Programmera en Texas instrument kalkylatorjag är en high school student, och är skyldig att ha en grafritande miniräknare för några av mina klasser. De flesta människor har en Texas instrument kalkylator, vanligtvis en TI 83 eller TI 84. Jag har märkt att få människor vet hur man göra mycket med deras kalkylator. En av de mest mångsidiga och användbara funktionerna i en av dessa räknare är dess förmåga att programmeras. Det finns många webbplatser som har program redo för nedladdning, eller har den koden anges för att kopieras. Även om dessa fungerar, det är inte svårt att lära sig att programmera räknaren själv, och det är en användbar färdighet.

Jag kommer att förklara steg för steg hur man skriver ett program som kommer att göra den kvadratiska formeln. Detta är hur jag blev bekant med programmering och vant sig vid att kommandona. Sedan kommer jag att förklara teorin bakom flera andra program (som spel!)

I detta instructable, jag kommer att använda en TI 84+ Silver Edition. Det finns några skillnader mellan 83 och 84, så min instructable ändå fungera med en TI-83.

Svar för att göra med lär tävling:

Vad gjorde jag?
Jag skrev ett program för Texas Instruments grafräknare som använder den kvadratiska formeln för att lösa andragradsekvationer.

Hur kunde jag göra det?
Min matte lärare gav varje student vissa kalkylator program ett tag sedan. Jag var nyfiken att du kan programmera en miniräknare och bestämde mig för att titta på hur de skrevs. Använder dem för att lära, började jag att skriva program för min egen. När jag inte vet hur man gör något, jag skulle ibland slå upp det på Internet, men mestadels jag använt försök och misstag, och löst problem under extra lektionstid.

Där gjorde jag det?
Jag skriva brukar program i skolan, när jag har tid efter ett test eller efterbehandling en tilldelning. De flesta lärare har räknat ut att räknare kan användas till att spela spel, så jag inte kan programmera medan lärare undervisar. (Jag antar att det är en bra sak.) När jag får en bra idé och är exalterad över det, arbeta jag på det på min fritid hemma.

Vad lärde du dig?
Jag lärde mig hur exakt en dator kommer att genomföra du åtgärder. En saknad citattecken eller parenteser eller ett negativt tecken i stället för ett minustecken kommer att orsaka mig ändlösa problem... och ändlösa felmeddelanden. Det kan vara irriterande ibland, men det är också trevligt, eftersom det kan göra metodiska beräkningar snabbt och korrekt.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Texas instrument blå skärm Virus

detta virus orsakar srceen att slå blå vid overloading makt.Friskrivningsklausul: Detta virus kan förstöra en skärm av räknaren. Lämna inte på mer än 1 minut. Se till att du inte lägger det på offentlig egendom, såsom skolans kalkylator, utan att ta...

Programmering med TI-84 Plus

IntroduktionProgrammering är en process som leder från ett ursprungliga formulering av ett problem till en körbar fil-computing program. Följa dessa instruktioner visar hur man programmerar med Texas instrument 84 Plus.Dessa instruktioner är avsedda...

Intro till programmering (med en miniräknare)

detta Instructable ger dig grundläggande färdigheter till programmet enkla ekvationer i din miniräknare. Jag kommer att använda en TI-84 Plus-räknare och jag vet att detta kommer att överföra rakt över till TI-83. Vissa miniräknare får använda ett nå...

Vända en kalkylator i ett musikinstrument

Hej det här är Wozn från bandet taket förlöjliga och ikväll jag ska visa dig hur du sätter en Texas instrument TI-85 grafik miniräknare till ett spelbart instrument.Detta är en enhet som aldrig ens tänkt göra ljud alls.Detta är en hacka i kategorin C...

Programmering TI-84 Plus (Silver Edition) för nybörjare

detta instructable visar hur du använder knappen prgm på Texas instrument 84 Plus och Texas instrument 84 Plus Silver Edition. Program är i BASIC-program språk.Alla som har i besittning av en av dessa räknare förmodligen redan hittat nyckeln "prgm&qu...

Blockera programmering med MSP430 Launchpad

Detta instructables visar hur du använder Ardublock grafiska program med MSP430 Launchpad, en låg kostnad Arduino som mikrokontroller.Konstruktionsarbeten robot är en utmaning att lära sig om elektroniska komponenter, kopplingsschema, bröd ombordstig...

Programmera MSP430-F2012 uC med Launchpad SBW

MSP430F2012 är en smart 16 MHz låg kostnad mikrokontroller från Texas Instruments med 10 GPIO (allmänna ändamål Input Output), Analog Digital omvandlare (DAC), I2C, PSI, datablad .Du kan använda den för att driva servon, stepeprs, motorer, lysdioder,...

Programmera MSP430 dopp med hjälp av en ez430

När jag hittade TI: s ez430 USB programmerare, det såg ut för att vara en av de enklare metoderna för att få upp och kör med en MCU. Hur kan jag ha fel, det har ez i namnet! Det visar sig att det faktiskt är lätt... mestadels.Ez430 är bra om du vill...

Programmera en miniräknare med Turing

Lär dig att använda programmeringsspråket, Turing, för att programmera din alldeles egna kalkylator!Instruktioner för att ladda ner språket Turing finns i en annan tutorial från CreateTech!Prenumerera!-----CreateTech-----...

En 15-LED RGB klocka med Arduino kärna

RGB klockan använder RGB sammansättning-färgmodellen används i alla färgskärmar. Denna modell använder tre "grundläggande" färger, nämligen röda, gröna och blå, för att bygga någon annan "sammansatta" färg av spektrumet. Med RGB klocka...

Zombie Attack! Lätt att bygga!

Hej, är jag här, presentera dig, ett annat projekt, som har låg kostnad och som är lätt att bygga. Zombies attackerar, och du behöver ett sätt att försvara sig mot dem, så du väljer att bygga zombie geväret att försvara sig mot Zombies. Sammantaget ä...

Ultrasonic hinder att undvika Robot

Detta är mitt försök att designa och bygga ett hinder att undvika robot! RekaBot (uppkallad efter en Fe (:) kan upptäcka hinder med en ultrasonic sensor som kan flytta runt med hjälp av ett servo. Baserat på mätningar tar hon, drivs spåren riktning m...

Världen på mikrokontroller Hand

Framtida elektronik har ett brett utbud av mikrokontroller. Den är avsedd att användas för inbäddade applikationer. Microcontrollers (ibland förkortat μc, uc eller MCU ) är dedikerade en små och billiga datorer i elektronik som är byggt för att hante...

TestrBot: $300 Universal Test maskinen

Uppdatering 9-2-15: jag släppte ett parti av testresultat som visar min motivering för uppdatering av signalbesked design är bäst!* Vad är TestrBot?TestrBot är en $300 Universal Test maskin (UTM) och kan användas till att utföra alla typer av statisk...

En Nybörjarguide till programmerbara logiska enheter

Jag sammanställt detta instructable efter märker att det verkligen inte finns något på webbplatsen om programmerbara utom för en fråga och en instructable om programmerare (se länkar nedan).Så i ett försök att försöka hjälpa alla förstå vad en progra...

Arduino kontrollerade smart coaster

Den Smart Coaster är en intelligent och dalbana för dina drycker. Den känner igen olika typer av drycker placeras ovanpå det, med en cocktail i Smart Coaster glöder i vissa atmosfäriska och långsamt föränderliga färger. Om du placerar en kopp varmt t...

Tibbo LTPS infödda C utveckling hur man

LTPP är en Linux-baserad Tibbo projektet PCB (TPS mainboard) baserad på den kraftfulla 1 GHz Cortex-A8 Sitara processor från Texas Instruments. Med 512 körs MB RAM och 512MB flashminne, den nya LTPP3 styrelsen Tibbo egen, blankpolerade distribution a...

Automatiska bevattningssystem

Detta är en grundlig tutorial på hur jag skapade ett auto-bevattningssystem för en trädgård med Texas Instrument Tiva familj mikrokontroller. Det finns en handfull exempel online om bevattningssystem men jag verkligen ville ha något som kan dra nytta...

ATTiny USI I2C inledning - en kraftfull, snabb och bekväm kommunikationsgränssnitt för ATTiny projekt!

I2C, det är en standard som har funnits i runt 20 år och har hittat användningsområden i nästan varje hörn av elektronik universum. Det är en otroligt användbar teknik för oss microcontroller hobby men kan verka skrämmande för nya användare. Denna ha...