Mest värdelösa maskin - littleBits EditionDu har förmodligen sett den mest värdelösa maskin innan, men jag trodde det skulle vara kul att bygga en tillfällig en med littleBits moduler. För er som inte har sett det, är detta den maskin som gör ingenting förutom att stänga av sig själv så snart du slår på den. littleBits ger all elektronik du behöver för att bygga en mest värdelösa maskin, så jag lånade min systersons Premium Kit, lade till "dubbel eller" och Vippbrytare moduler, och jag var redo att gå.

Detta Instructable handlar mest om elektroniken (det finns massor av uppskrivningar på att bygga inneslutningen) så jag bara beskriver en grundläggande inställning här. Du kan lägga till din egen låda när du förstår hur maskinen fungerar.

Teorin bakom denna inställning är enkelt tack vare funktionerna av littleBits moduler.

  • Makten delas av modulen gren till både Vippbrytare och växeln roller. Till en början är både växlar avstängda.
  • Sedan, båda växlar mata in i modulen "Dubbel eller". Detta innebär att om antingen är påslagen, sedan ström till resten av kretsen.
  • Servomotor är konfigurerad för att svinga, så när den avlång knapp strömbrytare slås på, servo gungor avstängning armen till vända bort Vippbrytare.
  • Samtidigt utlösare servo växeln roller så servo fortsätter att köras. När servo gungor tillbaka till sin ursprungliga position, är växeln roller avstängd, således stänga hela maskinen.

Åh, och i videon, ser du maskinen vänder också på 2 lysdioder, vibration motor och fläkten. Jag la dem eftersom jag trodde det skulle göra maskinen värdelös och förbryllande. Plus hade jag redan de modulerna som en del av littleBits Premium Kit, så jag tänkte att jag kanske också använder dem.

Se Steg
Relaterade Ämnen

En annan mest värdelösa maskin någonsin

om detta är första gången du ser en mest värdelösa maskin någonsin (MUME), det är en maskin som, när den slås på, direkt stänger av sig själv. Om du funderar på bygga en, uppmuntrar jag dig att titta på andra på Instructables (efter att du har studer...

Arduino mest värdelösa maskin någonsin projekt

jag ville få in Arduino projekt och presentera mina söner till robotics med Arduino. Så jag tänkte om byggnad använder ett enkelt projekt som gjort av en Arduino Uno och ett servo. Jag såg en stor post i Instructables om som den mest värdelösa maskin...

Värdelös maskin, app

Denna handledning är mycket roligt, är bara en värdelös maskin, men den här gången i app för android-telefoner.Jag tror är ett enkelt projekt för den första tid app så njutJag använder Mit uppfinnaren och min mobiltelefon, kanske i framtiden förbättr...

Den mest värdelösa maskinen någonsin!

Och ännu alla vill ha en?!AKA: Den ultimata maskinen! AKA: Ledighet-mig-ensam-BoxVi tillverkar de bästa värdelös maskin Kit ute:Oseriöst Engineering värdelös maskin kit!"Weird Al" Yankovic Sez: "Aldrig insåg jag till nu hur mycket jag behöv...

Värdelös maskin

"du slår på den, den stänger av sig tillbaka själv. Verkligen ingen mening alls."Detta Instructable kommer att gå igenom hur du gör din egen värdelös maskin!Denna särskilda värdelös maskin skapades som ett sista projekt för modellering och kontr...

Värdelös maskin i pumpa masken

Detta är värdelös maskin redo för Halloween-fest. Traditionellt onyttig maskin är envis och ihållande. Denna maskin är samma, men det är mer aggressiv och försöker bita en inkräktare (Jag varnade dig!).Steg 1: Circut diagramDess elektriskt design är...

Mest värdelösa lego tower.

Denna värdelösa maskin använder en Digispark för att kontrollera servo.Innan du slösar din tid, ta en titt på hur det fungerar.http://www.youtube.com/watch?v=sp4q9Gl0KuU&feature=C4-Overview&List=UU53xZEgBce5oEcyNDEIld5wOm du är fortfarande intress...

Avancerad värdelös maskin

Hej alla idag jag skulle vilja presentera min ovanliga värdelös maskin. Jag hoppas att alla hört om värdelös maskin, men jag byggde avancerad version med sju vippströmbrytare.Tanken på att göra denna ruta kom upp make till min kusin. Som närmade sig...

Värdelös maskin - kompletta planer och hårdvara källor

Slösa timmar ha roligt och åstadkomma något med detta fascinerandeoch beroendeframkallande leksak! Värdelös maskinen blir snabbt i centrum för uppmärksamheten på någon insamling.Denna lilla pärla är säker på att samla ett skratt, en frågande blick oc...

Den mest värdelösa gula boxen

värdelös maskin som tryck på knappen när du tryckte på växeln.Se till att du prenumerera för mer awesome videor från macobt projekt!Prenumerera på min YOUTUBE-kanal:http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=macobtMin blogg:http://macoprojec...

Soldriven värdelös maskin

I detta instructable, vi kommer att göra en soldriven, miljövänliga, arduino-kontrollerade, värdelös maskin!När du dra i spaken, maskinen kommer att vända det tillbaka, och så fortsätter cykeln. Värdelös maskinen uppfanns av Marvin Minsky 1952 medan...

De flesta värdelös maskin

J hittade detta projekt på denna webbplats '' instructables'' och jag gör det, dess mycket enkel att built.Тhe syfte är värdelös, men alla vill ha denna maskin i sin verkstad :)Titta på videon och njut....

En annan värdelös maskin - aka iUseless

Jag hade boxen från en Apple iPhone tillgänglig och gjorde en version av värdelösa maskinen med den. Jag planerar att ge den till min son som jobbar på Apple.I grund och botten jag följde metoden visas i detta Instructable:.Jag följde efter instrukti...

Projektet Nilsson (Knex Ball maskin) - den minsta och mest meningslösa Ball maskin någonsin

här är instruktionerna på hur till göra den minsta ball maskinen på instructables.Steg 1: Bit listaBit listaStavarRöd - 1Gul - 12Blå - 26Vit - 12Grön - 30KontaktdonBlå - 15Gul - 10Lila - 27Röd - 2Ljusgrå - 2Mörkgrå - 8AndraGrå distanser - 9Blå distan...

Hur man bygger en annan värdelös maskin: lätt att göra, och svårt att använda!

Så många onyttiga maskiner byggs, varför bygga en annan? Helt enkelt, det är riktigt kul:), kul för att bygga och kul för att leka med.Jag försökte att ge denna version en karaktär, som jag alltid känt att det finns någon "tänkande inne i lådan"...

Värdelös ljuset (en ljus som blåser sig ut)

Ett tag sedan jag såg "Som den mest värdelösa maskin" av Instructables användare oseriöst Engineering. Detta är en maskin vars enda funktion är att stänga av sig själv. När du vänder på strömbrytaren för att slå på den, dyker en arm ur lådan och...

My Useless Machine

Detta är min bygga av den mest värdelösa maskin någonsin! Jag byggde detta är en demo modell för Instructables montern på 2010 Bay området Maker Faire. Baserat på typiska överlevnaden av andra Maker Faire demo projekt, min härliga medarbetare gjort f...

Värdelös påskägg maskin

jag satte ihop en värdelös påskägg maskin som innefattar elektronik, konst och DIY i ett paket. Det inspirerades av den värdelösa maskin utrustning från Solarbotics . Jag hittade detta stora ägg full av godis som såg ut som om det vore bara om rätt s...

Mest användbara maskinen

vad gör du för en man som har de flesta allt; en liten viftande flagga, groddar att hålla honom frisk och en automatisk piller dispenser ifall bladen misslyckas? Det var inte omedelbart klart. Så, jag tittade på hans profil för att se vad han gillar....