Luftfräschare baserade mekaniska laser slutarenjag har konstruerat ett kostnadseffektivt mekaniska lasersystem slutare för våra 1064 IR-laser. Systemet innehåller en mekanisk slutare, en reglerbox och en strömförsörjning. Det finns många slutaren system kommersiellt; mekanisk, semi mekaniska, elektromagnetisk och optisk. De flesta av system är dyrt och över $1000. Dessa system är snabb (uppdateringsförsök till micro SEK) och exakt. I vårt fall behövde vi en slutartid som är precisa och kostnadseffektiva men inte så snabbt. Så här är det. Några av specifikationerna för systemet:
En annan länk:http://openwetware.org/wiki/User:Pranav_Rathi/Notebook/OT/2010/10/31/Laser_Shutter_.1
Skriv mekaniska med elektronisk styrning. Kan även styras av en micro controller.
Bländare 10mm.
Öppen tid 1,5 sekund, 3 andra över beam midjan.
Kosta $ 30 exklusive strömförsörjningen.
Driftspänning 3,3, 5 och 12 volt.
Laser intensitet upto 10 W.

Det kan finnas många sätt att göra en mekanisk slutare; Jag använde eclipsing teknik i vilken en slutare flyttas över och över en öppning genom vilken strålen passerar. Om du vill flytta slutaren använde jag en elektrisk motor och en växellåda. Denna metod är relativt hårt på grund av motoriska tidpunkten (bygger alla elektronik är inte lätt). Medan du arbetar på detta fick jag några idéer för att uppnå samma mål i 1/10 av det arbete och den tid: en 6 inches audio högtalare med/utan en micro controller kan omvandlas i en slutare (jag kommer att använda denna metod om jag planerar att göra en slutare för han-Ne) eller helt enkelt en elektromagnet med en fribärande kan användas som en slutare. Fördelarna med sådana system är lätt att göra och liknande i hastighet till kommersiellt tillgängliga system.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Steampunk vända Peltier maskin (alias elektro-mekanisk rum luftfräschare)

för några månader sedan, medan du surfar på Instructables jag kom över ett inlägg från Joohansson ( visar hur han använt termoelektriska Peltier effekt för att driva en fläkt med ett litet ljus. Därefter har han också visat hur man använder en liknan...

Hemgjord luftfräschare

Trots att nå för att blanka Glade luftfräschare är ett enkelt sätt att täcka upp lukt eller doft luften i ditt hem, är de flesta kommersiella doft produkter fulla av kemikalier som bidrar till ohälsosam inomhusluft och ofta bara mask ett underliggand...

Kaffe luftfräschare för din bil och hem

om du inte kan fungera utan kaffe i ditt liv, då jag har en otroligt enkel och kraftfull luftfräschare instructable för dig. Jag är inte en ivrig kaffe konsument som Starbucks knarkare ute. För att vara ärlig föredrar jag den $2 koppen kaffe får du p...

✔Convert luftfräschare i Dynamo Generator

Vem kommer att gissa att du kan göra små generator från luftfräscharesom producerar energi för att driva upp led dioder.HACKSCRIBE till min kanal sida och besöka min coola videor:http://bit.ly/1reKdMa...

DIY en elektronisk luftfräschare deodorizer

DIY en elektronisk luftfräschare deodorizerFrisk luft avgassystem med kaffepulver eller kanel...Du kan välja din favorit essens, förutsatt att du använder pulver extrakt. Bör inte överstiga två fingrar av åtgärden.PS: video med mer detaljer finns på:...

Crafty hemlagad bil luftfräschare

en tjusig trevligt att lukta örhängen som passar din livsstil och vad du önskar det ska vara.(Med andra ord, det är en anpassad luftfräschare.)Steg 1: Vad du behöver What you need:-Håls hålslag-Sax-En utskrift av din favoritbild eller sprite.-Tape-Hä...

Rum luftfräschare - DIY

Jag har letat efter lätt rum luftfräschare som är ganska billig. Under en lång tid jag har köpt dessa gel som inte verkar sista och är ganska dyra. Detta recept fungerar ganska bra och döljer enkelt i standard dekor.Steg 1: leveranserJag gör två av d...

DIY Starbucks Gel luftfräschare

Klicka på titta på videon för att se hur man gör en SUPER enkel och lätt DIY Starbucks Gel luftfräschare!...

DIY Laser slutaren

Laser fönsterluckor är mycket snyggt enheter som tillåter en försöksledaren att aktivera eller inaktivera en laserstråle med hjälp av en strömbrytare. Den som har arbetat med laser vet att vrida din laser på och av många inte är idealisk för laser. D...

Matta Deodorizer och luftfräschare

Detta recept deodorizes och fräschar upp dina mattor med din egen favorit doft.Steg 1: Samla ingredienser och verktyg Ingredienser:BakpulverEteriska oljor av valMason Jar (eller andra jar)Verktyg:HammareSpikSteg 2: Gör hål Göra hål i ett lock med en...

Kaffe luftfräschare

jag älskar verkligen det sätt på vilket kaffe luktar, särskilt när du märker det på platser som du inte förväntar sig att hitta den.En dag, malet en pund av riktigt fin lukta Stumptown kaffe spillt på baksidan av min bil. När jag gick för att rensa u...

Naturliga hemlagad luftfräschare med kräppapper

grundläggande ingredienser:-Hushållspapper-Alkohol (Gin eller Vodka)-Eterisk olja (lavendel eller andra, upp till dig...)-Wire-liten flaska i glasSteg 1: Skapa din blomma från kräppapper Första: göra ros med hushållspapper (om du inte vet hur, du kan...

DIY luftfräschare

efter använda upp min 5 dollar flaska Febreeze i en vecka fick mig thinkig hur jag kan min egen luft deodeorizer. Tro mig, detta gör dryckenSteg 1: vad du behöverdu behöver:85 procent varmt vatten vatten5 - 20 procent av dina bästa att lukta filtrera...

Osage Orange Pomander eller rum luftfräschare

jag hade aldrig hört talas om ett Osage orange träd tills för fem år sedan, när min bror och jag var tillsammans, och en grön objekt ligger på gatan fångade min uppmärksamhet. Jag bad honom att gå runt kvarteret så jag kunde se vad det var. Jag klev...

Hur man gör naturliga luftfräschare

Hur man gör naturliga Air Freshener - Master för DIY...

Fancy luftfräschare

jag se dessa pinnar-i-ett-jar typ av luftrenare hela tiden på butiker, men du kan göra dem för mycket billigare om du har några saker som ligger runt huset. Även om du inte dess fortfarande billigare än vad de går på butiker. Här kostade mig $2 att g...

Hemgjord luftfräschare! endast 2 ingredienser!

du behöveroroa dig inte det dosent göra grejer tvål och klibbig om gjort och används som derected.2 uns av duniga sköljmedelfjorton uns vattenoch en sexton uns sprayflaskaLägg ingredienserna i en sprayflaska och skaka väl.uppdatera din unken gamla ma...

Extern enhetskontroll (dvs. kaffemaskin).

Obs: prova någon eller alla av dessa på egen risk. Jag kommer inte att ansvara för eventuella frågor. Få professionell att hjälpa om du är osäker.Konceptet är att vi tar en kontrollerande spänning från datorn eller en mikro-controller, som driver en...

Arduino kontrollerade Beehive Fumigator / Air Freshener

Inom det relativa kaoset av mina inhemska arrangemang har jag en liten oas i perfekt ordning. En sak som jag kan kalla "organiserade" och "fullt fungerande". En sak jag kan röra och vet att det är tillförlitliga och färdiga för åtgärde...