Numitron Klocka & termometerjag gillar verkligen nixie och numitron klockor, men jag aldrig jobbat med dem innan. Så jag beslöt att ge det en chans. Jag väljer numitrons på grund av 2 skäl: först av alla nixies behöver en högre spänning än numitrons att arbeta. Nixies behöver runt 170V DC och numitrons endast 4, 5V så att de är säkrare att arbeta med och inte behöver en speciell strömförsörjning.

Tidtagningen sker genom en ds1307 I2C realtids klocka och temperaturen mäts med en DS18B20 1wire temperaturesensor.

En Atmega48 används att proces data och köra segmenten i numitrons. Jag använde Bascom för att skriva koden och MyAvr MK2 programmerare till saker till mikrokontroller. Du kan hitta en gratis Bascom demo här. Den enda begränsningen av demo-versionen är att du bara kan kompilera 4Kbytes kod (men atmega48 har bara 4Kbytes så det kommer att fungera bra.)

Jag har lagt detta instructable till mikrokontroller tävlingen, så ger det en omröstning om du gillar den.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Skrivbord Klocka/termometer tillverkad i valnöt, skrot, cutoff bit.

jag använder en gammal bit valnöt göra detta skrivbord Klocka/termometer. En annars värdelös träbit. Massor av roliga och funktionella.Vänligen prenumerera på min kanal!http://www.youtube.com/Channel/UCoiFVDvzJX8tXXF5GsUPc_QFacebook: https://www.face...

Med en enda RGB LED (eller en LED strip) för att visa information: klocka, termometer och en konstig kommunikatör

En av de första projekten som jag gjorde med en Arduino var en jul ljus krans. I själva verket var det tillverkade av en enkel RGB LED strip skär i två, som Arduino har endast 6 hårdvara PWM utgångar. Jag ville inte det att Visa trivial regnbågar och...

En DVD spelaren hacka

detta är en beskrivning av öppen källkod/öppen hårdvara projekt av en fjärrkontrollerad Arduino (Freeduino) baserade Klocka/termometer utnyttja strömförsörjning och VFD panel från en trasig DVD-spelare i en skräddarsydd akryl hölje. Syftet med projek...

Asymmetrisk kondensator drivraketer: Biefeld-Brown effekten

Tillbaka på 1920-talet, en ung man vid namn Thomas Townsend brunt upptäckte att om han ut en kondensator med Kickspänning riktar strömmen, skulle kondensatorn uppvisar dragkraft i riktning mot den + positiv elektrod. Av och på för resten av sitt liv...

Robot röst: Hur man gör någon krets Talk

använder den senaste talsyntes IC, de flesta kretsar kan göras att tala ord av ditt val. Detta kan vara praktiskt för att göra en talande robot eller andra talande enheter. Det kan hjälpa programmering en mikrokontroller, eller helt enkelt så att du...

Bygga själv en klocka och termometer

Hej killar,I detta steg för steg instruktion,Jag vill dela mitt experiment på att skapa en klocka och termometer medArduino Mega 2560, LCD 16 x 2, termiska motstånd sensor och DS1307 RealtidsklockaFler projekt: http://rickelectronicproject.blogspot.c...

Gör dig själv en hemmagjord klocka med termometer med ATMEGA128

i detta steg för steg jag vill dela mitt experiment med ATMEGA128 timer och avbryta med DS1307 och NTC för att Visa hemmagjord klocka och termometer.Det visar timme, minut, sekund, veckodag, dag i månad och år, månad, och temperaturen i CelsiusNjut a...

2cm höjd 7 segment 6 siffror AVR klocka med 4 siffror termometer

Detta projekt är att förklara hur man skapar själv en 6 siffror 7 segment klocka med AVR microcontrollerSteg 1: Förbered delarna för detta projekt Vi måste förbereda en delar för detta projekt,6 x 7 segment gemensam anod6 x PNP transistorer för förar...

Helgen projektet klocka datum termometer och luftfuktighet med Arduino mega

killar, jag vill dela min helg projekt på att skapa en klocka med fukt och temperaturgivare,Det är med DHT11 sensor, RTC DS1307, LCD 16 x 2 och Arduino Mega 2560,Hålla läsning och lycka tillSteg 1: Förbered alla delar behövs... i detta experiment beh...

LCD klocka med hebreiska kalendern daterar, och en termometer

Detta projekt är en klocka som kan visa tid, datum och temperatur. Den huvudsakliga unika funktionen av denna klocka är möjligheten att visa datum på hebreiska (judiska) kalenderformat. Vissa andra särskilda funktioner är:Du kan ställa in tid och dat...

Klocka med termometer med Arduino, i2c 16 x 2 lcd, DS1307 RTC och DHT11 sensor.

Hello! Det var ett tag jag har inte postat något på Instructables, men nu gjorde jag ett enkelt projekt som jag sett på internet i olika former. Jag lyckades bygga en kod med hjälp av andra koder som jag har hittat på internet och jag måste säga det...

Bygga en globe klocka

Tja, jag tittade runt min skräp högen att se vad jag kunde kombinera för ett nytt projekt, och vad jag fann var en gammal globe och en vägg termometer som ständigt satt fast på 80 grader. Verkade som en bra kombination för ett projekt!Vad jag gjorde...

Digital klocka med 7 Segment Display kontrolleras med hjälp av fjärrkontrollen

det finns sorter av digital klocka finns i vårt dagliga liv. Grundläggande digital klocka kommer att oftast ha några inbyggda funktioner som väckarklocka, kalender och termometer förutom display klockan information. Några av de förskott digital klock...

Ensiffriga numitron klockan

Numitrons är snygg uppvisning anordningen lik nixie rör men designade för mycket lägre spänningar. Numitrons är i princip glödlampa visar i vilket filament skapa segment.De har en retro-look som jag gillade så mycket. Jag köpte 6 x IV-9 ryska numitro...

VFD klockan/Nixie inomhus/utomhus termometer Retro passar Linden mantel klockan

Jag beslöt att göra något jag inte hade sett ännu och kombinerade (2) separat elektronik med (2) olika typer vakuumrör visar för att göra denna unika display. Nixie rör för termometer och VFD (vacuum flouresent display) för klockan.Steg 1: leveranser...

Sju Segment Display termometer - Arduino baserat

Idag kommer jag visa dig hur man gör egna 7 segment - 2 siffrigt - termometer med Arduino uno och DS18B20 temperaturgivare.Jag föredrar att bygga mitt eget arduino baserade krets med ATmega328p uno innehavaren, men detta är frivilligt för dig. Du kan...

Hemgjord 6 siffror precision termometer med Farenheit, Reamur, Kelvin och Celcius

killar,I denna artikel vill jag dela mitt experiment på att bygga en hemmagjord digital termometer med 6 siffror precision,Jag använde en enkel NTC och ATMEGA128.Låt oss komma igång med förbereder delarna...Steg 1: De delar som behövs för detta exper...

Raspberry Pi Barometer väder klocka

I detta instructable jag ska visa dig hur man bygger en grundläggande termometer / Barometer klocka med en Raspberry Pi 2 med en BMP180 I2C sensor visar på en Adafruit 4 siffriga 7 segment I2C display. Pi använder också en DS3231 realtid I2C klocka m...

Billig och enkel Digital termometer

jag hade att övervaka mitt akvarium temperatur. För ändamålet kom idén till mig därför inte använda digitala Bordsklocka som också kan visa miljöns temperatur. De flesta av er kommer att ha sådana en klocka hemma jag är säker på.Steg 1: Vad du behöve...