Manipit - IRONMAN JARVIS-liknande Hand Motion Tracking med målade handskarNote(May, 12, 2015) ***
Om du inte kan titta på videon från den inbäddade filen, du kan titta på det här!
********************************


Har du sett filmen, "
Iron Man"?
I filmen manipulerar Tony virtuella objekt av hans hand rörelser.
Det är riktigt cool! Så varför inte jag göra det själv?
Det är vad jag har gjort! Mitt projekt heter "Manipit(Manipulate It)".
Detta projekt är en hand motion tracking system som använder Xtion PRO LIVE (som är en typ av kamera som Kinect) och målade handskar. Eftersom det kan känna igen din hand pose (3D-position, 3D läggning och gripa), kan du mata in kommandon med din hand rörelser. Med Manipit, till exempel kan du fiol med 3D datorgrafik på en skärm eller manipulera en robotarm intuitivt. Det är ganska likt det gränssnitt som du ser i Iron man klippet.

Manipit kräver att användaren bär målade handskar. Lyckligtvis, ingen sensorer krävs på handskarna. Xtion upptäcker position och varje distinkta färgområde. Manipit erkänner hand position med neurala nätverk som är en typ av konstgjörd intelligens teknologien i kärnan av denna programvara.

OBS:
Manipit består av 2 delar.
En del är hand spårning, som känner av vart handen är.
Den andra delen är kroppshållning erkännande, som upptäcker arbetsställning i handen.
Eftersom den förra inte är så svårt, ska jag tala om det senare från steg 1 till steg 4.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Motion Tracker med PIRs, Arduino och en Servo

detta är min motion tracking huvudet med fyra PIRs (passiva infraröda sensorer), en Arduino Uno styrelse och en servo.Det är ett enkelt sätt att ge intryck av att huvudet (birdy) faktiskt följer rörelsen.Det är mycket lätt att bygga men lite tidskräv...

Altoids Mini Motion Tracker

Uppdatera November 29: extra basstation mod instruktioner!Alla som var i grundskolan under de 2000-talet förmodligen kände någon som hade en av dessa SpyGear tracker system. I själva verket, om du hade en, var du förmodligen den coolaste killen i sex...

Arduino LDR Motion Tracking

Jag har lekt med tanken på att göra något med motion tracking. Jag var tvungen att bygga lite motion tracking Nerf gun turret (eller liknande) så jag tänkte jag skulle börja med några grundläggande, inget alltför flash, inget för dyrt så jag började...

Arduino Motion Tracker

Hej alla!Detta är min första arduino baserade instructable jag hoppas du kommer att gilla det:) Jag är ett stort fan av den första Alien-filmen och de "gamla-sci-fi" prylarna, så jag beslöt att göra en fullt fungerande bärbar motion-tracker. I d...

Motion tracker

Motion tracking gjort med en webbkamera och vissa LegoDetta är bara en mycket grov design (särskilt hårdvara), men du kan tillämpa de saker du lär dig här till en mer polska och solid setup alltför. Du kan också lägga en pistol/rocket launcher/kanon...

Partikel Photon - MPU-6000 6-axliga Motion Tracking Sensor handledning

MPU-6000 är en 6-axliga Motion Tracking Sensor som har 3-axlig accelerometer och 3-axlig gyroskop inbäddat. Denna sensor kan effektiv uppföljning av exakta position och platsen för ett objekt i 3-dimensionella planet. Det kan vara anställda i de syst...

Arduino Nano - MPU-6000 6 axel Motion Tracking Sensor handledning

MPU-6000 är en 6-axliga Motion Tracking Sensor som har 3-axlig accelerometer och 3-axlig gyroskop inbäddat. Denna sensor kan effektiv uppföljning av exakta position och platsen för ett objekt i 3-dimensionella planet. Det kan vara anställda i de syst...

Hur man gör en Stop Motion Video med telefonen

I detta Instructable kommer jag visa dig hur man gör en bra stopp rörelse video utan högteknologisk programvara eller högteknologisk kameraSteg 1: Historien ombordstigningOmbordstigning berättelse är det första steget som det kan storyboarding men de...

Bygga en GPS-tracker med Raspberry Pi (författare: Arnoud Buzing)

Detta inlägg visar hur man bygger en enkel GPS-tracker med Wolfram språket på en Raspberry Pi.Steg 1: hårdvaraFör att återskapa detta experiment behöver du följande hårdvara (förutom Raspberry Pi själv):Ultimate GPS BreakoutUSB till seriell kabel för...

Stop Motion-animering med efter påverkar!

Stop Motion är ett bra och roligt sätt att skapa animering. När brutit ner kan det vara mycket enkelt. Med den här guiden får du lära dig att skapa en enkel kort animationssekvens. Samt hur man arbetar med filter och tid.Fäst videon visar den slutlig...

Realtid GPS Tracker med integrerad Google Maps

Detta projekt beskrivs hur du kan bygga en mobil realtid GPS tracker med integrerad Google Maps. Jag började detta projekt främst för att se om jag kan integrera alla olika bitar av hårdvara och programvara för att få en fungerande lösning, och det t...

Arduino Wii nunchuck och Wii motion plus med uppdaterad kod för IDE 1.0.2 och lysdioder

så, jag var försökande till hacka min Wii nunchuck eftersom jag vill styra motorer och lampor med Wii nunchuck.Det första problemet som jag hittade var hur man ansluta kontrollen utan adapter, jag planerar att göra en, menNär jag var forskande för nu...

Konserverad Eiffeltornet Stop Motion projektet med fyrverkerier och trädgårdar

Vi älskar att göra animeringar, så när Andy gavs en "Eiffel tornet i en tenn" för sin födelsedag, det verkade ett bra ämne för en stop-motion. Han hade tanken att vi bara skulle göra en time-lapse av honom att sätta ihop, som det var en riktigt...

Stop motion dockteater med Sugru

Detta är bara så mycket om experiment med olika tekniker som det handlar om att göra en Instructable.Jag hade undrat länge om huruvida Sugru skulle vara ett bra medium för att göra delar av marionetter för stop motion. Normalt skulle jag använda skum...

Bygga en ISS pekaren Tracker med Adafruit HUZZAH ESP8266

Översikt – del 1 Alt/Az pekarenExpanderande på min Stepper Motor controller med Adafruit Huzzah ESP8266 WiFi modul genom att lägga till en liten Servo, skapade jag en mekanisk anordning som kan flytta i Azimut (med en Stepper) och höjd (med en Servo)...

Hur man gör en GSM läge Tracker med AdaFruit FONA och Arduino

IntroduktionI denna handledning som vi kommer att göra en webb ansluten plats logger med Adafruit FONA styrelsen, en Arduino och Sparkfun datatjänst. Det kommer att få sin position med hjälp av triangulering och skicka den till en online-databas med...

Lätt Stop-Motion docka med Sugru ansikte och händer

så du vill plaska i stop-motion-animering men du vet inte var du ska börja? Tja, förutom att ha, du vet, en historia kommer du att behöva några dockor i stället för ditt aktörer.I denna tutorial kommer du att visas hur jag gjorde Kostas marionett för...

Hand borra eld med grönt trä!

Ett par år tillbaka blev jag intresserad av primitiva brand belysning tekniker. Jag började genom att göra en båge borr och lekte med ceder och tall. Jag blev frustrerad när jag inte kunde få det att fungera. Jag pratade med en massa killar om proble...

Dual axis solar tracker med online energi monitor

Projektet var ett av mina sista projekt jag gjorde på min utbytesstudier i Finland.För detta projekt arbetat jag tillsammans med Fatbardh.Detta är en mycket större och mer avancerad version av ett av mina första projekt någonsin.Också en solar tracke...