Ingen drunkning, kupan-Top FeederJag har varit en bakgård biodlare i åtta år och under den tiden jag har experimenterat med olika typer av kupan mönster inklusive Horisontella Top Bar, Warréoch foundationless Langstroth. Jag har gjort massor av misstag under åren, främst av "killing med vänlighet" sorten, men successivt har jag lärt mig att låta bina göra vad de har gjort ganska bra för 130,000,000 år. Så mycket som möjligt, jag försök lätt hantera dem för att dela upp starka kolonier på våren för att öka antalet bikupor jag hålla och skörd överskott honung. Enligt min erfarenhet har den Warré stilen i översta fältet kupan hade mest framgång med över övervintrande kolonier, men jag fortsätter att experimentera och lära.

Medan jag inte matar allmänt etablerade kolonier, finns det tre villkor när jag foder:

  1. När du installerar ett nytt paket av bin i en bikupa på våren
  2. Om en koloni visas ljus på lagrar in hösten
  3. Om en koloni verkar som det kan svälta i slutet av vintern, innan våren börjar blommar

Jag har provat en massa olika metoder för utfodring under åren, men det bästa jag har hittat ännu är kupan-topp mataren i detalj i detta Instructable.

Enligt min erfarenhet gillar vad jag med denna konstruktion jämfört med andra interna kupan utfodring metoder:

  • Inga döda bin på grund av drunkning
  • Minimala störningar av kupan atmosfären när påfyllning
  • Utan att behöva för slöjor eller skyddande redskap när påfyllning
  • Designen kan anpassas till både Warré och Langstroth stil bikupor

Konstruktion är ganska enkel med grundläggande träbearbetningsverktyg och färdigheter. Dimensionerna i detta Instructable är för min Warré kupan, men med några ändring det kan lätt bli anpassat en Langstroth kupan - jag själv använder båda storlekarna.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ingen budget tabell top staffli

HejI detta instructable jag kommer dela med mig hur man gör en ingen budget bordsskiva målning staffli. Dess snabb och enkel, kan göras i vilken storlek och platta förpackningar bort så det tar upp väldigt lite utrymme.Njut avSteg 1: Verktyg och mate...

Hur man byter en blåst högtalare i en Bose Wave Radio II/III eller Wave musiksystem I/II/III

Jag äger en Bose Wave musiksystem som jag köpt nästan ett decennium sedan. Nyligen märkte jag att höger sida talaren började låta "blåsta". Inte veta vad man ska göra härnäst, jag kontaktade Bose direkt och frågade vad man ska göra om att ha min...

Förbättra din Thermacell

Om du gillar att spendera tid utomhus, oavsett om camping, fiske, jakt, etc., har du förmodligen redan en eller flera av de Thermacell insekt avskräckningsmedel enheterna. Dessa enheter har ett rykte som bäst på marknaden för deras syfte. Eftersom de...

Como hacer una lampara de lava

sv este instructable les estare presentando como hacer una lampara de lava con aceite y pastillas efervescentesSteg 1: Materiales -Aceite. (este dependera de el tamano de la botella que tengas)-Pastillas efervecentes.-Una botella de plastico o vidrio...

PVC lekstuga och marionett scenen

Problem:Jag har tre barn som är 3 (kvinna), 10 (hane) och 13 (hane). Min önskan är att få dem utanför och spela i friska luften - som alla barn ska. De alla njuta av kreativa lek, men min 10 år gamla och 3-åring också vilja "agera" ut berättelse...

Poor mans vatten raket

i detta instructables du kommer att lära att göra en grundläggande raket ur en flaska vatten och källa med högtryck. Hoppas du njuta av :DSteg 1: material För detta projekt behöver du följande:-Tomma vattenflaska-Trycksatt vattenkälla som en trädgård...

Ray-Gun prop

detta är en enkel prop för barn, sci fi konventioner, skrämma grannarna, konserter, oavsett.Min raygun är baserad på en från Mychem's "NaNaNa" video, men kan baseras på någon annanvapnet så länge du kan rita design, och även om det är enda karto...

Råttor!

HejDe flesta människor ser Louisiana som en råtta oas där stor, träsk råttor regeln alla. Detta är inte så mycket en lögn men vi hitta pissa lite råttor också. Trädgård sort råttor är väl etablerade här och under denna presentation är när jag kommer...

Plywood Honey Bee svärm bete fångst kupan och Nucleus Box - Dual Purpose hur DIY planer

Att fånga svärmar av honungsbin måste vara en av de mest spännande och fascinerande händelserna av året. Jag säger "händelse" eftersom det tenderar att ske främst i maj månad i Storbritannien. Förra året, 2015, vi fångade 9 sådana svärmar och ök...

Rörelse aktiverat släppa spindel, låg kostnad, ingen programmering

i detta Intstuctable jag ska visa dig hur man gör en mycket enkel rörelse aktiverat spindel som droppar snabbt och startles alla som går under, sedan dras in. Jag designade detta är en billig och praktisk elektronik projekt som en nybörjare kan göra....

Göra din egen honung ko (Top Bar biet bikupa)

mer information: http://velacreations.com/bees.htmlFler bilder: http://www.flickr.com/photos/velacreations/sets/72157622528453587/Biodling är en gammal DIY konst, framförd av amatörer och beslutsfattare i århundraden. Vem som helst kan producera natu...

Colorado Top Bar församling

Colorado Top Bar är en vacker bikupa för bakgård, gemensam trädgård eller taket. Designad av vårt team i Colorado och inspirerad av den klassiska kenyansk Top Bar designen, CTB innehåller minimal delar och kräver förlorade ingen utrustning till skörd...

Tyg stunt kite från början... Med ingen sömnad!

Här är en billig projekt som jag ursprungligen för en yngre publik (jag var glada över att bygga detta med min brorson). totala kostnaden var mindre än $40 inklusive några av de verktyg jag brukade bygga den.Totala bygga tid 6-8 timmar.Steg 1: Materi...

Automatisk fisk feeder

När du är i ditt hem och ingen att ta hand om din fisk, kan du lita på hemlagad fisk feeder. Produktionen tar cirka 3 timmar, ca 2 timmar för den mekaniska delen och 1 timme för elektroniken. Också du inte översvämningen din fisk eller lämna dem hung...

Hur man gör en enkel Rita sträng påse--ingen sömnad krävs!

jag har alltid älskat de liten och bekväm smycken påsar får du från smycken butiker som Brighton; Jag har återanvänt mig många gånger för att lagra min kamera, mp3 eller telefon. Nu kan du göra din egen Rita sträng påse hemma, ingen symaskin eller nå...

Nr-sy bikini top

göra en söt bikini top från en halsduk. Ingen sömnad krävs! Satin halsduken jag använde i det här projektet mäter 2 1/2 ft x 2 1/2 ft...

Bygga ett gäng av tabell Top Tardis

jag brukade vara i marinen, där jag lärde mig att flottan står aldrig igen volontär själv... Jag fortsätter glömma att när ett projekt kommer upp. Vissa neuron bränder och jag tror att "Jag kan bygga som". Och allt börjar över! Här är ett bra ex...

Automatisk fisk tank feeder / / Alimentador automatisk para pescera

IntroduccionDetta är en daglig tidsinställda, vibro-mataren för min sköldpaddor, lätt och fin.var tror för foder mina sköldpaddor när inte jag hem//Este es un alimetador vibratorio Programado, diario para mis tortugas, fácil y bonito, bueno ingen tan...

30 andra tabell Top Dolly

Om du fotograferar en småskalig bordsskiva video, och vill ha en billig 'n lätt * sätt att spåra horisontell rörelse, denna 30 andra tabell top dolly idé är en snabb och smutsig (bara lite) sätt att få slät spårning skott med hjälp av saker du förmod...