mm MDF blad3. 2 x spruta 20...

Tidiga John Deere 3020 Powershift Front End Loader hydrauliska åter VVS-

Jag köpte min första traktor nyligen en tidig modell 1968 John Deere 3020 traktor med power shift växellåda. Traktorn kom med en lastare som hade sin hydraulledningarna ansluten till bakre portarna. Bonusen är att den har en lastare som den dåliga si...

Hur man gör en PVC vatten / luft / vakuum Pump!

i detta projekt kommer du lära dig hur man gör en anpassningsbar PVC handpump som kommer att skapa vakuum sug, pumpa vatten eller komprimera luft.En förutsättning för att göra pumpen blir 2 hembakade backventiler. Du kan lära dig hur man gör dessa bi...

Hydrauliska JudoBots

Om du gillar detta projekt, då uppmanar jag dig att köpa min bok, Gummiband ingenjör. Den är full av mer awesome och ursprungliga projekt tillverkade av hushållens hårdvara. Du hittar den överallt där böcker säljs.Allt jag gör: LanceMakes.comTvå robo...

Automatisk och hydraulisk kran

En kran är där för att lyfta stora tunga föremål, och både barn och vuxna har alltid varit fascinerad med vad en kran klarar av, så varför inte bygga en att leka med?Här är en instruktion om hur man gör en enkel automatisk och hydraulisk kran, med en...

Hur konvertera någon i tank elektrisk bränsle pump till en extern inline-pump

Kostnad: £35.00Denna video visar hur en elektrisk bränsle i tanken / diesel pump kan ändras för att hålla den befintliga bränsle gage / avsändaren enheten och ta bort felaktiga intank pumpen, ersätta den med en lätt tillgänglig i linje bränslepump.Må...

Återuppbygga en hydraulisk golvet domkraft

detta är en 1 1/4 ton hydraulisk golvet jack min far vidare till mig. Han köpte den nya under 1970-talet. Det började läcka ner lite för några månader sedan. Lyft armen stiger inte längre när handtaget pumpas upp och ner. (Jag kunde dra lyft armen up...

Ekonomin hydrauliska Shop Press

Jag beslöt att göra en liten skala butik tryck eftersom de åren jag hade ett enstaka behov för en fördriva tiden gör projekt, men aldrig haft det som berättigar en typisk "verklig". Min design kriterier var baserad på lägsta kostnaden för att up...

ENKLASTE billiga hydraulisk Arm

HEJ VÄNNER. du vet jag har gjort en hydraulisk klo arm som fungerar smidigt. Hoppas du gillar den material listan;JAG M EN KLASS 8 POJKE.Steg 1: Material som krävs förFörlåt! Jag kan inte ge dig några bilder eller video, jag ska väl försöka att redig...

Hydraulisk Arm

denna hydraulisk arm var en läxa för min dotters skola. Tanken var att skapa en leksak från återvunnet material. Hoppas du gillar.Video:Steg 1: material-Bitar av kartong-8 sprutor-1,5 meter slang (akvarium pump)-15 plast klämmor-2 skruvar med 3 brick...

Holiday värdinna gåva: Pumpa paj infunderas Vodka

Halloween är nästan på oss och det betyder en sak: semestern är runt hörnet, och med det, granne gåvor och värdinna gåvor och medarbetare gåvor att tänka på. Om du startar detta infunderas vodka nu, ska du har till hands en stor gåva till värdinnan f...

DIY pumpa varm choklad på hem │ hemlagad hösten Drink Recept

Hej du! Detta är seriöst bäst varm choklad jag någonsin ätit i hela mitt liv. Dess nästan som om varm choklad och Pumpkin Spice Latte fått barn... Jag kunde dricka det varje dag! Det är super lätt, packad med hösten smak med inslag av pumpa, ingefära...

Pumpa kaffe i en lerkruka potten

Jag älskar smaken av pumpa kaffe i höst men det kan vara dyrt, jag har betalat $4.00 för en kopp på min lokala coffee shop. Detta recept är så läckra och lätta att göra, jag kan inte tro jag inte tänker på det förr. Denna hela partiet pumpa kaffe (12...

Pumpa krydda Creamer

Hösten är synonymt med cider, krispiga blad och pumpa. Butikerna är fyllda med pumpkin cookies, limpor, kaffe, teer, sirap och mer. Det är lätt att köpa dessa till synes oändliga pumpa produkter foder hyllorna, är det också lätt att göra dem och ofta...