Ironman och hårdrockare byggaIronman Mark VII och hårdrockare Teenage Mutant Ninja 2013 Halloween kostym tävlingsformulär och bygga berättelse.
Bild och text tunga

Först och främst, ledsen för väggen i text och bilder, men... njuta av 
Detta är mitt första försök på att göra en Ironman kostym och sedan fria händer att bygga en Metalhead kostym för min dotter. Jag skulle vilja tacka Stealth, darkside501st, Zabana's, Sharkmark och alla under solen på RPF platsen för alla fantastiska Ironman pep filer byggprocessen, hur till, guider och bilder. Och jag vill tacka Ocifer Q för hans första bygga projektet med hårdrockare som gav mig några idéer om hur man gör detta passar för min dotter.

Till att börja med jag går över min bygga för min Ironman Mark VII kostym. Jag började med bara letar efter vissa pep filer att göra en liten figur som modell och som leder mig till denna webbplats (The RPF). När jag såg hur alla hade gjort ett fantastiskt jobb på att bygga sina dräkter som jag bestämde mig att ge det ett försök (detta hela började i januari 2013). Av februari hade jag listat ut att jag ville använda skum och jag började min första av många resor till hamnen frakter att köpa deras stress skum mats (man jag älskar denna plats nu).
Denna första del byggde jag ungefär en timme precis som ett proof of concept, att jag faktiskt kunde göra det. Jag var så upphetsad jag ville börja arbeta på resten av dräkten sedan

Jag fick alla filer storlek ungefär till där jag behövde dem och började klippa ut delar av dräkten i taget. Från början skapade jag en bröst och rygg pjäs som jag senare skrotas och gick tillbaka och byggde om så att det ser bättre.
Under hela tiden jag arbetade på min kostym (februari-runt augusti) byggt jag förmodligen de flesta delar av det minst två gånger om inte 3 gånger så att det ser bättre varje gång. Det var en stor inlärningskurva men jag njöt av resultaten.
Jag byggde hela dräkten ur skummet som fick från hamnen frakter, jag lärde mig mycket om uppvärmning och böjning med värme vapnen, och några av sömmarna jag skär i baksidan av skummet en vikta det över att ge är en jämnare yta.

Målning dräkten använde jag röd koloniala Krylon och guldfärg som mina färger. För basen jag gjorde en blandning av mod pog på bröstet, sedan bytte senare ut till använder Plasdip spray. Plasdip jag älskade, lättare att sätta en kappa eller två och slå det med primer och sedan färg. Det enda problem som jag hade verkligen var med bröstet där jag använde metoden lim beläggning hälften vatten hälften lim, det var mer benägna att spricka än där jag använde plasdip spray och hade målat över det

Jag hade äntligen den cirka 90 procent av kostym gjort av augusti så jag beslutat att ta ut den för en testet snurra på en grupp vi var med på jobbet, antalet personer som ville ha sin bild med mig och älskade dräkten blåste iväg mig. Kom ihåg detta är bara gjort en bågreaktorn efter smygande kaffekopp lock design (älskar det och det är så enkelt)

inga ögon eller händer gjort ännu heller.

Bra eftersom det fått en stor respons beslutat jag att lägga till några fler ljus stick i den och ta den till DragonCon 2013 i år. På DragonCon min fru och jag just beslutat att köra över för fredag och lördag (endast en 2 och en halv timme köra hemifrån) och jag tog min kostym med mig på lördag. Självklart förändras i baksätet på en Nissan Altima till en kroppskostym då järn blöja var... interesting. Jag fick ändrat och vi skulle bara göra en snabb promenad den genom hotell och tillbaka och gå hem detta var kl 2:00. Vi fick Jo tillbaka till starta om 4 och halv timme senare och jag måste säga det var den roligaste 4 och halv timme jag någonsin har tillbringat i en varm dräkt med inlemmat synligheten. Jag hade massor av bilder tagna och enligt min fru en ton av "brudar" som ville ha sin bild med mig också (jag kunde inte se mycket av något gör att lilla skåran jag hade lämnat mig själv att titta ut hjälmen från). Hursomhelst detta blåste oss båda bort och nu planerar vi gå tillbaka i ca 2 år med en avslutade Warmachine kostym för henne och en uppdaterad Ironman kostym för mig.

Efter DragonCon min dotter beslutat att hennes dräkt i år skulle bli hårdrockare från nya Teenage Mutant Ninja Turtles. Jag hade sett en partiell bygga innan på webbplatsen RPF (se http://www.therpf.com/f24/tmnt-metalhead-foam-build-booyakasha-wip-178241/) som gjort mig vill göra en ändå och jag hade plockat upp några tricks från att göra min egen kostym jag beslutat att ge det en chans. Jag började med att göra en grov skiss för hur jag ville att hjälmen att titta och få den storlek på vissa kortpapp. Jag skär och gjorde en snabb hjälm, som visade sig vara för små

Så jag gick tillbaka gjorde det större... bara till stora, så jag gjorde min tredje hjälm och storlek visade sig rätt.

Jag tog några av sticker ut en bit (händer, fötter, knän, armbågar, axlar, midja och shell) och gjorde detta som svårt delar i färg (med skum bara för bulk och ljus vikt) och en svart kropp kostym som understrykningen av outfit.
Jag gjorde en fri hand skära av bröstkorgen och axla kuddar, fäst den till någon skum ark som jag hade och lagt till kardborreband på baksidan av det för att göra en typ av bröstet skjorta gå över allt

Jag gjorde då en midja bit använder foam cut outs limmade till ett nylonband med spännen (att göra det justerbara) armbåge och knä pads där bara en enkel bit av skärande skum i ungefärlig form av vad jag ville ha dem vara och jag la kardborrband till knäet pads för att fästa dem, och remmar till armbågsskydd att hålla dem

Händerna jag precis byggt med samma process som att göra Ironman handskar (palm och extra bred 3 fingrar för att passa alla fingrarna i) jag gick tillbaka och La en lysdiod till rätt palm att simulera blaster.

Fötterna är tog ett par gamla skor satte kardborreband fäst punkter på tå och häl och gjort ett stort skum rör att gå runt dem att ge henne stora stompy foten utseende men att kunna gå normalt i skor
Skalet jag gjorde en grov cirkel och gick sedan tillbaka och spåra ut ett förenklat mönster av avlopp lock och skär dessa bitar och upp dem för att ge det en 3d-effekt. Jag också bifogat kardborrband poäng på baksidan av bröstkorgen lappa och shell så hon kan ta det av för att komma i och ur bilen

Sammanställa hela dräkten var mycket roligt och utmanande, eftersom jag hade inga fungerande templets eller pep filer att gå bort av som min Ironman kostym, så jag var tvungen att göra allt det av känsla och se. Det kanske inte så bra som jag vill ha, men min dotter är nöjd med det och kan inte vänta med att gå ut och få hennes godis loot för Halloween .

Ironman Bygg bilder alla:
https://imageshack.com/a/Elsb/1

Ironman sista bilder alla:
https://imageshack.com/a/rlsb/1

Hårdrockare Bygg bilder alla:
https://imageshack.com/a/Qlsb/1

Ledsen för den långa info dump och bilder men jag ville få de flesta av min historia där ute och en del av byggnaden som jag gjorde bakom allt. Jag jobbar på en ny Ironman hjälm för mig själv just nu med kort ombord som en bas och sedan fiber glasning och limning för att ge det det awesome flytta stil kanten. Som laddar med alla godsaker som jag har sett och lärt sig om från RPF webbplats servo öppning och stängning frontplåten och lyser upp ögonen. Tack för läsning.

Relaterade Ämnen

Träbearbetning Workbench: Robust, Billigt och snabbt att bygga

Min makerspace behövs en ordentlig arbetsbänk för träbearbetning så jag erbjöd sig att bygga en. Jag har byggt ett par bänkar tidigare så hade jag en idé om vad skulle kunna fungera i en gemensam workshop. Jag visste att jag ville ha en bänk som var:...

Solid-State Halloween controller och hur man bygger en Haunted House

detta var ursprungligen en artikel i gör 03 där min awesome redaktör Paul Spinrad faktiskt gjorde en kopia av min controller och gjorde ett mycket bättre jobb som dokumenterar det än jag skulle. För styrkort, kolla om du behöver mer förklaring än "få...

Bygga Quadcopters, drönare och Uav: s-en förklaring och lätt bygga av en grundläggande Quad.

Så du är intresserad av Quadcopters, Quadrotors, UAV, drönare och vad de kallar dem.Men vilka är de består av, och varför? Kan jag bygga en eller är de för mer avancerade elektroniska typ individer.Väl aldrig rädsla. Jag presentera en grundläggande ö...

Öde Hunter Mask och Armor Cosplay bygga - SKS rekvisita

Hej alla SKS rekvisita tillbaka igen med en annan komplett Halloween kostym bygga! Mitt stora projekt för i år var att återskapa en jägare från Bungies träffen spelet öde.En jägare är en smygande sniper klass som använder agility istället för råstyrk...

Multifunktions Coffe Table med förvaring, glida ut och lyft. Bygga från Euro-pallar

detta soffbord föddes medan vi har letat överallt efter en ny tabell för vårt vardagsrum. Ingenting passar i form och funktion. Så vi bygga vår egen.Tillverkade av 2 EUR-pallar. Lös på 4 tunga hjul.Höjdpunkten är den enorma lagringsutrymmet inuti tab...

Prövningar och vedermödor: bygga en hopfällbar kajak med PVC

Jag hade en dröm att skapa en hemmagjord hopfällbar kajak och det har varit ett av mina största projekt hittills. Jag var helt energi av den problemlösning och kreativitet det tog för att dra bort.Till slut var jag måttligt framgångsrika. Även med al...

Snabb och enkel att bygga koja

Detta är en enkel, lätt att bygga koja. Rutan grundläggande består av fem bitar av trä av samma storlek, klippt från en standard halvark av shutterply (billiga, låg kvalitet pine plywood). Det är mycket lätt och snabb att skruva ihop, och det svårast...

Billigt och enkelt att bygga tire rack

Hej alla, detta är min första instructable.Efter bygga detta projekt, insåg jag att jag kunde ha dokument det med fler bilder. Men å andra sidan, det är en ganska lätt konstruktion, så att inte riktigt väsentliga steg för steg-instruktioner. Jag ocks...

KV-1 (knex Version en) Knex Heavy krypskytt/tung kanon och hur till bygga den bästa Knex omfattning ännu

bör jag lägga en instructable?Obs: grå spö för storlek är jämförelse Obs: använder ett system för ratchet och gummiband kör inne i fatJa jag vet att den kv-1 är en badass tank i wot blitz (plutonen med mig användarnamn-Viperhawknation)Steg 1: Räckvid...

Ironman hjälm och rekvisita

Inledning:Många av oss älskar Sci-Fi filmer., filmer som StarWars, Ironman och många fler. Och jag är en ivrig anhängare av dem också!., och min systersons son som var på 4 år tillbaka i 2013, var en ivrig anhängare av Ironman., varje gång jag frågad...

Bygga en bambu cykel (och tänds det!)

Om du någonsin har velat bygga din egen cykelram, men inte har råd en framebuilding klass eller material att löda en ram, bygga en av bambu och kolfiber är ett bra och relativt billigt sätt att komma igång. I detta Instructable, jag kommer att förkla...

Hur man bygger och Arm en skala modell slagskepp från Scratch

Välkommen till den fascinerande världen av R/C BIG GUN örlogsfartyg bekämpa. Så vad exakt är R/C örlogsfartyg bekämpa? Det är en hobby där skala modell krigsfartyg, beväpnade med lågt tryck CO2 kanoner eld små kullager på en motstående fartyget. När...

Du vill bygga och flyga radio kontroll flygplan

om ditt mål är ungefär så här då du måste inse att det tar tid:a att utveckla de flygande färdigheterb att få ihop de bygga upp kompetens eller pengar att köpa ett färdigt flygplan.c vägen vägen kommer att vara utspridda med kraschade modeller och de...

Belysning och rigga bygga del 1

Belysning och kamera rigg bygga del 1Under de senaste 3 åren att jag har gör YouTube-videor min kamera och belysning riggen har utvecklats tillsammans med mina videor. Jag behövde göra en andra riggen för lab så detta är del 1 av 2 videos som visar h...

Belysning och rigga bygga del 2

Belysning och kamera rigg bygga del 2Under de senaste 3 åren att jag har gör YouTube-videor min kamera och belysning riggen har utvecklats tillsammans med mina videor. Jag behövde göra en andra riggen för lab så detta är del 2 av 2 videos som visar h...

Hur man bygger en skräddarsydd sommarhus från återvunnet trä och spara hundratals!

Jag älskar att vara ute och har velat bygga en sommarstuga i trädgården i evigheter. Förra året bestämde jag mig att få ihop. Naturligtvis, som en seriell maker, skulle jag aldrig bara köpa en bräcklig och oftast mycket dyra skjul-liknande sommarhus...

Ironman Mark 3

min sju år gamla son och jag såg Ironman strax efter det kom ut. Någon gång efter det kom tanken upp att det skulle vara cool och kul att bygga vår egen färg för Halloween. Jag glögg tanken över en tid men bara började på den i slutet av September. D...

Kolfiber Ironman & Spiderman mask (flås/förpackning)

En bild är värd en 1000 ord och en video är värt en 1000 bilder såtitta på hela videon handledning eller gå ner till se den skriftlig beskrivningen steg för steg ;)Steg 1: Introduktioninformation Avhudningen med kolfiberDet viktigaste du behöver veta...

Hur man bygger en 72 Volt elbil – bil / Jeep

Introduktion1. den första videon visar gemensamma komponenterna i en EV.2. den andra videon är Jeep som det är nu med Direct Drive.3. den tredje videon är den ursprungliga jeepen med kedja drev, märka hur högt det är.Jag beslutade att bygga en elbil....