Skära halsen razorEtt par år tillbaka en granne till mig berättade att han hade köpt en mördande rakhyvel. Då var jag upptagen med att göra knivar så det väckte mitt intresse. Han förklarade satt själv med en rakhyvel för att han ville spara pengar genom att göra saker det gamla sättet. Jag bad att titta på rakhyveln och om han kunde berätta allt han visste om det. Han hade ut som lite för sin uppsättning upp - om $400 AUD - och rakhyveln var ganska trevligt. Jag förundrades över dess enkelhet och skönhet. Jag tänkte för mig själv jag måste göra något!

Jag gick med en rakkniv forum och frågade några frågor men möttes i princip "det är inte en lätt väg och innebär en hel del forskning". Jag trodde inte det skulle vara mycket svårt att göra en, så jag kom över lite arrogant i mitt svar även om det inte var min avsikt. "Jag tror inte det skulle vara så svårt att slipa en!". De visste lite om rakhyvlar, inte gjorde jag...

Jag forskat under inrådan av forummedlemmar och sedan hittade en lokal kille nära mig som gör de vackraste handgjord rakhyvlar. Stu är hans namn från Boxer rakhyvlar. Du kan se hans arbete här. Jag frågade om han skulle hjälpa mig och nådigt sade han skulle han

Stu är en patient, snäll man och tog sig tid att förklara många saker för mig att göra min väg lätt. Jag tillägnar detta instructable till honom eftersom utan honom skulle jag ha fått en andra klass rakhyvel.

Videon är en visuell dokumentation av processen jag gick igenom för att göra rakhyveln. Jag hoppas du njuter.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Airsoft/Paintball halsen protector från EVA skum

Hej.Du spelar Airsoft och Paintball?Hatar du att få etiketten i halsen, och de resulterande welts?Jag spelar Airsoft, och varje gång jag besöker min lokala fält (egentligen en inomhusarena CQB, men samma sak) jag verkar alltid komma hit i halsen. För...

Hur bli av "Razor bränna" snabb

trött på att ha det fula "Razor bränna" på kanske din...Kvinnor:BenMagenVapenArmhålor"Privata" områden (damer, du bara inte gillar alla att hår, eller för din partner)Män:Ben (Self concious/Gay/Sport)Armar (Self concious/Gay/Sport)Armh...

Hantverk en bandlös gitarr halsen

Somras, tack vare generösa vänner med gitarr modding hobbies och matrester från mina egna projekt fann jag mig med en vacker grön telecaster kropp, två mördare humbuckers och de flesta andra maskinvara behövs för att slutföra uppsättningen och skapa...

40 procent razor bl.a

Jag kommer att visa dig steg för steg hur man bygger en rakkniv draw-kniv som kostar bara 40 cent.Jag har carving mycket trä vind turbinblad med en låda fräs. Jag gillade det tunn rakbladet för carving men det var hårt på min arm. Jag behövde en kniv...

Nexus 7 Wifi (2013, Flo, Razor) - Guide till firmware installationer och flera ROM

Jag investerat mycket tid och försökte göra det så enkelt som möjligt, så Läs den information som tillhandahålls helt innan du börjar att bråka med din enhet.Infos här kan användas på modeller också, särskilt från Nexus-serien.Men du måste använda mo...

Skyrim Mehrune Razor Prop

Detta är en handledning för att bygga en replika prop av Mehrune's Razor från spelet Skyrim. Huvuddelen av rakhyveln är skum, så det är flexibel i sin "möjligt använder som kunde vara larping, cosplaying, eller bara som en väggdekoration. Denna handl...

Hur att reparera en trasig gitarr halsen (Spindelhuset)

Detta instructable visar dig hur att reparera en trasig gitarr hals och, beroende på hur allvarlig skadan, hur man gör vissa smärre kosmetiska reparation. Gitarren i fråga för detta exempel är en Epiphone Les Paul Studio. Jag köpte faktiskt denna git...

Reparera gitarr halsen

detta instructable är om reparation halsen på en gitarr. Reparera trasiga musikinstrument ser ut som en svår uppgift, men det kan vara lätt nog. I det här fallet hals och finger styrelsen avbröt renlig och följande steg är hur jag reparerade skadan.I...

Reparera en trasig gitarr halsen (det starkare sättet)

Så har du på något sätt lyckats bryta din gitarr huvud rensa halsen. Med detta i åtanke, det är nog en Gibson/Epiphone design med extremt vinklade huvudet och du tappat förmodligen den. Du kan limma och klämma det goda som ny, kanske måla lite som br...

Hälsa och fitness tävling: 5 hem remidies för Sväva halsen

Steg 1: saltvatten gurgla Även om inget slår den saltvatten gurgla. Lös upp en halv tesked salt i ett glas med varmt vatten, gurgla och spotta ut. Upprepa upp till fyra gånger om dagen.Steg 2: bakpulvergurgla med en bakning soda lösning. Lös upp halv...

Runt halsen musik enhet för den döva

jag har utforskat idén att göra en enhet mycket såhär och jag fick äntligen runt till start den. Jag tänker att detta ska användas med musik och möjligen i framtiden användas för att identifiera telefonsamtal eller veta när dörrklockan ringer.När det...

Parfym Bottlecup de razor innehavaren

detta är enklaste razor innehavareSteg 1: detta är en parfymflaska, och hans cupJag tar bort denintressant, compeltably stabilJag är lyckligokunniga om min hand spelasexakt samma storlek som hålet i razor handtagetDesign har sedan träffade en gång så...

MINI RAZOR SKOTER!!!

detta är en hackad razor a1 skoter jag gjorde ett par år tillbaka. ganska cool, och ja var det ridable....

Razor skoter Underglow dubbel Mod (uppdaterad)!

För några månader sedan, jag grävde upp min rakkniv skoter ut ur garaget. Jag tog allt isär, rengöras och lubed den, än lägger tillbaka den tillsammans. Det såg fin och glänsande, men jag ville ha något mer. Då såg jag att låta det lysa tävling och h...

Steampunk Razor skoter

detta faktiskt började för några månader sedan med ett mail till Sherry Huss på göra: tidningen. Jag ville inte delta som en maker, men jag ville få någon form av transport. Jag frågade henne om jag kunde få någon form av "transport device" och...

Stekt fläsk halsen med vitlök och rosmarin

Denna Grishals kommer ut fuktig, mört och saftigt. Servera den kall eller varm, som huvudrätt, förrätt, en sida för en sallad eller som en kallskuret. Recept av VideoCulinaryIngredienser:Grishals - 2 kg (4.4 pounds)Vitlök - 5-6 vitlöksklyftorRosmarin...

Hur man bult foldy Mek på en razor pro skoter

du är förmodligen undrar vad fan är en foldy mech väl det bara ett kortare ord för den lilla spaken du trycker ner och det gör det vik.Det finns bra saker om den foldy mech som 1-mest uppenbara du kan vika det, men med tiden det böjer sig från konsta...

Sugru blomma Razor innehavaren

Gå för en söt och funktionella Sugru projekt med denna blomma-formade razor hållare...Steg 1: materialAllt du behöver är 3 -4 förpackningar med Sugru (olika färger), en liten bit av vax papper och en rakhyvel som behöver holdin'.Steg 2: BaseKavla ut...

Build a razor clock kinematic spider

I'll admit it; Jag rakar. Vanligtvis rakar jag med massproducerade, billiga Bic rakhyvlar som jag ska slänga i en separat behållare som så småningom blir återvunnet. De är gjorda av ganska kraftig plast, lätt ihåliga fyrkantiga handtag som gör en tro...