Rummet besökaren räknare med Relay kontrollHome automation är en riktigt snygg användning av teknik. Automatisera processen med att stänga av belysningen när du lämnar rummet är trevligt om du är en smula lat som mig, och också är ett sätt att vara snäll mot vår jord genom att spara energi!

Jag började detta projekt främst som en segway till att lära mig mer om familjen MSP430 efter jag blev inspirerad av en akademisk kurs i inbyggda system förra året. Vi lärde oss hur man programmerar familjen i C++ och montering, men egentligen bara skrapat på ytan. Det har varit ett utmanande men roligt projekt och har hjälpt mig att svänga bort från Arduino.

Så utan vidare är här en förklaring till vad detta Instructable syftar till att visa dig hur man bygger:

Räknaren rummet besökaren (som du kanske har väntat...) räknar hur många människor är för närvarande i rummet, med tanke på detta rum endast har ett sätt att posten. Vi pratar inte firepoles här - jag menar en dörröppning. När det finns minst en person i rummet, är reläet påslagen. Och omvänt, om rummet är vakant, reläet är avstängd.

Använda 3 blå lysdioder, finns en binär räkna (jag hade inte en 7-segment LED skärm/display driver på tiden jag byggde detta) av hur många människor är i rummet med maximala visningsbara räkna till 7 (när räkningen ökas förbi 7, lysdioderna helt enkelt kvar på).

----

I detta instructable, jag antar en nivå av förmåga i lödning och prototyping färdigheter. Detaljerna i detta instructable är på en högre nivå av abstraktion. Med andra ord, om du kan löda, kan läsa en schematisk och är bekväma ladda ner någon programvara, du göra det!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Skapa en alarm system och besökaren räknare för ditt rum

Vill du få ett meddelande när någon skriver in ditt rum?Vill du veta hur många besökare du hade?Du vill ha en apparat som säger "Goodbye" varje gång någon lämnar?I detta instructable jag kommer att förklara hur man gör detta med hjälp av en Rasp...

Monitor kamera och Relay kontroll över Internet

Många av oss har smartphones, iPads eller netbooks som vi tar med oss och det skulle vara bra att checka in på plats, i ett kafé eller när du reser. Nu använder vi raspberry pi 2 för övervakning kamera och Styrrelä över internet. Allt är förklara för...

DIY din egen stegräknare med Seeed Xadow produkter

Hallå där.I detta instructable jag skulle vilja presentera min egen stegräknare. Jag avslutar det inom fyra dagar, den är enkel men ändå rolig.För att uppnå Stegräknaren, använder jag 3-axeln Digital Accelerometer modul att få acceleration värdet av...

Läst RPM från Arduino-baserad IR-varvräknare med MATLAB GUI

Hej igen, ett par dagar jag postat tillbaka en instructable av IR varvräknare med arduino, då insåg jag att snarare än läsning av RPM värdet i Arduino IDE seriell monitor, presentera RPM i en ordentlig ram skulle se mer hi-tech. Så försökte jag att g...

ESP8266 och Relay kontroll med hjälp av Smartphone

Denna anvisning beskriver ESP8266 mikrokontroller start-up till kontroll av smartphone ett relä ansluten till ESP. I en separat instruktion kommer jag försöka presentera ett liknande fall, men i stället för ESP8266 mikrokontroller kommer vi använda R...

Grafiska 8 kanals RGB LED paneler med DMX kontroll

dessa LED paneler var utformade för att dekorera en scen för en musikfestival, de använder en 24 kanal hög nuvarande USB LED-Controller, en anpassad DMX-512 till seriell Adapter, och 4-5 meter av 12 v RGB LED Strip. Vissa 44 "x 30" trä paneler v...

Raspberry Pi Mobile Media Center med Smartphone kontroll

Våra viktigaste idéer för en perfekt mobil mediacenter är:-titta på video eller lyssna på musik var som helst (bara strömförsörjning och en monitor/projektor för videor krävs)-enkel kontroll med din smartphone-enkel installation för icke-programmerar...

Kretsloppsodling: Online Relay kontroll

IntroDet mest spännande för någon ny är övervakning, kontroll och automatisering över internet, att kunna manuellt slå något på eller av med din dator, surfplatta eller telefon, var som helst.Oundvikligen, nästa steg är att automatisera kontroll. Vis...

Betong räknare med min råd för att bygga din egen spara pengar & gör det för under $30

Jag går överallt jag ser nice glänsande Visa plattor... Men det behöver inte vara! Jag ville ha en mattare, mörkare platta som inte konkurrera om att vara stjärnan i mitt kök, eftersom jag redan har tillräckligt skinande rostfritt stjäla apparater (s...

En sfärisk flygmaskin med ingen kontroll ytor

Detta vårt inträde för en lokal flygmaskin design competition. För tävlingen, vi var i uppdrag att designa och bygga en flygmaskin som kan beskrivas som "okonventionell". Att vara hardcore fans av många science fiction visar oss själva, vi drog...

ESP 8266 fristående WiFI Relay kontroll [ytUt]

SYFTETAtt styra en reläutgång med esp8266 i fristående läge (utan arduino, pic eller någon annan mikro-controller) via Web-UIESP sänder sina egna SSID. Det ansluta inte till en router. lokala IP-adressen för esp är 192.168.4.1Steg 1: Samla hårdvaraES...

Kompatibla proteshand med sensomotoriska kontroll och sensoriska Feedback för nacke amputerade

Det huvudsakliga målet med detta projekt tillhandahåller en mycket funktionella och billiga proteshand till personer med nedanför armbågen amputationerÄven om massor av state-of-the-art protetiska enheter har utvecklats, fortfarande blir det trycket...

Vintage Pipe lampa med Touch kontroll Dimmer

Välkommen till en annan Instructable jag hoppas du njuta av det och ge det ett försök.Jag ville köpa mig själv en sänglampa och jagade hög och låg men eftersom jag är så otroligt kräsen jag kunde inte hitta en jag gillade, så jag gjorde en själv. Jag...

Hur man bygger en elektriska Longboard med telefonen kontroll

Elektriska longboards är awsome!TESTET BILDER I VIDEON OVANHUR MAN BYGGER EN ELEKTRISKA LONGBOARD STYRS FRÅN EN TELEFON MED BLUETOOTHUppdatering #1: Grip tape installerat, några tweaks till hastighet controller har menade jag har fått mer fart ur sty...

Arduino - LCD 1602A tangentbord LCD SKÖLD RELAY kontroll.

Hej världen! idag skrev jag en enkel kod för att styra 4 reläer med en knappsats LCD sköld för arduino. Du kan lägga till valfri enhet och koden är lätt att ändra. Jag använde 1 lampa som exempel anordning. Videon visar nederländska texten på LCD-skä...

Hur man bygger en människor räknare med Raspberry Pi och Ubidots

I detta enkla projekt använder vi en rörelsesensor för att upptäcka om ett objekt passerar framför våra Raspberry Pi. Sedan ska vi räkna hur många gånger det händer, och skicka det här värdet till Ubidots.Kundräknare är vanligtvis dyra enheter använd...

DIY hink luftkonditionering med smartphone kontroll

Jag bor i en ganska varm plats i södra Indien och min arbetsplats blir täppt. Jag hittade en snygg lösning på detta problem genom att omvandla gamla hink till en DIY luftkonditioneringen. Modellen av AC är mycket enkel, låg kostnad men ändå effektivt...

Infraröd varvräknare med Arduino

Hej, är detta bara ännu en varvräknare som du kan också hitta många tutorials ute. Det finns olika synsätt på att mäta rpm, vad jag använder här är baserad på analogRead metod som skrivet i arduino playground lärande sida (http://playground.arduino.c...

Enkel, enkel och billig DIY stegräknare med Arduino

Jag lånade en accelerometer 4 månader tillbaka från en vän men jag insåg det är aldrig satts in i dess bästa användning. Så varför inte göra något bra av den. Jag har redan https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noom.walk installerat i tel...