Scanning hinna negativ med en DSLRTja, kan bara säga jag har fått bättre på detta under de senaste åren. Den vänstra bilden var en av de första som jag har "scannat" med min DSLR, och den till höger har jag bara omsökas med de tekniker som beskrivs nedan (högre upplösning finns här). Just nu kan jag få högre upplösning och bättre bildkvalitet som vad gatan labs ger dig på CD.

Jag har sett många artiklar på webben förklarar grunderna i att digitalisera filmnegativ eller OH-film med en digitalkamera. Grunderna är ganska enkel: du tar ett foto av en negativ till en ljuskälla och Invertera. Det var allt. Men som ensam ledde mig att skanna negativ som såg ut som den till vänster, ovanför. Eftersom jag har aldrig sett en handledning som berättade "hela historien" om hur man gör det ordentligt, har jag beslutat att sätta ihop vad jag lärt mig under de senaste två eller tre åren av scanning film med mina DSLR.

Först och främst: Varför?

-Gatan labs kan vanligtvis Skanna filmen men jag har fått dålig genomsökningar och saknade/klippa ramar mer än en gång. När du skannar se du också vissa konstnärliga beslut över kontrast och färg som ofta är slutgiltiga. Genom att lämna dessa beslut till en maskin eller någon annan, förlorar du kontrollen över din kreativa frihet.
-Jag utveckla ofta filmen själv och jag äger inte en filmskanner. Även om jag gjorde bra filmskannrar kosta en förmögenhet och jag får bättre kvalitet från scanning filmen med min DSLR än jag skulle om jag använt en genomsnittlig scanner.
-Mycket exakt kontroll över färger, belysa och skugga kurvor, medan användningen av den stora film dynamiska omfånget.
Dessa är mina skäl, du kan naturligtvis ha olika sådana. Vissa människor gör detta eftersom det är snabbare än att använda en scanner, men det beror på hur mycket tid du spenderar efterbearbetning, och jag vill spendera lite mer än jag vill erkänna, men det är en tid gör något som ger mig glädje, inte att trycka på knappar på en dåligt utformad programvara och väntar på en långtråkig scan.

Alla följande instruktioner har målet att uppnå bästa möjliga upplösning, färgdjup och dynamiskt omfång av filmen, samtidigt hålla bildbruset så låg som möjligt. Dessutom syftar jag till att hålla hela processen så snabbt som möjligt. Jag tror varje gång jag har gjort en scan har jag bättre resultat än gången innan, eftersom jag fortsätta förbättra processen och nu har jag fått till en fas jag är ganska nöjd med resultatet.

Jag har åtskilda denna tutorial i fem sektioner, och kan du hoppa över eller skumma igenom några av dessa.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man digitalisera diabilder och negativ med en DSLR filmen

En mångsidig och stabil setup för digitalisering av diabilder och negativ med en DSLR eller någon kamera med ett makro alternativ. Detta instructable är en uppdatering av hur man digitalisera 35mm negativ (laddade upp juli 2011) med flera förbättring...

Hur konvertera hinna negativ in i digital kontaktkartor

Länken nedan är en video som visar hur man gör digital kontaktkartor från 35 mm hinna negativ. Du behöver ett ljusbord, film negativ arkivens lakan, en glasbit att hålla negativ platta, en digitalkamera och VueScan programvara för skanning.Denna proc...

Hur man skjuter en hyper förflutit med din DSLR

Hyperlapse Tutorial - Hur man skjuter en lång exponering hyper förflutit med din DSLRhttp://www.calthomson.comJag har varit skytte time-lapse video ungefär ett år nu och har just upptäckt konsten av hyper förfaller. Förra veckan gick jag ut i Manches...

Hur ta lång exponering bilder på natten med en DSLR-kamera för nybörjare.

Detta är en snabb och enkel guide om hur man ta lång exponering bilder för nybörjare med en DSLR-kamera. Jag är absolut inte en professionell fotograf men jag kan dela några tips som hjälper dig ta lång exponering bilder på natten. Nu bör du vara bek...

Hur du tar en bild med en DSLR

En guide till nybörjare fotografering.Steg 1: ämneDet första steget i att producera en bra bild är att hitta ett ämne att faktiskt ta en bild av. Utan ämnet är en bild ingenting.Steg 2: ISOvet din kamera. Oavsett sammansättning, att veta ditt rediger...

Steg för steg guide om hur man fångar vattendroppar med en dslr-kamera

Jag har alltid velat fånga vattendroppar som jag hitta unikitet former fascinerande.Jag har nyligen försökt fånga flera skott av vattendroppar och hade jättekul experimentera - min uppsättning upp var på en budget och förutom kamerautrustningen, jag...

Skanna foto negativ med en Scanner

några high-end flatbäddsskannrar har en öppenhet funktion för att skanna bilder direkt från filmnegativ, medan för andra skannrar måste du köpa en separat Oh-adaptern för att skanna dina negativ. Om du har en äldre eller billigare scanner eller du he...

3D scan något med hjälp av bara en kamera

Om du inte har bott under en sten de senaste åren har du förmodligen hört alla coola grejer som händer med 3d-utskrifter. Vi är nu kan skriva ut nästan allt under förutsättning att vi har en 3d-modell att arbeta från. Det finns många sätt att göra en...

Timelapse fotografering med en DSLR-kamera

Allt detta började eftersom jag ville ta en video av min 3D skrivare i aktion. Jag hade satt upp min telefon i en rulle tejp så att jag kunde ta till fånga video av mina utskrifter går igenom, och det var bra för kortare utskrifter, men jag behövde n...

Konvertera bilder till digitala med en DSLR-kamera

Jag har sett några av dessa, men efter några försök och misstag försök på samordning bilder här har varit det billigaste och enklaste alternativetSaker du behöver:1. en DSLR eller andra bra zoom-liga kamera med makroobjektiv om möjligt. (Jag har anvä...

Skanna negativ med en platt scanner, dator, legos och en ljus

har du gamla negativ placering runt ditt hus? Vill ha dem digitalt?Detta instructable visar dig hur du kan skanna negativ utan en filmskanner.Steg 1: avsöka Bygga en enkel ljus snäva lego låda med ett fyrkantigt hål i mitten för negetive ska synas he...

Att välja en bländare i Aperture prioriterade läge med en DSLR eller en Point-and-Shoot med manuella lägen

många människor har en kamera eller vill ha en, men har ingen aning om hur man fungerar det. Så snart de börjar höra ord som motsvarande exponering eller ISO få de avstängda. Det verkar så komplicerat rätt? Låt mig bara peka saken och få bilden. Bra...

Hur konvertera filmnegativ med en Digital kamera/Smartphone

Detta Instructable visar detaljerna för hur snabbt konvertera hinna negativ in i kvalitet positiva använder en digital kamera eller smartphone. Denna metod gör att du kan digitalisera negativ med en hastighet av cirka en var 5-10 sekunder, kontra en...

Hur man gör tid förfaller video med Canon EOS DSLR

Time-lapse är en fotografering teknik som hämtade bildrutor är mycket lägre än rösträttsfrekvensen de fångade ramar var spelas upp. Time-lapse skapar en unik upplevelse för publiken och allmänt används numera i filmer, reklamfilmer och så vidare.Här...

Med Ultra-snabb objektiv på DSLR kameror

Förhållandet mellan brännvidd och bländare (diameter) av en lins kallas f/number. Ju mindre den f/nummer, mer ljus är låt. Snabba objektiv börjar runt f/2.0, och den lätta låt i går som inversen kvadrat. Jämfört med f/2.0, f/1.4 släpper in dubbelt så...

Skapa panoramabilder 20 Megapixel med en 8 Megapixel DSLR

Jag äger en Canon 350D (Digital Rebel XT) kamera, som redan är 10 år gammal. Samtidigt inte den senaste modellen fungerar kameran fortfarande bra. Nyare kameror har fler alternativ. Men bilder, tagna främst under semester, är bra. En av nackdelarna ä...

Hur konvertera digitaliserade Film negativ i kvalitet positiva i mindre än 5 sekunder

Detta Instructable visar hur du kan snabbt konvertera kamera eller smartphone jpeg-bilder av filmnegativ till kvalitet positiva. Och ja - det kan göras i mindre än 5 sekunder per negativ när den konvertering programvaran är korrekt inställd!Detta Ins...

Snabb, enkel och billig Film negativ Display

normala Kodachrome & Ektachrome bilderna är cool och alla, men inte du bara vill visa upp din fotografering ännu mer?Tja, har du kommit till rätt ställe, min vän.Detta är också ett bra sätt att skanna i negativ om du har tid, en DSLR, bra belysning o...

Hur man digitalisera 35mm negativ

En av de bästa sätten att bevara gamla foton är att kopiera negativ med en digital kamera och sedan använda bildbehandlingsprogram för att "utveckla" bilden.Jag byggde en setup för digitiziation med en DSLR att bearbeta min gamla negativ av vilk...