Nybörjarens guide till ESP8266 och tweeting med ESP8266Jag lärde mig om Arduino 2 år sedan. Så började jag spela runt med enkla saker som lysdioder, knappar, motorer etc. Då tänkte jag skulle inte det vara häftigt att ansluta för att göra saker som visar dagens väder, aktiekurser, träna timings på en LCD-display. Jag tyckte att detta skulle kunna göras genom att skicka och ta emot data via internet. Så lösningen ansluter till intenet. Där började mitt sökande om hur koppla Arduino till internet och skicka och ta emot data. Jag lärt mig om wifi moduler på internet och funnit dem vara mycket kostsamt. Sedan jag lärde mig av ESP8266.

Jag läser mycket på internet på modulen ESP8266 ungefär ett år sedan och köpte en men kom om att arbeta med dem förra månaden. På tiden fanns ingen omfattande information. Men nu mycket av dokumentation, videor är tillgängliga på internet om firmware, AT-kommandon, projekt etc. Så jag bestämde mig att komma igång.

Jag skrev detta instructable som en nybörjares guide när jag inför en hel del problem i ledningar upp och komma igång med ESP8266. Så jag bestämde mig att skriva detta Instructable så att andra människor som stöter på problem med sina moduler kan lösa dem snabbare

I detta Instructable kommer jag försöka Visa

  • Hur hookup en ESP8266 och kommunicerar med det via Arduino Uno.
  • jag ska också försöka att visa hur en tweet kan skickas via det med Thingspeak.

Vad kan ESP8266? Det begränsas av din fantasi. Jag har sett projekt och handledningar på internet visar hur man hämtar en stadens temperatur, aktiekurser, skicka och ta emot e-post, göra telefonsamtal och mycket mycket mer. Jag visar i detta Instructable hur att skicka en tweet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Nybörjare guide till installera och konfigurera Octoprint på en Raspberry pi för 3D utskrift

Om du har läst någon av mina andra instructables, mest namnkunniga komplett nybörjare steg för steg, 3D-skrivare med alla delar listor, vet du att jag kommer ihåg min egen frustration på ofullständiga instruktioner och guider även efter jag äntligen...

Guide till gyro och accelerometer med Arduino inklusive Kalman filtrering

denna guide var först postat på forumet Arduino, och kan hittas här: http://arduino.cc/forum/index.php/topic, 58048.0.htmlJag återuppfört bara den, så ännu mer kommer att få användning av den. Koden kan hittas här:https://github.com/TKJElectronics/ex...

Nybörjarens guide till att använda Webhooks för hemautomation med Prota OS

TL:DR: webhooks är lätt att använda och ställa in med Prota OS. Använda webhooks till hundratals automation arbetsflöden.Lär dig hur du konfigurerar och använder Prota OS för Raspberry Pi här.Hämta Prota OS för Raspberry Pi här.Vad är webhooks?Google...

En nybörjare guide till setup ESP8266 med Arduino Mega 2560 eller Uno

För produkter med öppen källkod för att lyckas eller anta en masse "skaparna" / "DIY-na" / "dev" / "etc"; en aktuell och korrekt dokumentation eller snabbstart-guide som skall krävas. Användarens inlägg i diskussion...

VERKLIGA Nybörjarens guide att inrätta Intel Edison (med Mac OS)

Jag är inte en dator eller ingenjör, jag är en papper ingenjör. Jag göra pop-up-kort och leksaker av papper. Men jag har alltid velat prova att göra saker med elektroniska komponenter, och jag vågade aldrig. Det är bara för mycket jag inte vet, det ä...

En nybörjare Guide till Raw-filer och Raw-bearbetning

En av de första sakerna jag lärt mig om i fotografi var om en filtyp som kallas en Raw-fil. Ofta när någon börjar i fotografi, inser han eller hon inte potentialen i Raw-filer. Först såg jag inte användning för raw-filer, de tycktes erbjuda något som...

En nybörjares Guide till XSplit programföretag och Streaming på Twitch.tv (Windows 10)

IntroduktionLive Streaming är en växande bransch där alla och envar kan dela deras spelupplevelse med världen. Om du bara titta på andra spela och prata med din favorit serpentiner i chatten, eller live streaming själv, Twitch.tv skapar en enorm, sam...

En nybörjares guide till Arduino

Efter några år av experimentera med Arduino, beslutade jag att det är dags att dela den kunskapen har jag fått. Så jag här går, en guide till Arduino, med nakna grunderna för nybörjare och lite mer avancerade förklaringar för personer som är något me...

Airsoft: En guide till taktik och vård utifrån personliga erfarenheter.

MIssion uttalandeDetta instructable följer min första och har som främsta mål att gå förbi den första vecka eller månad av sporten i airsoft. Jag undvek att kalla det en mellanliggande guide eftersom detta område är mycket vaga; Jag anser inte mig sj...

En nybörjares Guide till Photoshop

jag gjorde denna guide till Photoshop med hjälp av programmet sig på min hem laptop. Det har varit ett projekt som jag har velat ta itu med eftersom jag har hittat liknande guider inte har inkluderat några av viktig information.Jag har gjort digital...

En nybörjares Guide till Stirlingmotorer

Förra året var jag en IB elev i MYP programmet. I slutet av året hade vi att göra ett forskningsprojekt om något som intresserar oss. Göra lite forskning på internet, kom jag över något som kallas en Stirlingmotor."Så, vad i helsike är en Stirlingmot...

16mm Bluetooth + 6/9 DOF gyroskop Wearable styrelsen tala till telefon och programmering med öppen källa redskapen

Du är förmodligen nog av stor volym Arduino validering prototyp och vill du hoppa till nästa steg--bygga en mini/micro storlek riktiga kläder.Dock bränner verktyg som AD att designa din egen PCB kan vara knepigt och iterationer som pengar och tid, es...

En nybörjares guide till Kolrosing, av en nybörjare.

* Detta är mitt inträde till tävlingen "Trä". Om du gillar vad jag har gjort här rösta! Tack! *Så du är nästan färdig med din woodworking projekt, har kanske du gjort några skedar, en trevlig låda, en vacker skärbräda eller några otherreally coo...

Nybörjare Guide till fiberoptik

Fiberoptik! Fiberoptik! Jag är visserligen lite besatt med fiberoptik, och av goda skäl. De är en slitstark, mångsidig och relativt enkelt sätt att lägga till vackra ljuseffekter till något du gör. Titta bara på några av de underbara projekt kan du s...

Nybörjare Guide till Airsoft

så du vill starta airsoft det är en rolig sport för att ta upp jag tycker det är ett steg från sittande runt att få fett spelar TV-spel. Men innan du går ut och köpa en hel kostym av redskap och toppmodellen airsoft vapen du behöver ställa dig själv...

Nybörjares Guide till att köpa Airsoft Field Gear

Så du har köpt din AEG, men din blå jeans har inte tillräckligt fickor för att hålla alla dessa extra tidningar. Det är dags att köpa några nya redskap.Problemet med att köpa nya redskap är att jag kan inte berätta exakt vad du ska köpa.Chanserna är...

Guide till gymnasiet och tonåring liv

livet som tonåring kan vara svårt. Här är en guide till navigera denna period av liv.Steg 1: A.Guide till tonåren, speciellt High School Här är en infographic som innehåller förslag för att lyckas på tonåring liv. Full res version är @ https://drive....

Nybörjarens guide: hur du använder sky3ds flashcart?

Vad är den bästa 3ds flashkort för Nintendo 3DS bärbara konsolen?Förmodligen är en av de bästa korten som någonsin gjorts för Nintendo 3DS Sky3ds. I förflutnan, 3ds flashcart användare kan spela 3ds spel på firmware v4.1-4.5 konsoler, men nu sky3ds f...

En nybörjares Guide till papper skära

Här är en enkel guide för att komma igång att göra papper nedskärningar.Jag har gjort dem i flera år nu och har upptäckt att de är ett riktigt bra sätt att göra en vacker kort, särskilt när tiden är mot dig. Jag gör detta varje gång en födelsedag ell...