PVC pipe blad och rotor för HAWT från skrot.Obs: Detta var ett bevis på konceptet projekt, bara för att visa att det är möjligt att använda gjutning från en gammal tvättmaskin för att göra en rotor, detta projekt är nu på is tills jag avsluta min VAWT och andra projekt jag arbetar på.

Nyligen hade jag en idé till ett horisontella vindkraftverk. Idén kom till mig när jag demonterade en gammal tvättmaskin att få rostfria trumman och gör en uteplats värmare. Upptäckte jag att trumman var monterad på en aluminium gjutning som hade tjockt lager som dock skulle vara perfekt att göra ett vindkraftverk med, rotorn i en turbin är den svåraste delen av byggande och för att hitta nåt här perfekt som jag bara var tvungen att se om det skulle fungera.

Jag hade en 1mtr längd av 6" PVC avloppsrör kvar från min VAWT byggt och beslutade att jag skulle använda det. för att göra en uppsättning av bladen för att se om min idé var giltigt nog att fortsätta att bygga ett horisontella vindkraftverk.

För video monteras rotorn på en provbänk med en klämma. Jag har redan min hjärna i växel och en resten av turbinen tar redan form.

Resultaten talar för sig själva, kan du se att bladen fånga ens minsta bris.

Jag kan även parkeras min VAWT bygga för nu att arbeta på denna turbin som jag tror har mer potential att få mig att målet för laddning av batterier för en elektrisk cykel projekt förr än VAWT.

Jag kommer att fortsätta arbetet på turbinen och när jag har de olika stadierna färdiga jag skall bokföra Instructables.

Tack för att titta och jag hoppas detta ger dig några idéer för egna projekt.

Andy.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hemgjorda PVC Pipe pil och båge

Detta är min hemgjorda pil och båge! Det skjuter mycket långt och är korrekt. Väl njuta av video och bilder! Glöm inte att betygsätta, kommentera och prenumerera....

Hur man gör en boll kvarn med lego och en pvc pipe--inkluderar digital design fil

hälsningar och Välkommen till min Instructable om hur man gör en boll kvarn med hjälp av lego och PVC-rör.Detta instructable nu omfattar en 3D digital design och 3D bruksanvisning för hur man gör denna ball mill.HTML-versionen av guiden är tillgängli...

PVC pipe bokstaven H och bokstaven Q

detta är hur du kan göra pvc pipe bokstäver.Steg 1: mina material du behöver för H2 T-kontakter4 fem tums rör1 fyra tums rörFör Q5 fem tums rör2 2,5 tums rör1 3 tums rör6 45 graders kontakter1 T-anslutningSteg 2: Steg 1 För H: ta två av 5 tum rören o...

Hopfällbar PVC Pipe armband Jig

Jag gjorde detta att ta med på några av dessa resor tar jag där jag vill inte släpa runt en skrymmande jigg att ha paracord kul. Jag har tittat runt på nätet efter något som kunde göras av PVC-rör, men kom med zilch, så detta är min ta på PVC paracor...

PVC DJ Laptop och Mixer stå

Hej alla. Jag bestämde att det var dags för mig att skriva upp min första Instructable, och här är det. Jag håller på att starta min egen DJ företag men som de flesta av oss, jag är ont om kontanter. Jag sökte mellan webben och hittade flera professi...

Bockning PVC pipe - bara för att du kan

har du någonsin befunnit dig att sätta i det nya systemet för din trädgård och mitt i projektet upptäckte att du inte är på 45 graders beslag? Med denna enkla teknik, kan du värma bend anpassade inredningar i någon form av PVC-rör.Hemligheten till at...

Hur man gör en PVC pipe flaska raketgevär

har du alltid velat ha en av dessa coola flaska raketer men hade inte råd en? väl som hände mig, så jag tog åtgärder. JAG KOMMER ATT VISA DIG HUR MAN GÖR EN FLASKA ROCKET LAUNCHER FÖR UNDER 10 DOLLAR! Jag tror... Jag har inte testat detta ännu så jag...

PVC pipe hylla

PVC pipe är stor byggnadsmaterial. Den är billig och har många användningsområden, som att göra en UNDERKYLA hylla.Steg 1: material Material1. 10 fot 2" diameter PVC pipe2. 2 L formad 2" PVC rörskarvar-kontakt3. sex bultar (storlek ingen spelar...

PVC Pipe RC flygplan innehavaren

detta projekt använder pvc rör-det slag som används i VVS på hem för att göra en plats för att hålla Rc flygplan. Denna innehavaren innehar aircore och de flesta små långsam flygblad. Detta kan användas för andra saker också om du kommer med något vä...

Hur man gör en PVC pipe Bomb Prop (för filmer)

gillar du verkligen menar upptåg? Eller gillar du att göra videor men har inte en bomb prop? än du kommer definitivt gillar detta instructable om hur man gör en en falska pvc pipe bombVad du behöver-ett Pvc-rör skärare-Något slags liten klocka eller...

PVC Kindle Fire och Tablet hållare

PVC Kindle Fire innehavaren (hemlagad Tablet Stand)[Video Version]I detta Instructable Visa jag dig hur man gör en hållare för din tablett. Annat än styckning PVC, är resten verkligen lätt.Med en liten modifiering, kan denna hållare arbeta med en män...

Hur man gör en pvc pipe skrivelse

Im kommer att visa dig hur man gör bokstäverna N och P av pvc-rör.Steg 1: Samla material Först måste du samla allt material du behöver 3 in och 5 in pvc-rör, pvc kopplingar, en linjal och en rörsågenSteg 2: åtgärden rör för bokstaven P Nästa du vill...

PVC Pipe Stool

PCV Pipe pallDN300 SN8 PVC Pipe - längd mellan 450 mm-500 mm och (de flesta av nedskärningarna kommer att runt 400-450 mm)Trä för faktiska sittringslocket.Några tex skruvarna för att säkra detFörmodligen hittar du inte denna pipe i din VVS avsnitt på...

PVC rumsavdelare (billigt och lätt!)

Göra din egen rumsavdelare för väldigt lite bekostnad och ansträngning. Lätt anpassningsbara till önskad storlek och färg/tyg. Jag avslutade min i ca 2 timmar, men mest tid jag tillbringade var Strykningsservice matierial jag brukade täcka ramen. Hop...

Göra en Haunted House med hjälp av PVC-rör och plast fonder

detta instructable visar dig hur man gör en Haunted House från PVC-rör och plast bakgrunder. Det är lätt, billig och lätt att ställa in & ta isär. Den är tillverkad av standard PVC rördelar & pipe som du kan köpa på någon VVS leverans eller Big-Bo...

Böja PVC Pipe

PVC pipe är ett bra material för att göra saker. Om du någonsin behöver böja röret, är här hur man gör.Tricket är att fylla den med sand innan uppvärmning plast och böja den. Normalt, skulle röret nypa stängda i områden där det är böjd, men sanden fö...

PVC Pipe organ

i detta instructable jag kommer att ta dig genom stegen för att göra en enkel PVC pipe organ. Vi lär dig att göra flöjterna, ställa dem, göra ett organ för instrumentet och Anslut rören till tangenter. Vänligen kom ihåg att du bara begränsas av din k...

Lätt PVC pipe mini marshmellow pistol

detta instructable visar dig hur man gör en marshmellow pistol som skjuter mini marshmellows. de är roliga att använda i marshmellow slagsmål med vänner, syskon, eller ens för att skjuta på husdjur. Det skadar inte och de får ett mellanmåldu behöver:...

Hur man gör bokstäverna A och H av PVC-rör och rördelar utan att böja

behöver du följande saker att bygga båda dessa bokstäverA:Ena armbågen bitTvå 45 graders böjarTvå Tee bitarFyra 2-tums rörEn 3 tums rörTvå 4 tums rörH:Två tee bitarEn 3 tums rörFyra 5-tums rörSteg 1: Byggnadsstadiet A: först du börja med att ta en ar...