PuttDuino putt-putt hål med arduinomitt företag har årliga evenemang där vi alla träffas för skojs skull - att blåsa av ånga och ha en liten tävling. Tidigare har vi haft softball och bowling tävlingar. I år hade någon inspiration: varje avdelning skulle bygga en putt-putt "hål" i den officed och vi skulle alla tävlar om att göra den bästa hål. Det fanns några fantastiska bidrag. Detta är mitt bidrag till IT-avdelningens hål:
"Fire in the hole"
Detta var ett flerdelat hinderbana slags hål. Först var "väderkvarnen" (en takfläkt på sin sida!) att göra det förbi som satte bollen framför min ramp av åtgärden. Rampen av åtgärder gav bollen antingen ett uppsving i hålet förbi den fruktade sand fällan av frigolit, sätta din i ett bra läge att göra det förbi fällan och sand, eller tappade bollen i en dålig position. Förbi sanden var fällan målet hålet. Detta instructable visar dig hur du gör din egen ramp av åtgärden.

Detta instructable kommer att illustrera några grundläggande arduino kontroll begrepp. Ta någon som tilltalar - alla eller bara några eller endast en kunde användas för att göra en annan awesome puttputt hål.

I detta instructable kommer jag att Visa
Hur till aktivera en elektrisk spikpistoler från en arduino
Hur till aktivera en dimma maskin från den Arduinoen
Hur man kör servon från arduino
Hur till aktivera en 10Amp, 3/4HP elmotor från den samma Arduinoen
Jag kommer också att visa hur jag läste IR-sensorer och basera aktiveringen av ovanstående komponenter på läsningen av IR-sensorer.

Låt oss börja med en kort översikt över idén:

Jag ville införliva saker jag haft liggande i detta imponerande putt-putt hål.
Den bärande tanken jag hade var att ha bollen gå i en av flera slumpmässigt hål ligger i din väg som skulle skicka din boll på antingen närmare målet hålet eller längre bort från den.
Jag hade elmotorer, en elektrisk spikpistoler och en dimma maskin på hand.
Hade dessutom jag en teensy-duino och 3 servon på handen samt som ett par IR sändare och detektorer från demonteras datormöss.
Jag trodde att bästa vore att ha bollen skjuta ut på en hög nog hastighet bli skjuten genom rör som skulle göra bollen färdas långt nog till förbifartsleden sandtrap.

I slutändan är vad jag avslutat med en ramp upp till en sluttande yta. På den sluttande yta är 2 plast "torka" drivs av servon. Dessa torka var bollen i ett hål som är beläget vid foten av varje servo. Det finns ett tredje hål som bollen tar till om det är missade av andra två torkarna. Varje hål skickar bollen ut på sidan på varierande hastigheter. Det första hålet kan bara bollen rulla ut. Det andra hålet har en elektrisk spikpistol i det och skjuter bollen ur sidan. Tredje och sista hålet har en 3/4hp elmotor med en propeller som infästning som luktar bollen ut till sidan. Det tredje hålet har också en dimma maskin ansluten till det så att när kulan ur sidan, det skjuter dimma ut med det för extra rök effekt!


Detta instructable kommer att gå igenom mina tankeprocesser som mina upptäckter, genvägar, försök och fel. Jag kommer att inkludera vissa förbättringar som jag inte har gjort men jag tycker skulle förbättra projektet om de skulle läggas till eller används i stället.

En laserskärare blir en enorm förbättring av min butik - jag har bra idéer som skulle dra nytta av användningen av en laserskärare - mycket mer intrikata delar kan vara delaktiga, gravering av fina detaljer, möjligheterna är oändliga och jag kan inte vänta att börja utforska dem!

Se Steg
Relaterade Ämnen

PHloat2 DIY surt vatten testning skulptur & kit med arduino

pHloatpHloat är en DIY kit som är gjorda för att användas tillsammans med en pre-ägda / befintliga arduino mikrokontroller. Dess syfte är att testa pH-nivåer i lokala floder, sjöar och vattendrag på grund av inflödet av luft- och vattenföroreningar s...

Grundläggande raden efter Robot med Arduino

09/07/2015Det har varit några år eftersom vi Ursprungligen postat denna grundläggande linje följande Robot med Arduino handledning, och det verkar så många människor tyckte att det bra att vi ska skicka en uppdatering som löper nuvarande Arduino bibl...

AtoZ av RC hobby + DIY radio med ARDUINO

Wikipedia definierar RC-fordon somEn fjärrkontroll fordon är några fordon som kontrolleras distans ett sätt som inte begränsar sin rörelse med ett yttre ursprung till enheten. Detta är ofta en radio kontroll enhet, kabel mellan kontroll och fordon, e...

Gränsyta borstlös likströmsmotor (BLDC) med Arduino

Detta är en handledning om hur att gränssnitt och köra en borstlös likströmsmotor med Arduino. Om du har några frågor eller kommentarer vänligen svara i kommentarer eller mail till rautmithil [at] gmail [dot] com. Du kan också kontakta mig @mithilrau...

En svävar sfär roterar lyser och blinkar med Arduino

En svävar lite Dödsstjärnan i Instructables bjöd in mig till det nya projektet med Arduino. Tre principer var beslutat och höll för att skilja den från föregångaren.Gör det själv med någon (eller mindre) färdiga.Hålla roterande.Göra glöd och blinka u...

Trådlös, hinder upptäcka, pipa roboten med Arduinos!

Detta är ett trådlöst styrd, autonoma hinder upptäcka robot!För ett tag sedan jag hade gjort detta Instructable och ville göra några stora uppgraderingar sedan dess.Följande är robotens funktioner:-1.he är trådlöst kontrollerade med 433 MHz Tx/Rx mod...

Trafiksignal / bromsljus ledningar med Arduino Controller

jag alltid velat ha en gammal trafiksignal och slutligen fick en nyligen. Det var dock mycket enkelt fast så att alla lampor var fast på. Vad kul är det? Jag ville prova en Arduino styrenhet och trodde detta skulle vara ett trevligt enkelt projekt at...

DIY Bluetooth telefon kontrollerade BB-8 Droid med Arduino UNO

Jag är ett stort Star Wars fan och när jag såg Star Wars: The Force vaknar tänkte jag att jag behöver en BB-8 droid. Det var häftigt hur detta lilla område flyttade i filmen. Så jag bestämde mig för att jag ska göra denna droid som baseras på Arduino...

Styra en kackerlacka med Arduino för under $30

För några år sedan jag såg bakgård hjärnor smartphone kontrollerad kackerlacka, och det blåste bara mitt sinne! Jag försökte få min mamma att låta mig köpa den, men omnämnandet av kackerlackor övertygade henne annars. :) Jag började göra projekt med...

Tankeläsare med Arduino

Hej alla!Detta är min tankeläsare för Arduino.Tankeläsare kan berätta vilken bokstav i alfabetet (ABC) eller som spelar kort du har föreställt med bara några frågor.Det är ett mycket enkelt projekt för församlingen och med några tråd anslutningar men...

Hemmagjord klocka med Arduino

Idag kommer jag visa dig hur man gör en hemmagjord klocka med en Arduino!Steg 1: Material + inställningar för ArduinoMaterial--SMA420564 sju Segment display-Vid minst 12 Sunfounder startkablar-Arduino Uno-Bredboard-2 knappar-2 220 Ohm motstånd-Källan...

USB-brons sätta en klocka på slående klocka (med Arduino)

irritera dina medarbetare: leda dem in i ber dig att stänga av din speciella PC-klocka!Denna lilla riggen infact gränssnitt via USB till din PC-klocka och genererar halv timmar dings på en riktig brons sätta en klocka på. Bra grejer i din office och...

DIY virtuell verklighet Skateboard erfarenhet med Arduino och Google kartong

Detta är ett riktigt roligt och enkelt projekt som kan göras ungefär en timme. På botten av skateboard är en accelerometer/gyro med en Arduino ombord som överför kantiga rörelse i styrelsen via bluetooth till en liten virtuell verklighet spel jag gjo...

En 15-LED RGB klocka med Arduino kärna

RGB klockan använder RGB sammansättning-färgmodellen används i alla färgskärmar. Denna modell använder tre "grundläggande" färger, nämligen röda, gröna och blå, för att bygga någon annan "sammansatta" färg av spektrumet. Med RGB klocka...

Styra datorn med Arduino och en Joystick

denna handledning kommer att lära dig om potentiometrar och knappar i samverkan med en arduino. Dessutom lär du dig några kommandon som låter du styra markören på datorn med hjälp av dessa komponenter.Obs: Detta fungerar bara med Arduino Micro och Le...

IoT vägguttag med Arduino och ESP8266

I detta instructable, jag visa dig hur du lägger till förbättrad tillgänglighet, intelligens och anslutning till ett vanligt vägguttag. Detta görs med en kombination av mikrokontroller, Arduino, olika sensorer, ESP8266 och en blandning av programvaru...

Programming ESP8266 ESP-12naE NodeMCU v1.0 med Arduino IDE till trådlös Temperaturlogger

Tillbaka till sena 2014 och tidig 2015, din verkligen kom överdenna fiffiga WiFi-Chip ESP8266 (ESP-01) och har till strid bland de inkonsekventa dokumentationer från olika källor. För närvarande sporre dokumenterade han sin frustration (fynd) som en...

PC mus gjorda med Arduino Uno och Joystick

Hej! Välkommen till min första Instructable.Jag nyligen började mixtra med min nya Arduino Uno och bestämde mig för att hitta ett program för en PS2 joystick modul. Jag trodde det skulle vara tjusig att förvandla min Arduino till en joystick kontroll...

Med en NES-kontrollant för emulatorer med Arduino och bearbetning

Jag har hittat flera sätt att ansluta en NES controller till datorn för användning som en emulator gamepad men verkade ingen vara enkel och förenlig med vad jag hade på hand.Den här bara arbeten med Arduino Leonardo, Micro och vederbörlig: https://gi...