Precision hög hastighet mikro drill press från "Användbart material"Fabricerade precision hög hastighet mikro på pelarborrmaskin främst från "användbart material" (någon annan är "skräp" och skrot)

Mitt första Instructable, försök inte att vara alltför elaka.

Stort tack till Andrea Biffi för utstationering sin billiga kretskort drill press och få mig intresserad av att göra en och för kommentarer berättade jag bör dokumentera min byggprocessen för en Instructable

Lite bakgrund.

Jag anser mig en motorcykel mekaniker som jag har jobbat på "cyklar" för över 40 yrs.including nästan 12 år lärare vid motorcykel school i Orlando Florida fram till 2011. Jag äger redan alla verktyg, kranar, dör, borrar, etc från års arbete på motorcyklar och inser de flesta människor kommer inte att vara som "tur" (nackdelen med att ha ett "riktigt jobb")

Under de senaste åren har jag "lekt" med 1970-talet Honda och Yamaha's, specifikt XS650 och CB350/360. Med återkomsten av "Cafe kultur" och folk kommer för en specifik "ser" Jag har haft kul ändra förgasare att arbeta med aftermarket luftfilter ("skida") det innebär att borra nya hål och gör "precision" bitar, några av hålen är endast 0.035mm diameter och är ingen över 1,5 mm i diameter. Jag behövde en hög hastighet drill press att använda tillgängliga hårdmetall borr, de splittras om du försöker använda dem för hand i pin vice eller om de körs för långsamt i en normal drill press

Hur som helst, på med att bygga, ledsen för alla om jag har förenklat allt eller borde ha lagt mer steg och bilder, du kan alltid fråga i kommentarerna, jag kan ta bilder på den färdiga pjäsen

Verktyg som krävs för

Drill press

Hål sågar, 1,5" & 1,75"

HSS borr bitars som; Jag har en i 1/64" steg från 1/16" till ½"

Tapping borrar för 4mm, 5mm och 6mm kranar

4mm, 5mm 6mm kranar och kran handtag

1/4 x 20 tum storlek tap (standard tråd för kamera fästen - en annan hobby)

Försänkare bit

Diverse metriska skruvar, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm försänkt/platt huvud

Avdelare för att markera cirklar (kompass skulle nog fungera lika bra)

Bågfil

Bänk Vice

Tång

Skruvdragare/nycklar

Propan torch (eller på något sätt att smälta bly för motvikt)

Diverse filer, platta, runda, etc

En svarv och fräs skulle vara trevligt men allt kan göras med drill press och handverktyg

Material som krävs

1.5 "x 1" Aluminium box avsnittet, skära och svetsade på 90 graders vinkel – överskott butik-jag hade tur och anledningen till att jag beslutat att göra "drill press". Stål kan användas, skulle vara lättare att svetsa och hålla trådar bättre men svårare att borra och knacka

¾" torget aluminium box avsnitt, ca 1ft lång

Liten fyrkantig bit som passar i rutan avsnitt ¾" för montage på ungefär ½" x 1/2 "x 1", jag hade en bit skrot från några gamla RAM (stol, fönster? ingen aning)

2 bitar aluminium 3/16" thick1-1/2 ~ 2" lång, spacer/fästen - skrot stumpar, tills jag hittade en användning för dem.

aluminium blockera 2,5 "x 1" x 2"- off-cut jag hade efter att göra en gaffel stag för CB360 - förmodligen från eBay? (Jag glömmer)

Aluminium plåt, cirka 3" torget, 3/8" tjock - hade det i verktygslådan för senaste 20 år, har alltid vetat att jag skulle hitta en användning för den

Jag brukade få en massa aluminium spill och udda bitar från Skycraft (http://www.skycraftsurplus.com/) så hade nästan allt liggandes

Remskiva, jag använde 2 "x 1/4" med 1/16 "bred groove, något jag gjorde för flera år sedan när lärande bearbetning

'Fotomate' kamera makro kuggstångsdrivna fokus enhet - eBay

3,5 mm stål plattor – gratis - framaxeln stadig tallrik från en motorcykel transport låda-fråga din lokala motorcykel affär om de har någon "användbart material" (skrota lådan delar)

¾" x1/8" aluminium vinklar, ca 14"~ 18" för arga lappar, lossnade en bänk edge - gratis

Gamla leda hjulet och fiske vikter – jag använde drygt 12oz

"Dremel" stil roterande verktyg - eBay - den dyraste delen

4 x gummifötter

Gammal tandborste att göra spaken

2 x "Choklad block" elektriska kontakter

18 "x 1/16" dia high tensile tråd 'rep' – jag hade några från ett projekt som "misslyckats" - kunde inte löda teflonbelagd tråd av rostfritt stål även efter beläggning togs bort

De 99% klar objekt så kan du se hur det ser ut är på topp

Det är nog bäst att få "Dremel" klon och makro fokus rack innan styckning någonting

När du vet längden på roterande verktyg och "Fotomate" makro fokus rack, kan du börja göra några mätningar för styckning box avsnitt vinkel bit.

Se Steg
Relaterade Ämnen

En radiell drill press från reservdelar

min radiella drill press kostnad ungefär samma material som små, billiga sådana du kan köpa, och det är inte mycket större eller styvare än de, men det har mer frihet av rörelse än vissa dyrare maskiner. Den är tillverkad av några delar som jag hitta...

Drill Press uppgradera

två problem med min drill press har irriterat mig sedan jag köpte den: det finns ingen quill lås och hållplatsen djup är besvärliga att använda. I detta Instructable kommer jag råda bot på båda frågorna med maskiner på Techshop, http://techshop.ws, i...

Svarv fäste för Drill Press

en drill press är en stor kraftkälla för alla möjliga saker. Här erbjuder vi en svarv fäste för en drill press som kan användas för att aktivera trä, plast och även metaller.Steg 1: Samla upp delar Här är där det börjar. Ta ett gammalt skräp borr. Hä...

Drill Press sköld

Ett tag nu jag har blitt användande min drill press med en stålborste hjulet att ta bort ytan rost från gamla verktyg hittade jag i min mosters vinden tillsammans med andra gamla verktyg jag hade fått från andra familjemedlemmar. Jag tröttnade på att...

Drill press slipning trummor

Hej alla!För några veckor sedan mina vänner fick mig en underbar födelsedagspresent: en stor, robust och kraftfull drill press. När jag monterade det visste jag att det skulle ha varit ett utmärkt tillfälle att få händerna smutsiga och bygga något! J...

PVC Dremel drill press

PVC är lätt hitta material. Inte bara fungerar för VVS, det också kan göra många saker. Här är hur jag gjorde en Dremel drill press med PVC.Alla material hittades i lokala järnhandeln.Steg 1: Material och verktyg Materials:2 "x 1" Bussning 11&qu...

Flöden och hastigheter - att göra en Drill Press hastigheter diagram

MAN jag har svårt att hitta konsekvent feeds och frön diagram för att använda drill press. Jag kan tänka på en miljon skäl varje verktyg företag och varje entusiast-gruppen erbjuder olika värden - egenutvecklade verktyg material, olika antaganden om...

Föränderliga hastigheter på 12 hastighet Drill Press

Tolv hastighet drill press kan gå från 250 rpm till 3000 rpm i tolv steg. Här många hastigheter är mer än de flesta av oss någonsin kommer att använda eller.3000 rpm är för snabb för all borrning verksamhet. (Du kan inte använda en drill press som en...

Mini Drill Press

efter att ha sett en mini drill press här på Instructables, Idecided att offra ett mikroskop som jag inte använder längre.Steg 1: Skaffa ett fungerande Mikroskop Här mikroskopet kom från thrift store, så jag var inte alltför bekymrad över ta den isär...

Drum slipning tabell för Drill Press

En slipning trumman är en händig tillägg till någon drill press. Här visar jag dig hur jag byggde min lättanvänd trumma slipning bord med Dammutsug och tjocklek slipning funktion. Som så många andra saker tror jag detta har gjorts tidigare, men kansk...

En död skoter sparar en Drill Press

Min granne sparkade två rakkniv E200 elektriska skotrar till trottoaren några månader tillbaka, så klart jag tog dem hem för bärgning, han tenderar att kasta bort några bra grejer. Visar sig vara ett smart drag eftersom motorn på min 1950 Duro drill...

Hur du ändrar hastigheten på en Drill Press

ändra spindel varvtal för en manuell drill press kräver fysiskt justera bälten mellan blocken. I det här exemplet har vi tre remskiva uppsättningar två bälten på en JET drill press. Den ursprungliga hastigheten är 540 och vi kommer att ändra det till...

Manuel 5 axel Drill press / svarv/Mill

Jag vill visa dig en uppfattning om hur jag setup en 120 dollar drill press med en horisontell/vertikal montering ram, positionering en 40 dollar cross städ och en 1/4 tum col-låt router till en 4: e axel precision fräsmaskin för alla dessa trä akryl...

Drill Press svarv

jag tror trä arbetstagare som så småningom kommer att dras mot wood svarvning. Men trä svarvar (bra ändå) är dyra, detta är min variant utifrån de från Grizzly, Vertilathe och excentrisk skåp.Steg 1: Gör en levande centrum Det enda du behöver göra fö...

Drill press för ~ $20

Alla som arbetar med trä vet du måste göra hundratals hål för skruvarna och det nästan omöjligt att göra en serie hål helt rakt och med samma djup för hand.Detta instructable kommer att hjälpa dig att bygga ett verktyg som kommer att spara mycket tid...

DIY Drill Press med gummiband Suspension

Redigera: Jag har lagt till Sketchup modellen jag använde för nedladdning om du vill; men tänk på att om du vill bygga detta måste anpassas för din borrmaskin; även om transport och spår kan vara i princip densamma. Dessutom Kolla kommentarerna för n...

Lätt Drill Press

så vaknade jag med denna otroliga längtan att äga mitt eget drill press utan att betala för en (och då menar jag inte genom att stjäla en). Jag ville ha en drill press eftersom jag gör min egen PCB och det skulle vara mycket lättare att använda en st...

Hemgjord Rotary Drill Press DIY horisontell vertikal borrning

Hemgjord roterande Drill Press DIY horisontell vertikal borrning mycket billigt och enkelt med roterande verktygDIY roterande verktyg ToolStand. Förvandla din Rotary Tool in i enPrecision Drill Press.Hemlagad ToolStand omvandlar din roterande verktyg...

Speed Control för Hand Drill Press

Sök efter "Drill Press" på instructables och du hittar hundratals för att göra en DIY stand att omvandla en handborr till en drill press. Vad de alla saknar är ett sätt att kontrollera hastigheten på borren. Om du använder en med en variabel has...