SKÄRBRÄDA + GJORD FRÅN DÖDA LCD-MONITORN!Fick en LCD platt skärm som har gått ut för dig? För många "klapp" på skärmen för att få den spindelväv beter flytta "spricka" nu du har en vacker regnbåge. Väl inne i det tunna undrar om en skärm är några ganska snyggt delar som du kan återanvända och göra några praktiska vardags produkter.

Min son, Brennen, och jag har kommit med flera användbara produkter från den platta skärmen. De inkluderar detta instructable, en skärbräda, vi gjorde också ficklampa ljus diffusorer, notebook blad beskyddare och en stor vindruta isskrapa.

Ska försöka sätta upp en instructable för varje men en gång du öppen upp den platta skärmen kan du lista ut själv... nu kör vi på bröd/cutting board.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Skärbrädor gjorda med router

här är ett sätt att göra skärbrädor med en router. Dessa har inga spår, så är förmodligen bättre lämpade för servering.Jag har gjort två, en med virket från däckmönstret av en gammal ek trappa, samma som jag använt för denna klocka, och en annan från...

Göra en skärbräda hemma

A skärbrädaär en mycket nyttig nytta för elektronik entusiaster, nybörjare eller proffs... Här kan du testa din krets för att se om det fungerar som du förväntat eller inte... utan även faller i besvärliga lödning komponenter i veroboard... cz du löd...

Hur man gör en fantastisk Argyle skärbräda

detta är en enkel steg för steg guide att göra denna awesome argyle mönster skärbräda. Ja, det kräver att ha verktyg... och ja, du behöver veta hur man använder dessa verktyg.Använd sunt förnuft med arbetar med trä. Bära en mask och använda Ögonskydd...

En helautomatisk kaffe bean Kafferostningsföretagen (Arduino)

jag fick in i världen av Arduino när två vänner informerade mig om denna lilla enhet självständigt från varandra. Jag läste om det och såldes omedelbart. Tänk om jag hade det så många år sedan, hur mycket skulle jag ha uppfunnit redan, vad skulle jag...

Öl smakar kit med Ikea och CNC

Om du är en allvarlig hem bryggare eller vill njuta av olika stilar av öl behöver du en bra öl smakar kit. Detta instructable använder billiga komponenter från Ikea, en skärbräda och 4 glasögon och CNC fräsning att skapa en unik öl smakar kit.Du kan...

Kapacitiv markfuktighet mäta (med I2C)

Mycket har skrivits om hur man mäter markfuktighet och framför allt på vilken sensor du använder.Med den enkla motstånd mäta är den största frågan korrosion av sensorn, inte bara eftersom det är i kontakt med jorden men också eftersom det är en DC nu...

LittleBox | Raspberry Pi PC

under det senaste året och ett halvt har jag köpt fyra hallon Pis. Varje Pi har varit centrum bit av fyra olika projekt.Den första Pi navigerar FishPi Proof-Of-Concept fordonet, andra hanterar av FishPi POCV Base-tågstationen, tredje har tätt packat...

Eleganta hemgjord sallad tänger/Tossers

OK, gillar jag sallad mer och mer ju äldre jag blir. Så jag göra sallader varannan dag eller så. Jag har gungade dem med gafflar men de är egentligen för liten för den stor skålen med sallad som jag har gjort. Jag vet att de gör sallad tong/tossers m...

Ljud aktiverat 4 X 7 RGB ledde matrisen

detta instructable är på en ljudet aktiverat RGB ledde matrisen från RGB Led och hus hålla objekt. LEDDE matrisen använder tre 4-bitars binär räknare och ett 4-bitars SKIFT register (för marken leder på RGB lysdioder) för att göra lampor gå i en röri...

Makro fotografering ljus källa med kall katod ljus

när skytte med ett lätt tält en låg intensitet ljuskälla är ganska bra. CCFL (Kall katod fluorescerande ljus) Funna i LCD-skärmar är perfekt för detta ändamål. CCFL och tillhörande ljusspridning panelerna kan hittas i trasiga bärbara datorer och LCD-...

Mushroom miljö kontroll - Arduino Powered

detta är min första Arduino projekt syftar till att hjälpa mig med min andra hobby som växer ostron och shiitake svampar inomhus.I ett nötskal, registeransvarige tar i två temperaturavläsningar, 1 fuktighet läsning och 1 Co2 läsning och utlöser en av...

Väckarklocka med Tetris att bevisa att du är vaken

detta är en Arduino powered väckarklocka som efter att ha alarmet två gånger inte kommer avbryta tills användaren har rensat 4 rader i det spela Tetris. Du aktivera fysiskt klockan i sidled, så skärmen är vertikal, spela Tetris. Det är aldrig roligt...

Partisk belysning för din stora skärm tv

jag fascinerades av den instructable förklarar hur du lägger till partiska belysning LCD-monitorn.Mina monitorer CRT och sitta på en plats som inte tillåter ensidig belysning, men min storbilds-TV skulle kunna vara en kandidat.Nu kan jag titta på TV...

Attiny85-shiftlcd riktning upptäckt

Detta instructable kombinerar några instructables projekt som jag har gjort till en. Det börjar med en 5v strömförsörjning jag breadboard med ett 9V batteri 7805 regulator, switch, 2 10uF elektrolytisk matcher, 103 keramiska cap och bara för visuell...

Gör det själv Bright solljus läsbar utomhus LCD-skärm

utmaningen med detta projekt var att producera en bärbar, billig bildskärm som skulle fungera utomhus, i starkt solljus.Och att vara portabel, det måste även vara en låg aktuella avloppet operationen.Den främsta inspirationskällan för denna design va...

Dator sladden Tamer - bildskärm stil

detta instructable visar dig hur man skapar en billig och effektiv plats för att sätta din extra kablar när de inte används. Varför inte använda det tomma utrymmet bakom LCD-monitorn?Nyligen har jag försökt att hålla mitt skrivbord så rena som möjlig...

Ombrovision: vintage tv förvandlats till regnväder larm

En lunchrummet i mitt kvarter har en trädgård som är ganska trevligt. Men när det regnar alla går inuti, och sedan när regnduschen är över, alla börjar frågar om det är OK igen för att gå sitta ute igen. Folk som kör lunchrummet tänkte det skulle var...

Smarta batteriladdare (ingen lödning!)

Många AA eller AAA batteriladdare ladda batterierna parvis, men gott om enheter använda 1 eller 3 batterier, vilket innebär att några av dina batterier få överladdade och några få underladdat. NiCd- och NiMH-batterier också dra nytta av en tillfällig...

Fixa en funktionsstörning LCD strömförsörjning

så jag fick fem av dessa Optiquest Q9B LCD-skärmar från där min pappa jobbar, tänkte jag kunde använda dem för något annat än bildskärmar. Problemet var, de bara inte ens slå på. Problemet var desamma i alla av dem, så jag gissar att det är ett gansk...