Med hjälp av en SIM900A GSM/GPRS modul i AustralienObservera: detta är en 2G-enhet. Jag vet bär bara Vodaphone stil 2G i Australien. Jag tror det inte värt att köpa en av dessa i Oz som dess dagar är räknade, få en 3G-modul istället.

Detta är mitt första försök på en Instructable, hoppas dess användbart! Avsikten med detta "vänners kompatibla är att sammanställa information för någon att använda eller testa en ny Sim900A GPRS/GSM modul, ansluten till en dator. Jag påstår inte nytt innehåll utan en samling av nyttig information, erfarenheter som samlats från nätet. Min princip användning är att skicka SMS, och detta är vad jag har framgångsrikt testat. Sim900en modul liknar modulen Sim900, och är känd som "mini" utveckling styrelser. Få Sim900 om du kan eftersom det är en quad band enhet som fungerar överallt.

Sim900A är en 2 band enhet, på 900 / 1800MHz och begränsas regionalt: http://www.blog.zapro.dk/ visas de områden där modulen fungerar, och ger tillgång till SIMCOM dokumentet som beskriver begränsningar. Begränsningar gäller endast efter firmware version 1137B06SIM900A32_S. De flesta eBay butiker säger inte SIM900A är begränsad så trötta, men det finns några webbplatser som talar om att skriva om firmware för att få det att fungera på andra håll i världen och rapport framgång. Se http://amichalec.net/2014/08/sim900a-fixed-for-eu... och http://pixelatedpic.blogspot.fr/2013/08/simcom-sim900a-fixed.html för mer info.

Ett antal firmware-versioner finns på http://dostmuhammad.com/blog/sim900-firmware-updat...

Jag köpte min SIM900A modul via eBay från Kina. Lyckligtvis min modul fungerade direkt ur lådan med en olåst australiska Vodafone SIM-kort. Min modul visas ovanför, och har firmware version 1137B01SIM900A64_ST_MMS. Jag antar att det fungerade eftersom det är en gammal firmware version.

Enligt http://www.mobilenetworkguide.com.au/australian_mobile_phone_frequencies.html använder både Optus och Vodaphone 900 och 1800 MHz bandet för GSM (aka 2 G) i Australien. Vodafone är också aktiv i Asien, så jag hade en god chans att det skulle fungera.

Jag antar att det är värt att notera också att 2G inte är krypterad under överföringen och inte är "säker". Enligt Steve Gibson på GRC.com (jag tror jag hörde det där på en podcast?) 3 G och 4 G är krypterad i luften, men inte en enda gång fått av basstationen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Med hjälp av Telit GE863 (GSM-GPRS modul)

The Telit GE863 är en GSM-GPRS modul, dvs i princip en telefon utan skärmen eller tangentbordet, eventuellt med GPS. Detta instructable handlar om hur man börjar använda det om du köper den med gränssnittskortet. Du kan köpa Telit modulen med gränssn...

SIM900 GSM GPRS SKÖLD CON ARDUINO UNO

ESTA es una tarjeta GPRS ultra compacta de comunicación inalámbrica. La con tarjeta es kompatibel todos los modelos de Arduino con el formato UNO, además puedes controlarla con otros microcontroladores también. La tarjeta está basada en el módulo SIM...

Gränssnitt SIM900A GSM Modem med Arduino

Detta är en mycket låg kostnad och enkel Arduino GSM och GPRS modul. Vi använder modulen SIMCom SIM900A. Det är den billigare modul nu avalaible i marknaden. Det här inlägget kan du ringa arduino kontrolleras och även skicka textmeddelanden.Steg 1: N...

Sim900 GSM modul gränssnitt till arduino

Denna del av instructable förklarar GSM modul gränssnitt till arduino.Nu för tiden GSM används i alla projekt för trådlös dataöverföring eller larma och meddelandesystem.Steg 1: Gränssnitt SIM900 till ArduinoDenna del av instructable förklarar GSM mo...

Mediatek linkit en - Bygg din egen spårning webbplats med hjälp av linkit en GPS, GPRS och JSP med Google karta

Först och främst mycket tack för Mediatek för skicka mig en Mediatek Linkit en styrelse. Jag är mycket glad å öppna förpackningen och arbeta med WIFI, Bluetooth, GPS, GSM, GPRS. Det är mycket trevligt. Ser utdata från varje kod har mitt sinne hoppa a...

Hem automationssystem använder Arduino och SIM900 GSM modul

Hej du! Som jag har nästan avslutat mina studier på Lunds tekniska högskola, jag var tvungen att göra ett examensarbete och min tanke var att göra en häpnadsväckande sak (jag vet att det roliga: D) att visa alla att jag är en bra prototyp maker och j...

Med Flex styv PCB för GSM/GPS tracker

Med hjälp av Flex styv PCB är det möjligt att böja PCB och att få ett bra jordplan för GSM och GPS antennen. Sådan PCB kan vara användbara för spårning av djur, sedlar eller spårning av säkerhetspersonal. PCB kan monteras i wrest bandet av spårning a...

UNO R3 2,8 TFT pekskärm med SD kort uttag för Arduino ombord modul

Försöker få denna beröring skärm uppvisning arbetande har orsakat vissa människor frustration. Enheten kom i en antistatisk påse som visas på bilderna med en penna och ingen dokumentation. Efter att ha sökt runt hittade jag några bibliotek och arduin...

DIY STC MCU kombinerat trådlös liten kamera med OV7670, NRF24L01 trådlös sändare modul, 2.8" TFT LCD (ange kod)

eftersom jag är bekant med BMP bild display under FAT32-filsystemet och tillämpningen av NRF 24 L 01 trådlös sändare modul. Vad ' mer, jag äger en OV7670 kamera i min hand, så jag väljer att göra ett projekt som jag drömmer om sedan min barndom. Proj...

Hur en si brand detektorer med Iteaduino Plus

Iteaduino Plus är en öppen källkod ARM utveckling ombord, som bygger på Allwinner A10 SoC, liten storlek, hacker vänlig, utdragbara och mycket billig.Itead anpassade IteadOS, ett operativsystem baserat på Ubuntu, som erbjuder drift funktion av den un...

Använda SIM900 GPRS/GSM sköld på pcDuino

SIM900 GSM/GPRS sköld läggs GPRS/GSM anlagen till pcDuino. Det använder AT-kommandon för att kommunicera med pcDuino genom ansökan UART-port. Med hjälp av SIM900 GPRS/GSM sköld, kan den uppnå vissa grundläggande funktioner för en mobiltelefon som SMS...

Realtid GPS Tracker med integrerad Google Maps

Detta projekt beskrivs hur du kan bygga en mobil realtid GPS tracker med integrerad Google Maps. Jag började detta projekt främst för att se om jag kan integrera alla olika bitar av hårdvara och programvara för att få en fungerande lösning, och det t...

Athena: Den globala bil spårning System(3D Images)

ta ut dina 3D glasögon och njuta av tittar på ett nytt sätt! Jag har lagt till en ny dimension till min instructable. Om du inte har 3D-glasögon, kan du göra en själv. Följande länk förklarar hur man gör 3D-glasögon ( länk ).Observera: Detta instruct...

Sump pump larm

jag har haft så många gånger under senaste stormarna, har en sump pump misslyckas, kanske genom paranoia jag ihop denna sump pump anmälningssystem, så även om jag är hemifrån får jag ett meddelande på min iphone5 om översvämningar börjar att uppstå.D...

Android och Arduino SMS-baserade Home Automation

Nyligen fick jag en relativt billig Kvadranten Band GSM/GPRS-modul för att spela med. Det är en SIM800L modul, och kommunicerar med alla micro via en seriell port. Det kom med en panel mount antenn.Jag beslutade att bygga ett enkelt SMS Controller sy...

Den ultimata barn trackern

En av de värsta mardrömmarna för en förälder är när ditt barn är "saknas". Han / hon kan vara precis runt hörnet, men inte vet var de är kan vara ett perfekt recept för en panikattack. Statistiken visar att ett dagligt genomsnitt av 1,720 föräld...

LinkIt en RF kommunikation

En stor push till fältet hemautomation introducerades när du kan styra din elektronik som använder trådlös kommunikation. Bluetooth och wifi är bra, men de gör saker lite mer komplicerat.Den enklaste lösningen är ibland spelar raw trådlös kommunikati...

Smart Spy

Den smarta spion är en anordning som kommer att använda kameran, Intel Edison och gsm-modulen att känna igen ville eller svartlistade människor och alert administratörer och polisen.Behöver du;1. Intel Edison styrelse2. GSM/GPRS sköld3. PC USB-kamera...

Fido, var är du? -eCOLLAR

Hej allaDetta är mitt första försök på Instructables. Låt mig veta om jag brutit mot några regler eller förordningar, jag gärna kommer att korrigera den.Med detta sagt, är här mitt projekt - en eCollar för våra Fido. ECollar består av en GSM/GPRS mod...