Ombrovision: vintage tv förvandlats till regnväder larmEn lunchrummet i mitt kvarter har en trädgård som är ganska trevligt. Men när det regnar alla går inuti, och sedan när regnduschen är över, alla börjar frågar om det är OK igen för att gå sitta ute igen. Folk som kör lunchrummet tänkte det skulle vara trevligt att ha något som kartan regn hängande på väggen eller något.

En vanlig bildskärm i denna hip plats skulle inte vara rätt, så jag tänkte sätta en skärm inne en vintage TV istället. Bygga det var en otroligt kul projekt. Det är verkligen ett enkelt och relativt billigt bygga, med maximal effekt. Det gick från en idé till en fungerande TV-apparat i lunchrummet i två veckor. Bygga det tog mig ca tre dagar, inklusive sourcing delar och konfigurera Raspberry Pi i kioskläge.

Jag kände mig som namnger den, så jag presentera: Ombrovision! (ombro-är det grekiska ordet för regn)

Delar

 • Gamla TV (om det ser gammal nog, du kan kalla det vintage eller retro ;-)
 • 17-tums torget LCD bildskärm
 • 3 små bitar av gummi
 • Lång gängad stång med två skruvar
 • Små bitar av trä att hålla skärmen på plats
 • Kartong projektionsytor
 • Monitor nätsladden
 • VGA-kabel
 • Raspberry Pi med Wifi-dongel
 • HDMI-till-VGA-omvandlare
 • Raspberry Pi strömförsörjning
 • WAGO spaken clamp connectors
 • El-sladden och kontakten

Kostnaden var cirka 100 euro (~ 110 US-dollar), med vissa delar, som LCD-monitorn, hämtas gratis.

Verktyg

 • Skruvmejslar
 • Dremel
 • Trälim
 • Silvertejp
 • Maskeringstejp (inte nödvändigt om du gör matte som klistermärke)
 • Wire stripping verktyg
 • Lasercutter eller vinylcutter (mattkniv skulle göra också)
Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man förvandlar en Vintage Stereo skåp till en fantastisk soffbord konsolen

Bara för att något är gammalt betyder inte att det inte kan vara vacker igen. Jag förändrat min Papa's vintage stereo skåp till en fantastisk soffbord konsolen för mitt vardagsrum. För hela inlägget om denna makeover, kolla på Vintage Stereo skåp möb...

Tand-ficklampa - återvunnet elektrisk tandborste förvandlats till en LED-ficklampa

elektriska tandborstar allmänhet misslyckas på ett av två sätt. Antingen de batteriet dör eller de elektriska delarna bli korroderade på grund av vatten infiltration. Detta instructable visar dig hur till återvinna en trasig elektrisk tandborste i en...

Vintage resväska förvandlats till en smycken Organizer

jag har en massa örhängen, och jag ville göra en effektiv arrangör för dem. So... Jag beslutade att återanvända en liten vintage resväska (det var förmodligen en makeup tåg fall) för det.Steg 1: Stammen, som finns Det var en ödmjuk litlle stam... den...

Hur till vända irriterande trädgård ogräs förvandlats till läckra färska ägg

är du ständigt tjatade med ett oändligt utbud av trädgård ogräs? Varför göra de där irriterande ogräs till något gott som ägg!För detta projekt behöver du:-en källa till ogräs från bekämpningsmedel/herbiciden gratis trädgård-en hink för att samla in...

Förvandla en långärmad T till barnkläder spela

i de varma sommarmånaderna jag befinner mig efter "ut med gammalt, in med det nya" sinnet som jag dike alla min långärmad TS i utbyte mot något en liten kylare. I år bestämde jag mig att prova något nytt och följa den "skära upp gammalt, gö...

Nathan Drake's Watch - ett Intro till läder

Jag är ett stort fan av Uncharted spelserien, och jag har alltid velat ha sin klocka. Dock alla anständiga replikerna kosta mellan 500 och 900 dollar, vilket är en ganska lite utanför min prisklass. Så jag bestämde mig att göra min egen!Material:Moss...

Lägg foten resten till fäder hängande stol

är du trött på att ha ingen där för att sätta fötterna på väl leta längreSteg 1: Samla material 1 8 fot av repSteg 2: slips Knyta repet till båda ändarna av wiki den listen ovanför ditt huvudSteg 3: Justera längden på repet att passa din benlängd En...

80cm trasiga LED-TV förvandlats till 50W avlägsen kontrollerade ljuslåda

Idag kommer vi förvandla trasiga 80cm LCD TV till en avlägsen kontrollerade ljuslåda för ljusterapi.Jag kom TV: N för billiga pengar som LCD-skärmen var trasig. TV: N används LED-teknik för ryggen ljus och allting arbetat böter. Det är formen en kine...

Vintage tilt kolv kompressor till ånga

detta är den motor som konverterats från en gammal speciell tilt kolv luftkompressor. Detta är exakt samma princip från en viss typ av "Air Hogs" plan motor. I öppnaren motorn igång på 35-50 psi och andra starten blev cirka 75-80 psi. Högsta var...

Ful Dresser förvandlats till rustik köksön Cart

Min syster är på väg in i en ny lägenhet som saknade mot rymden men hade utrymme för en rullande vagn. Jag bestämde mig att göra henne en inflyttningspresent närvarande som inte bryta banken. Använda bärgats material från våra kvarter bulk pickup och...

IKEA hylla förvandlats till en inomhus kretsloppsodling System

Det är November och temperaturen sjunker under noll (Celsius) redan, jag behöver flytta fisk från min balkong kretsloppsodling system (som införs här) inomhus.I stället för att sätta dem i ett vanligt akvarium med ett standardfilter, jag bestämde mig...

Fabian IKEA hylla förvandlats till en billig hängande trädgård hylla

Just flyttat till ett nytt hus och har några gamla Fabian hyllor som verkligen inte matchar det nya huset deco. Emellertid för bakgård fungerar mycket väl! Jag har letat efter några förstärkt metallhyllor (som Gruntal) men det stämmer inte helt med t...

IKEA "hol" förvandlats till en flower pot

Jag använde denna produkt för lagring på balkongen under många år och det fick alla dammas och luftfuktighet. i söndags bestämde jag mig att göra den till en flower potSteg 1: ta bort eroderad delar i den här bilden kan du se botten av möblerna och h...

Vintage Frigidaire kylskåp till Kegerator återfödelse

hittade jag en original arbetande Frigidaire och har omvandlat det till en Kegerator och dryck behållare.En detaljerad bygga upp till Följ....

ÅTERVINN gamla TVÄTTPÅSE till underkläder BAG

Investera i bra behåar och trosor kan vara extremt dyr. Bevara dina investeringar alls kostar i viktiga och kan göras på ett listigt sätt. Följ dessa enkla steg i denna video tutorial som jag förklara hur man vänder en gammal tvätt väska som var på v...

Tunn sjal av Georgett förvandlats till varma och fina vinter sjal

här är en fancy varm sjal som jag gjort med en gammal georgett sjal som var i någon användning för mig. Jag är så förvånad att det visade sig så fint och mycket användbart att hålla min hals varm i det här kalla vädret.Jag köpte 2 rullar av hand stic...

Mac G4 förvandlats till iPod Dock

jag köpte en G4 torn har för avsikt att flytta en äldre dator till dess fall. När detta visade sig vara mer jobbigt än jag hade tänkt, beslöt jag att bygga upp något som jag alltid önskat, en dockningsstation för iPod som inte låter som sopor. Jag ha...

DIY dator strömförsörjning förvandlats till ett hushåll nätaggregat

efter att ha sett den PC NÄTAGG hacket beslutat att göra en själv och det jag tror det blev bra.plus att jag lagt ett 12 volts tillbehör och en USB-port att driva min usb belysning skapelser utan att oroa om min PC USB-portar.Detta är en 350 WATT NÄT...

Vintage Wi-Fi Internet Radio

en vintage radio förvandlats till en modern Internet Wi-Fi-radioSteg 1: Hitta en Vintage Radio jag hittade en lokal vintage radio återförsäljare i stan. Han är en riktig purist och är endast intresserade av att bevara radioapparater med original elek...